Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Tjeckien–Danmark, Ukraina–England
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Tjeckien–Danmark, Ukraina–England

Publicerat 2021-07-02 22:13

Lördagen bjuder på två högintressanta kvartsfinaler. Vi inleder med Tjeckien mot Danmark, två lag som imponerade stort i åttondelen. Lite senare avslutar vi kvartsfinalspelet med Ukraina mot England, där engelsmännen är så stora favoriter man bara kan bli, även om Ukraina slog ut Sverige i åttondelen.


TJECKIEN–DANMARK

Olympiastadion, Baku. Avspark 18:00.

Både Tjeckien och Danmark imponerade i sina bägge åttondelar och känns som två av turneringens formstarkaste lag. Tjeckien skickade egentligen utan några större problem ut Holland ur turneringen med ett väldisciplinerat spel.

Danmark bjöd på ännu en målfest i sin åttondelsfinal mot Wales. Fortsätter det danska laget på samma sätt känns det som att det kan bära riktigt långt i den här turneringen.

SLÄPPT IN TVÅ MÅL

Tjeckien är ett lag som verkligen har vuxit in i turneringen. 2-0 mot Skottland, 1-1 mot Kroatien och 0-1 mot England i gruppspelet. I åttondelen mot Holland var man knappast favoriter, men vann övertygande med 2-0. Bara två insläppta mål på fyra matcher visar att den tjeckiska defensiven är stark.

Sedan så har man också Patrik Schick som har gjort flest mål av de spelare som är kvar i turneringen med fyra fullträffar. Dock leder fortfarande Cristiano Ronaldo skytteligan på fem mål. Schick är en spelare som det danska försvaret får se upp med.

ÅTTA MÅL PÅ DE TVÅ SENASTE

Danmarks EM 2021 är på väg att utvecklas till en riktig saga. Efter dem omtumlande premiärmatchen mot Finland med Christian Eriksens hjärtstopp och förlusten mot Belgien stod Danmark på noll poäng inför den sista gruppspelsmatchen mot Ryssland.

Men, därefter har det gått som på räls för Danmark. 4-1 mot Ryssland och sedan 4-0 mot Wales i åttondelen är minst sagt imponerande. Det ska bli väldigt intressant att se om det danska anfallet kommer att kunna överlista det väldisciplinerade tjeckiska försvaret.

DANMARK LITE, LITE STARKARE

Det här kommer att bli en väldigt intressant match. Räkna med en matchbild där Danmark troligtvis kommer att ha mycket boll och Tjeckien mest går på kontringar.

Och det känns också som att Danmarks sätt att spela kommer att ge Tjeckien en hel del möjligheter till snabba omställningar. Därför känns det också som att Tjeckien kommer att få in minst ett mål.

Men, också Danmark lär göra mål, även om det kanske inte blir fyra som mot Ryssland och Wales, för Tjeckien är ett bättre lag än de bägge. I slutändan känns det dock som att Danmark kommer att gå vidare då de har lite bättre spelare och är lite, lite starkare.


Tips: Tjeckien–Danmark

Speltips Betway
Danmark vidare (Betway Boost) 3.00
Båda lagen gör mål 2.00

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


UKRAINA–ENGLAND

Stadio Olimpico, Rom. Avspark 21:00.

Att Ukraina skulle ta sig till kvartsfinal i EM 2021 var det nog knappast någon som trodde för några veckor sedan. Men, det ukrainska tog med en seger mot Nordmakedonien i gruppspelet sig vidare som sista grupptrea. Sedan vann man som bekant åttondelen mot Sverige efter förlängning.

England har haft en betydligt mer rak resa mot kvartsfinal, eller rättare sagt spikrak. Sju poäng i gruppspelet och sedan en kontrollerad seger i åttondelen mot Tyskland, och framför allt inte ett enda insläppt mål.

KOMMER GÅ FÖR KONTRINGAR

Mot Sverige var den ukrainske förbundskaptenen Andriy Shevchenkos plan tydlig. Kontringar, kontringar, kontringar. Något som också gav utdelning. Räkna med att taktiken kommer att vara exakt den samma mot England.

Och England lär få se upp med spelare som Zinchenko, Yaremchuk och så förstås Andriy Yarmolenko, som ligger bakom det mesta i det ukrainska spelet. Dock lär det krävas en hel del för att dyrka upp det engelska försvaret.

HAR INTE WEMBLEY I RYGGEN

1-0 mot Kroatien, 0-0 mot Skottland, 1-0 mot Tjeckien och 2-0 mot Tyskland i åttondelen. England är kanske det lag i den här turneringen som sett allra bäst ut såhär långt och börjar också växa fram som den kanske främsta guldkandidaten.

Dock kommer man nu för första gången i turneringen att spela på bortaplan. Hittills har man spelat samtliga matcher på Wembley. Men, det känns inte som det ska vara något större problem då man kan se framemot att få återvända till hemmaplan i både semifinal och final.

ENGLAND FÖR BRA

Visst, Ukraina vann mot Sverige och spelade stundtals bra, men man hade en del flyt får man nog ändå säga. Mot England lär det knappast räcka, då England är ett betydligt bättre lag än Sverige. Spelar England som mot Tyskland så blir det semifinal för Southgate o co.

Nu har dessutom Harry Kane gjort sitt första mål och då känns det som att det kan bli lite av en ketchupeffekt för den engelske lagkaptenen. Raheem Sterling då? Jodå, han lär nog göra mål igen.

Sedan blir det nog också en femte raka för Jordan Pickford i målet. Både han och det engelska försvaret känns kassaskåpssäkert.


Tips: Ukraina–England

Speltips Betway
England vinner och håller nollan (Betway Boost) 3.00
Raheem Sterling målgörare 2.70

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |