Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Allsvenskan v.46
Allsvenskan

TIPS: Allsvenskan v.46

Publicerat 2021-11-19 18:08

Den allsvenska slutspurten rullar vidare och detta med start på lördagen då guldjagande MFF tar emot BK Häcken i Malmö. Sedan rullar omgången på med ytterligare fyra matcher under söndagen och sedan dröjer det till måndagskvällen innan omgången är färdigspelad. Vi plockar ut en femling även denna spelomgång, trevlig läsning!

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


DEGERFORS IF  – HAMMARBY IF  –  1X

Spelplats: Stora Valla, Degerfors. Avspark söndag 21 november 15:00.

Två lag i poängbehov, men i olika ändar av tabellen drabbar samman på Stora Valla i Degerfors på söndagseftermiddagen.

Degerfors kliver in till spel som underdogs och detta med vetskapen om att poäng är livsviktigt i deras kamp om överlevnad i finrummet.
Ser vi till vad Degerfors presterat i närtid så noteras DIF för en resultatrad på tre raka matcher utan poäng och på dessa framträdanden har det bara letat sig in ett ynka mål framåt.

Hammarby gästar med desto bättre form. Stockholmarna har inklusive en cup-match mot Hudiksvalls FF fem vinster sett till de sex senaste tävlingsmatcherna och den förlust de åkt på kom i förrförra omgången av Allsvenskan då Mjällby borta blev för svårt.
HIF är till skillnad från Degerfors trygga i sin placering då de inte har någon bottenstrid att tänka på, vilket får oss att tro att desperationen i hemmalaget är så pass stor och stark att de löser minst en poäng här.

1X rekommenderas från Stora Valla där Degerfors mer eller mindre måste ta poäng!


VARBERG BOIS  – AIK  –  X2

Spelplats: Varberg Energi Arena, Varberg Avspark söndag 21 november 17:30.

Från Degerfors till Varberg där guldjagande AIK kommer och gästar på Varberg Energi Arena.

Bortalaget AIK är i skrivandets stund tabelltrea på 50 poäng och så som tabellen målas upp just nu med 27 omgångar genomförda har stockholmarna fyra poäng upp till MFF i topp.
AIK tog tre blytunga poäng senast då Östersunds FK kördes över med en 3-0-seger i huvudstaden och den segern var nog mycket skön efter två mindre roliga resultat där de föll med 1-0 både mot just MFF borta och omgången därpå mot Halmstad BK.

Varberg är å sin sida tabellnia och noteras för 34 poäng. De har just nu sex poäng ner till Degerfors på negativ kvalplats och för att Varberg ska riskera att behöva kvala sig kvar måste de avsluta seriespelet katastrofalt svagt, vilket vi inte tror att de kommer göra, snarare tvärtom.

AIK kommer till Varberg som favoriter, men frågan är om de löser en trepoängare mot ett Varberg som går för förnyat kontrakt för egen maskin?

X2 till 1.33 är ett odds värt att bygga på i en femling för vi har väldigt svårt att se AIK lämna den här matchen poänglösa!


VARBERG BOIS  – AIK  –  X2

Spelplats: Varberg Energi Arena, Varberg Avspark söndag 21 november 17:30.

AIK är fortfarande med i guldstriden, men har fyra poäng upptill Malmö FF. Ska vara med i jakten på pokalen efter den här spelomgången är en trepoängare i Varberg av stort värde!

Varberg, de sliter för ett förnyat kontrakt. Hemmalaget noteras för 34 poäng på 27 matcher och har just nu sex poäng ner till Degerfors som sliter för att undvika negativt kval.

Vi tror att Varberg kommer ge AIK en riktigt bra match här och eventuellt kan de kriga till sig åtminstone en poäng då de trots allt spelar för sin överlevnad i finrummet fortfarande.

X2 på Varberg Energi Arena är spelet i denna femling!


IFK NORRKÖPING  – DJURGÅRDENS IF  –  X2

Spelplats: Platinumcars Arena, Norrköping. Avspark måndag 22 november 19:00.

Djurgården besöker Norrköping under måndagskvällen och avsparkstiden är 19:00. Här spelas det om blytunga poäng i guldstriden och då hemmalagets form är allt annat än glödhet är det läge att tro att bortalaget fixar åtminstone en poäng.

Norrköping har en seger i bagaget sett till deras fem insatser och resultatraden är svajig. De har i närtid slagit Elfsborg på hemmagräs med 3-2, men i senaste omgången blev det förlust för ”Peking” borta mot Kalmar FF med 1-0.

Djurgården noteras för två raka 1-0-vinster. Först Örebro borta och senast Halmstad BK. Då Djurgår’n är en poäng bakom Malmö så har de inte råd med poängtapp och det tror vi heller inte att det blir här, eller de lär som minst inte gå poänglösa, även om det är som en ”förlust” i den här situationen.

X2 i Norrköping åker med på kupongen då förutsättningarna i tabellen ser ut som de gör.


ÖREBRO SK – KALMAR FF –  2

Spelplats: Behrn Arena, Örebro. Avspark måndag 22 november 19:00.

Örebro kommer inte husera i Allsvenskan nästa säsong, det står klart redan. ÖSK har heller ingen formkurva att tala om och att de bättrar på sin svaga statistik mot ett KFF som gör det bra nu är inte vidare troligt.

Kalmar har i närtid bortabesegrat BK Häcken med 4-1 och i förra omgången slogs IFK Norrköping med 1-0 på hemmaplan. Vi tror att Kalmar är bra nog för en tredje raka trepoängare mot ett ÖSK som inte har något att spela för.

Rak tvåa på Behrn Arena till 1.70 finns det bra värde i enligt vårt tycke så den åker med av bara farten!


ÖSTERSUNDS FK – MJÄLLBY AIF –  2

Spelplats: Jämtkraft Arena, Östersund. Avspark måndag 22 november 19:00.

Östersund kommer precis som ÖSK inte spela allsvensk fotboll nästa säsong. Ser vi till vad ÖFK noterats för i resultatväg det senaste så är det ingen rolig läsning.

Hemmalaget kommer från dubbla 3-0-förluster, först mot Varberg borta och senast mot AIK i huvudstaden. Nu väntar hemmamatch, men detta mot ett Mjällby som likt många andra lag går för att säkra ett nytt allsvenskt kontrakt utan att behöva kvala.

Mjällby har en förlust i närminnet då de i senaste omgången föll hemma mot Sirius med 3-2. Innan det imponerande de genom att slå Hammarby med 2-0 på hemmagräs och här väntar en ”på pappret” vettig uppgift som vi tror MAIF klarar av.

Tvåan i Östersund avslutar femlingen!


ALLSVENSKA-FEMLINGEN

# Match 1 X 2 Odds
1 Degerfors – Hammarby 1 X 1.77
2 Varberg – AIK X 2 1.33
3 IFK Norrköping – Djurgården X 2 1.14
4 Örebro – Kalmar 2 1.70
5 Östersund – Mjällby 2 1.61
Totalt odds: 9.69


Omgångens matcher

 


Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-20 20:47

De 10 bästa utländska spelarna någonsin i Allsvenskan

När vi tittar tillbaka på den svensk fotbollshistorien kommer vi genast att tänka på de utländska spelare som visat upp sina talanger i Allsvenskan. De här spelarna har hjälpt oss …

Copyright © Fotboll.com 2024   |