Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Allsvenskan v.44
Allsvenskan

TIPS: Allsvenskan v.44

Publicerat 2021-11-05 07:32

Slutspurten av Allsvenskan rullar vidare. Under helgen spelas omgång 27 och det finns många intressanta matcher att se fram emot. En fråga vi har inför denna spelomgång är ifall Elfsborg och AIK kan studsa tillbaka på vinnarspåret? Borås-laget ställs mot Varberg BoIS på hemmagräs och för AIK väntar nedflyttningsklara Östersund i huvudstaden. För serieledande Malmö FF är det IFK Göteborg på bortaplan som är prövningen denna gång och jagande Djurgården tar emot Halmstad BK, även det i huvudstaden. 

Den här presenterar vi ”ALLSVENSKA-FEMLINGEN” – häng med!

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


DJURGÅRDENS IF – HALMSTAD BK  –  1

Spelplats: Tele2 Arena, Stockholm. Avspark lördag 6 november 17:30.

På Tele2 Arena i Stockholm fortsätter Djurgården jakten på MFF som agerar serieledare just nu. Skåningarna har en poängs marginal ner till Djurgården, så om stockholmarna ska ha chans att ta sig förbi är det i princip bara tre poäng som gäller.

HBK tog förra spelomgången emot AIK hemma på Örjans Vall och den matchen slutade med seger för bollklubben, 1-0. Tre mycket viktiga poäng till Halmstad och samtidigt ett blytungt poängtapp för AIK.

Som tabellen målas upp just nu, inför denna omgång 27, så har gästerna två poäng ner till negativ kvalplats där Degerfors befinner sig just nu. Det är dock inte på bortaplan som Halmstad kommer spela in det nya allsvenska kontraktet och speciellt inte på bortagräs.

Djurgården blir favoriter på Tele2 Arena och vi köper det!
Ettan åker med på veckans femling.


MJÄLLBY AIF – IK SIRIUS –  1X

Spelplats: Strandvallen, Hällevik. Avspark lördag 6 november 17:30.

På Strandvallen ställs ett formstarkt Mjällby mot ett mindre formstarkt Sirius. Hemmalaget har en förlust i bagaget sett till deras fem senaste matcher och kommer närmast från en stark 2-0-seger här på Strandvallen då Hammarby var på besök häromsistens.

Sirius å andra sidan har förlorat fyra av deras fem senaste i Allsvenskan. Förra omgången hade de Malmö FF på besök och då var de nära att fixa poäng, men MFF stod för ett sent segermål och Sirius fick lämna poänglösa igen.

Ser vi till hur gästerna brukar prestera på Strandvallen så är det ingen rolig läsning för alla Sirius-supportrar. Bortalaget har vunnit en av de fem senaste här och med tanke på den formkurva Mjällby visar upp så tror vi att hemmalaget har alla möjligheter att förlänga sviten.

1X är inget jätteodds, men i en femling är det välkommet att tas med då det är ett klokt val sett till matchens värde!


AIK – ÖSTERSUNDS FK –  1

Spelplats: Friends Arena, Stockholm. Avspark söndag 7 november 15:00.

AIK matchade inte förväntningarna på laget den förra spelomgången då de kammade noll mot Halmstad på Örjans Vall. HBK vann den matchen med 1-0 och stod för en rejäl överraskning i guldstriden, men nu väntar hemmamatch och här ska AIK bara studsa tillbaka, något annat finns inte!

Det står nu klart att Östersunds FK inte längre tillhör Allsvenskan. Från och med nästa säsong kommer laget husera i Superettan, om ekonomin tillåter ska tilläggas. Att laget då fixar poäng mot ett AIK på Friends Arena när stockholmarna är väl medvetna om att tre poäng är allt som gäller om de ska haka på i guldracet finns inte på kartan.

Ettan i huvudstaden under söndagen är omgångens bank!


BK HÄCKEN – DEGERFORS IF –  X2

Spelplats: Bravida Arena, Göteborg. Avspark söndag 7 november 15:00.

På Bravida Arena i Göteborg fortsätter spelet för överlevnad för Degerfors IF som alltjämt har kniven mot strupen. Värmlänningarna är just nu parkerade på negativ kvalplats och har två poäng upp till ”säker mark”.

Häcken kommer från en tung 4-1-förlust här på hemmaplan mot Kalmar FF i förra omgången och med den matchen inräknad har Häcken tre raka matcher utan seger. Omgången innan förlusten mot KFF gästade man Östersund i en match som slutade 1-1 och innan det var Halmstad BK på besök här och då vann gästerna med 3-2.

Degerfors, spelar som sagt med kniven mot strupen. Ska gästerna undvika negativt kval är alla poäng viktiga. Bortalaget för dagen har förlorat de två senaste och detta med 1-0 hemma mot IFK Göteborg senast och innan det föll de med 2-1 på hemmagräs då också och det mot IF Elfsborg.

Magkänslan som finns är att Degerfors kan skrälla mot ett formsvagt Häcken. Poängbehovet som gästerna har är stort, så vi hoppas och tror att inställningen räcker till minst ett kryss!


KALMAR FF – IFK NORRKÖPING –  1X

Spelplats: Guldfågeln Aren, Kalmar. Avspark söndag 7 november 17:30.

Kalmar gör en stark resa och insatsen förra helgen var det sannerligen inga fel på. Kalmar lämnade Bravida Arena med tre poäng och detta genom en 4-1-seger mot BK Häcken i Göteborg. Nu väntar hemmamatch igen och här har KFF fyra raka utan förlust, vilket lovar gott inför mötet med ”Peking”.

IFK Norrköping gästar Guldfågeln Arena med en skön 3-2-seger mot IF Elfsborg i närminnet. Innan det hade Norrköping tre raka utan seger där de bland annat föll mot nyss nämnda Häcken med 5-0 i Göteborg, därefter blev det förlust igen med 1-0 mot AIK i huvudstaden.

”Peking” har som ni hör haft det kämpigt och då Kalmar verkligen imponerar för dagen blir 1X valet i denna match och till oddset 1.45 känns dubbelvalet som en perfekt avslutning på omgångens femling.  


ALLSVENSKA-FEMLINGEN

# Match 1 X 2 Odds
1 Djurgården – Halmstad 1 1.65
2 Mjällby – Sirius 1 X 1.16
3 AIK – Östersund 1 1.14
4 Häcken – Degerfors X 2 2.37
5 Kalmar – IFK Norrköping 1 X 1.45
Totalt odds: 7.57


Omgångens matcher

 


Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-05-04 14:47

Tio Allsvenska klubbars lönsamhet är beroende av sändningsrättigheter

Konsult- och revisionsföretaget EY har släppt den årliga rapporten "Hur mår svensk elitfotboll?", där de analyserat de Allsvenska klubbarnas årsredovisningar för verksamhetsåret 2023. En riskuppskattning av EY visar att endast …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Copyright © Fotboll.com 2024   |