Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Svenskt bolag kan köpa italienska storklubben
Serie A
Foto: Wikimedia Commons

Svenskt bolag kan köpa italienska storklubben

Publicerat 2021-01-26 17:14

Nyligen rapporterade Financial Times att det svenska bolaget EQT är intresserat av att köpa delar av Inter.
Nu har företagets vice vd Caspar Callerström gett företagets syn på en investering.

– Vi tittar på väldigt många affärer, säger han till Fotbollskanalen.

2016  köptes större delar av Serie A-giganten Inter upp av det kinesiska bolaget Suning Holdings Group, som numera äger 68,55 % av den italienska klubben.

Nyligen uppgavs majoritetsägarna söka efter investerare, alternativt vill de sälja hela sin andel, för att klubben ska kunna fortlöpa en satsning. I samband med detta rapporterade Financial Times att det svenska bolaget EQT, som grundats av familjen Wallenberg, har visat intresse för att köpa hela eller delar av Milanoklubben.

Och det kan finnas viss sanning i ryktet.

– Jag läste den artikeln också. Jag kan tyvärr inte kommentera enskilda rykten, men jag kan säga så här: Vi tittar på väldigt många affärer, men det är mindre än tio procent av dem som de facto blir investeringar för oss. Sedan får du gör matematiken själv om troligheten i det här, säger Caspar Callerström, vice vd och COO på EQT, till Fotbollskanalen.

Callerström menar att man ser en utvecklingspotential inom fotbollen.

– Jag tror generellt sett, om man ser idrott som en nöjesindustri, att den kommer att fortsätta att växa. Vi har en del investeringar i så att säga bakomliggande bolag, som levererar tekniker och andra saker. Det är en utveckling som vi tror kommer att fortsätta, men att sedan gå därifrån till de facto att investera i klubbar är ett längre steg.


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

Serie A

Publicerat 2021-03-11 17:46

Juventus planerar att sälja Cristiano Ronaldo i sommar

Juventus gjorde igår kväll en tidig sorti från Champions League när laget blev utslaget av Porto i åttondelsfinalen. Dessutom kan Turinlaget komma att sälja Cristiano Ronaldo till sommaren, enligt AS. Uttåget …

Serie A

Publicerat 2021-03-10 15:12

Inter kan sälja Vidal

Arturo Vidal har inte levt upp till förväntningarna i Inter. Nu förbereder klubben en försäljning, enligt Calcio Mercato. När den 33-årige chilenaren kom som free transfer från FC Barcelona förra sommaren …

Copyright © Fotboll.com 2024   |