Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Tjeckien–England, Kroatien–Skottland
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Tjeckien–England, Kroatien–Skottland

Publicerat 2021-06-21 23:11

Nu ska grupp D avgöras! Två av lagen, Tjeckien och England är dock redan klara för slutspel. Samtidigt har fortfarande både Skottland och Kroatien chans att nå slutspel.

GRUPP D

Lag S V O F +/- P
1 England 3 2 1 0 2 7
2 Tjeckien 3 1 1 1 1 4
3 Kroatien 3 1 1 1 1 4
4 Skottland 3 0 1 2 -4 1


TJECKIEN–ENGLAND

Wembley Stadium, London. Avspark 21:00.

Tjeckien har imponerat i EM-slutspelet såhär långt, mycket tack vare Patrik Schick som gjort lagets samtliga tre mål och som därmed delar ledningen i skytteligan. Laget behöver dessutom bara en poäng mot England för att vinna grupp D.

England står förvisso på fyra poäng efter två matcher, men bara ett engelskt mål imponerar inte. Dock har England allting i egna händer, men måste vinna mot Tjeckien för att ta hem grupp D.

Oavsett hur det går i den här matchen är dock både Tjeckien och England redan klara för slutspel då fyra poäng kommer att räcka för att gå vidare som en av fyra grupptreor.

SKA INTE UNDERSKATTAS

Tjeckien är ett lag som inte bör underskattas, även om en hel del handlar om Peter Schick, som med sitt mål från mittlinjen mot Skottland skrev in sig i EM-historien.

Men, kom ihåg. Tjeckien har fått en bra start i turneringen och kommer till den här matchen med ett enormt självförtroende. Samtidigt ska man komma ihåg att det kan vara bättre att komma tvåa i grupp D eftersom ettan kommer att få möta tvåan i grupp F, troligtvis Tyskland eller Portugal.

INEFFEKTIVA

Ett mål på 180 minuter är förstås inte godkänt. Men, det är vad England har presterat trots spelare som Harry Kane, Raheem Sterling, Marcus Rashford, Dominic Calvert-Lewin med flera.

Dock är England som sagt vidare oavsett hur det går mot Tjeckien. Men, ska man gå långt måste man bli mer effektiva. Frågan är också om Southgate kommer att vila spelare med tanke på att England inte behöver vinna.

SVÅRTIPPAT

Spontant känns det här som en väldigt svårtippat match eftersom båda lagen redan är vidare, samtidigt som en andraplats i gruppen kan vara bättre än att komma etta. Men, det är väldigt svårt att spela så beräknande. Dessutom kan det bli två reservbetonade lag som kommer till spel.

Men, Tjeckien har medvind och magkänslan säger minst tjeckisk poäng även här. Och sedan börjar Patrik Schick allt mer likna en skyttekung och ska väl kunna göra ett mål till.

Dubbelchans 1X – Odds Expekt: 2.60
Patrik Schick målgörare – Odds Expekt: 5.75

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


KROATIEN–SKOTTLAND

Hampden Park, Glasgow. Avspark 21:00.

För Kroatien och Skottland är det bara en sak som gäller, seger. Annars är EM över. Beroende på hur det går mellan Tjeckien och England har faktiskt både Kroatien och Skottland fortfarande chansen att bli grupptvåa.

BEHÖVER LYFTA SIG

Kroatien har hittills varit långt ifrån det lag man var i VM 2018 och det som bekant räckte hela vägen till silver. Även om det kroatiska spelet inte har varit någon katastrof så är en poäng på två matcher underkänt för ett lag som Kroatien.

Ska det bli seger mot Skottland, som kämpar till sista svettdroppen, måste stjärnorna i Kroatien lyfta sig ytterligare ett par snäpp. Inte minst lagkaptenen Luka Modric.

FÅR SVÅRT ATT TA SIG VIDARE

Skottland har trots otaliga försök aldrig lyckats ta sig vidare från gruppspelet i ett stort mästerskap och det känns knappast som de kommer göra det den här gången heller.

Fotboll handlar i slutändan om att göra mål och det verkar inte vara skottarnas bästa disciplin. Nä, det går nog inte den här gången heller för Skottland.

KLASS SLÅR MOTIVATION

Kroatien är på pappret ett par nivåer bättre än Skottland och det lär få utslag i en sådan här match. Framför allt eftersom en seger garanterar en plats i slutspelet. Klass bör helt enkelt slå motivation den här gången. Någon storseger lär det dock inte bli för Kroatien.

Kroatien vinner – Odds Betfair: 2.25
Under 2.5 mål – Odds Betfair: 1.75

betfair logotype

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |