Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Allsvenskan v.37
Allsvenskan

TIPS: Allsvenskan v.37

Publicerat 2021-09-16 14:02

Allsvenskan går vidare och till helgen rullar vi i igång omgång 19. Djurgården återtog förra veckan serieledningen då de tog full pott i derbyt mot Hammarby genom en skön 4-1-seger och för toppkonkurrenterna i AIK och Malmö FF slutade det oavgjort då AIK endast fick 0-0 borta mot Mjällby samt MFF som kryssade hemma mot IFK Norrköping. Fördel Djurgården i toppen just nu alltså – frågan är om det förblir så efter omgång 19? 


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Omgångens bästa!

ÖSTERSUNDS FK – IF ELFSBORG
Spelplats: Jämtkraft Arena, Östersund. Avspark: Söndag, 15:00.

Östersunds FK gör ingen kanonsäsong. Med 18 omgångar spelade är hemmalaget placerade på jumboplatsen i Allsvenskan och poängskörden har stannat på blott nio pinnar efter 18 spelade matcher. Som det ser ut i dagsläget är det inte mycket som talar för att ÖFK huserar vidare i det svenska finrummet för klubblagsfotboll när den här säsongen summeras och då ett formstarkt Elfsborg agerar motståndare i helgen tror vi att det fortsätter gå tungt.

IF Elfsborg noteras för 36 poäng på 18 matcher och smyger med topplagen där uppe. Faktum är att de just nu är tabelltrea, bara en poäng bakom Djurgården. Elfsborg har gått segrande ur elva av 18 matcher hittills, kryssat sig ur tre samt förlorat fyra. De fyra de har förlorat hittills kom i ett tidigt skede av säsongen. Först förlorade de i premiären mot just Djurgården med 2-0 på hemmaplan, därefter föll de igen i omgång fyra med 1-0 borta mot AIK samt omgång sju då Halmstad BK var på besök och även omgången därpå då Borås-laget gästade Malmö.

Sedan dess har Elfsborg dock gjort det riktigt, riktigt bra då de i seriespelet nu noteras för nio raka utan poängtapp, varav sju av dessa är rena trepoängare. Av förståeliga skäl kliver alltså Elfsborg in som favoriter mot ett blekt Östersund. Inte bara för att ÖFK är svaga för dagen, utan också för att de ställs mot ett minst sagt formtoppat bortalag som verkligen levererar just nu.

Förra helgen körde Elfsborg över BK Häcken på hemmaplan med 4-2. Per Frick stod för två mål och är nu ”bara” fyra mål ifrån toppen i skytteligan. Han är helt klart en tänkbar matchvinnare för Elfsborg som vi utan att blinka utser till veckans bästa spel till nuvarande odds!

Tips: Östersunds FK – IF Elfsborg

Speltips Betway
Elfsborg att vinna matchen 1.53
1:a målet i matchen: Elfsborg 1.44

 

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Omgångens chansning!

MALMÖ FF – DJURGÅRDENS IF
Spelplats: Eleda Stadion, Malmö. Avspark: Lördag, 15:00.

Toppmöte väntar i Malmö där Djurgården kommer på besök. Stockholmarna kommer från en för deras del mycket skön derbyseger mot Hammarby (4-1) och här möter de ett MFF som tidigare i veckan spelat Champions League-match mot Juventus. Ett bra läge för gästerna att gästa Malmö i? Ja, kanske det…

Malmö lyckades sisådär mot Juventus i Champions League-mötet tidigare i veckan. Serie A-huserande Juventus var som förutspått ett tufft motstånd och italienarna lämnade till slut premiäromgången av gruppspelet med en 3-0-seger. Faktum är ”Juve” hade gått ifrån till 3-0 redan innan pausvilan, så den andra halvleken var mer eller mindre bara en transportsträcka för deras del.

Tabelläget för MFF i Allsvenskan inför denna omgång 19 är att de just nu är placerade på en fjärdeplats. 34 poäng är vad ”di himmelsblå” har spelat in på 18 matcher och av dessa har de tagit 20 på hemmagräs. Som just hemmalag har Malmö gjort nio framträdanden hittills och inför mötet med Djurgården har de en resultatrad på sex segrar, två oavgjorda och en förlust. Förra helgen spelade de 1-1 här mot IFK Norrköping och då stod gästerna för en sen kvittering i den femte tilläggsminuten på halvlek nummer två, men de hade även kostat på sig en straffmiss i början på matchen.

När Djurgården var här i fjol föll stockholmarna med 1-0. Året innan det vann de med samma siffror. Nu är frågan om de kan följa upp derbysegern med att plocka viktiga poäng i Skåne mot ett MFF som matchas tufft?

Vi chansar och drar till med ett kryss till ett lockande odds i detta prestigemöte!

Tips: Malmö FF – Djurgårdens IF

Speltips Betway
Oavgjort efter full tid 3.60
1:a målet (inga mål) 12.00

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Omgångens dubbel!

ÖSTERSUNDS FK – IF ELFSBORG
Spelplats: Jämtkraft Arena, Östersund. Avspark: Söndag, 15:00.
HAMMARBY IF – VARBERG BOIS
Spelplats: Tele2 Arena, Stockholm. Avspark: Måndag, 19:00.

Sist men inte minst tar vi i vanlig ordning en titt på omgångens dubbel.

Vi kan inte släppa IF Elfsborg som vinnare borta mot Östersund. 1.53 på att Borås-laget levererar en ny seger mot ett formsvagt Östersund är alldeles för bra. Elfsborg går som tidigare nämnt starkt just nu och de möter en motståndare som inte håller någon vidare klass.

Faktum är att Östersund noteras för fyra förluster sett till deras fem senaste på hemmaplan. När Hammarby var här i omgång 13 lyckades de ta poäng genom att spela 1-1, men vi tror att dagsformen på ÖFK resulterar i nya poängtapp och som vi påpekade ovan är dessutom Elfsborg i bra form för dagen, så de åker med som vinnare även i omgångens dubbel.

För att komplettera dubbeln tittar vi till vad som komma skall i huvudstaden under måndagskvällen.

Varberg gästar Hammarby på Tele2 Arena och vi tror att det är ett revanschsuget hemmalag som kommer till spel här. ”Bajen” förlorade ju som bekant derbyt mot Djurgården med hela 4-1 och nu ska de studsa tillbaka på hemmaplan mot ett Varberg som blandar och ger.

Gästerna är inför denna spelomgång placerade på en åttondeplats i den allsvenska tabellen och bara en poäng bakom tabellsexan Hammarby. Ser vi till vad Varberg presterat på resande fot så har de tre vinster, tre oavgjorda och tre förluster på bortaplan och allt detta med en målskillnad på 13-12.

Just Hammarby borta har inte varit någon passade uppgift. Här har Varberg BoIS förlorat fyra av deras fem senaste från 2014 och när de var här i fjol lämnade de konstgräset i huvudstaden med en 1-0-förlust.

Revanschlustan i Hammarby bör vara stor nog för att de grönklädda ska ta tre poäng i deras jakt på att haka på toppen av tabellen.

Omgångens dubbel på pränt:

Tips: Östersunds FK – IF Elfsborg och Hammarby IF – Varberg BoIS

Speltips Betway
Elfsborg att vinna 1.53
Hammarby att vinna 1.66
Total odds: 2.55

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Helgens alla matcher


Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-20 20:47

De 10 bästa utländska spelarna någonsin i Allsvenskan

När vi tittar tillbaka på den svensk fotbollshistorien kommer vi genast att tänka på de utländska spelare som visat upp sina talanger i Allsvenskan. De här spelarna har hjälpt oss …

Copyright © Fotboll.com 2024   |