Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europa League v.49

TIPS: Europa League v.49

Publicerat 2021-12-08 10:09

Sista omgången i Europa League-gruppspelet och i flera grupper är utgången fortfarande oviss. Som brukligt har vi plockat ihop vår egen femling med de fem matcher som ger bäst spelvärde.


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


LEGIA WARSZAWA–SPARTAK MOSKVA  –  X2

Stadion Wojska Polskiego, Warszawa. Avspark torsdag 9 december 18:45.

Grupp C är enda gruppen där samtliga lag fortfarande har chansen att ta sig till slutspel i Europa League. För Legia Warszawa handlar det om vinna eller försvinna medan det för Spartak Moskva kan räcka med en poäng för avancemang.

Med tanke på den grupp Legia Warszawa hamnade i, där även Napoli och Leicester ingår, är det imponerande att man är med och slåss in i sista omgången. Även Spartak Moskva har imponerat, inte minst när man slog Napoli borta.

När lagen möttes i Moskva för snart tre månader sedan var det Warszawa som avgick med segern efter ett sent mål på stopptid. Dock har Spartak Moskva vind i seglen efter segern hemma mot Napoli i förra omgången. Det känns som att gästerna klarar minst poäng här, därav halvgardering X2.


NAPOLI–LEICESTER  –  1X

Stadio Diego Armando Maradona, Napoli. Avspark torsdag 9 december 18:45.

I den andra matchen i grupp C tar Napoli emot Leicester där hemmalaget måste vinna för att ta sig vidare till slutspel. Leicester kan ha råd att förlora och gå vidare ändå om Legia Warszawa–Spartak Moskva slutar oavgjort.

Trots att man ligger trea i Serie A har Napoli inte imponerat i EL-gruppspelet. Dessutom är formen tveksam med bara en seger på de sex senaste matcherna. Å andra sidan är Leicester inte heller i någon kanonform med bara två segrar på de åtta senaste.

För Leicester kan en bra insats i Europa League rädda säsongen. Frågan är dock om motivationen finns? Möjligtvis att gästerna kan ta en poäng, men i slutändan känns ändå Napoli som det starkare laget. Men, vi garderar ändå med 1X.


REAL SOCIEDAD–PSV EINDHOVEN  –  1X

Anoeta, San Sebastián. Avspark torsdag 9 december 18:45.

Real Sociedad och Alexander Isak måste vinna om man vill ta sig vidare i Europa League, i annat fall blir det spel i Conference League till våren. För PSV räcker oavgjort för att gå vidare.

Real Sociedad är inne i en formsvacka med tre raka förluster senaste två veckorna. Laget har tappat mark i La Liga och är som sagt även illa ute i EL. PSV däremot har inte förlorat sedan i slutet av oktober och känns stabila.

Sociedad är inte bra i dagsläget, men laget har hemmaplan och där är man svårslagna. Samtidigt kan PSV gå ut och spela lite på resultatet och med tanke på det känns 1X ganska rimligt.


BRAGA–RÖDA STJÄRNAN BELGRAD  –  1X

Estádio Municipal, Braga. Avspark torsdag 9 december 21:00.

I grupp F väntar en riktig trekamp mellan Braga, Röda Stjärnan Belgrad och Midtjylland som inför sista omgången står på tio, nio respektive åtta poäng. För Braga krävs seger om man vill vinna gruppen och gå direkt till åttondelsfinal. För Röda Stjärnan kan oavgjort räcka.

Braga såg länge ut som gruppsegrare, men i och bortaförlusten mot Midtjylland i senaste omgången är läget aningen mer prekärt. Samtidigt är Röda Stjärnan i grym form med sju raka segrar i bagaget.

Svårtippad med match då det har svängt en hel del i den här gruppen. I Belgrad vann Röda Stjärnan, men nu känns ändå Braga som favoriter i kraft av hemmaplan. Dock kan gästerna mycket väl ta poäng. Halvgardering 1X.


LUDOGORETS–MIDTJYLLAND  –  X2

Huvepharma Arena, Razgrad. Avspark torsdag 9 december 21:00.

Midtjylland möter redan avhängda Ludogorets på bortaplan där tre poäng kan räcka hela vägen till gruppseger om Braga–Röda Stjärnan slutar oavgjort. Oavsett vad krävs seger för Midtjylland om laget ska ta sig vidare.

Ludogorets har bara tagit en poäng i det här gruppspelet och har inget att spela för. Midtjylland såg också ganska avhängda ut efter tre omgångar, men 1-0 borta mot Röda Stjärnan och 3-2 hemma mot Braga gör att man har ett gyllene läge att ta sig vidare.

Midtjylland är förstås klara favoriter i den här matchen. Inte minst med tanke på vad man presterade mot Röda Stjärnan och Braga samt att avancemanget nu är nära. Dock kan det vara svårt att spela mot lag som inte har något att spela för och därför väljer vi att säkra upp med X2.


 EL-FEMLINGEN

# Match 1 X 2 Odds
1 Legia Warszawa–Spartak Moskva X 2 1.44
2 Napoli–Leicester 1 X 1.33
3 Real Sociedad–PSV Eindhoven 1 X 1.25
4 Braga–Röda Stjärnan Belgrad 1 X 1.25
5 Ludogorets–Midtjylland X 2 1.18
Totalt odds: 3.55

 

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


VECKANS MATCHER I EUROPA LEAGUE


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Publicerat 2024-01-18 12:52

Varför vi rekommenderar svenska bettingsidor

Betting är ett fenomen som bara blir större och större för varje dag som går, och idag finns det tusentals olika bettingsidor att välja mellan. Det finns sidor med licens …

Publicerat 2023-09-16 20:30

Fotbollens positiva koppling till spelindustrin

Att fotboll blivit en mångmiljardbransch är det ingen som säger emot, men pengars växande betydelse inom sporten är det delade uppfattningar kring. Spelbranschens koppling till fotboll blir också vanligare att …

Copyright © Fotboll.com 2024   |