Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Speltips: Wales–Schweiz, Danmark–Finland, Belgien–Ryssland
Fotbolls-EM

Speltips: Wales–Schweiz, Danmark–Finland, Belgien–Ryssland

Publicerat 2021-06-11 11:41

Morgondagen kommer att bli en fullspäckad fotbollslördag med hela tre EM-matcher. Med andra ord är det bara att bänka sig framför TV, dator eller annan enhet från klockan 15:00. 


WALES–SCHWEIZ

Olympiastadion, Baku. Avspark 15:00.

Andra matchen i grupp A där Wales och Schweiz tvingas bege sig hela vägen till Baku. På förhand känns det som en match som kan gå lite hursomhelst. Men, Schweiz har visat fin form under våren och får nog hållas som favoriter.

Det lag som eventuellt tar tre poäng i den här matchen kommer ha goda chanser att gå vidare. Med tanke på att även fyra treor går vidare kan en seger räcka för avancemang.

7-0 I GENREPET

Det schweiziska laget har vunnit samtliga fem matcher man spelat under 2021. Dock har motståndet knappast varit det bästa. Laget genrepade exempelvis mot Liechtenstein, en match man vann med 7-0. Knappast någon värdemätare, men flera spelare fick i alla känna på hur det är att göra mål.

De mest namnkunniga spelarna i Schweiz är förstås lagkaptenen och Arsenal-mittfältaren Granit Xhaka och Liverpool-anfallaren Xherdan Shaqiri. Den senare har dock inte mycket speltid senaste säsongen och formen känns tveksam.

KAN BALE LYFTA WALES?

I EM 2016 gick Wales hyfsat sensationellt till en semifinal. I år känns laget inte alls lika starka. Samtidigt är det ett ungt lag med hela 14 spelare som är födda 1997 eller senare.

Dock är det två 30-plussare som är de stora namnen i form av Juventus Aaron Ramsey och Gareth Bale, som gjorde en stark vår i Tottenham med elva mål på de tolv sista Premier League-matcherna. Frågan är hur mycket Bale kan lyfta Wales?

TYPISK KRYSSMATCH

Wales–Schweiz känns som en sådan där typisk 0-0- eller 1-1-match i ett mästerskap. Helt enkelt två lite sådär halvbra lag som delar på poängen. Ett resultat som båda lagen också lär vara rätt nöjda med.

Och sedan lär väl Gareth Bale göra ett mål också med tanke på den målform han är i.

Oavgjort – Odds Expekt: 3.00
Gareth Bale målgörare – Odds Expekt: 3.50

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


DANMARK–FINLAND

Parken, Köpenhamn. Avspark 18:00

Nordiskt derby på Parken där Danmark tar emot mästerskapsdebuterande Finland. Hemmalaget är såklart storfavoriter, framför allt då de kommer att ha stöd av 16 000 danskar, vilket innebär att det kommer att vara nästan halvfullt inne på Parken.

Finland kommer inte att få det lätt i sin mästerskapspremiär då Danmark visat stark form under våren.

STARKASTE TRUPPEN PÅ LÄNGE

Danmark känns väldigt starka inför det här mästerskapet. Laget har vunnit fyra av fem matcher under året och i VM-kvalet i mars hade man 14-0 på tre matcher. Genrepet mot Bosnien i söndags vann man med 2-0 och några dagar tidigare spelade man 1-1 mot Tyskland.

Dessutom har Danmark en trupp med flera spelare i europeiska toppklubbar, som lagkaptenen Simon Kjær i Milan, Anders Christensen i Chelsea, Christian Eriksen i Inter, Martin Braithwaite i Real Madrid och Yussuf Poulsen i Leipzig.

TRE ALLSVENSKA SPELARE

Finland lär knappast ha mycket att hämta i det här mästerskapet, men är ändå lite av en frisk fläkt. Dock känns det som allt över noll poäng för det finska laget är lite av en succé.

Truppen, som innehåller tre allsvenska spelare, är knappast späckad med toppspelare. Undantaget är väl i så fall Teemu Pukki, som öst in mål i Norwich de senaste åren. Det lär dock inte räcka för finskt avancemang.

KAN BLI MYCKET MÅL

Allt annat än tre danska poäng i den här matchen är en stor skräll. Snarare känns det som att det kan rinna iväg en hel del om Danmark får ett tidigt mål. Att Finland ska göra mål, Teemu Pukki till trots, känns inte heller särskilt troligt.

Danmark vinner med noll insläppta mål – Odds Expekt: 1.84
Tidpunkt för det första målet som görs av Danmark – Odds Expekt: 5.00

expekt logga

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


BELGIEN–RYSSLAND

Krestovskij stadion, Sankt Petersburg. Avspark 21:00

Lördagen avslutas med ett högintressant möte mellan Belgien och Ryssland i Sankt Petersburg. Ryssland har såklart fördel av att känna stödet från en övervägande majoritet av de drygt 30 000 åskådare som släpps in på Krestovskij stadion.

Samtidigt tillhör Belgien en av guldfavoriterna i det här mästerskapet och lär vilja inleda med seger för att inte tappa poäng i kampen mot Danmark om förstaplatsen i grupp B.

OKLART MED DE BRUYNE

Belgien har en EM-trupp som andas så mycket kvalitet att man nästan faller baklänges. Målvakten Courtois, backar som Alderweireld och Verthongen, ett mittfält med Witsel och Tielemans, samt Hazard, Mertens och Lukaku längst fram.

Dock är det inte säkert om den kanske bäste av de alla, Kevin De Bruyne, kommer att hinna bli spelklar till matchen mot Ryssland. Manchester City-mittfältaren opererades så sent som i lördags för den ansiktsskada han ådrog sig efter en kollision med Chelseas Antonio Rüdiger i Champions League-finalen.

NYTT LAG TILL STOR DEL

I hemma-VM 2018 gick Ryssland till kvartsfinal och var bara en straffsparksläggning från semi. Nu är det ett till stora delar nytt lag som kommer till EM.

Men, ett par av de bästa spelarna finns kvar i form av Denis Cherysev och lagkaptenen Artem Dzuyba. Det lär dock inte räcka för att Ryssland ska ta sig lika långt som för tre år sedan, även om man har hemmapublikens stöd i två gruppspelsmatcher.

KOMFORTABEL BELGISK SEGER

Oavsett om Kevin De Bruyne kommer finnas med mot Ryssland känns det ändå som att Belgien kommer att kunna mala ner Ryssland i den här matchen.

Framför allt visade Romelu Lukaku en ruskig målform den gångna säsongen och lär vara sugen på att näta även i EM-premiären.

Belgien vinner – Odds Betfair: 1.75
Romelu Lukaku skjuter matchens första skott på mål – Odds Betfair: 4.5

betfair logotype

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |