Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 11/7 – 2,5 miljoner i jackpot
Europatipset

TIPS: Europatipset 11/7 – 2,5 miljoner i jackpot

Publicerat 2021-07-10 10:43

Vi knyter samman veckan med ett maffigt Europatips. EM-finalen ståtar överst men här blir det även mycket allsvenskt. Tänkbara knallar hittas när både Djurgården och Hammarby ska försöka fällas. Dessutom bjuds det på solida spikar i norska Eliteserien. 2,5 miljoner i jackpot kryddar anrättningen ytterligare. Vi kastar loss på Wembley!

Spelstopp: 14:59

Sätter du full pott på Europatipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Italien – England2

EM-finalen mellan England och Italien inleder tipset, och The Three Lions är med rätta knappa favoriter. Försvaret som under hela turneringen bara släppt in ett mål i form av en frispark, Wembley-faktorn och farten hos spelare som Raheem Sterling och Luke Shaw är bara några av sakerna som pekar på att bucklan för första gången kan bli engelsk.

Italien är härdat lag som är oerhört svåra att knäcka, men mot Spanien var det på håret vid flera tillfällen. Spinazzolas frånvaro syntes då ersättaren Emerson inte glänste direkt. Gli Azzurri har dessutom torskat tre av de senaste fyra finalerna man spelat och då är frågan om italienarna faktiskt är bäst när det gäller. Lite modigt att lämna tvåan helt själv kanske, men 55 år av engelsk smärta tar slut denna söndag!


2. Elfsborg – ÖrebroX

Allsvenskans omstart slutade i en väntad nollpoängare för Örebro, men Kubanerna såg ändå piggare ut under nye Vítor Gazimba än under Axel Kjäll. Jake Larsson visade på sitt korta inhopp att han förtjänar mer speltid, och hade Benjamin Hjertstrands nick gått tätt under ribban istället för tätt över skulle ÖSK tagit ledningen vid ställningen 0-0.

Flytet var på Elfsborgs sida i 1-0-segern på Ullevi mot ärkerivalen Blåvitt. Tim Rönnings straffräddning höll hög klass, men utan den kunde det slutat illa för Guliganerna som inte på något vis var överlägsna Änglarna spelmässigt. Gott rensarkryss som galvaniseras med ettan.


3. Hammarby – DegerforsX

När Hammarby tappade in 1-1 mot HBK på stopptid var det faktiskt välförtjänt. Bajen såg allt annat än stabila ut med tanke på att David Ousted tvingades till en enhandsparad och att försvaret sov när Marcus Antonsson ostört kunde stöta in kvitteringen. Ingen pangstart för nye Milos Milojevic direkt. Degerfors blott 21-årige mittfältare Adam Carlén har nu även nätat i Allsvenskan.

Viktiga 1-1 mot ÖFK kom direkt efter paus, och nykomlingen som dessutom sitter på skytteligaledaren Victor Edvardsen fortsätter att flyga högt. DIF har redan bortaslagit Blåvitt, så varför skulle skakiga Bajan vara omöjliga? Alla tecken, men tummarna hålls för värmlänningarna!


4. Mjällby – Norrköping2

Räkna aldrig ut IFK Norrköping. Trots att MFF kom ikapp östgötarna två gånger om lyckades Peking sno åt sig alla poängen. 19-årige Lucas Lima kunde i sin blott andra allsvenska match pricka in sitt första mål som även gav laget segern. Med en sådan offensiv, som nu fått ytterligare ett tillskott, gör det kanske inte så mycket att försvararen Marco Lund är avstängd.

Mjällby är ett bra hemmalag så länge motståndet är behagligt. Mot storlagen når MAIF inte upp till fjolårets toppar, och nu saknas den så viktiga pjäsen Max Watson i de bakre lagdelarna, Detta klarar inte blekingarna. Tvåan singlas trots överstreckning.


5. Östersund – IFK Göteborg2

Drömstarten för Mikael Stahre uteblev, men det var inte mycket som skilde lagen åt på Ullevi. Tobias Sana missar vanligtvis inte straffar, och i takt med att Oscar Wendt och Marcus Berg tar alltmer plats i truppen och på planen kommer Änglarna att börja klättra i tabellen.

Hemmastarka ÖFK trivs vanligtvis ganska dåligt mot Blåvitt som man inte besegrat på över tre år, och får Östersund inte igång Blair Turgot är det svårt att se var målen ska komma ifrån. Fajten på Jämtkraft Arena kommer med andra ord att bli rätt tajt, men mest sannolik är ändå tvåan.


6. Helsingborg – Akropolis1

Ett intermezzo till tonerna av Superettan tar oss till Sundets Pärla. Helsingborg avslutade vårsäsongen genom att ta en moralstärkande bortaseger på Gamla Ullevi tack vare egenfostrade Max Svensson. Truppen håller för uppflyttningsstrid, och så fort skåningarna filar bort ojämnheterna kommer de att lyfta ganska rejält.

Tillsammans med AFC är Akropolis det klart sämsta bortalaget och söker med ljus och lykta efter säsongens första trea på bortaarenorna. Ingen spelare är bokförd på tre mål eller fler, och utan offensiva referenspunkter kommer mötet på Olympia att blir en plågsam historia för de blåvita. Klar etta i Skåne!


7. Molde – Odds BK1

Eliteserien har hittills dominerats av Molde, och även nederlaget i Sarpsborg (0-1) tillkom efter Andreas Lindes fumliga ingripande är värdarna inga lättviktare. 28 mål framåt på tolv omgångar där 13 baljor kommit från Ohi Omoijuanfo innebär att MFK fortfarande är favorit till att bli norska mästare när tabellen summeras.

Matcherna mot bottentrion Tromsö, Brann och Mjöndalen sminkade upp Odds förmåga lite väl mycket. Rosenborg visade med 2-2 att Oddrane inte är på topp, och således blir det pisk på Aker Stadion. Ettan in utan pardon!


8. Vålerengen – Lilleström1

Oslos stolthet Vålerengen tar hela tiden kliv uppåt i tabellen. 1-1 borta mot Strömsgodset är ett resultat som samtliga norska lag är nöjda med, och nu är serietoppen bara sex poäng bort. Lagets bästa spelare torde vara Christian Borchgrevink som med tre mål och tre assist gör Enga till en giftig och jämn motståndare vem man än ställs mot.

För den bortasvaga nykomlingen Lilleström blir detta en svår säsong med mycket gnetande när Thomas Lehne Olsen inte löser matcherna. Detta är ingen sådan match, och Kanariefugla får flyga hem utan poäng. Värdarna singlas.


9. Piteå IF – IF Sylvia2

Över till Ettan Norra med start i Norrland. Piteå slickar såren efter två trista turer till Umeå och Hudiksvall – sex bollar i baken och inga mål framåt av målmaskinen Pashan Abdulla var inte mycket att hurra över. Hemma på LF Arena brukar det dock gå bättre så värdarna behöver inte måla f-n på väggen än.

Sylvia vaskar som vanligt fram nya förmågor. Målmässigt är det Jonathan Tesfay och hans namne Gren som rakat in bollarna för gästerna från Norrköping; nio av de 24 strutarna har kommit via duon. Östgötarna vägrar att kryssa så vad passar då inte bättre än en klassisk gubbgardering (etta-tvåa)?


10. Sollentuna – Umeå FC1

Uppe i Norrland har Umeå befäst sin dominans genom att banka både Piteå och Luleå, men insprängd mellan dessa derbyn kom ett bortakryss mot Dalkurd som är mer intressant. Sent på stopptid räddade Jonathan Lundbäck en poäng, men i stort har Ume varit klart mindre heta utanför björkarnas stad vilket talar för Sollentuna.

Fabian Ahlstrand i värdarnas försvar är förvisso avstängd, men det gör mindre då besökarnas tunga striker Mikael Wikström också är det. Målen trillar dessutom in allt oftare in i rätt bur och därför är ettan inte så dum ändå. Med det sagt är samtliga tecken att föredra i norra Stockholm.


11. Sandviken – Hudiksvalls FF2

Skrällvarning de luxe på Jernvallen! Hudiksvall har efter nationaldagen verkligen steppat upp och tagit minst en pinne i fem raka matcher. Amaro Bahtijar verkar ha kommit igång med målskyttet vilket är ytterligare ett positivt mätvärde. Sandviken är mycket starka på hemmagräset, men till denna kamp måste värdarna på något vis kompensera för Yannick Mukunzi.

Rwandas landslagsmittfältare är avstängd, och följden kan vara att hela mittfältet tappar i djup och bredd. Med alla tecken låser vi en skräll som gör underverk när det gäller rensande!


12. Halmstad – Djurgården1

Måndagsmatcherna avslutar raden, och i Halland ser läget allt ljusare ut för nykomlingen HBK. Marcus Antonsson är ett lån som bara skriker “mitt i prick”. Med fem mål så här långt, det senaste på Tele2 när en tung pinne bärgades, jagar Halmstad-produkten övriga målkungar längst upp i skytteligan. DIF hade marginalerna på sin sida under de första 15 skakiga minuterna mot ÖSK.

Mot en annan nykomling, Degerfors, blev det emellertid inga poäng alls i vad som är Blårändernas enda nederlag i seriespelet anno 2021. Repris på västkusten? På tok för hög streckning på Järnkaminerna – slopa nollåttorna och skriv 1X på Örjans Vall!


13. Kalmar FF – Häcken2

Vackra Kalmar är slutakten med Getingar som fått fart på vingarna. Per Mathias Høgmo har än så länge visat sig vara ett klokt val av tränare. 2-1 mot AIK var kanske inte välförtjänt ur spelmässigt perspektiv, men Häcken behöver just nu poäng mycket mer än skönspel. Alexander Jeremejeff är dessutom tillbaka efter sin avstängning och lär ta en starttröja.

Henrik Rydström har verkligen förvandlat KFF, i synnerhet på hemmabanan, men smålänningarna har svårt att konvertera kryss till trepoängare. När så sker är det med minsta möjliga marginal, och i en grismatch av detta slag skulle det inte förvåna om Kalmar går bet mot hungriga göteborgare. X2 i Småland!


Spiken! – Molde

Molde FK är byggda för att ta hem den norska mästartiteln, och även om nederlaget i Sarpsborg var oväntat är ingen perfekt. Lilleström räcker helt enkelt inte till på bortaplan när motståndaren heter Molde och inte Tromsö. Hemmasegern är grundmurad!

Skrällen! – Hudiksvall

Genom att gradvis få ordning på spelet har Hudiksvall gjort livet surt för ett växande antal lag, och med alla mål som trillar in kanske även Sandviken får sälla sig till denna skara. Mittfältet kommer att omkomponeras hos värdarna, och här finns goda chanser att störa favoriten. Huka er inte, hudiksvallare!

Har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


svenska spel


96 rader

1. Italien – England 2
2. Elfsborg – Örebro 1x
3. Hammarby – Degerfors 1×2
4. Mjällby – Norrköping 2
5. Östersund – Göteborg 2
6. Helsingborg – Akropolis 1
7. Molde – Odds BK 1
8. Vålerengen – Lilleström 1
9. Piteå IF – IF Sylvia 12
10. Sollentuna – Umeå FC 12
11. Sandviken – Hudiksvall 12
12. Halmstad – Djurgården 1x
13. Kalmar FF – Häcken 2

864 rader

1. Italien – England 2
2. Elfsborg – Örebro 1x
3. Hammarby – Degerfors 1×2
4. Mjällby – Norrköping 2
5. Östersund – Göteborg x2
6. Helsingborg – Akropolis 1
7. Molde – Odds BK 1
8. Vålerengen – Lilleström 1
9. Piteå IF – IF Sylvia 12
10. Sollentuna – Umeå FC 1×2
11. Sandviken – Hudiksvall 1×2
12. Halmstad – Djurgården 1x
13. Kalmar FF – Häcken x2


svenska spel


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att lägga din rad på Europatipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB

18+ Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |