Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Allsvenskan v.48
Allsvenskan

TIPS: Allsvenskan v.48

Publicerat 2021-12-03 19:43

Allsvenskan är framme vid sista omgången och nu ska det avgöras. Blir det Malmö FF som tar hem pokalen eller blir det AIK? Svaret har vi under lördagseftermiddagen då den sista omgången sparkas igång runt om i landet med avsparkstid klockan 15:00. Fler frågor vi ska ha svar på i denna sista omgång är om det blir Djurgården eller Elfsborg som får chansen på Europa-spel nästa säsong och om Degerfors eller Halmstad ska få kvala sig kvar. 

Vi plockar ut en 1X2-rad på fem matcher till antalet och raden presenteras med odds från Betway.

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se

AIK – IK SIRIUS –  1

Spelplats: Friends Arena, Stockholm. Avspark lördag 4 december 15:00.

AIK kliver in i den sista omgången som tabelltvåa och detta med två poäng upp till serieledande Malmö FF. Det innebär att drömmen om guld lever, men det ska mycket till för att AIK ska kunna titulera sig som svenska mästare 2021.

Som ni förstår har AIK inte guldet i egna händer då de är två poäng bakom MFF och då skåningarna också avslutar säsongen på hemmagräs mot Halmstad BK där bortalaget måste vinna matchen samtidigt som AIK gör jobbet mot Sirius så ska det som ni hör mycket till, men AIK kan bara göra en sak och det är att fokusera på sitt.

Sirius kommer till huvudstaden med ett säkrat kontrakt. De kan lugnt och skönt sikta på att avsluta säsongen snyggt, men det är mycket tveksamt om de löser poäng på nationalarenan denna gång då förutsättningarna ser ut som de gör.

AIK har vunnit fyra av de fem senaste mot Sirius hemma – här vinner de igen!

SPELALTERNATIV: 1


BK HÄCKEN – DJURGÅRDENS IF  –  X2

Spelplats: Bravida Arena, Göteborg. Avspark lördag 4 december 15:00.

Djurgårdens guldplaner gick i kras senast då de inte mäktade med att ta några tre poäng på hemmagräs mot Varberg BoIS. Djurgården förlorade den hemmamatchen mycket otippat med 3-2 och nu gäller det att studsa tillbaka här för att åtminstone ta hem en tredjeplats som resulterar i möjligt Europa-spel till nästa säsong.

BK Häcken är blårändernas motståndare i denna sista omgång och då Häcken inte har mer än sin heder att spela för här är det fullt rimligt att förvänta sig att DIF har vad som krävs för att lämna Göteborg med poäng.

Stockholmarna är just nu trea på 54 poäng, vilket är två mer är IF Elfsborg som jagar nedifrån, så DIF behöver åtminstone en poäng här för att inte riskera att gå miste om en topp tre-placering.

X2 blir det mest logiska valet i Göteborg denna gång!

SPELALTERNATIV: X2


HAMMARBY IF – KALMAR FF  –  X2

Spelplats: Tele2 Arena, Stockholm. Avspark lördag 4 december 15:00.

På Tele2 Arena i huvudstaden avslutar Hammarby säsongen och detta genom att ställas mot en positiv överraskning i form av Kalmar FF.

KFF kommer närmast från uddamålsförlust mot guldjagande Malmö FF, men innan det hade Henrik Rydström fört sitt lag till fyra raka matcher utan förlust och leker vi med tanken att Rydström får se sitt Kalmar plocka full pott här, ja då går Kalmar upp på 50 poäng – vilket är lika många som Hammarby.

Hammarby kommer från 0-0 borta mot Halmstad BK och vill naturligtvis avsluta säsongen snyggt de också, men känslan är att gästerna är hetare för dagen och när man får så här bra betalt för X2 på Tele2 Arena är det svårt att inte hugga.

SPELALTERNATIV: X2


ÖSTERSUNDS FK – DEGERFORS IF  –  2

Spelplats: Jämtkraft Arena, Östersund. Avspark lördag 4 december 15:00.

Degerfors IF avslutar säsongen på Jämtkraft Arena och detta mot ett ÖFK som redan är klara för spel i Superettan nästa säsong.

Hemmalaget är tabelljumbo i Allsvenskan och så kommer de förbli även efter denna omgång 30. Östersund har spelat in 14 poäng på 29 matcher hittills och vi tror inte det blir några fler heller.

Degerfors som gästar har just nu parkerat sig på den 14’e plats i Allsvenskan som innebär negativt kval. För att undvika denna behöver de förmodligen ta poäng här, men då det skiljer så pass mycket i både motivation och kunnande mellan dessa lag sett till deras prestationer så är tvåan det tecken man fastnar för utan att grunna något nämnvärt.

SPELALTERNATIV: 2


MALMÖ FF – HALMSTAD BK  –  1

Spelplats: Eleda Stadion, Malmö. Avspark lördag 4 december 15:00.

Sist men inte minst stannar vi till på Elda Stadion där det är upplagt för guldfest. MFF har allt i egna händer då de inför denna omgång 30 har två poäng ner till AIK. Blir det hemmaseger och helt odramatiskt i guldstriden? Ja, vi tror det!

MFF var givna guldfavoriter inför säsongen och nu har de lyckats ta sig så här långt. Att de nu ”slarvar bort” guldet på hemmaplan i den sista omgången är långsökt, speciellt då det är ett HBK som gästar då bollklubben från Halmstad inte brukar trivas något nämnvärt bra i Malmö.

Ser vi till HBK’s fyra senaste matcher mot Malmö borta så har de förlorat med 4-1, 2-0, 3-1 och 3-1 i inbördes ordning. 4-1-förlusten var i en cup-match tidigare i år och med tanke på vad som står på spel här är det inte helt omöjligt att MFF står för en ny storseger, men 1-0 räcker…

SPELALTERNATIV: 1


ALLSVENSKA-FEMLINGEN

# Match 1 X 2 Odds
1 AIK – IK Sirius 1 1.22
2 BK Häcken – Djurgårdens IF X 2 1.22
3 Hammarby IF – Kalmar FF X 2 2.00
4 Östersunds FK – Degerfors IF 2 1.40
5 Malmö FF – Halmstad BK 1 1.37
Totalt odds: 5.75


Omgångens matcher


Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-20 20:47

De 10 bästa utländska spelarna någonsin i Allsvenskan

När vi tittar tillbaka på den svensk fotbollshistorien kommer vi genast att tänka på de utländska spelare som visat upp sina talanger i Allsvenskan. De här spelarna har hjälpt oss …

Copyright © Fotboll.com 2024   |