Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europa League v.42
Europa League

TIPS: Europa League v.42

Publicerat 2021-10-20 09:49

Europa League-gruppspelet rullar vidare med den tredje omgången under torsdagskvällen, som bjuder på flera spännande möten. Vi har valt ut fem matcher som känns lite extra intressanta och satt ihop en femling. 


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


LAZIO–MARSEILLE  –  1X

Stadio Olimpico, Rom. Avspark torsdag 21 oktober 18:45.

Lazio har inlett Europa League-gruppspelet med förlust borta mot Galatasaray och vinst hemma mot Lokomotiv Moskva. Samtidigt har de ljusblå från Rom visat bra form den senaste tiden med tre vinster på de fyra senaste matcherna. Laget har även fått fart på målskyttet och ligger på tredje plats över antalet gjorda mål i Serie A den här säsongen.

Marseille har inlett EL-spelet med 1-1 borta mot Lokomotiv Moskva och 0-0 hemma mot Galatasaray. Formen hos det franska laget är dock ytterst tveksam. Segern mot Lorient i helgen var lagets första på nästan en månad.

Inget av lagen har imponerat såhär långt i gruppspelet. Dock känns väl Lazio aningen vassare och bör kunna fixa åtminstone poäng i kraft av hemmaplan, därav 1X.


MIDTJYLLAND–RÖDA STJÄRNAN BELGRAD  –  X2

MCH Arena, Herning. Avspark torsdag 21 oktober 18:45.

Midtjylland går starkt i danska ligan, men i Europa League har det hittills gått lite trögare. Bara en poäng såhär långt efter 1-1 hemma mot Ludogorets i premiären och 1-3 borta mot Braga. Men, Midtjylland har bara en förlust på de senaste sju matcherna.

Röda Stjärnan Belgrad har visat urstark form på senaste tiden. I serbiska ligan har man nio poäng på de senaste tre matcherna 14-2(!) i målskillnad. Dessutom har man vunnit de två första matcherna i EL-gruppspelet, 2-1 hemma mot Braga och 1-0 borta mot Ludogorets.

Röda Stjärnan lär bli en svår nöt att knäcka för Midtjylland med tanke på den form gästerna är i. Möjligtvis kan det danska laget ta poäng, men att vinna känns svårt. Tipset blir därför X2.


LOKOMOTIV MOSKVA–GALATASARAY –  X2

RZD Arena, Moskva. Avspark torsdag 21 oktober 21:00.

Lokomotiv Moskva är näst intill piskade att vinna hemma mot Galatasaray om man ska en rimlig chans att nå slutspel. Dock har laget inte vunnit på över en månad och måste höja sig åtskilliga nivåer om man ska ha någon chans i den här matchen.

Galatasaray leder, kanske lite överraskande, grupp E en poäng före Lazio och två poäng före Marseille. Det känns som att det turkiska laget kan ha något stort på gång i den här turneringen om man fortsätter i samma stil.

Borta mot ett formsvagt Lokomotiv Moskva ska Galatasaray inte ha några större problem att ta poäng. Mycket talar för seger, men vi väljer ändå att gardera då Lokomotiv ändå tog poäng mot Marseille hemma i första matchen. Tipset blir X2.


WEST HAM–GENK  –  1

London Stadium, London. Avspark torsdag 21 oktober 21:00.

West Ham är i dagsläget kanske det lag som får hållas som den främsta favoriten att vinna turneringen. Även om Londonlaget inte hamnat i den tuffaste gruppen har man ändå inlett mycket säkert med 2-0 både borta mot Dinamo Zagreb och hemma mot Rapid Wien.

Nu väntar Genk som lyckades fixa tre poäng borta mot Rapid Wien efter ett sent mål på stopptid. Därefter blev det dock 0-3 hemma mot Dinamo Zagreb. Samtidigt har Genk förlorat tre av de fyra senaste i belgiska ligan, så formen är knappast på topp.

Minst nio dagar av tio ska det vara klasskillnad i en sådan här match. West Ham är helt enkelt ett par nummer för stora för Genk och ska inte ha några större problem att ta hem den här matchen. Säker etta!


STURM GRAZ–REAL SOCIEDAD  –  2

Liebenauer Stadion, Graz. Avspark torsdag 21 oktober 21:00.

Sturm Graz är i brygga efter två inledande förluster borta mot Monaco och hemma mot PSV. Seger är näst intill ett måste om det ska finnas en rimlig chans till slutspel.

Dock lär det bli svårt att ta tre poäng mot ett Real Sociedad som leder La Liga och inte förlorat på över två månader. I Europa League har Alexander Isak o co börjat med två oavgjorda, 2-2 borta mot PSV och 1-1 hemma mot Monaco.

Men, mot Sturm Graz som gör sitt första gruppspel i europaspelet på tio år bör Sociedad ganska enkelt kunna springa hem tre poäng då Sturm Graz är långtifrån lika bra som PSV och Monaco. Tipset blir därför en tvåa!


 EL-FEMLINGEN

# Match 1 X 2 Odds
1 Lazio–Marseille 1 X 1.22
2 Midtjylland–Röda Stjärnan X 2 1.57
3 Lokomotiv Moskva–Galatasaray X 2 1.37
4 West Ham–Genk 1 1.33
5 Sturm Graz–Real Sociedad 2 1.57
Totalt odds: 6.03

 

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


VECKANS MATCHER I EUROPA LEAGUE


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Europa League

Publicerat 2022-02-14 17:30

SPELTIPS: "SE UPP FÖR NAPOLI!"

På torsdagskvällen rullar slutspelsmatcherna från Europa League igång och en intressant match att se fram emot spelas på spansk mark där FC Barcelona gästas av Napoli i första rundan av …

Europa League

Publicerat 2020-10-09 18:06

Europa League: Fem favoriter att vinna turneringen

Kvalspelet är över och inom kort ska gruppspelet av Europa League dra igång. Årets upplaga är tajt och det är minst sagt svårt att finna tydlighet hos de deltagande lagen. ODDS: …

Copyright © Fotboll.com 2024   |