Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
TIPS: Europatipset 16/1
Europatipset

TIPS: Europatipset 16/1

Publicerat 2022-01-15 17:18

Trots att vi blivit blåsta på North London Derby som kommer lottas i match 1 finns det alltjämt en hel del att se fram emot denna söndag på Europatipset. Höjdpunkten är givetvis spanska supercupfinalen mellan Real Madrid och Athletic Bilbao som följs av toppmötet från Serie A mellan Atalanta och Inter. Dessförinnan ska det dock spelas både fransk, tysk och engelsk fotboll innan kupongen ska summeras!

Spelstopp: 14.59 söndag 16 januari


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Atalanta – Inter

En av de sista matcherna på kupongen är också en av dem som den neutrale ser mest fram emot. Inter kommer färska från att ha besegrat Juventus i den italienska supercupfinalen där Alexis Sanchez, som hittat nytt liv i Inter-tröjan de senaste månaderna, avgjorde precis före straffläggningen. Självförtroendet är således på topp hos serieledarna som dessutom siktar på nionde raka segern i Serie A här.

Atalanta har dock potential att göra detta till en svårlöst seger för Inter vilket de inte minst visade senast lagen möttes. Gästernas manager Simone Inzaghi har dessutom bara lyckats vinna fyra av 13 möten mot Gasperinis Atalanta, å andra sidan har han inte haft ett så pass bra och stabilt lag till sitt förfogande som han har nu.


Skrällpotential: Athletic Bilbao

Det gick inte att ta miste på hur gärna Athletic Bilbao ville ge sig själva chansen att försvara sin titel från fjolåret i den spanska supercupen. Trots att Atlético Madrid tog ledningen sent i matchen hann Bilbao både kvittera och sätta avgörande 2-1 innan matchuret tickat upp mot 90, vilket innebär att dem ges chansen att återigen ta revansch på Real Madrid.

Serieledarna från Madrid har som bekant vunnit båda lagen senaste möten med knappa 1-0 vilket i bägge fallen varit mer smickrande för Real. Bilbao har sedan Marcelino tog över klubben hittat en bra formel för att neutralisera Real Madrid varpå detta förefaller ett fint läge att faktiskt ha marginalerna med sig.


Omgångens säkra: West Ham

För andra gången på kort tid tar West Ham emot ett fortsatt skadedrabbat Leeds hemma på Olympic Stadium. Senast lagen möttes i FA-cupen kunde The Hammers ganska bekvämt avancera vidare tack vare 2-0 efter mål av formstarke Jarrod Bowen bl a. Engelsmannen har fått bra utväxling mot slutet men det har även Manuel Lanzini fått, samtidigt som det inte ska underskattas att bäste målskytten Michael Antonio också börjar hitta rätt igen.

Med fyra raka segrar och häng på Champions League-platserna måste således West Ham ta chansen när den ges här. Leeds är fortsatt decimerat och är ett av ligans sämsta bortalag med blott en seger på nio omgångar i Premier League med -13 i målskillnad. Fyra förluster på sina fem senaste är inte heller någon vidare form att luta sig mot vilket innebär en ny tung eftermiddag i London.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 288 rader

1. Tottenham – Arsenal1X2

Lottas enligt fördelningen 41-29-30. Sett till hur lottningarna de senaste veckorna gått är det inte lönt att chansa här då det bara är en match på kupongens om kommer lottas.

2. Liverpool – Brentford1X

Det går inte att komma ifrån att Liverpool saknar viss spets utan Mohamed Salah och Sadio Mané, liksom förmågan att skapa lika många och vassa chanser när duon inte är med. Trots en man mer större delen av matchen senast mot Arsenal kom aldrig genombrottet och Brentford ska således inte räknas bort i första taget vad gäller att kriga sig till en poäng här.

3. West Ham – Leeds1

Med West Ham i fortsatt fin form singlas ettan här utan större frågetecken. The Hammers har återigen fått bra utväxling i offensiven på sistone där formstarke Jarrod Bowen gjort lagets tre senaste mål. Hemma i London trivs man bra och just hemmafördelen är en stark faktor att väga in här sett till Leeds bortafacit den här säsongen.

4. Atalanta – Inter2

Det kan bli både jämnt och böljande här precis som senast lagen möttes vilket slutade i en vild 2-2 historia, men Inters stabilitet och långt fler alternativ att förändra matchbilden bör fälla avgörandet till slut. Atalanta släpper in lite väl mycket mål för att kunna stå emot Inter i detta läge.

5. Roma – Cagliari1X

Efter att ha spelat propaganda-fotboll i ungefär en timme mot Juventus lyckades Roma trots det ändå tappa 3-1 till 3-4. Med tanke på att Cagliari nu tagit två raka och kanske framförallt lagens två senaste inbördes matcher är det värt att plocka med garderingen.

6. Venezia – Empoli12

Nykomlingsmöte väntar i Venedig där Empoli är ute efter revansch efter att ha förlorat höstens retur med 1-2. Sett till hur mycket mål båda lagen släppt in hittills är en det inte omöjligt med en ny målrik historia som kan svänga en hel del. Frågan är bara vem som kommer starkast ur mötet den här gången?

7. Real Madrid – Athletic BilbaoX2

Nu var visserligen Vinicius Jr och Karim Benzema sådär matchavgörande återigen för Real Madrid, med varsitt mål senast mot Barcelona, men faktum är att Madrid i övrigt lämnade en del att önska. Efter två tidigare matcher mot just Bilbao som gett dem sex tveksamma poäng sett till matchbild är det hög tid att Bilbao får belöning för allt sitt slit.

8. Marseille – LilleX

Tabelltrean Marseille mot regerande mästarna Lille i en av kupongens sena matchstarter har alla möjligheter att bli en riktigt sevärd historia. Lille har historiskt haft det svårt på Velodrome och har som bekant också halkat efter topplagen lite efter halva serien spelad efter lite väl många kryss. Delad pott är dock ett gångbart resultat här och för den som vågar frigöra garderingar på annat håll är spiken inget dumt val.

9. Strasbourg – MontpellierX2

Öppen match att vänta mellan två lag som båda jagar kontinentalfotboll till nästa säsong. De möttes nyligen i cupen där Montpellier, som uttalat satsar hårt på det inhemska cupspelet, vann med 1-0 som dock satt långt inne. Faktum är att lagens två senaste möten har varit riktigt jämna fighter men då hemmalaget saknar sina två bästa målskyttar Ajorque, som är avstängd, och Diallo som är på AFCON kan det vara värt att våga spika tvåan.

10. Troyes – Lyon2

Då endast jumbon St Etienne förlorat fler matcher än Troyes hittills som dessutom har stora frågetecken över vilka spelare som är tillgängliga pga Covid, AFCON och övriga skador har gästande Lyon ett guldläge att ta en viktigt trea för att närma sig tabelltoppen. Lyon har vunnit sina åtta senaste inbördes möten med Troyes och efter att ha satt matchplanen perfekt mot PSG senast finns det att bygga vidare på.

11. Lorient – Angers1X2

Med oklar status i båda lagen här efter snart en månads uppehåll är det bäst att ta det säkra före det osäkra och helt enkelt plocka med alla tecken, eftersom det när det gått så pass lång tid inte finns  mycket att gå på.

12. Augsburg – Eintracht Frankfurt2

Med tanke på att Frankfurt både börjat göra mål och vinna matcher igen efter den långsamma starten bör förlusten senast mot Dortmund inte tagit så hårt att dem inte kan ställa om här. Det skiljer endast fyra poäng till Hoffenheim på tredjeplatsen varpå Frankfurt snart tagit ikapp det dem missade inledningsvis.

13. Bielefeld – Greuther Fürth1

Med 14 förluster på 18 omgångar förefaller det smärtsamt tydligt att Greuther Fürth kommer få ta kliver ner till 2. Bundesliga i vår. Bielefeld kan mycket väl göra dem sällskap men sett till vad dem presterat de senaste omgångarna kommer det inte utan en fight, och ska kontraktet räddas måste hemmalaget vinna den här typen av matcher mot ett Fürth som dessutom nollats i sina tre senaste.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |