Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 21/4

TIPS: Europatipset 21/4

Publicerat 2021-04-21 14:04

Vi bjuds på ett härligt Europatips mitt i veckan då flera storlag jagar Champions League-platser i sina ligor. Detta då vissa va lagen tydligen inte vill spela i turneringen framöver. Dessutom tittar vi till en häftig kvartsfinal från Coupe de France mellan två formstarka manskap. 13 rätt finns inom räckhåll. Häng bara med i den här analysen!

Spelstopp: 18:59

Sätter du full pott på Europatipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp direkt!


TILL SVENSKA SPEL


1. Aston Villa – Manchester City 2

Både Aston Villa och Manchester City tvingas klara sig utan sina största stjärnor i form av Jack Grealish hos de förstnämnda och Kevin De Bruyne hos de sistnämnda. Besvärligast är det utan tvekan för hemmalaget som bygger hela sitt spel runt sin egenfostrade superstjärna. Gästerna från Manchester har en betydligt bredare trupp och kliver rättvist in som favoriter på Villa Park denna kväll. Räkna med gott om revanschlust hos de ljusblå som trots saknaden av sin belgiske playmaker ståtar med spelare som Foden, Gündogan och Mahrez. Håll tummar och tår för att tvåan håller sig kvar under 80 procent. Bombspik!


2. Tottenham – Southampton 2

Snacka om att Tottenham är en klubb i ropet för tillfället. Laget har ställt sig positiva till idén om en ny Superliga vilket fått klubbens fans att rasa som konsekvens. Lägg till att styrelsen gav José Mourinho sparken i måndags och att lagkaptenen Harry Kane skadade sig i helgens match mot Everton och förväntas bli borta till början av maj. Den nye interim-coachen Ryan Mason har därmed mycket att stå i och en tuff utmaning väntar direkt när ett skickligt Southampton besöker norra London. The Saints åkte ur FA-cupen i semifinalen efter förlust mot Leicester, men ges möjlighet att revanschera sig på Tottenham Hotspur Stadium. Ings och grabbarna löser minst en pinne och X2 spelas således till fint värde.


3. Bologna – Torino X

Torino vände och vann mot Roma i söndags och Turin-klubben ser nu ut att lyckas klara sig kvar i Serie A. Även om Belotti och hans kamrater inte rosat marknaden denna säsong så har de sett starka ut på slutet. Även Bologna ser ut att ha toppat formen lagom till slutspurten av ligaspelet. Svenske landslagsmannen Mattias Svanberg blev bejublad tvåmålsskytt i 4-1-segern mot Spezia senast och hemmalaget har nu tre segrar på de fem senaste fajterna. De blåröda har dock inte vunnit mot gästerna sedan 2019 och de två senaste mötena mellan lagen har inte helt oväntat slutat 1-1. I vad som förväntas bli ännu en jämn batalj är tredje raka krysset mellan lagen knappast avlägset och streckandet inleds därför i mitten. Den lågt betrodda tvåan kan gott sällskapa för ett lås.


4. Juventus – Parma 1

Juventus kommer från en förlust uppe i de lombardiska bergen där Malinovsky avgjorde sent för Atalanta i söndags. De svartvita tvingades klara sig utan Cristiano Ronaldo då och ser nu ut att behöva göra det igen. Passande nog möter de ett gäng som befinner sig långt under den berömda isen. Parma hade behövt tre poäng mot bottenkonkurrenten Cagliari i helgen men ledning förvandlades till förlust och klubben kan mycket väl spela i Serie B nästa säsong. “Emiliani” är flera klasser sämre än värdarna och står inför en övermäktig uppgift på Allianz Stadium. Ettan singlas därför trots hög streckprocent.


5. Alavés – Villarreal 2

Vi lämnar Italien och beger oss till Spanien där Alavés välkomnar Villarreal till Baskien. Hemmalaget fixade en livsviktig seger mot Huesca i den senaste omgången och ser ut att lyckas behålla sin plats i La Liga även nästa säsong. Några större segerchanser ges de däremot inte när ett skickligt Valencia-gäng kommer på besök. “Den gula ubåten” styr kosan norrut och med en glödhet Gerard Moreno (10 mål på sina åtta senaste tävlingsmatcher) ska de kunna skjuta de blåklädda i sank. Emerys mannar jagar Europaspel och är således högmotiverade inför denna fight. Det doftar bortaseger och till cirka 60-65 procent bör tvåan singlas!


6. Levante – Sevilla 2

Vi fortsätter i paellans hemland ett tag till och beger oss vidare till Valencia där Levante tar emot Sevilla. De tillresta andalusierna har blandat och gett denna säsong men ser traditionsenligt ut att kunna placera sig bland de fyra bästa lagen i den spanska högstaligan, då försprånget gentemot Villarreal är hela 15 poäng med endast sju omgångar kvar att spela. Hemmahörande Granotes åkte på en blytung 1-5-förlust i derbyt mot Villarreal men besitter ett högt fotbollskunnande i grunden, vilket niondeplatsen i La Liga också visar på. När tvåan ser ut att bli hårt betrodd bör minst krysset sällskapa i jakten på storkovan. Alla tecken helst.


7. Real Betis – Athletic Bilbao 2

Real Betis tappade ledningen två gånger om mot Valencia i söndags och de grönvita fick till slut nöja sig med en pinne. Känslan är att det inte riktigt går att lita på Joaquín och company som faller ihop lite för ofta. Athletic Bilbao lämnar Baskien och äntrar Sevilla med förhoppning om att revanschera sig för finalförlusten i Copa del Rey där Barca blev för svåra. Lejonen har trots allt en titel från början av 2021 (Spanska Supercupen) och håller bevisligen hög nivå. Mot ett svajigt Betis ska de rödvita därför ses med goda segerchanser. Med fint värde till höger blir X2 melodin på Benito Villamarín.


8. Elche – Valladolid X

Ångestmöte deluxe bevittnas i Elche där två lag som båda riskerar att spela i Segunda División nästa säsong ska kampera om livsviktiga poäng. En seger för något av lagen skulle i förlängningen kunna innebära säkrat kontrakt i högstaligan. De Ronaldo-ägda gästerna från vindistriktet ligger bäst till för tre poäng denna afton då formen är något bättre, samt att de var det bättre laget i 2-2-matchen när lagen senast möttes. Med både jämna odds och streck lockar det naturligtvis att ta ställning där gubbarna på kiosken troligen helgarderar. Känslan på förhand är att en krampaktig och chansfattig tillställning är att vänta och spikkysset kan med fördel användas på de mindre kupongerna medan tvåan åker med på de större.


9. Cádiz – Real Madrid 1

Ett riktigt dunder-drag uppenbarar sig i hamnstaden i sydväst. Ett desperat Real Madrid beger sig till Andalusien med jobbiga minnen från senast lagen drabbade samman. Cádiz skrällde då rejält när de slog de regerande mästarna i Madrid – en bedrift som få lag lyckats med denna säsong. Seger är nu av största vikt för gästerna eftersom Zidanes mannar för tillfället ligger en placering och tre poäng bakom rivalerna Atlético Madrid som leder La Liga. “Marängerna” vill förstås lägga vantarna på titeln men kan få problem på nytt mot lågt stående nykomlingar på andra sidan. I synnerhet med spelare som Ramos och Valverde på skadelistan. Bara att hoppas på en ny Cádiz-skräll – börja måla från vänster!


10. Dortmund – Union Berlin 1

Dortmund har en tung period bakom sig då laget från Ruhrområdet skickades ut ur Champions League av ett skickligare Manchester City. Norske målsprutan Håland har dessutom, möjligen för första gången i karriären, haft grus i målmaskineriet. Mot Werder Bremen senast blev det dock två strutar för den bitige 20-åringen och de gulklädda kunde också hitta tillbaka till vinnarspåret. Union Berlin har förvisso gått starkt denna säsong, men på Signal Iduna Park blev det storförlust senast de var på besök. Ett laddat hemmalag som jagar spel i Champions League nästa säsong blir minst ett nummer för stora denna kväll. Spiketta.


11. Hoffenheim – Mönchengladbach 2

Hoffenheim dras med en diger skadelista då laget alltjämt saknar viktiga spelare som Stafylidis och Grillitsch. Värdarnas resultat den senaste tiden är inte mycket att skryta med då Die Kraichgauer inte vunnit i ligan sedan början av mars. Ett piggt Mönchengladbach, som dessutom lyckats kontraktera Frankfurt-coachen “Adi” Hütter till nästa säsong, ges goda segerchanser på PreZero Arena. Gästerna kommer från en 4-0-seger mot just Eintracht Frankfurt och drar rättvist på sig favoritkostymen denna kväll. Mittfältsesset Jonas Hoffman är en potentiell matchvinnare. Tvåan blir aningen hårt betrodd men lämnas allena ändå.


12. Lyon – Monaco 2

Dags för kupongens enda franska batalj som är av hög kaliber. Det handlar om kvartsfinalen i Coupe de France som spelas mellan två topplag från Ligue 1, Lyon och Monaco. Gästerna från furstendömet har gått ohyggligt starkt detta år. Faktum är att Monegaskerna endast har förlorat en av sina 21 (!) senaste tävlingsmatcher. Ett minst sagt imponerande facit. Lyon är förvisso inget strykgäng, men Memphis Depay och hans följeslagare ligger risigt till hemma på Parc Olympique denna kväll mot glödheta stjärnor som Ben Yedder, Volland och Martins. Tvåan en fräck värdespik på de mindre systemen, medan krysset agerar lås på de större.


13. Huddersfield – Barnsley 2

Målgång sker på de brittiska öarna där det vankas fotboll från The Championship. Det börjar dra ihop sig i den engelska andraligan som går in i de allra sista omgångarna. Barnsley är utan tvekan ligans stora överraskning denna säsong och ser ut att kunna lägga beslag på den sista kvalbiljetten, och skulle i sådana fall ges möjligheten att spela om en plats i Premier League – att jämföra med förra säsongen när laget på mirakulöst vis undvek degradering till League One. Med skickliga spelare som Fulham-fostrade Woodrow och amerikanske landslagsmannen Dike i truppen kan The Tykes slå alla lag i ligan. Ett Huddersfield som inte imponerat under säsongen agerar med rätta underdogs hemma på Kirklees denna kväll. Det ska dock sägas att Corberáns hemmahörande manskap kan blixtra till emellanåt och när tvåan blir hårt betrodd måste den trots allt backas upp av både krysset och ettan.


Spiken! – Manchester City
Lejonen är tama utan Jack Grealish och kommer att få stora problem mot de blivande PL-mästarna. Trots att KDB saknas i Manchester City är bortasegern given och tvåan är en bomb. Hämta spikpistolen!

Skrällen! – Southampton
Det har stormat kring Spurs de senaste dagarna och som lök på laxen missar skadade lagkaptenen Harry Kane mötet med Southampton. Gästerna från hamnstaden är inget strykgäng och fixar poäng i norra London. X2.

Har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel direkt!


TILL SVENSKA SPEL


96 rader

1. Aston Villa – Man City 2
2. Tottenham – Southamp. x2
3. Bologna – Torino x2
4. Juventus – Parma 1
5. Alavés – Villarreal 2
6. Levante – Sevilla x2
7. Real Betis – A.Bilbao x2
8. Elche – Valladolid x
9. Cádiz – Real Madrid 1×2
10. Dortmund – U.Berlin 1
11. Hoffenheim – M-gladb. 2
12. Lyon – Monaco 2
13. Huddersfield – Barnsley x2

864 rader

1. Aston Villa – Man City 2
2. Tottenham – Southamp. x2
3. Bologna – Torino x2
4. Juventus – Parma 1
5. Alavés – Villarreal 2
6. Levante – Sevilla 1×2
7. Real Betis – A.Bilbao x2
8. Elche – Valladolid x2
9. Cádiz – Real Madrid 1×2
10. Dortmund – U.Berlin 1
11. Hoffenheim – M-gladb. 2
12. Lyon – Monaco x2
13. Huddersfield – Barnsley 1×2


TILL SVENSKA SPEL


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Publicerat 2024-01-18 12:52

Varför vi rekommenderar svenska bettingsidor

Betting är ett fenomen som bara blir större och större för varje dag som går, och idag finns det tusentals olika bettingsidor att välja mellan. Det finns sidor med licens …

Publicerat 2023-09-16 20:30

Fotbollens positiva koppling till spelindustrin

Att fotboll blivit en mångmiljardbransch är det ingen som säger emot, men pengars växande betydelse inom sporten är det delade uppfattningar kring. Spelbranschens koppling till fotboll blir också vanligare att …

Copyright © Fotboll.com 2024   |