Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Sverige–Ukraina
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Sverige–Ukraina

Publicerat 2021-06-28 23:43

Sverige är återigen framme i en åttondelsfinal i ett stort mästerskap med goda chanser till avancemang. För motståndet står Ukraina som gick vidare med minsta möjliga marginal till slutspel. 


Hampden Park, Glasgow. Avspark 21:00.

Senast Sverige och Ukraina möttes i ett mästerskap var i EM 2012 på Olympiastadion i Kiev. Den gången vann Ukraina där Zlatan Ibrahimovic gav Sverige ledningen och Andrej Shevchenko med två snabba mål strax därefter avgjorde matchen. Men, det var då det.

I EM 2021 har lagen haft vitt skilda resor såhär långt. Sverige har imponerat och vann grupp E efter tre starka insatser mot Spanien, Slovakien och Polen. Ukraina lyckades med nöd och näppe ta sig vidare som fjärde och sista grupptrea från EM:s kanske sämsta grupp.


FORSBERG VISADE VÄGEN

Att Sverige skulle vinna grupp E var det inte många som hade räknat med. Men, 0-0 mot Spanien, 1-0 mot Slovakien och 3-2 mot Polen innebar sju poäng och den bästa insatsen i ett gruppspel i ett mästerskap sedan EM 1992 när Sverige också vann två matcher och spelade en oavgjord.

Sveriges bäste spelare hittills har utan tvekan varit Emil Forsberg som verkligen har lett laget med straffmålet mot Slovakien och två mål mot Slovakien. Med tre mål var Sveriges nummer 10 delad tvåa i skytteligan efter gruppspelet. Det känns knappast som att Emil Forsberg gjort sista målet i den här turneringen.

Emil Forsberg målgörare – Odds Betway: 2.60


KULUSEVSKI FRÅN START

Sverige har imponerat såhär långt i turneringen och det är över hela linjen. I målet har Robin Olsen storspelat inte minst i matchen mot Spanien. På Lewandowskis mål mot Polen fanns inte mycket att göra. Framför Olsen har det svenska försvaret varit oerhört säkra.

På mittfältet har alla svenska spelare jobbat hårt i defensiven samtidigt som Forsberg och en inhoppande Viktor Claesson skapat mycket framåt. Längst fram har Alexander Isak visat varför han varit en av La Ligas bästa anfallare senaste säsongen. Känns som att det bara är en tidsfråga innan han gör mål.

Mot Ukraina kommer han också få sällskap av Dejan Kulusevski, som enligt uppgifter i flera medier kommer att spela från start. Mot Polen spelade Kulusevski fram till både Emil Forsbergs 2-0 och Viktor Claessons 3-2-mål.

Forsberg, Isak och Kulusevski kommer att sätta det ukrainska försvaret på många prov och det ska mycket till om det inte ska bli åtminstone ett svenskt mål.

Sverige går vidare – Odds Betway Superboost: 3.00


SE UPP FÖR YARMOLENKO

Dock är Ukraina långtifrån ett lag som man bara kan gå ut och köra över. Även om det bara blev tre poäng i gruppspelet efter 2-1-segern mot Nordmakedonien, så visade det ukrainska laget flera gånger att man har spelare av mycket hög klass.

Inte minst lagkaptenen Andriy Yarmolenko som gjorde ett fantastiskt mål mot Holland och även ett mot Nordmakedonien. Spontant känns det som att West Ham-spelaren inte är riktigt färdig med målskyttet än i den här turneringen. Framför allt eftersom han kan blixtra till när som helst.

En annan spelare som man också måste varna för är Roman Yaremchuk. Precis som Yarmolenko har Gent-anfallaren gjort två mål hittills.

Värt att notera är dock att de andra två lagen som gick vidare från grupp C, Holland och Österrike, har tvingats lämna EM redan i åttondelen. Så frågan är hur bra lagen i den gruppen egentligen var?

Sverige vinner och båda lagen gör mål – Odds Betway: 5.25


SVERIGE TAR REVANSCH

I gruppspelet var det bara tre lag som tog fler poäng än Sverige. Ukraina gick vidare som fjärde bästa grupptrea från turneringens svagaste grupp med ett mer mål gjort än Finland.

Normalt sett ska Sverige vara bättre än Ukraina de flesta dagar, framför allt då Sverige ett bättre spelarmaterial och det bör fälla avgörandet i en sådan här match.

Samtidigt har Sverige blivit lite av ett lag som är bäst när det gäller som mest. Många av de svenska spelarna var också med i VM 2018 och vet hur det är att spela i en åttondelsfinal. För Ukraina är det första slutspelsmatchen i ett mästerskap sedan kvartsfinalen mot Italien i VM 2006.

Får Sverige bara hål på Ukraina relativt tidigt så ska det inte vara några större problem att vinna den här matchen ordinarie tid. I annat fall vet vi ju även att Sverige också kan göra mål sent. Mot både Slovakien och Polen blev det svenska mål sista kvarten.


Tips: Sverige–Ukraina

Speltips Betway
Sverige vinner inom ordinarie tid 2.37
Mål mellan 76-90 min 2.25

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Fotbolls-EM

Publicerat 2021-07-12 21:38

KRÖNIKA: Rätt lag blev bäst i Europa!

EM-finalen 2020 är till ända och en sak kan vi slå fast: - Rätt lag blev bäst i Europa! Italien tog oss med storm inledningsvis. De fullkomligt dansade fram på hemmagräset i …

Copyright © Fotboll.com 2024   |