Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Allsvenskan v.39 (omgång 22)
Allsvenskan

TIPS: Allsvenskan v.39 (omgång 22)

Publicerat 2021-10-01 12:40

Slutspurten av Allsvenskan rullar vidare och denna vecka inleds matcherna redan under fredagskvällen då IFK Göteborg som har det kämpigt rent tabellmässigt gästar IF Elfsborg i Borås. Sedan rullar det på med två matcher under lördagen och resterande fem spelas först på söndag. 

Serieledande Djurgården ställs mot AIK i ett minst sagt hett derby under söndagen och det lag som går vinnande ur den matchen agerar serieledare efter omgång 22. 

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Omgångens bästa!

KALMAR FF – IK SIRIUS
Spelplats: Guldfågeln Arena, Kalmar. Avspark: Söndag, 15:00.

Det Kalmar FF gör för tillfället är att spela finfin fotboll. KFF noteras för fyra raka utan förlust och senaste gången de förlorade i Allsvenskan var i slutet av augusti då de ställdes mot Elfsborg här på hemmaplan.

Då var Elfsborg i toppform, men de är de inte just nu. Däremot vill jag påstå att Kalmar håller hög klass för dagen och det här laget fullkomligt lyser av självförtroende.

2-0-segern borta mot IFK Göteborg senast var en bra insats. Innan det klarade de av att spela 1-1 hemma mot AIK och nu ska de återigen agera hemmalag och denna gång mot Sirius.

Gästerna har nyligen spelat 1-1 borta mot Halmstad, vilket de gjorde i förra omgången. Matchen innan det hade de IFK Norrköping på besök hemma i Uppsala och då förlorade de med rena rama hockeyresultatet, 4-2.

Känslan vi får inför mötet i Kalmar är att hemmalagets dagsform avgör det här, till hemmalagets fördel alltså. KFF som vinnare? Ja, det känns bra!

Tips: Kalmar FF – IK Sirius

Speltips Betway
Kalmar FF att vinna matchen 1.72
Kalmar FF att göra matchens första mål 1.55

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Omgångens chansning!

AIK – DJURGÅRDENS IF
Spelplats: Friends Arena, Solna. Avspark: Söndag, 15:00.

Stockholmsderby, igen. AIK som tabelltvåa ställs mot Djurgården på nationalarenan i Solna. Inför avspark skiljer det tre poäng lagen emellan och just nu är det fördel Djurgården i racet om titeln som Sveriges bästa lag.

AIK kommer från förlust borta mot Degerfors, 2-1. En mycket otippad sådan. Omgången innan det klarade de bara av 1-1 borta mot ett formstarkt Kalmar. Nu ska de revanschera sig efter två ”svaga” resultat genom att försöka få ett välmående Djurgården på fall.

Djurgården har i förra omgången spelat hem full pott genom att bortaslå Östersund med en klar 3-0-seger. Omgången innan det stod de för tre poäng igen då Degerfors besegrades hemma på Tele2 och då i en något mer svängig historia som slutade 3-2.

DIF har dessutom nyligen besegrat Hammarby i ett stockholmsderby och då med 4-1, så det råder inga tvivel om att Djurgården tar sig an det här derbyt med ett gott självförtroende.

Dock känner vi, att med tanke på matchens betydelse, är det inte helt omöjligt med ett oavgjort resultat. AIK vann säsongens första möte lagen emellan med samma siffror som DIF slog ”Bajen” med, men nu är det andra förutsättningar och ja, det är blytunga poäng som står på spel!

Tips: AIK – Djurgårdens IF

Speltips Betway
Matchen att sluta oavgjort 3.20
Rätt resultat: 1-1 6.00

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Omgångens dubbel!

VARBERG BOIS – DEGERFORS IF
Spelplats: Varberg Energi Arena, Varberg. Avspark: Lördag, 15:00.
MALMÖ FF – MJÄLLBY AIF
Spelplats: Eleda Stadion, Malmö. Avspark: Söndag, 17:30.

Varberg blir första stoppet ut i omgångens dubbel och detta i deras möte med Degerfors på Varberg Energi Arena där vi förväntar oss en målrik tillställning.

Hemmalaget har gått över 2,5 mål i fyra av sex hemmamatcher hittills under säsongen, men nu ställs de mot ett Degerfors som är desto vanare vid målkalas.

Gästerna är just nu parkerade på en 14’e plats i tabellen, vilket innebär negativt kval. I gästernas senaste match slog de AIK hemma med 2-1, vilket var ett riktigt styrkebesked. Innan det hade de Djurgården borta och då föll de i Stockholm med 3-2.

Två rent resultat- och prestationsmässigt set bra resultat, men för Degerfors handlar det om poäng nu och ska de ta poäng mot Varberg borta behöver det målas!

Som andra spel i denna dubbel hugger vi på Malmö FF hemma mot Mjällby under söndagen. MFF kliver in som storfavoriter på hemmagräs och här ska de absolut ses med goda segerchanser.

MFF gör inget vidare Champions League-gruppspel där de åkt på två raka nederlag. Tidigare i veckan föll de tungt mot Zenit borta där resultatet rann iväg till hela 4-0.

Nu ska de hem till Allsvenskan och leverera för att haka på stockholmsklubbarna i tabelltoppen.

Tre poäng mot Mjällby är allt som räknas och det för MFF helt klart fixa i egenskap av hemmalag!

Tips: Varberg BOIS – Degerfors IF och Malmö FF – Mjällby AIF

Speltips Betway
Varberg – Degerfors över 2,5 mål 1.66
Malmö FF att vinna 1.33
Total odds: 2.22

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Helgens alla matcher

 


Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-20 20:47

De 10 bästa utländska spelarna någonsin i Allsvenskan

När vi tittar tillbaka på den svensk fotbollshistorien kommer vi genast att tänka på de utländska spelare som visat upp sina talanger i Allsvenskan. De här spelarna har hjälpt oss …

Copyright © Fotboll.com 2024   |