Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Super League läggs ner
Europa (Övrigt)

Super League läggs ner

Publicerat 2021-04-21 21:37

The Super League
Född: 18/4 2021
Död: 21/4 2021


”FÖR ATT VARA ÄRLIG NEJ”

Efter några händelserika dygn och efter att samtliga sex Premier League-klubbar samt Inter, Milan och Atlético Madrid dragit sig ur valde Juventus ordförande Andrea Agnelli, som varit en av de drivande bakom Super League-projektet att till slut kasta in handduken.

I en intervju med Reuters, som publicerats i bland annat The Guardian, svarade Andrea Agnelli om han tror att Super League kommer att bli av.

– För att vara ärlig nej, så är uppenbarligen inte fallet.

– Jag är fortfarande övertygad om tjusningen med projektet, om att det hade blivit den bästa turneringen i världen, men uppenbarligen nej. Jag tror inte att projektet är igång.

Samtidigt säger Juventus i ett uttalande att det fanns ”begränsade chanser att projektet skulle kunna genomföras enligt den ursprungliga planen. Men, klubben instämmer med Andrea Agnelli om att det i grunden var sunt, såväl sportsligt som ekonomiskt.

KRITIK FRÅN POLITISKT HÅLL

Det var i helgen som uppgifter började florera om en ny europeisk superliga. I söndagskväll kom också det officiella beskedet att tolv av Europas största fotbollsklubbar gått samman för att bilda The Super League.

Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea och Tottenham från Premier League. Real Madrid, Atlético Madrid och FC Barcelona från La Liga. Inter, Milan och Juventus från Serie A.

Reaktionerna på den nya ligan lät inte vänta på sig. Fansen rasade, spelare rasade och till och med premiärministrar och presidenter uttryckte sin kritik.

En som inte skrädde orden var Manchester United-ikonen Gary Neville som i Sky Sports uttryckte mer eller mindre avsky för Super League.

– Jag är Manchester United-fan och har varit det i 40 år, men jag blir äcklad. Ta ifrån de alla poäng. Sätt de i botten av ligan och låt de betala böter. Vi måste slå ner på det här. Det är kriminellt. Det är ett brott mot fotbollsfans i det här landet.

Senare under söndagen reagerade även Frankrikes president Emmanuel Macron på den nya ligan. I ett uttalande sade han att han ”välkomnar de franska klubbarnas position att vägra delta” i den nya ligan ”som hotar principen om solidaritet och sportsliga meriter”.

Den brittiske premiärministern Boris Johnson sa i en intervju under måndagen att den brittiska regeringen skulle vidta åtgärder mot de engelska klubbarna.


PROTESTER FRÅN SPELARE

Under måndagen började kritiken även komma från spelare och ledare i Super League-klubbarna. Först ut var Liverpool-tränaren Jürgen Klopp, som tidigare varit kritisk till liknande koncept.

– Jag har inte ändrat mig. Jag hörde för första gången om det här i går och vi har inte fått mycket information. Det är en svår fråga, folk är inte glada och jag kan förstå det, sade Klopp enligt Sportbladet i samband med Liverpools match mot Leeds.

I måndags gick Fifa och Uefa ut med att spelare som deltar i Super League skulle kunna stängas av från landslagsspel, vilket innebar att en rad superstjärnor skulle kunna missa sommarens EM-slutspel.

Igår följde Manchester City-tränaren Pep Guardiola efter och kritiserade den nya ligan på en presskonferens.

– Det är inte sport när det inte finns en relation mellan ansträngning och framgång. Det är inte sport om det inte spelar någon roll om du förlorar, sade Pep Guardiola, enligt Expressen.

Senare på kvällen tog Liverpools lagkapten Jordan Henderson initiativ till en gemensam protest från Liverpool-spelarna som publicerades på Hendersons Twitter.

”Vi gillar inte det här och vill inte att det ska hända”


MANCHESTER CITY FÖRST ATT DRA SIG UR

Bara dryga 20 minuter efter Jordan Hendersons tweet meddelade Manchester City att man drar sig ur Super League. Efter det föll allting ihop som ett dåligt byggt korthus.

Tidigare under kvällen hade Chelsea-supportrar samlats utanför Stamford Bridge för att protestera mot klubbens medverkan i den nya ligan.

Bara några timmar senare meddelade även Chelsea att man klivit av och innan solen gick upp i morse hade samtliga sex Premier League-klubbar lämnat Super League.

Under dagen har även Atlético Madrid, Inter, Milan och Juventus meddelat att man lämnar Super League. De enda klubbarna som ännu inte lämnat officiellt är Real Madrid och FC Barcelona.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Europa

Publicerat 2022-06-23 21:11

Här spelar stjärnorna nästa säsong – oddsen på de hetaste övergångarna

Den som tror att sommaruppehållet är till för att pusta ut och ladda upp inför nästa säsong har inte varit tillräckligt uppmärksam på silly season. Kampen om spelare under transferfönstrets …

Europa

Publicerat 2022-06-23 14:45

Summering & analys av toppligorna 2021/2022

Fotbollssäsongen 2021/22 för storlagen ute i Europa börjar lida mot sitt slut. En Champions League-final finns kvar att se fram emot och en mäktig sådan. Men klubblagsfotbollen i världens bästa …

Copyright © Fotboll.com 2024   |