Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Allsvenskan v.42 (omgång 24)
Allsvenskan

TIPS: Allsvenskan v.42 (omgång 24)

Publicerat 2021-10-22 07:16

Allsvenskan här hemma i Sverige rullar vidare och nu är vi framme vid omgång 24. Dramatiken i toppstriden är den som väcker störst intresse. Malmö FF är efter förra omgången tillbaka i serieledning, men frågan är om skåningarna förblir det efter helgens matcher? Vi väljer i vanlig ordning ut omgångens bästa, omgångens chansning och sist men inte minst tittar vi på omgångens dubbel. 

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Omgångens bästa!

IF ELFSBORG – IK SIRIUS
Spelplats: Borås Arena, Borås. Avspark: Söndag, 15:00.

Elfsborg gästas av Sirius på hemmaplan under söndagen och här får boråsarna finna sig i att bära favoritskapet. De gulklädda stod för en finfin insats i huvudstaden förra helgen där de slog Djurgården på Tele2 Arena med 3-0.

På hemmagräs har Elfsborg vunnit sju av tolv matcher och där har de inte varit lätta att rå på då de bara lämnat Borås Arena poänglösa vid tre tillfällen.

Sirius har 30 poäng på 23 matcher och ligger på en ”trygg ingenmansland-placering”. För deras del är det sju poäng ner till negativt kval och upp till Elfsborg som har häng på topp 3-placering har de hela tolv poäng.

Som gästande lag har Sirius förlorat fem av tolv och kryssat sig ur fem också. Det lämnar ett utfall på blott två vinster på bortagräs och att den statistiken förbättras mot ett motiverat Elfsborg är inte vidare troligt.

Tips: IF Elfsborg – IK Sirius

Speltips Betway
IF Elfsborg att vinna matchen 1.50
IF Elfsborg gör matchens första mål 1.44

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Omgångens chansning!

AIK – IFK NORRKÖPING
Spelplats: Friends Arena, Stockholm. Avspark: Söndag, 17:30.

IFK Norrköping besöker AIK i Solna i denna omgång 24. Gästerna åkte på en rejäl smäll senast då de slogs av Häcken i Göteborg med smärtsamma 5-0. AIK borta ska bli ”revanschen” för ”Peking” och här brukar östgötarna göra bra ifrån sig!

AIK kommer från förlust i 08-derbyt mot Hammarby senast. För deras del sved den förlusten lite extra mycket då det aldrig är kul att förlora ett derby, samtidigt som AIK tappade viktiga poäng i toppstriden.

Här på Friends Arena har Norrköping vunnit de två senaste besöken. Senast de var här vann de med 4-1 och gången innan det blev det också bortaseger, men då med 2-0.

Nu spelas det om blytunga poäng, både för hemma- och bortalag. Då tror vi att krysset är ett vasst drag i en match som inget av lagen vill förlora, så en poäng är helt klart bättre än noll!

Tips: AIK – IFK Norrköping

Speltips Betway
Oavgjort efter full tid 3.40
Rätt resultat: 1-1 6.50

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Omgångens dubbel!

BK HÄCKEN – HALMSTAD BK
Spelplats: Bravida Arena, Göteborg. Avspark: Lördag, 17:30.
IF ELFSBORG – IK SIRIUS
Spelplats: Borås Arena, Borås. Avspark: Söndag, 15:00.

Sist, men inte minst, tittar vi som utlovat till omgångens dubbel.

Här väljer vi att återigen plocka IF Elfsborg som vinnare i deras hemmamatch mot Sirius under söndagen. Elfsborg har som vi var inne på tidigare ett bra utfall som hemmalag och här ställs de alltså mot ett Sirius som har det desto tuffare på resande fot.

Ettan i Borås är helt klart spelvärd i vår mening!

***

För att göra dubbeln komplett tar vi hjälp av vad som komma skall på Bravida Arena i Göteborg. Häcken tar emot Halmstad BK och efter hemmalagets uppvisning mot IFK Norrköping senast är det lätt att tro att de fixar en ny seger mot ett HBK som tuffar på i botten.

Häcken slog alltså IFK Norrköping här på hemmaplan med hela 5-0 senast. Blir det ketchupeffekt med andra raka vinsten mot HBK? Ja, vi vill tro det i alla fall.

HBK har spelat in fyra trepoängare hittills under säsongen. De har kryssat sig ur elva matcher och resterande åtta har de lämnat poänglösa. Som bortalag har Halmstads-gänget två vinster, tre oavgjorda och sju förluster. Allt detta med en målskillnad på 8-14.

Nej, det är inte på bortagräs som HBK kommer fixa ett nytt allsvenskt kontrakt och speciellt inte mot ett BK Häcken som går för andra raka segern på hemmagräs och tredje raka vinsten totalt.

1X på Bravida Arena till 1.25 är ett bra odds att bygga på, så det får åka med i denna dubbel för att göra kupongen komplett.

Tips: BK Häcken – Halmstad BK och IF Elfsborg – IK Sirius

Speltips Betway
IF Elfsborg att vinna 1.50
BK Häcken eller oavgjort 1.25
Total odds: 1.87

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Helgens alla matcher

 


Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-20 20:47

De 10 bästa utländska spelarna någonsin i Allsvenskan

När vi tittar tillbaka på den svensk fotbollshistorien kommer vi genast att tänka på de utländska spelare som visat upp sina talanger i Allsvenskan. De här spelarna har hjälpt oss …

Copyright © Fotboll.com 2024   |