Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europa League v.39
Europa League

TIPS: Europa League v.39

Publicerat 2021-09-29 12:26

Gruppspelet i Europa League rullar vidare med andra omgången under torsdagskvällen. Bland de totalt 16 matcherna finns flera intressanta möten. Vi har valt ut sju matcher och satt ihop en tipsrad med säkra spel och flera garderingar. 


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


LYON–BRÖNDBY  –  1

Parc Olympique Lyonnais, Lyon. Avspark torsdag 30 september 18:45.

Lyon tog en stabil seger med 2-0 borta mot Rangers i första omgången av Europa League-gruppspelet och är klara favoriter till att ta hem gruppsegern i grupp A där även Sparta Prag ingår. Dock har man bara en seger på de tre senaste i Ligue 1 och ligger inte bättre än sjua i tabellen.

Bröndby inledde med 0-0 hemma mot Sparta Prag i första omgången. Ett resultat som danskarna ändå får vara nöjda med. I Superligaen går det dock knackigt. Där ligger Bröndby inte bättre än på en åttondeplats.

Nio dagar av tio ska det vara klasskillnad mellan de här två lagen. Lyon ska ganska enkelt kunna springa hem tre poäng. Säker etta!


NAPOLI–SPARTAK MOSKVA  –  1

Stadio Diego Armando Maradona, Napoli. Avspark torsdag 30 september 18:45.

Napoli har gjort en formidabel inledning på Serie A med sex raka segrar och serieledning före Milan och Inter. I första omgången i EL-gruppspelet vände laget ett 0-2-underläge till 2-2 borta mot Leicester sista 20 minuterna.

Spartak Moskva åkte på lite av ett bottennapp när man förlorade med 0-1 hemma mot Legia Warszawa efter ett mål på stopptid. Samtidigt övertygar inte laget i ryska ligan.

Napoli är i mycket bra form och med publiken i ryggen på hemmaplan ska segern vara i det närmaste kassaskåpssäker.


REAL SOCIEDAD–MONACO  –  1X

Anoeta, San Sebastian. Avspark torsdag 30 september 18:45.

Alexander Isak och Real Sociedad ställs mot Monaco hemma i en match som känns ganska oviss på förhand. En sak är i alla fall säker och det är att Sociedad är i bra form då laget ligger tvåa i La Liga, endast en poäng bakom Real Madrid. I första EL-matchen blev det 2-2 borta mot PSV.

Monaco går knackigt i Ligue 1, men fick med sig tre poäng i första omgången efter 1-0 hemma mot Sturm Graz. Det franska laget har dessutom potential att gå långt i europaspel. Det har vi sett förr.

Svårtippat det här, men Sociedad bör väl ändå kunna fixa minst en poäng. Därför kör på vi halvgardering, 1X.


WEST HAM–RAPID WIEN  –  1

London Stadium, London. Avspark torsdag 30 september 21:00.

West Ham hänger på toppen i Premier League och inledde även Europa League-spelet stabilt genom att besegra Dinamo Zagreb borta med 2-0. Känns som att Londonlaget kan bli riktigt farliga i turneringen den här säsongen.

Rapid Wien stod knappast för den bästa insatsen när man förlorade hemma mot belgiska Genk med 0-1 i första omgången. Dessutom har laget bara tagit en poäng på de fyra senaste matcherna i ligaspelet och ligger på näst sista plats i tabellen.

Det här känns definitivt som en av de mest givna spikarna i raden. West Ham i bra form mot ett Rapid Wien i usel form kan väl bara sluta på ett sätt. Säker etta!


LAZIO–LOKOMOTIV MOSKVA  –  1

Stadio Olimpico, Rom. Avspark torsdag 30 september 21:00.

Lazio har visat tveksam form på senaste tiden. Men, i söndags tog man en välbehövlig seger i derbyt mot Roma. Dock blev det förlust i första matchen i Europa League med 0-1 borta mot Galatasaray.

Då lyckades Lokomotiv Moskva betydligt bättre när man räddade poäng hemma mot Marseille efter en kvittering i slutminuterna. Samtidigt har Lokomotiv nio raka matcher utan förlust ryska ligan.

Men, visst ska väl Lazio fixa det här hemma på Olimpico då de ljusblåa är bättre på samtliga positioner. Tipset blir därför hemmaseger.


CELTIC–BAYER LEVERKUSEN  –  X2

Celtic Park, Glasgow. Avspark torsdag 30 september 21:00.

Vi går vidare till grupp G där Celtic ställs mot Bayer Leverkusen på Celtic Park. På förhand lite svårtippat, även om Leverkusen nog får hållas som favoriter sett till lagens form.

Celtic har fyra förluster på de sex senaste och inledde EL-spelet med att förlora borta mot Real Betis med 4-3. Leverkusen går som tåget i tyska ligan och ligger tvåa bakom Bayern München, samtidigt som man vann första EL-matchen med 2-1 hemma mot Ferencvaros.

Men, Celtic har hemmaplan och kan mycket väl kämpa sig till en poäng. Därför garderar vi och säger X2.


BRAGA–MIDTJYLLAND  –  1X

Estádio Municipal, Braga. Avspark torsdag 30 september 21:00.

I radens sista match beger oss till Portugal för mötet mellan Braga och Midtjylland. Portugiserna förlorade första gruppspelsmatchen borta mot Röda Stjärnan Belgrad med 2-1 medan danskarna fick 1-1 hemma mot bulgariska Ludogorets.

Tittar man på formen hos lagen har Braga bara en seger på de fem senaste och ligger femma i portugisiska ligan. Midtjylland däremot har fem segrar på de sju senaste och leder Superligaen.

Även om Midtjylland är i bra form känns det lite väl optimistiskt att tro att de ska vinna i Braga. Dessutom lär de nog vara ganska nöjda med en pinne. Tipset blir därför 1X.


 1X2-rad på utvalda matcher:

# Match 1 X 2 Odds
1 Lyon–Bröndby 1 1.20
2 Napoli–Spartak Moskva 1 1.25
3 Real Sociedad–Monaco 1 X 1.37
4 West Ham–Rapid Wien 1 1.25
5 Lazio–Lokomotiv Moskva 1 1.35
6 Celtic–Bayer Leverkusen X 2 1.28
7 Braga–Midtjylland 1 X 1.25
Totalt odds: 5.59

 

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


TORSDAGENS MATCHER I EUROPA LEAGUE


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Europa League

Publicerat 2022-02-14 17:30

SPELTIPS: "SE UPP FÖR NAPOLI!"

På torsdagskvällen rullar slutspelsmatcherna från Europa League igång och en intressant match att se fram emot spelas på spansk mark där FC Barcelona gästas av Napoli i första rundan av …

Europa League

Publicerat 2020-10-09 18:06

Europa League: Fem favoriter att vinna turneringen

Kvalspelet är över och inom kort ska gruppspelet av Europa League dra igång. Årets upplaga är tajt och det är minst sagt svårt att finna tydlighet hos de deltagande lagen. ODDS: …

Copyright © Fotboll.com 2024   |