Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 12/5
Europatipset

TIPS: Europatipset 12/5

Publicerat 2021-05-12 10:34

Onsdagen bjuder på ett Europatips av härligt snitt. Det ska spelas derby i England, intressanta ligamatcher i Spanien och Italien samt en cupsemi i Frankrike. Dessutom ska vi titta till både norska Eliteserien och belgiska Jupiler League. Värde finns det gott om att tälja och 13 rätt kan ge rejält med återbäring. Vi kör!

Spelstopp: 19:59

Sätter du full pott på Europatipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Chelsea – Arsenal  1

Det är bara att lyfta på hatten för detta Chelsea. Efter att Real Madrid besegrades hemma i Champions League-semifinalen förra veckan slog The Blues dessutom Manchester City i ligan med 2-1 av bara farten. Arsenal tar sig till Fulham Broadway och Stamford Bridge med en 3-1-seger i bagaget mot WBA. Arteta och gänget i bortadressen gjorde dock en rätt slätstruken insats mot nykomlingen, trots vinst. Ska det ens finnas möjlighet till att hota om poäng i detta derby behöver laget lyfta sig flera gånger om. Ettan är given att börja med men med stor risk för överstreckning behöver vi åtminstone få med ett kryss till stabilt värde.


2. Inter – Roma  X

Scudetton är i hamn och Inter har kunnat fira sitt första ligaguld sedan säsongen 2009/10. De blåsvarta har varit bäst sett till hela säsongen och det är bara att gratulera Lukaku och övriga i hemmadressen. Roma står nu på agendan och för gästernas del gäller det framförallt att försvara den sjundeplats som romarna nu har. Gästerna har under våren sett en aning trubbiga ut och stundtals har Fonsecas herrskap inte alls fått till det. Skaplig islossning blev det däremot i helgen då Crotone spelades ut fullkomligt hemma i Rom och 5-0 kunde varit ännu större siffror. Trots en hemsk skadelista ska besökarna få utrymme tidigt. Det brukar alltid bli jämna matcher dessa lag emellan vilket inte minst sex raka kryss inbördes indikerar. Alla tecken!


3. Torino – Milan  1

Torino har vaknat till liv i grevens tid och även om det fortsatt finns en risk att värdarna trillar ur Serie A är formen god och poängskörden stabil på sistone. Till Turin kommer för andra gången på kort tid Milan. Gästerna var på Allianz Stadium så sent som i helgen och la Juventus på rygg efter en 3-0-viktoria. En något dyrköpt skalp då Zlatan klev av mötet med känningar i ett knä. Utan svensken och utan Saelemaekers (avstängd) försämras de rödsvarta. Belotti och gänget i hemmatröjan ska absolut kunna utmana. Helgarderingen känns given och kan vänstersidan leta sig in kan vi räkna med fint spinn på utdelningen.


4. Sassuolo – Juventus  1

Juventus gör en riktigt usel säsong och inte blev saker och ting mycket bättre efter att antagonisten Milan löst en 3-0-vinst i Turin häromsistens. Ronaldo har gått mållös från fyra av de fem senaste starterna och det hör knappast till vanligheten för portugisen. Sassuolo har tidigare under säsongen haft en hel del skador som förstört för De Zerbi i sitt byggande av startelva. Nu är de flesta gubbarna i spelbart skick och då är de grönsvarta ett lag som kan hota mer eller mindre vilket lag i ligan som helst. Caputo och Berardi kan absolut utmana framåt och här ska verkligen inte Den gamla damen känna sig säker. Även i Reggio Emilia ska stora heltäckningsmattan fram omgående. 1X2!


5. Sampdoria – Spezia  2

Samp var chanslösa i Milano då Inter rullade över Ekdal och company. 1-5 i baken och nog osar det lite sommarlovs-feeling över hemmalaget. Värdarna kommer sluta någonstans i mitten av tabellen och det är ett klart godkänt resultat denna märkliga pandemi-säsong. Spezia slåss för livet i botten av tabellen och skulle definitivt må bra av en seger på Stadio Luigi Ferraris. När dessa gäng möttes tidigare på säsongen drog de besökande Örnarna det längsta strået. Något de mycket väl kan göra nu med. Ett mer motiverat bortagäng löser tre viktiga pinnar till finfin procent.


6. Atalanta – Benevento  1

Fram med stora spikpistolen för i Bergamo är det Häxjakt som gäller när Benevento ska få smaka på Gasperinis offensiv för andra gången denna säsong. Gästerna och tillika nykomlingarna gjorde en helt okej höst men har därefter rasat ihop. Om “Pippos” mannar ska greja kontraktet måste fler poäng skördas under slutomgångarna. Här kommer dock de gulröda kamma noll. Atalanta har nio raka utan förlust och hemma på Atleti Azzurri d’Italia har laget inte torskat sedan januari i ligan. Banketta!


7. Bologna – Genoa  1

Ett öppet möte att vänta på Dall’Ara. Mattias Svanberg och hans Bologna gör en godkänd säsong även om formen för tillfället kanske inte är den allra bästa. Superveteranen Palacio är i alla fall i gott slag och dunkade in ett hattrick så sent som förrförra helgen. Även mot Udinese häromsistens skapade 39-åringen flera fina lägen. Den tidigare Genoa-skyttekungen kan mycket väl trycka in nya baljor mot sitt forna gäng nu. En formtopp á la Zlatan på gamla dar därmed. Genoa har inte helt spikat kontraktet och bör vara något mer motiverade. Oklart om det räcker men visst ska Pandev och gänget få vara med på ett hörn. Gubben (etta-tvåa) är ingen tokig idé.


8. Atlético Madrid – Real Sociedad  1

Vi vänder över till Spanien och slår oss ner i hjärtat av landet. Atlético tog en mycket viktig poäng borta mot Barcelona och Madrassmakarna från huvudstaden sitter därmed fortsatt i ett fint läge för att plocka hem ligaguldet. Real Sociedad är på pappret den lurigaste av Atléticos kvarvarande uppgifter och Alexander Isak och company ska åtminstone kunna ge Simeones herrar en match. La Real har dock fortsatt en del skador att ta i beaktande samtidigt som senaste gången gästerna vann borta mot de rödvita var 2013! 1X ska duga på Wanda Metropolitano.


9. Celta Vigo – Getafe  2

Getafe är något oväntat indragna i bottenstriden och José Bordalás mannar har vunnit en av nio matcher från slutet av februari och framåt. Nu ställs gästerna från Madrid mot ett Celta som kommer från tre raka vinster men som ändå är något vingklippta. Nestor och Ferreyra är avstängda och därutöver saknas viktiga spelare som Aspas, Tapia, Aidoo, Murillo med flera som alla är skadade. Ett passande läge därmed för ett pressat bortalag att fixa viktiga poäng. X2 står sig bra på Balaídos.


10. Huesca – Athletic Bilbao  1

Det blev förlust i nykomlingsmötet mot Cádiz och Huesca är därmed fortsatt kvar under strecket. Glädjeämnet för kvällen på Estadio Ramón de Carranza var att lagets skyttekung Rafa Mir äntligen fick hitta nätet igen efter fyra raka mållösa matcher. Bilbao har varit mediokra på bortaplan sett över hela säsongen och bara löst tre futtiga vinster. Nu är dessutom baskerna rejält stukade i och med skador samt sjukdomar och kommer med största sannolikhet få lösa uppgiften utan bland annat Muniain, Dani García, Lekue och Capa. Huesca ska kunna ta vara på denna chans och ettan singlas till kanonpris.


11. Montpellier – PSG  2

Det ska spelas semifinal i Coupe de France. PSG är inne i en riktigt kall period och Pochettinos mannar fick i förra veckan inte bara respass av Manchester City i Champions League. Även Rennes kan efter 1-1 mycket väl ha grusat parisarnas förhoppningar om ligaguld. Till matchen i Montpellier får PSG klara sig utan bland annat Verratti, Kurzawa och Bernat. Framåt är ändå kanonerna med Neymar, Di María, Mbappé och gänget i spetsen tillgängliga så här kommer det bli åka av för hemmalagets backlinje. Paris har fyra raka inbördes med den förkrossande målskillnaden 15-2. Bara fyra klubbar i Ligue 1 har faktiskt släppt in fler mål totalt sett i seriespelet jämfört med Der Zakarians manskap. Det håller inte. Tvåan streckas hårt men det kan icke hjälpas då parisarna absolut vill fixa denna titel. Spiktvåa.


12. Genk – Anderlecht  X

Genk har tagit upp den “omöjliga” jakten på Club Brugge i topp. Två raka vinster från de blåvita Smurfarna gör att avståndet nu “bara” är fem poäng. Inte omöjligt för Onuachu, Bongonda och de andra i hemmadressen att försöka käka ikapp. Bara segrar räknas och Anderlecht blir knappast någon plättlätt uppgift. Gästerna har kryssat i sina två första matcher i Mästerskapsrundan och har varit svårslagna på slutet. Matthew Miazga skickade in sitt första mål för säsongen i 96:e minuten (2-2) mot Antwerp häromsistens vilket också borde pressa in ytterligare självförtroende i bortatruppen. Det luktar en del kryss även om denna dust men därefter får ändå ettan anses mest trolig trots allt.


13. Brann – Vålerengen  2

Det blir målgång på västkusten i Norge denna gång. Norska högstaligan har nyligen haft premiär och för Brann blev det en direkt missräkning då Viking Stavanger vann med 3-1. Vålerengen ser spännande ut och fick också helt rättvist med sig 1-1 från premiären mot Rosenborg. Kjartansson, Layouni och Donnum blir en mycket spännande trio att lära känna i Oslo-lagets frontlinje. Tvåan verkar kunna bli spelbar till stabil steckprocent och mot ett Bergen-lag som fortsatt letar en aning efter stabilitet blir spiken till höger en bra lösning.


Spiken! – PSG

Paris kommer förmodligen tappa ligaguldet till Lille i år och då får ett cupguld duga som tröstpris. Montpellier ska inte kunna stå i vägen för Pochettinos mannar.

Skrällen! – Sassuolo

Sassuolo är bra just nu och mot ett Juve på lite dekis finns absolut ingen anledning att ge de vitsvarta fullt förtroende. Alla tecken är nödvändigt att plita ner på Mapei Stadium.

Har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


svenska spel


864 rader

1. Chelsea – Arsenal 1
2. Inter – Roma 1x
3. Torino – Milan 1×2
4. Sassuolo – Juventus 1x
5. Sampdoria – Spezia 2
6. Atalanta – Benevento 1
7. Bologna – Genoa 12
8. A.Madrid – Sociedad 1x
9. Celta Vigo – Getafe x2
10. Huesca – A.Bilbao 1
11. Montpellier – PSG 2
12. Genk – Anderlecht x
13. Brann – Vålerengen 2


864 rader

1. Chelsea – Arsenal 1x
2. Inter – Roma 1×2
3. Torino – Milan 1×2
4. Sassuolo – Juventus 1×2
5. Sampdoria – Spezia 2
6. Atalanta – Benevento 1
7. Bologna – Genoa 12
8. A.Madrid – Sociedad 1x
9. Celta Vigo – Getafe x2
10. Huesca – A.Bilbao 1
11. Montpellier – PSG 2
12. Genk – Anderlecht 1x
13. Brann – Vålerengen 2


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Europatipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |