Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Spotify-grundaren planerar bud på Arsenal
Premier League

Spotify-grundaren planerar bud på Arsenal

Publicerat 2021-04-27 21:36

Daniel Ek, ägare till Spotify, är intresserad av att köpa Premier League-klubben Arsenal rapporterar flera medier. Inom tio dagar väntas den svenske miljardären komma med ett bud.


HAR STÖD FRÅN ARSENAL-IKONERNA

Det var i fredags som Daniel Ek gick ut på Twitter och berättade att han är öppen för att köpa Arsenal.

– Så länge jag kan minnas har jag hållit på Arsenal. Om KSE vill sälja Arsenal är jag gärna med i leken, skrev den svenske entreprenören i en tweet.

KSE står för Kroenke Sports & Entertainment som för närvarande äger samtliga aktier i klubben. Bakom KSE står den amerikanske affärsmannen Stan Kroenke, vars son Josh sitter i Arsenals styrelse.

Under tisdagskvällen kom dock de bägge med ett uttalande där de klargjorde att de inte kommer att sälja sina klubben, enligt SvD.

Samtidigt ska Daniel Ek samarbeta med tunga namn i sitt försök att ta över Premier League. Enligt The Guardian har han stöd av Arsenal-ikonerna Dennis Bergkamp, Thierry Henry och Patrick Vieira.


KAN BJUDA 21 MILJARDER

Daniel Ek är beredd att öppna plånboken rejält för att köpa Arsenal. Enligt uppgifter till The Telegraph förbereder svensken ett bud på 1,8 miljarder pund, motsvarande 21 miljarder svenska kronor inom de närmaste tio dagarna.

Dock tros Stan Kroenke vilja ha minst 2 miljarder pund för att sälja klubben, enligt The Guardian, även om amerikanen officiellt inte är intresserad av sälja Arsenal i dagsläget.

Samtidigt är prissumman en ansenlig del av Daniel Eks förmögenhet som ligger runt 40 miljarder kronor, varav merparten är aktier i Spotify.

Den svenske entreprenören ska tidigare ha visat ett visst intresse för andra Premier League-klubbar, dock utan att det lett till några konkreta förhandlingar.


FANSEN POSITIVA TILL ÄGARBYTE

Det som kan tala för att Stan Kroenke i slutändan ändå kommer att att sälja Arsenal till Daniel Ek är att fansen länge varit missnöjda med Kroenke. Inte minst efter förra veckans Super League-debacle.

Inför matchen mot Everton i fredags protesterade 3 000 Arsenal-fans utanför Emirates Stadium mot Kroenkes ägarskap. Dessutom är supporterorganisationen Arsenal Supporter’s Trust (AST) positiva till Daniel Eks planer på att ta över klubben.

– Vi välkomnar intresset från Daniel Ek och vi kommer att ställa oss bakom alla potentiella köpare som möjliggör för fans att äga aktieandelar så att vi får vara delaktiga i hur vår klubb styrs”, säger AST:s talesperson Tim Payton till The Telegraph.

En annan anledning för Stan Kroenke att sälja skulle kunna vara rent sportsliga. Arsenal ligger för närvarande inte bättre än tia i Premier League med näst intill minimal chans att nå en plats i Europa League till hösten.

Enda rimliga chansen för Arsenal att nå europaspel nästa säsong är att vinna Europa League och därmed belönas med en plats i gruppspelet i Champions League.

Daniel Ek kan förstås även använda sig av sina samarbetspartners i Bergkamp, Henry och Vieira för att öka pressen på Kroenke att sälja. Framför allt med tanke på att de tre var och fortfarande är populära hos fansen.Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |