Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Allsvenskan v.36
Allsvenskan

TIPS: Allsvenskan v.36

Publicerat 2021-09-09 06:48

Landslagsuppehållet är över och istället för VM-kvalmatcher runt om i världen tar klubblagsfotbollen vid igen. Här hemma i Sverige rullar den intressanta slutspurten av Allsvenskan vidare och för topptrion AIK, Djurgården och Malmö FF väntar det högintressanta matcher då vi bland annat har ett 08-derby att se fram emot i helgen. 


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Omgångens bästa!

MALMÖ FF – IFK NORRKÖPING
Spelplats: Eleda Stadion, Malmö. Avspark: Lördag, 15:00.

Guldtippade Malmö FF har tagit sig till Champions League-gruppspel och satt Sverige på den internationella fotbollskartan igen. I seriespelet har de dock halkat efter något och innan uppehållet lämnade de huvudstaden med noll poäng då de fick se sig besegrade av Hammarby på Tele2 Arena.

Landslagsuppehållet kom lägligt för ett tufft matchat MFF, det är i alla fall känslan som vi har. Nu när Allsvenskan sparkar igång igen så går skåningarna in som favoriter på hemmaplan mot ett ”Peking” som onekligen blandar och ger på bortaplan.

Gästerna kommer till tabelltrean som underdogs och ser vi tillbaka på hur det vanligtvis slutar när Norrköping gästar MFF i Malmö så vittnar den statistiken om att det är hemmalaget som brukar gå bäst.

MFF har vunnit fyra av de sex senaste med Norrköping hemma. En har de förlorat och den sista har de kryssat sig ur och det var mötet i fjol som slutade 1-1. Vi tror att MFF är riktigt revanschsugna efter förlusten i Stockholm innan uppehållet och för att haka på AIK i toppen krävs det tre poäng här, vilket de bör leverera!

Tips: Malmö FF – IFK Norrköping

Speltips Betway
MFF att vinna matchen 1.58
Över 2,5 mål i matchen 1.62

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Omgångens chansning!

IFK GÖTEBORG – HALMSTADS BK
Spelplats: Gamla Ullevi, Göteborg. Avspark: Söndag, 17:30.

På Gamla Ullevi i Göteborg är det ett minst sagt pressat ”Blåvitt” som tar emot ett HBK helt utan press. Göteborgs-laget har två raka torsk i bagaget och den senaste kom i derbyt mot BK Häcken där de blåvita inte alls fick spelet att stämma. Häcken hade vänt på tidigt underläge till ledning med 3-1 när klockan stod på 48 minuter, men i den 62’a snyggade hemvändaren Marcus Berg till siffrorna, men roligare än så blev det inte.

Omgången innan derbyt hade IFK Göteborg Varberg på besök. Hur det gick då? De förlorade – med uddamålet. Varberg gjorde två mål på Gamla Ullevi och hemmalaget ett. Detta gör att IFK Göteborg nu har två raka utan seger och så som tabellen målas upp i skivandets stund har göteborgarna bara fyra poäng ner till negativ kvalplats.

Halmstad BK noteras för 20 poäng efter 17 omgångar, vilket är en mer än IFK Göteborg. De ligger just nu på en tiondeplats i den allsvenska tabellen och formen är… hygglig. En seger, två oavgjorda och två förluster är HBK’s facit sett till de fem senaste. Den seger de nyligen tog kom på hemmagräs mot IFK Norrköping, men i omgången därpå kammade de noll borta mot Varberg (1-0-förlust).

Känslan inför avspark i denna omgång 18 är att HBK möter Göteborg i ett bra läge. Det är inga jättepositiva vindar på Kamratgården och här förväntar sig nog alla att hemmalaget ska studsa tillbaka och hitta en seger, men frågan är om HBK blir den munsbit som blåvitt-fansen hoppas på? Vi känner doften av skrällvärde här och väljer att gå emot favoriten i Göteborg samtidigt som vi tror att denna tillställning kan bli en sevärd sådan!

Tips: Degerfors IF – Mjällby AIF

Speltips Betway
HBK att vinna matchen 3.25
Över 2,5 mål i matchen 2.25

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Omgångens dubbel!

IK SIRIUS – ÖSTERSUNDS FK
Spelplats: Studenternas IP, Uppsala. Avspark: Lördag, 15:00.
DJURGÅRDENS IF – HAMMARBY IF
Spelplats: Tele2 Arena, Stockholm. Avspark: Söndag, 15:00.

Sist men inte minst tar vi en titt på omgångens dubbel och denna vecka plockar vi Sirius som vinnare då de tar emot Östersund på hemmaplan under lödagseftermiddagen och därefter ser vi fram emot ett målglatt 08-derby dagen därpå.

Sirius noteras för 20 inspelade poäng i Allsvenskan så här långt och i sista matchen inför landslagsuppehållet spöade de Djurgården på hemmaplan med 1-0. Det är förvisso lite mental skillnad på att nu ställas mot ÖFK, men det är trots allt hemmaplan för Sirius och detta mot ett minst sagt mediokert motstånd. Gästerna har löst nio poäng i Allsvenskan så här långt och noteras för en målskillnad på fjuttiga 16-30. På enbart bortaplan har ÖFK 2-18 i målskillnad efter åtta framträdanden och detta med två inspelade poäng.

Sirius blir favoriter och detta med rätta!

***

Omgångens dubbel blir sedan komplett med hjälp av Stockholmsderbyt mellan Djurgården och Hammarby under söndagen.

Djurgården, som alltså förlorade sista matchen innan uppehållet borta mot nyss nämnda Sirius med 1-0, lär vara duktigt revanschsugna. AIK har nämligen övertagit serieledningen och i skrivandets stund har blåränderna två poäng upp till AIK. Hammarby kommer å andra sidan från en stark 2-1-seger här på Tele2 Arena då de ställdes mot Malmö FF i sista omgången innan uppehållet så de känner nog positiva vindar och ett förbättrat självförtroende, vilket naturligtvis inte är en nackdel inför ett derby mot Djurgården.

Teorin vi får inför avspark i detta Stockholmsderby är hur som helst att både Djurgården och Hammarby gärna lämnar med seger. Både för att glädja sina fans, men också för att haka på i toppstriden. Över 1,5 mål har hittat hem i fem av de sex senaste mötena mellan Djurgården och Hammarby, så vi tror helt enkelt att det fortsätter målas i detta prestigemöte där viktiga poäng står på spel.

Omgångens dubbel på pränt:

Tips: IK Sirius – Östersunds FK och Djurgårdens IF – Hammarby IF

Speltips Betway
Sirius att vinna 1.61
DIF – HIF (över 1,5 mål) 1.20
Total odds: 1.93

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Helgens alla matcher


Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-20 20:47

De 10 bästa utländska spelarna någonsin i Allsvenskan

När vi tittar tillbaka på den svensk fotbollshistorien kommer vi genast att tänka på de utländska spelare som visat upp sina talanger i Allsvenskan. De här spelarna har hjälpt oss …

Copyright © Fotboll.com 2024   |