Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Allsvenskan v.31
Allsvenskan

TIPS: Allsvenskan v.31

Publicerat 2021-08-05 11:31

Allsvenskan kör vidare med omgång 14 till helgen och denna omgång har vi bland annat ett hett Stockholmsderby som sticker ut. Serieledande Djurgården ställs mot AIK på Tele2 Arena i huvudstaden under söndagen och dagen innan det har Malmö FF tagit sig an Halmstad BK på bortagräs. Frågan är om stockholmarna är fortsatt i förarsätet när den här omgången summeras eller om MFF tar sig förbi? 

Vi listar några utvalda matcher och ger er omgångens bästa, omgångens chansning och omgångens dubbel! 


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Omgångens bästa!

IFK GÖTEBORG – HAMMARBY IF
Spelplats: Gamla Ullevi, Göteborg. Avspark: Söndag, 17:30.

Hammarby gästar Göteborg på Gamla Ullevi och det vi får se här bör vara ett revanschsuget hemmalag. IFK med flera hemvändare i truppen kommer från två raka utan poäng och detta efter 2-0-förlust borta mot Varberg BoIS för att nu senast förlorat hemma mot IFK Norrköping med 1-2.

Vad gäller gästerna från huvudstaden så har de grönvita ett tufft spelschema då de även matchas i Europa. I veckan spelade HIF kvalmatch till Europa Conference League mot Cukaricki på Stadion Partizana i Belgrad och huruvida den matchen påverkar bortalaget återstår att se.

Blåvitt har varit spellediga sedan i måndags då de gästades av ”Peking” och lär ha något piggare ben, vilket inte bör vara en nackdel mot ett skickligt motståndarlag som Hammarby.

Senaste gången som de grönvita var på besök i Göteborg för att möta änglarna som laget kallas så blev det bortaseger med 4-0. Såna siffror tror vi inte det blir denna gång och då en av hemvändarna visat prov på sin skicklighet i målskyttet väljer vi att spela över 2,5 mål i matchen samt att båda lagen gör mål i matchen.

Marcus Berg är hemvändaren med målsinne och ett litet sidospel kan vara att spela honom som målskytt igen. Berg står på två mål efter tre matcher i IFK-tröjan sedan hemkomsten till Göteborg efter proffskarriären utomlands.

Tips: IFK Göteborg – Hammarby IF

Speltips Betway
Båda lagen gör mål: Ja 1.57
Mål totalt: Över 2,5 1.72

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Omgångens chansning!

ÖREBRO SK – MJÄLLBY AIF
Spelplats: Behrn Arena, Örebro. Avspark: Lördag, 17:30.

På Behrn Arena i Örebro väntar ett viktigt bottenmöte. Mjällby kommer till spel med ny huvudtränare vid rodret då Anders Torstensson (hämtad från division 1-klubben Karlskrona) har tagit över efter sparkade Christian Järdler.

Att Järdler fick lämna Mjällby AIF ”slog ner som en liten bomb” har man kunnat läsa i media tidigare under veckan. Klubbens argument till beslutet om tränarbytet är att ”de kände att det behövdes en förändring” och nu återstår det att se vad detta ger för utfall.

Hemmalaget kommer från en välbehövlig seger mot Sirius på bortagräs i förra omgången och den trepoängaren gör att de nu parkerar på en 14’e plats i tabellen, vilket innebär kval istället för direkt degradering till Superettan.

Mjällby är just nu nästjumbo, men har bara en poäng upp till Örebro och till säker mark är det ”bara” tre poäng, så det lag som går segrande ur den här striden spelar in tre mycket viktiga poäng i ett jobbigt läge.

Vi tror dock att chanserna för delad pott ska vara mer än goda då det som tidigare nämnt är viktiga poäng det tävlas om, så ett kryss i Örebro är inget dumt spel i vår bok!

Tips: Örebro SK – Mjällby AIF

Speltips Betway
Oavgjort efter full tid 3.20
Båda lagen gör mål: Nej 1.90

 

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Omgångens dubbel!

BK HÄCKEN – ÖSTERSUNDS FK
Spelplats: Bravida Arena, Göteborg. Avspark: Söndag, 15:00.
IFK NORRKÖPING- KALMAR FF
Spelplats: Platinumcars Arena, Norrköping. Avspark: Måndag, 19:00.

Som första spel i omgångens dubbel plockar vi BK Häcken som vinnare när de tar emot tabelljumbon Östersund på hemmagräs i Göteborg under söndagseftermiddagen.

Häcken lyckades inget vidare i kvalet till Europa-spel och fick se sig besegrade av skotska Aberdeen med 5-3 efter två matcher (1-5 borta och 2-0 hemma). Nu har de bara Allsvenskan att fokusera på och då Östersund inte imponerar något nämnvärt, speciellt inte på bortagräs, så tror vi att Häcken löser en välbehövlig seger här i deras kamp om att få kontakt med topplagen.

Just nu har Häcken åtta poäng upp till tabelltrean AIK, så för deras del är seger hemma mot Östersund ett måste!

Andra spelet som gör dubbeln komplett är att IFK Norrköping spelar in andra raka trepoängaren, vilket för deras del innebär närkontakt med topptrion också.

”Peking” är just nu sexa i Allsvenskan på 20 poäng efter 13 omgångar och när Kalmar kommer på besök vittnar historiken om att gästerna brukar lämna tomhänta.

KFF har sex raka i Norrköping utan seger och faktum är att de förlorat samtliga. Senaste gången som Kalmar fixade poäng mot IFK Norrköping på bortagräs var säsongen 2014.

Tips: BK Häcken – Östersunds FK och IFK Norrköping – Kalmar FF

Speltips Betway
BK Häcken att vinna 1.45
IFK Norrköping att vinna 2.00
Total odds: 2.90

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Helgens alla matcher


Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-05-04 14:47

Tio Allsvenska klubbars lönsamhet är beroende av sändningsrättigheter

Konsult- och revisionsföretaget EY har släppt den årliga rapporten "Hur mår svensk elitfotboll?", där de analyserat de Allsvenska klubbarnas årsredovisningar för verksamhetsåret 2023. En riskuppskattning av EY visar att endast …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Annons

Copyright © Fotboll.com 2024   |