Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Ungern–Portugal, Frankrike–Tyskland
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Ungern–Portugal, Frankrike–Tyskland

Publicerat 2021-06-14 18:05

På tisdagen går de sista lagen in i EM 2021, och det är inte vilka lag som helst. Det handlar nämligen om ”dödens grupp” där vi hittar hela tre av fyra semifinalister från EM 2016. 


UNGERN–PORTUGAL

Puskás Aréna, Budapest. Avspark 18:00.

Tack vare spelordningen kommer Ungern att spela två av tre gruppspelsmatcher hemma i Budapest. Den första mot regerande europamästarna Portugal. Lagen möttes även i gruppspelet i EM 2016, då slutade det 3-3 och bägge lagen gick till slut vidare.

Den här gången får det dock ses som en stor skräll om Ungern tar sig vidare, eller ens tar poäng, då övriga lag i gruppen är Frankrike och Tyskland.

TAGIT STORA STEG FRAMÅT

Ungern är ett lag som tagit stora steg framåt de senaste åren. Hösten 2018 vann laget sin grupp i C-divisionen i Nations League och i höstas vann man sin grupp i B-divisionen i samma turnering mot Ryssland, Serbien och Turkiet.

Tittar man på truppen kryllar det såklart inte av stora namn, men Ungern är ett lagbygge. En av nyckelspelarna är Leipzig-målvakten Péter Gulásci, som är viktig för tryggheten i försvaret. I övrigt vilar mycket ansvar på lagkaptenen och veteranen Ádám Szalai, som väl är den som ska göra målen för Ungern, om det nu blir några.

MYCKET HANDLAR OM RONALDO

I det portugisiska laget handlar förstås en hel del om lagkaptenen och ikonen Cristiano Ronaldo, som gör sitt femte EM och nionde stora mästerskap. Men, det finns också en flera andra spelare på absolut toppnivå.

Kanske framför allt Manchester Uniteds Bruno Fernandes, som gjorde 18 mål i Premier League den gångna säsongen, Bernardo Silva, Danilo Pereira, Diogo Jota och João Felix. Portugal kan bli farliga.

PUBLIKSTÖDET LYFTER UNGERN

Ett fullsatt Puskás Aréna kan hjälpa Ungern att lyfta i alla fall ett par nivåer och det känns också som att det ungerska laget kan stå emot Portugal en bit in i andra halvlek. Men, i slutändan känns det ändå som att Portugal kommer att kunna vinna ganska komfortabelt.

Sedan vill nog också Ronaldo gärna gå upp i ensam ledning som meste målgörare i EM. Just nu delar han ledningen med Michel Platini på nio mål.

Halvtid/Fulltid – Oavgjort/Portugal  – Odds Betfair: 4.0
Cristiano Ronaldo målgörare – Odds Expekt: 1.88

betfair logotype

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


FRANKRIKE–TYSKLAND

Allianz Arena, München. Avspark 21:00

Repris på EM-semifinalen från 2016 i Marseille där Frankrike till slut vann med 2-0 efter dubbla mål av Antoine Griezmann. Lagen möttes även i Nations League-spel hösten 2018 och även då vann Frankrike, med 2-1. Vem som gjorde målen? Jodå, Antoine Griezmann.

Samtidigt kommer Frankrike till den här turneringen som regerande världsmästare, medan Tyskland har haft några svajiga år bakom sig.

OTROLIG TRUPP

Tittar man på den franska truppen är den som en godispåse, men utan de där godisarna som ingen vill ha. Lloris, Pavard, Varane, Pogba, Kanté, Griezmann, Giroud, Mbappé och Benzema, ja det är nästan så man ramlar av stolen. På pappret har Frankrike tveklöst den starkaste truppen i EM 2021.

Frankrike har i stort sett vunnit samtliga tävlingsmatcher de senaste åren och är lite av en maskin, som kommer att bli väldigt svår att få ur balans.

SVÅRBEDÖMDA

Sedan debaclet i VM 2018 där Tyskland fick respass redan i gruppspelet har det tyska laget inte imponerat. Det senaste året har det varit många oavgjorda matcher. I VM-kvalet i slutet av mars blev det ett riktigt bottennapp när man förlorade hemma mot Nordmakedonien med 1-2.

Det finns förstås mycket kvalitet i den tyska truppen. Inte minst i form av Chelsea-duon Kai Havertz och Timo Werner som måste få till det om Tyskland har tänkt sig att gå långt.

FRANKRIKE KÄMPAR NER TYSKLAND

Det ska bli oerhört spännande att se de här giganterna på Allianz Arena. Frågan är dock hur roligt det blir för hemmafansen, för det känns som att får Frankrike bara ordning på spelet så ska man kunna mala ner Tyskland och vinna den här matchen.

Det franska laget har helt enkelt en för bra offensiv för att den tyska defensiven ska kunna stå emot. Dessutom trivs Antoine Griezmann som sagt mot Tyskland och lär ha ett övertag på det tyska försvaret.

Frankrike vinner – Odds Expekt: 2.65
Antoine Griezmann målgörare – Odds Expekt: 3.15

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |