Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Ungern–Frankrike, Portugal–Tyskland, Spanien–Polen
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Ungern–Frankrike, Portugal–Tyskland, Spanien–Polen

Publicerat 2021-06-18 20:14

Andra omgången i gruppspelet avslutas med tre intressanta matcher, varav ett riktigt tungviktsmöte i München. Två av lagen i ”dödens grupp” har dessutom chans att säkra avancemang till åttondelsfinal. 


UNGERN–FRANKRIKE

Puskás Aréna, Budapest. Avspark 15:00.

Ungern lyckades nästan knipa en poäng mot regerande europamästarna Portugal, men bara nästan. Frankrike tog en övertygande seger mot Tyskland och visade verkligen att man har EM:s bästa trupp.

För Ungern är minst poäng ett måste mot Frankrike, annars lär det bli väldigt svårt att nå slutspel. Frankrike kan å sin sida säkra en plats i åttondelsfinal med tre poäng.

STOD EMOT I 84 MINUTER

I 84 minuter lyckades Ungern stå emot Portugal och man hade till och med en boll i nät, som dock blev bortdömd för offside. Minuterna senare dog den ungerska drömmen när Guerreiro gjorde 1-0 och Cristiano Ronaldo därefter gjorde både 2-0 och 3-0.

Samtidigt kommer Ungern ha ett massivt publikstöd även i den här matchen och kan nog lyfta ett par snäpp över sin förmåga, men det lär knappast räcka mot ett Frankrike i kanonform.

VISADE VÄRLDSKLASS

Frankrike var precis så bra som vi förväntade oss i premiären mot Tyskland. Mbappé, Griezmann och Benzema med flera visade flera gånger varför de tillhör de bästa spelarna i världen.

Även om det var Mats Hummels som gjorde segermålet för Frankrike så känns det ändå som att det franska laget kommer att bli svårslagna i den här turneringen.

UNGERN CHANSLÖSA

På pappret och enligt oddsen, är Frankrike förstås ett antal nivåer bättre än Ungern på varje position och även om det ungerska laget har publiken i ryggen så lär det inte räcka. Frankrike är helt enkelt för bra, både på pappret och i verkligheten.

Dessutom är det frågan om Ungern orkar ladda om efter den på sätt och vis lite snöpliga förlusten mot Portugal. Snarare känns det som att det kan rinna iväg med ett antal mål i Frankrikes favör.

Sedan känns det väl också som att Kylian Mbappé lär göra mål nu. Han vill nog inte tappa mark i skytteligan till Lukaku, Immobile, Ronaldo och de andra.

Totalt antal mål Frankrike, Över 2.5 – Odds Expekt: 2.63
Kylian Mbappé målgörare – Odds Expekt: 2.12

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


PORTUGAL–TYSKLAND

Allianz Arena, München. Avspark 18:00.

I den andra matchen i grupp F ställs Portugal mot Tyskland, där Tyskland näst intill är piskade att ta poäng om man inte ska behöva förlita sig alltför mycket på resultat i andra grupper för avancemang.

Samtidigt kan Portugal med ytterligare tre poäng säkra en plats i åttondelsfinal.

SATT LÅNGT INNE

Det satt långt inne, men till slut lyckades Portugal få med sig tre poäng mot Ungern. Dessutom är Cristiano Ronaldo nu ensam om målrekordet i EM efter sina två mål i matchen.

Att Ronaldo är igång är förstås väldigt viktigt för Portugal, då det är han som ska leda laget till nya stordåd. Dock känns det som att portugiserna kommer att behöva höja sig ett par nivåer om man ska kunna slåss med de allra bästa lagen i turneringen.

HAR STOR PRESS PÅ SIG

Tyskland gjorde långtifrån någon dålig match mot Frankrike, men stundtals fick det tyska laget kämpa hårt för att stå emot den franska offensiven. Mot Portugal känns det dock som att Tyskland kommer att få lite större utrymme till ett eget spel.

Men, nu har Tyskland också stor press på sig från hemmapubliken på Allianz Arena. Ännu en förlust och chanserna till en åttondelsfinal är ganska små. Dock har Tyskland fyra raka segrar mot Portugal i mästerskap de senaste 15 åren, om det nu har någon betydelse.

SVÅRTIPPAT

Rent spontant känns det här som en ganska svårtippad historia. Tyskland förlorade förvisso mot Frankrike, men spelade ändå bra. Portugal vann mot Ungern utan att imponera.

En förväntad matchbild är att Tyskland kommer att ha mycket boll inledningsvis, men frågan är om det räcker? För det känns som att Ronaldo, som trivs med de här stora matcherna, inte kommer att gå mållös av planen.

Hur det går? Ett kryss är väl det mest logiska resultatet.

Oavgjort – Odds Expekt: 3.35
Cristiano Ronaldo målgörare – Odds Expekt: 2.75

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


SPANIEN–POLENodds

La Cartuja, Sevilla. Avspark 21:00.

Spanien fick ”bara” med sig 0-0 mot Sverige i premiären, men kunde likaväl ha vunnit med ett par mål då den spanska dominansen var total.

Polen förlorade överraskande premiären mot Slovakien med 2-1 och nu måste Polen ta poäng mot Spanien. Annars är EM i fotboll 2021 över för Polen och sista matchen mot Sverige blir betydelselös.

75-25 I BOLLINNEHAV

Spanien dominerade fullständigt mot Sverige och spenderade nog åtminstone 85 minuter på offensiv planhalva. Samtidigt hade spanjorerna ett bollinnehav på 75 procent och det känns väl som att det kommer bli något liknande mot Polen.

Morata, Gerard, Torres, Olmo, med flera kommer att sätta det polska försvaret i arbete och förr eller senare ska det också bli mål.

MÅSTE GÅ FRAMÅT

Efter att Sverige vunnit mot Slovakien är Polen om inte i brygga, så i alla fall under press inför matchen mot Spanien. För tar man inte poäng så är det slut för Polen. En poäng och man måste slå Sverige i sista matchen för att ha chans gå vidare, vilket även det blir svårt.

Polen har egentligen bara ett alternativ mot Spanien och det är att gå framåt. Det känns som att mycket ansvar nu ligger på Robert Lewandowski att leda laget. En tuff uppgift? Det kan man lugnt säga.

SPANIEN ARBETAR NER POLEN

Räkna med att Spanien kommer att spela på samma sätt som man gjorde mot Sverige. Och det lär Polen inte klara i 90 minuter, om ens i 45 minuter, då den polska defensiven inte är lika bra som den svenska. Dessutom måste Polen som sagt gå framåt.

Lugnt och metodiskt kommer Spanien kunna arbeta ner Polen och då kan det nog även rinna iväg med några mål. För Spanien lär inte gå mållösa av plan två matcher i rad.

Halvtid/Fulltid, Spanien/Spanien – Odds Betfair: 1.91
Spanien gör minst 3 mål – Odds Betfair: 2.5

betfair logotype

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |