Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 13/4
Välj liga

TIPS: Europatipset 13/4

Publicerat 2021-04-13 11:01

Det är en kupong som sträcker sig över två dagar som vi ska hugga tänderna i. Champions League står på programmet under både tisdagen och onsdagen och är såklart höjdpunkterna på raden. I övrigt är det en hel del fotboll från League One som ska analyseras. 13 rätt är ingen omöjlighet och vägen dit hittar ni här nedan.

Sätter du full pott på Europatipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa direkt.

Spelstopp: 18:59

1. Chelsea – Porto X

Chelsea är i praktiken vidare till semifinalen i Champions League efter 2-0-segern i Sevilla senast. Även denna fight utkämpas på neutral mark då Ramón Sánchez Pizjuán i Andalusien agerar slagfält igen. Porto kommer att behöva gå ut hårt och till drakarnas stora glädje får de tillbaka duon Taremi och Sergio Oliveira som var avstängda i förra mötet. Det ska även sägas att portugiserna stod upp bra senast. Chelsea har en viktig semifinal i FA-cupen mot Manchester City som väntar längre fram och även om Tuchels mannar inte kommer att ställa ut skorna så blir det troligen inte samma tempo som förra gången, då vidare avancemang kan säkras även vid en 0-1-förlust. Med allt värde till höger åker X2 in tidigt.

2. PSG – Bayern München 1

PSG chockade fotbollsvärlden genom att klå de regerande Champions League-mästarna FC Bayern på Allianz Arena senast. Underbarnet Kylian Mbappé hade lekstuga och gjorde två av fransmännens tre mål. Rejäl uppförsbacke för Hans-Dieter Flicks manskap därmed, som har en 2-3-förlust i bagaget inför returmötet i denna kvartsfinal. Tyskarna tvingas troligen resa till Paris utan en hel drös med bärande spelare, som till exempel Goretzka, Coman och Lewandowski, bara för att nämna några. Ett bortalag som är piskade att gå framåt kommer att innebära gott om ytor för Neymar och company – och det kan straffa sig rejält. Det är inte helt otänkbart att vi får se ett mörkblått hemmalag som väntar in rätt lägen och går för dödsstöten när tillfälle ges. Ettan är en spännande spik i jakten på storkovan!

3. Rotherham – QPR 1

QPR skickade Sheffield Wednesday närmare League One i helgen efter att skotten Lyndon Dykes gjort två av lagets mål i 4-1-segern. Rotherham hade även de behövt en seger i lördags, men spelade “bara” 0-0 borta mot Huddersfield och The Millers ligger nu farligt nära en återkomst i den engelska tredjedivisionen. Endast sju poäng på de elva senaste fajterna har det blivit för Viktor Johansson och company, som dock har färre matcher spelade än både Coventry och Derby som parkerar ovanför. Gästerna från huvudstaden har inte imponerat på resande tass och kan få problem mot ett högmotiverat hemmalag. Till 35 procent kan ettan gott testas som fräck chansspik på den mindre kupongen, medan den med stålar säkrar upp med krysset.

4. Sheffield Wednesday – Swansea 1

Det ser mörkt ut för Sheffield Wednesday som av allt att döma spelar i League One nästa säsong. The Owls hade behövt en seger mot QPR i London i helgen men åkte på en blytung 1-4-förlust efter ett ihåligt försvarsspel. Det är vinna eller försvinna som gäller för Darren Moores gäng här och värdarna ska trots allt inte räknas ut eftersom det är formsvaga walesare som äntrar Hillsborough denna afton. Ayew och company får passa sig så att inte kvalplatsen upp till Premier League, som länge såg bergsäker ut, går förlorad under slutspurten. Fyra förluster på de fem senaste matcherna talar sitt tydliga språk och The Swans står inför en tuff uppgift mot desperata ugglor. Svenska folket tittar på tabellen och delar ut generöst med förtroende på högerflanken. 1X är därmed en spelvärd lösning i Sheffield.

5. GIF Sundsvall – Helsingborg 1

Kupongens enda bidrag från Svedala hämtas i Västernorrland där GIF Sundsvall tar emot Helsingborg. Gästerna trillade ur Allsvenskan efter en tung säsong där landslagsveteranen Andreas Granqvist befann sig vid sidlinjen större delen av säsongen. Mot entusiastiska “Giffar” kan det bli en tuff premiärkväll för skåningarna. Värdarna har stärkt upp truppen med bland annat Linus Hallenius och kliver rättvist ut som favoriter hemma på NP3 Arena. De blåklädda har sett pigga ut på försäsongen och det mesta talar för att årets allsvenska jakt inleds med full pott. Bra spiketta.

6. AFC Wimbledon – Ipswich X

Gubbarna i kiosken jublar när Ipswich, kända från Tipsextra-tiden, presenterar sig på kvällens kupong. The Tractor Boys befinner sig på en åttondeplats i League One och kan mycket väl lyckas lägga vantarna på en biljett upp till The Championship, men då krävs det att slutspurten i ligan bjuder på en majoritet av trepoängare. På andra sidan denna afton står AFC Wimbledon som kämpar för sin överlevnad. Hemma i tennis-meckat har det endast blivit två segrar på de tio senaste matcherna, men Mark Robinsons mannar tar med sig positiv energi från 5-1-segern mot Accrington senast. Dessvärre för The Dons synade viktige backen Ben Heneghan dubbla ostskivor i segermatchen och är således avstängd i denna batalj. Gästerna blir knappa favoriter, men att tvåan målas upp över 55 procent är svårt att tugga i sig. 1X blir melodin på Crown Ground.

7. Blackpool – Accrington Stanley 1

Blackpool är i praktiken klara för att kvala upp till andradivisionen när de välkomnar Accrington Stanley till Bloomfield Road denna tisdagskväll. Lancashire-derby står på tapeten och förutom viktiga poäng finns även en hel del prestige i potten. Värdarna hålls som det vassare sällskapet och har inte torskat i hemmaborgen sedan mitten av oktober. “Accy” står inför en tuff uppgift, men positivt för John Colemans manskap är att de bröt den dystra bortatrenden genom en seger mot Oxford senast. Detta efter att rutinerade försvararen Michael Nottingham stått för det avgörande målet och faktum är att den 31-årige mittbacken nu gjort tre mål på de fem senaste matcherna. Bortalaget ska inte räknas ut och när ettan skickas upp till månen måste heltäckningsmattan rullas ut ögonaböj.

8. Crewe – Portsmouth 1

Crewe välkomnar femmorna Portsmouth till Alexandra Stadium och joggar ut på hemmaarenan som underdogs. Senast klubbarna drabbade samman vann kvällens gäster med klara 4-1 och de blåklädda, som har siktet inställt på att spela i The Championship nästa säsong, blir som väntat favoriter på nytt. Här går svenska folket bort sig å det grövsta. Faktum är att hemmalaget tagit poäng av topplag som Blackpool och Sunderland under säsongen och är knappast chanslösa hemma i Cheshire. Att tillresta Pompey, som förlorat fyra av sina sju senaste bortamatcher, tvingas återvända till sydkusten helt utan poäng är inte ett helt otänkbart scenario. Kapten Tom Naylor och hans kamrater stod för en slätstruken insats mot Burton senast och cirka 70 procent på tvåan motsvarar knappast gästernas segerchanser. Ettan är ett givet utgångstecken.

9. Doncaster – Burton 2

Doncaster har efter fyra raka förluster dalat rejält i League One. Spelet stämmer inte för Rovers för tillfället och 1-4-nederlaget mot Wigan senast var ett haveri utan dess like. Gyllene möjlighet för Burton som har två raka segrar i ryggen att befästa sin position på säker mark i tabellen. 22-årige mittfältaren Joe Powell var en av de som klev fram mot topplaget Portsmouth senast och fortsätter det så här för de gulsvarta kommer säsongen att sluta i dur. Mot en osäker backlinje i hemmalaget finns det goda chanser till tredje raka trepoängaren för The Brewers. När tvåan kläs med blygsamma 20-25 procent är den kupongens bästa värdespik.

10. Oxford United – Shrewsbury X

Vidare mot Oxford där The Championship-suktande oxar ska ta sig an bottenlaget Shrewsbury hemma på Kassam Stadium. Värdarna kommer från en överkörning borta mot Crewe där sex olika målskyttar presenterade sig. Bäst på plan var Manchester City-fostrade Brandon Barker som stod för ett mål och en assist och såg lysande ut på mittfältet. En tuff uppgift väntar därmed för gästerna från Shropshire. The Shrews har inte vunnit på denna arena på sju år och inte mycket talar för att den dystra trenden är bruten när tisdagskvällen ska summeras. Det ska dock sägas att det blivit poäng i fem av de sju senaste fajterna för strikern Shaun Walley och hans följeslagare, som trots allt inte är helt chanslösa denna kväll. Med hänsyn till värdet rekommenderas alla tecken.

11. Wigan – Sunderland 2

Förra säsongens The Championship-gäng Wigan får besök av Seb Larssons gamla klubb Sunderland som äntrar DW Stadium med förhoppningen om att studsa tillbaka efter förlusten mot Charlton senast. Med en match mindre spelad än Portsmouth, som parkerar på andraplatsen för tillfället, har The Black Cats möjligheten att minska försprånget. Just andraplatsen är en viktig sådan då den innebär en direktplats i andradivisionen – vilket de rödvita jagat i många år nu. Hemmalaget från Greater Manchester befinner sig i fritt fall för tillfället och riskerar att spela nästa säsong i League Two. Gästerna är det klart skickligare sällskapet och tvåan agerar därför utgångstecken, men vandrar streckprocenten norrut är det läge att plocka fram garderingspennan.

12. Dortmund – Manchester City 2

13-jakten fortsätter under onsdagen och förhoppningsvis har vi elva gröna bockar i ryggen när det är dags för de två avslutande bataljerna, som båda hittas i Champions League. Manchester City kontrollerade inte helt oväntat den första kvartsfinalen mot Dortmund och denna gång möts sällskapen i Tyskland, där engelsmännen är favorittippade på nytt. Peps gäng åkte på en förlust mot ett decimerat Leeds i helgen och känslan är att blixten inte slår ned två gånger på kort tid. Håland och company fick förvisso med sig ett bortamål från Etihad Stadium, men gör The Citizens mål måste de gulklädda i sin tur göra två. Oavgjort räcker inte för hemmalaget som är tvungna att gå framåt. De Bruyne och company kan således välja rätt tillfällen att gå till attack, och de ljusblå är troligen inte helt osugna på att revanschera sig efter helgens förlust. Tvåa!

13. Liverpool – Real Madrid 1

Målgång sker på Anfield där ännu ett stormöte stundar. Liverpool reste till Madrid förra veckan där de klev in på Alfredo di Stéfano som favorittippade. Just favorittippade blir de även denna gång, främst för att Real Madrid har en komfortabel 3-1-seger från senast att luta sig mot och således inte behöver förta sig. Marängerna imponerade i lagens första möte trots att både Varane och Ramos saknades och är extra stärkta av helgens seger i El Clásico. Klopps hemmahörande manskap övertygade inte mot ett Grealish-löst Aston Villa i lördags och är på jakt efter upprättelse. Känslan är att vi får se de regerande Premier League-mästarna gå ut hårt och det doftar trots allt hemmaseger i Beatles-land. Trots att de rödklädda långt ifrån övertygat på sistone går det inte att se förbi värdet på ettan. Hämta spikpistolen!

Spiken! – Manchester City

En oväntad förlust mot Leeds i helgen innebär att Manchester City troligen är revanschsugna. De ljusblå vann mot Dortmund med 2-1 hemma på Etihad och kommer få gott om ytor denna kväll. Spiktvåan bankas in till fint värde!

Skrällen! – Porto

Tuchels manskap fick med sig en 2-0-seger från den första kvartsfinalen som även den spelades i Spanien. Porto får tillbaka viktiga pjäser inför returen och kommer att gå för seger. Med tanke på att engelsmännen är vidare i turneringen även om de förlorar med 0-1 är X2 av största vikt.

Har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

96 rader

1. Chelsea – Porto 1×2
2. PSG – B.München 1
3. Rotherham – QPR 1
4. Sheffield W – Swansea 1x
5. Sundsvall – Helsingborg 1
6. AFC Wimble. – Ipswich 1x
7. Blackpool – Accrington 1x
8. Crewe – Portsmouth 1x
9. Doncaster – Burton 2
10. Oxford – Shrewsbury 1x
11. Wigan – Sunderland 2
12. Dortmund – Man City 2
13. Liverpool – R.Madrid 1

864 rader

1. Chelsea – Porto 1×2
2. PSG – B.München 1
3. Rotherham – QPR 1x
4. Sheffield W – Swansea 1x
5. Sundsvall – Helsingborg 1
6. AFC Wimble. – Ipswich 1x
7. Blackpool – Accrington 1×2
8. Crewe – Portsmouth 1x
9. Doncaster – Burton 2
10. Oxford – Shrewsbury 1×2
11. Wigan – Sunderland x2
12. Dortmund – Man City 2
13. Liverpool – R.Madrid 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Välj liga

Publicerat 2021-04-29 05:11

TIPS: Topptipset 29/4

Det ska spelas semifinaler i Europa League och det är två högintressanta drabbningar vi har framför oss. Får vi se en helengelsk final eller sätter Roma och Villarreal käppar i …

Välj liga

Publicerat 2021-04-26 22:08

TIPS: Europatipset 27/4

Det är väldigt mycket brittiskt på tisdagens Europatips. 25 av 26 lag på kupongen plockas från de brittiska öarna. Endast Real Madrid står för undantaget då de tar emot Chelsea …

Copyright © Fotboll.com 2024   |