Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Allsvenskan v.47
Allsvenskan

TIPS: Allsvenskan v.47

Publicerat 2021-11-26 07:23

Söndag till måndag spelas omgång 29 av Allsvenskan. Störst fokus lägger vi på guldstriden där MFF fortfarande är i förarsätet, en poäng före närmast jagande lag vilket är Djurgården och därefter finner vi AIK, två poäng bakom. För Malmö väntar en tuff bortamatch mot Kalmar och några timmar innan avspark där har Djurgården tagit emot Varberg på hemmagräs. 

Vi plockar ut omgångens femling, häng med!

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


DEGERFORS IF  – IFK NORRKÖPING –  1X

Spelplats: Stora Valla, Degerfors. Avspark söndag 28 november 15:00.

Degerfors har fyra raka matcher i Allsvenskan utan poäng, men trots detta är det bara två poäng upp till ”säker mark”. Som tabellen målas upp inför denna omgång 29 är Degerfors ett lag för negativt kval, men de jagar fortfarande HBK som alltså har två poäng ner till kvalplatsen.

IFK Norrköping har skrapat ihop 44 poäng på 28 matcher. Den poängskörden räcker inte till någon guldstrid, utan ”Peking” är ett lag på den övre halvan och där lär de också sluta. Frågan är bara hur det står till med motivationen inför en match som denna?

Östgötarna fixade poäng hemma mot Djurgården senast, vilket var en bra bedrift. Nu väntar en något mer ”enkel” uppgift på pappret, men då Degerfors spelar för överlevnad är det 1X som blir tipset från Stora Valla!

SPELALTERNATIV: 1X


DJURGÅRDENS IF – VARBERG BOIS –  1

Spelplats: Tele2 Arena, Stockholm. Avspark söndag 28 november 15:00.

Guldjagande Djurgården tar emot Varberg hemma på Tele2 och här är det bara tre poäng som räknas. Inför denna spelomgång har DIF fortfarande en poäng att ta ikapp på Malmö FF. Ska de lyckas ta sig förbi behöver de med största tänkbara sannolikhet lämna den här uppgiften med full pott – och det tror vi de gör också!

Varberg gästar huvudstaden med ett poängkonto som just nu är på 34 pinnar. Degerfors på negativ kvalplats har 28, så kampen om att undvika kval står egentligen mellan Degerfors och Halmstad BK. Varberg föll senast med uddamålet hemma mot AIK och då förutsättningarna på Tele2 Arena ser ut som de gör denna gång är det rimligt att tro att Varberg kammar noll igen.

Raka ettan åker med i omgångens femling då Djurgården förväntas överleva i guldstriden hela vägen in i slutet!

SPELALTERNATIV: 1


HALMSTAD BK – HAMMARBY IF –  1X

Spelplats: Örjans Vall, Halmstad. Avspark söndag 28 november 17:30.

På Örjans Vall i Halmstad är det livsviktiga poäng på spel – för hemmalaget! Halmstad har inför denna omgång två poäng ner till Degerfors, men då hemmalaget har två raka 1-0-förluster i bagaget är det dags att plocka poäng igen om ett förnyat allsvenskt kontrakt ska säkras för egen maskin och utan kvalspel också.

Hammarby återfinns på en femteplats, sex poäng bakom Malmö FF. Även om gästernas form är bra så har de i ärlighetens namn inte allt för mycket att spela om och det lär synas på Örjans Vall denna söndagseftermiddag.

Stockholmarna har en seger sett till deras sju senaste besök på den här arenan och här tror vi att HBK ska vara ”starka nog” för att fixa minst en poäng.

SPELALTERNATIV: 1X


IF ELFSBORG – AIK –  1X

Spelplats: Borås Arena, Borås. Avspark måndag 29 november 19:00.

Åter till guldstriden och vad som komma skall på Borås Arena under måndagskvällen. Här får vi se om det blir AIK eller Elfsborg som hakar på i jakten på pokalen och titeln som Sveriges bästa lag, men vi känner spontat att ett kryss inte alls är något omöjligt alternativ i den här matchen – där båda lagen bara vill ha tre poäng!

Elfsborg har genomfört fem raka tävlingsmatcher mot AIK på hemmagräs utan seger, men nu är det en finalmatch för deras del – precis som för AIK. Ska IF Elfsborg leva vidare i guldstriden så måste de gå rent i resten för just nu har boråsarna tre poäng upp till MFF och så många poäng kommer lagen ovanför inte tappa.

AIK har som ni säkert har koll på två poäng upp och alltså en mer än Elfsborg. Beroende på hur dels Malmö presterar i Kalmar samt Djurgården mot Varberg så kan en poäng för stockholmarna här bli guld värd ändå.

SPELALTERNATIV: 1X


MJÄLLBY AIF – ÖREBRO SK

Spelplats: Strandvallen, Hällevik. Avspark måndag 29 november 19:00.

Mjällby kommer från en mycket skön trepoängare mot Östersund på bortagräs där de vann med 2-0 i förra omgången. Nu tar de emot Örebro hemma och då det står klart att ÖSK kommer husera i Superettan nästa säsong kan MAIF mycket väl inkassera andra raka trepoängaren här, vilket ger dem en snygg säsongsavslutning på hemmaplan.

ÖSK har förlorat sju av deras åtta senaste matcher – totalt har de åtta förluster sett till deras tio senaste så motivationen just nu är långt ifrån på topp. Örebro gjorde det ”bra” mot Kalmar hemma senast, men det blev i alla fall förlust med 2-1.

Senast Örebro agerade bortalag föll de med 3-2 mot Hammarby i huvudstaden. Här tror vi, tyvärr, att Örebro får finna sig i att förlora igen.

SPELALTERNATIV: 1

ALLSVENSKA-FEMLINGEN

# Match 1 X 2 Odds
1 Degerfors – IFK Norrköping 1 X 1.72
2 Djurgården – Varberg 1 1.44
3 Halmstad – Hammarby 1 X 1.53
4 Elfsborg – AIK 1 X 1.35
5 Mjällby – Örebro 1 1.40
Totalt odds: 7.23


Omgångens matcher


Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-20 20:47

De 10 bästa utländska spelarna någonsin i Allsvenskan

När vi tittar tillbaka på den svensk fotbollshistorien kommer vi genast att tänka på de utländska spelare som visat upp sina talanger i Allsvenskan. De här spelarna har hjälpt oss …

Copyright © Fotboll.com 2024   |