Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Summering & analys av toppligorna 2021/2022
Europa (Övrigt)

Summering & analys av toppligorna 2021/2022

Publicerat 2022-06-23 14:45

Fotbollssäsongen 2021/22 för storlagen ute i Europa börjar lida mot sitt slut. En Champions League-final finns kvar att se fram emot och en mäktig sådan. Men klubblagsfotbollen i världens bästa ligor är över för den här säsongen och efter att Champions League avgörs, så väntar fotbolls-VM i vinter. Men först ska vi hinna med en liten summering av vad den gånga säsongen gett oss från ligor som Premier League, La Liga, Serie A och Bundesliga. 


Premier League – England

Säsongens mästarlag: Manchester City

Pep Guardiola och hans Manchester City klev in i denna upplaga av Premier League som ett givet lag för ligatiteln. City var favoriter hos de flesta och mycket riktigt blev de också bäst i ligan, men det blev dock med mindre marginal än vad vi tror många hade räknat med.

Faktum är att Liverpool tog upp kampen med City på allvar och med 38 omgångar genomförda så blev det till slut bara en ynka poäng som skiljde lagen åt. Jürgen Klopp ska vara nöjd med den prestation som hans Liverpool stått för och nästa säsong tror vi helt klart att de rödklädda laget från nordvästra England kan fortsätta kampen om att utses till Englands bästa lag.

City? De levererade 99 mål framåt och bakåt släppte de in 26, vilket var lika många som tabelltvåan. Framåt gjorde de dock fem fler och deras snäppet vassare offensiv kanske blev den som avgjorde det hela till deras fördel till slut – eller vad tror ni?

Säsongens skyttekung: Mohamed Salah

Manchester City gjorde alltså flest mål i ligan som lagt, men säsongens skyttekung hittar vi i Liverpool och det blev ingen annan än 29-årige Mohamed  Salah.

Salah har den gånga säsongen levererat 23 mål på 35 ligamatcher för Liverpool och lägg därtill att han samtidigt levererat 13 assists. Med den statistiken råder det inga tvivel om att Salah är en klasspelare och visst ser man redan nu fram emot vad han kan uträtta nästa säsong?


La Liga – Spanien

Säsongens mästarlag: Real Madrid

Mästare i Spanska La Liga blev Real Madrid och här blev det aldrig den nagelbitare som många kanske hade hoppats på. Real Madrid slutade tabelletta och detta med hela 13 poängs marginal ner till tvåan som blev FC Barcelona.

I fjol var det ett annat Madrid-lag som tog hem titeln i Spanien, nämligen Atlético. Detta innebär att FC Barcelona nu har gått miste om att utses till Spaniens bästa lag i fyra säsonger i rad för året innan Atlético blev mästare så var det återigen Real Madrid som tog hem La Liga-titeln.

Säsongen 2021/22 i Spanien var alltså ingen nagelbitare i toppstriden då det var hela 13 poäng mellan ettan och tvåan, men desto jämnare var det i bottenstriden där Granada till slut blev tredje och sista lag som fick lämna finrummet då Cadiz mäktade med en seger i sista bortamatchen mot Alaves.

Det gav Cadiz ett förnyat kontrakt, men med blott en ynka poängs marginal så där snackar vi nagelbitare!

Säsongens skyttekung: Karim Benzema

Skyttekungen i Spanien denna säsong hittas i mästarlaget Real Madrid och denne är fransmannen Karim Benzema. 34-årige Benzema har stått för en fantastisk säsong då han levererat 27 mål på 32 ligamatcher den gånga säsongen.

I fjol gjorde han 23 fullträffar och då på 34 matcher och det som 33-åring, så med det sagt är det med stort intresse som vi ser fram emot nästa säsong för vem vet vad karln lyckas prestera då med ett år till på nacken?

Två i skytteligan? Det blev spanjoren Iago Aspas från Celta Vigo på 18 mål och som trea har vi brassen Vinicius Junior, en fullträff sämre än Aspas, vilket är ett styrkebesked från Real Madrid som alltså har två lirare på topp tre-listan över bästa målskyttarna i Spanien.


Serie A – Italien

Säsongens mästarlag: AC Milan

I Italienska Serie A blev det äntligen en Scudetto för AC Milan! Denna ligatitel blev Milano-klubbens första på tio år och detta var av bilderna från firandet att döma en minst sagt efterlängtad dag. Zlatan Ibrahimovic har representerat Milan den gånga säsongen, men frågan är om han blir kvar i laget en säsong till?

Den frågan dök upp redan i guldfirandet och Zlatan svarade som Zlatan oftast gör, det vill säga kryptiskt. Han har haft en tuff säsong men mycket skador och det vi kunde höra honom säga här var att vi snart kommer ha facit på frågan, men visst vore det fantastiskt att få följa det svenska lejonet i Milan-tröjan en säsong till?

De senaste säsongerna har Juventus abonnerat på Scudetton i Italien. I fjol var det förvisso ett annat Milano-lag som tog hem det hela, nämligen Inter, men innan det hade ”Juve” hela nio raka säsonger som mästarlag i Italien, så här kan vi verkligen konstatera att de båda Milano-klubbarna vill ta upp kampen med Juventus på allvar!

Säsongens skyttekung: Ciro Immobile

Skyttekungen i Italien hittar vi i inte i något av topplagen – nej, här är det Lazio (som slutade på en femteplats) som har säsongens skyttekung i sin guldklimp Ciro Immobile. 32-åringen kom upp i 27 mål på 31 Serie A-matcher och det är ett galet bra målsnitt. Säsongen 2020/21 stod han för 20 mål på 35 matcher, så nu ska det bli mycket intressant att se vad den gode Ciro kan hitta på kommande säsong.


Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Europa

Publicerat 2022-06-23 21:11

Här spelar stjärnorna nästa säsong – oddsen på de hetaste övergångarna

Den som tror att sommaruppehållet är till för att pusta ut och ladda upp inför nästa säsong har inte varit tillräckligt uppmärksam på silly season. Kampen om spelare under transferfönstrets …

Europa

Publicerat 2021-11-30 22:38

Fly vintern en stund och upplev pärlan i Katalonien

Inträngd mellan berg och hav, ett fantastiskt kulturarv i form av arkitektur, design och konst, förstklassig gastronomi och ett ständigt pulserande nattliv - Barcelona har verkligen allt! Kanske är det …

Copyright © Fotboll.com 2024   |