Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset 24/4
Välj liga

TIPS: Stryktipset 24/4

Publicerat 2021-04-23 16:18

Lördag, engelsk fotboll och jackpot. Mycket bättre än så blir det inte. Stryktipset bjuder denna vecka på heta derbyn, häftiga streckstrider samt kampen om uppflyttning. Premier League, The Championship och League One bidrar med fajterna och vi har identifierat ett antal stabila spikar och sköna skrällar. Häng med för att se vilka!

Spelstopp: 15:59

Sätter du full pott på Stryktipset så finns det chans till miljonutdelning. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp direkt!


svenska spel


1. West Ham – Chelsea | 2

Kampen om Champions League-placeringarna är mer spännande än på länge i Premier League och lördagens Londonderby på London Stadium är galet intressant då båda lagen går in på lika antal poäng. Då även Liverpool och “Spurs” jagar bakom lär krysset inte vara särskilt önskvärt för varken West Ham eller Chelsea och vi räknar med två lag som går för seger. Moyes mannar stod för en fin upphämtning förra helgen, men fick trots detta resa hem från Newcastle med noll poäng för en vecka sedan. Mot Chelsea saknas viktiga kuggar i bland annat Rice, Antonio och Dawson och den stora frågan inför den här matchen är om succéförvärvet Jesse Lingard är redo för spel efter en sen smäll förra helgen. Trots att Tuchels mannar har Real Madrid att tänka på i veckan som kommer ser vi inte “The Blues” förlora här. Stannar tvåan under 55 procent är det en fin spik att inleda med!


2. Sheffield United – Brighton | 2

Det har i praktiken varit klart en längre tid men i och med förlusten mot “Wolves” föregående helg checkade Sheffield United även i teorin ut från det engelska finrummet. “The Blades” har fem raka förluster i ligan och det finns inget som talar för att avslutningen blir särskilt rolig för de rödvitrandigas supportrar. Lördagens motståndare Brighton har desto mer att spela för då kontraktet är långt ifrån säkrat inför “Fiskmåsarnas” återstående sex matcher. Formen är dock god för sydkustlaget som endast har förlorat en av sina senaste fem matcher trots ett tufft spelschema. Motivation och klasskillnad ska räcka långt på Bramall Lane och tvåan är bra upp mot 60-65 procent.


3. Blackburn – Huddersfield | X

Inför lördagens möte har varken Blackburn eller Huddersfield säkrat spel i The Championship till nästa säsong. Båda klubbarna ser dock ut att klara sig mycket tack vare att lagen under strecket helt enkelt är för dåliga. Gästerna kommer från en knapp men klar förlust i veckan men dessförinnan besegrades Nottingham på bortaplan. Även “Rovers” kommer från en vinst och en förlust men kan med tre poäng och bättre målskillnad tillgodo på “The Terriers” gå in i det här mötet mer avslappnat. Då krysset känns som ett bra resultat för bägge lagen är det där vi börjar. Gardering prioriteras till vänster.


4. Coventry – Preston | 1

Med fyra vinster på sina fem senaste matcher har Coventry mer eller mindre lämnat nedflyttningsstriden bakom sig. Som nykomling får ett nytt kontrakt betraktas som en succésäsong men i och med att det i teorin inte är bekräftat inför mötet med Preston räknar vi med ett fullt påkopplat hemmalag här. Även gästerna ska snart kunna andas ut men även om en uppryckning skett senaste omgångarna har 2021 inte varit något vidare år hittills för de liljevita. Form talar klart för Mark Robins hemmalag, men när ettan ser ut att streckas högt målas helst alla tecken på.


5. Derby – Birmingham | 2

Efter 0-3-förlusten mot Watford den 20:e mars verkar Birmingham ha bestämt sig för att det inte ska bli spel i League One nästkommande säsong. “Blånäsorna” har nämligen vunnit tre och spelat två oavgjorda därefter vilket tagit Bowyers mannar hela tio poäng ovanför strecket. I och med att Rotherham har två matcher mer kvar att spela är kontraktet inte i teorin säkrat, men det ska mycket till för gästerna att sumpa detta. Detsamma går inte att säga om Rooney och hans Derby som åkt på rejäl soppatorsk efter den fina starten på tränarkarriären. “The Rams” har fyra raka förluster i ryggen och är laget som jagas av framförallt tidigare nämnda Rotherham. Vi litar på att “Blånäsorna” utökar sin förlustfria svit och hoppar över ettan på Pride Park.


6. Nottingham – Stoke | X

Varken Nottingham eller Stoke lär vara särskilt nöjda med säsongen 2020/21 när den skall summeras. Bägge klubbarna har kapacitet att vara med och slåss om topplaceringar men det senaste året har det inte ens varit nära för varken “Forest” eller “The Potters”. Inget av lagen har vunnit på sina tre senaste matcher och till det här mötet lär motivationen vara högre hos värdarna som teoretiskt sett inte är helt klara för spel i The Championship till hösten. Vi har dock svårt att köpa att ettan seglar upp mot 45-50 procent och med två lag som för dagen har svårt att vinna känns spikkrysset superintressant.


7. Watford – Millwall | 1

Det ser ut att bli en snabb comeback i Premier League för Elton Johns favoritlag. Vinner Watford mot Millwall spelar det ingen roll vad lagen bakom gör, “The Hornets” gör Norwich sällskap i direktuppflyttningen. Xiscos mannar har under säsongen varit seriens klart bästa hemmalag vilket även syns i hemmastatistiken: 17-2-2 är otroliga siffror för de gulsvarta. Gästerna är inte alls oävna på bortaplan men har här endast äran att spela för och när Bålgetingarna själva kan skjuta sig tillbaka till högstaligan är den högt streckade ettan motiverad. Watford ska tillbaka!


8. Middlesbrough – Sheffield Wednesday | 1

Saken är ganska enkel för Sheffield Wednesday när de åker norrut för att möta Middlesbrough: vinna eller försvinna. Skulle “The Owls” förlora här samtidigt som Derby vinner sitt möte med Birmingham är nedflyttning till League One klart. Sker det omvända däremot lever detta i allra högsta grad inför de sista omgångarna och visst är det med positiv energi som Moores mannar kliver ut på Riverside Stadium på lördagen. Då gästerna inte har något större värde i delat pott samtidigt som “Boro” kan spela helt avslappnat ser vi inte detta sluta oavgjort. Etta-tvåa gör susen här!


9. Barnsley – Rotherham | 2

I och med onsdagens viktoria borta mot Huddersfield närmade sig Barnsley en säkrad playoff-placering och med sex poäng ned till näst jagande lag ser det väldigt bra ut för “The Tykes”. Ismael på tränarbänken har gjort smärre mirakel med klubben som räddades kvar i The Championship tack vare att Wigan tvångsdegraderades efter den förra säsongen, och skulle det bli avancemang till Premier League är det en av de större skrällarna i modern tid. Hur som helst gästar 22:a-placerade Rotherham i stort poängbehov på lördagen och detta lär kunna bli en underhållande historia mellan två lag som går för seger. När ettan ser ut att sticka iväg över 70 procent bara måste alla tecken med ur ren värdesyn och vi gnuggar för skrällen på Oakwell Ground.


10. Cardiff – Wycombe | 2

Det ska inte gå men ändå kan det gå. Lite så är känslan kring Wycombe som ser ut att ha vaknat för sent i kampen om nytt kontrakt men likväl gör det oerhört imponerande. På sina sex senaste matcher har de ljusblå endast förlorat en och “The Chairboys” reser till Wales med fullt fokus samtidigt som alla tummar hålls för att lagen ovanför inte vinner sina matcher. Uppgiften här får ses som tacksam då värdarna helt checkat ut efter att halkat efter i kampen om playoff-platser och “The Bluebirds” har fem raka matcher utan seger inför mötet med jumbon. Vi går helt på motivation och värde när ettan plockas bort och nöjer oss med kryss-två på Cardiff City Stadium.


11. QPR – Norwich | 2

Norwich fick fira det säkrade avancemanget till Premier League redan inför mötet med Bournemouth föregående helg. Med två raka hemmaförluster på kontot är det nu upp till “Kanariefåglarna” att rycka upp sig om de inte vill se sig omsprungna och fråntagna titeln som mästare av Watford, som placerar sig fem poäng bakom. Denna ära samt att Pukki jagar Brentfords Toney i skytteligan är skäl nog för att backa Farkes manskap helt i mötet med QPR. Tvåan runt 50 procent är fin!


12. Charlton – Peterborough | X

Mycket står på spel på klassiska The Valley när tvåan i League One Peterborough kommer på besök. Båda lagen har en plats att försvara där det å gästernas sida gäller en direktuppflyttning och värdarna en topp sex-placering som innebär chansen att kvala upp till The Championship. “The Addicks” är oerhört formstarka och vi får backa tio ligamatcher till den 27:e februari för att hitta senast Nigel Atkins mannar föll. Det som talar emot de rödvita är hemmaspelet under säsongen. Charlton är det lag som tagit flest poäng av alla på resande fot men faktum är att raden 6-6-7 hemma endast är fyra poäng bättre än vad jumbon Wigan spelat in. När nu ligatvåan kommer på besök anförda av seriens skyttekung Jonson Clarke-Harris lämnar vi inget åt slumpen och målar snabbt ut alla tecken.


13. Lincoln – Hull | 2

Hull är en seger från att säkra en comeback till The Championship. I praktiken räcker även ett kryss i mötet med Lincoln som å sin sida lär gå för full pott i det här mötet. Värdarna har i princip redan kvalificerat sig för playoff och än lever drömmen om att sno direktplatsen bakom lördagens motståndare. När procenten ser ut att hamna rätt så går vi dels på klass och dels på position inför matchen. Hull löser minst en poäng och kryss-två får räcka här.


Spiken! – Chelsea

Tuchels mannar slarvade bort två poäng i en på förhand tacksam uppgift mot Brighton i tisdags kväll. Trots CL kommande vecka har “The Blues” inte råd att vila här och ett skadedrabbat “Hammers” bör få det jobbigt i London.

Skrällen! – Wycombe

“The Bluebirds” har bara äran att spela för samtidigt som Wycombe försöker sig på en “great escape”. Det är skäl nog för att backa gästerna till poäng när ettan streckas högt.

13 rätt på Stryktipset är respekt, men har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Att tippa på Stryktipset och få 13 rätt kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel direkt!


svenska spel


96 rader

1. West Ham – Chelsea 2
2. Sheffield U – Brighton 2
3. Blackburn – Huddersf. x
4. Coventry – Preston 1x
5. Derby – Birmingham 2
6. Nottingham – Stoke x
7. Watford – Millwall 1
8. Mboro – Sheffield W 12
9. Barnsley – Rotherham x2
10. Cardiff – Wycombe x2
11. QPR – Norwich 2
12. Charlton – Peterbor. 1×2
13. Lincoln – Hull x2


864 rader

1. West Ham – Chelsea 2
2. Sheffield U – Brighton 2
3. Blackburn – Huddersf. 1x
4. Coventry – Preston 1×2
5. Derby – Birmingham x2
6. Nottingham – Stoke x
7. Watford – Millwall 1
8. Mboro – Sheffield W 12
9. Barnsley – Rotherham 1×2
10. Cardiff – Wycombe x2
11. QPR – Norwich 2
12. Charlton – Peterbor. 1×2
13. Lincoln – Hull x2


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Välj liga

Publicerat 2021-04-29 05:11

TIPS: Topptipset 29/4

Det ska spelas semifinaler i Europa League och det är två högintressanta drabbningar vi har framför oss. Får vi se en helengelsk final eller sätter Roma och Villarreal käppar i …

Välj liga

Publicerat 2021-04-26 22:08

TIPS: Europatipset 27/4

Det är väldigt mycket brittiskt på tisdagens Europatips. 25 av 26 lag på kupongen plockas från de brittiska öarna. Endast Real Madrid står för undantaget då de tar emot Chelsea …

Copyright © Fotboll.com 2024   |