Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 16/5
Europatipset

TIPS: Europatipset 16/5

Publicerat 2021-05-15 00:16

Vilket härligt Europatips vi bjuds på denna söndag. Det ska spelas derby i Stockholm och dessutom ska viktiga poäng delas ut i Premier League, La Liga, Serie A och Bundesliga. Flera stora favoriter hittas och vi behöver fälla ett par av dessa om utdelningen ska bli något att tala om. Här är vår väg mot 13!

Spelstopp: 15:04

Om du sätter alla bets på Europatipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Tottenham – Wolverhampton  2

The Big Smoke får äran att öppna söndagen när Tottenham tar emot Wolverhampton i huvudstaden. Champions League är en utopi för värdarna, men en plats i Europa League 2021 ska de inte räknas bort ifrån. Med det sagt är det oerhört jämnt runt de placeringarna och ser spelet ut som det gjorde mot Leeds får Spurs problem även här. Wolverhampton besitter trots allt kapacitet för att såra och när Tottenham har allt i egna händer är de sällan att räkna med. Ettan kommer säkerligen att spikas av på många system, därför väljer vi en fräck väg genom att inkludera tvåan. Gubbe (etta-tvåa) i norra London!


2. West Bromwich – Liverpool  2

Liverpool gjorde jobbet mot Manchester United även om det ska sägas att triumfen inte var en vacker sådan. Jürgen Klopp lär dock inte lägga alltför stora värderingar i hur spelet ser ut när tre poäng är det viktigaste. Jota, Salah och Firmino såg heta ut i de främre leden och det skulle inte förvåna om den för stunden svala Mané får ytterligare en match på kvisten framför sig i Birmingham. West Bromwich har inte på långa vägar räckt till i den engelska toppligan och de redan nedflyttningsklara värdarna får inkassera ytterligare en förlust denna söndag. Tvåa.


3. Everton – Sheffield United  2

Från ett Liverpool-lag till ett annat när vi beger oss till Goodison Park. Endast en seger på de tre senaste har inneburit att Everton tappat sin Europaplats. Vid seger här samtidigt som andra resultat går The Toffees väg kan den återtas, men när Ancelottis mannar går in i en fajt som tunga favoriter, så levererar de sällan. Ettan streckas också upp på monstruösa höjder och till drygt 85 procent litar vi definitivt inte på Everton. Sheffield United trivs med den förmodade matchbilden och även om The Blades säsong gått i moll kan de skaffa sig momentum via de många omställningarna som kommer att erbjudas här. Måla tvärs över och jobba in högersidan.


4. Hammarby – Djurgården  2

Allsvenskan 2021 bjuder på sitt andra stor-derby Det är dags för Stockholmsderby på eventarenan när Hammarby och Djurgården går i klinch. Hittills råder det inga tvivel om vem som varit bäst i huvudstaden – Blåränderna har imponerat kolossalt med fem vinster av sex möjliga. Hammarby ska med det sagt inte underskattas när det kommer till derbyn, men känslan är definitivt att Bajen slår ur underläge på den snabba plastmattan. Djurgården ser mer färdigt ut som lag och i vad som ser ut att bli en jämnt streckad fajt tar vi ställning för tvåan. Spik!


5. Milan – Cagliari  1

Torino gjorde inte stadsrivalen Juventus någon tjänst när de skänkte tre poäng och hela 0-7 (!) till Milan senast. Triumfen innebar att Rossoneri nu ser ut att nå en Champions League-plats och när ett hyfsat omotiverat Cagliari kommer på besök ska Milan hållas klart högst. Däremot inte till vilken procent som helst. Sardinerna är fortfarande inte helt säkra på nytt kontrakt och när ettan ser ut att landa in över 80 prollar är det trots allt ingen dum idé att låta krysset sällskapa ettan. Mer än så behövs inte.


6. Athletic Bilbao – Real Madrid  2

Med tanke på att Barcelona gjort bort sig flera gånger mot slutet ser pokalen för Spanska ligan ut att hamna i något av Madrid-lagen. Real Madrid har med två matcher kvar att spela två poäng upp till Atlético, ett avstånd som betyder att Marängerna troligtvis måste gå rent för att kunna komma ikapp. Skadeläget är kännbart för gästerna, men det är faktiskt ännu värre hos Athletic Bilbao. Baskerna ser ut att få klara sig utan en hel drös med spelare denna afton och då blir det inte lätt att tas med Zidanes adepter. Kampen är också endast av akademisk betydelse för de rödvita, något som gör att vi ger fullt förtroende åt tvåan till human procent.


7. Alavés – Granada  1

Vi fortsätter i Baskien där ett av kupongens absolut trevligaste singelstreck ser ut att infinna sig. Alavés har ryckt upp sig rejält under våren och relativt nytillträdde Javier Calleja kan nog räkna med att få leda laget även nästa säsong. Segrar och poängplock mot framför allt bottenkonkurrenterna har tagit baskerna fyra poäng ovanför nedflyttningsstrecket, ett avstånd de inte ska tappa. Granada har i sin tur kvitterat ut tidig semester och mot ett formstarkt Alavés lär inte andalusierna klä sig i blåställ. Spiketta.


8. Real Betis – Huesca  X

På tal om Andalusien är det dit vi förflyttar oss härnäst. Mycket står på spel på Benito Villamarín där Real Betis ämnar befästa sin Europaplats samtidigt som Huesca vill säkra kontraktet. Sett till rent kunnande är det fördel värdarna, men det ska sägas att det varit svältfött med segrar den senaste tiden. Huesca är långt ifrån oävna och den glödheta anfallaren Rafa Mir kan mycket väl bli en gubbe i lådan denna afton. Tillåter finanserna rekommenderas alla tecken så snabbt som möjligt där X2 är av högsta prio.


9. Atlético Madrid – Osasuna  1

Atlético Madrid har tidigare nämnts och bättre läge än så här till en ligatitel får knappast Madrassmakarna. Två poäng skiljer ner till Real Madrid med två matcher kvar att spela och det ska de cyniska värdarna inte kunna sjabbla bort. En liten brasklapp ska dock slängas in för att Simeones manskap toppar tabellen på grund av utmanarnas oförmåga. Osasuna kan fortfarande nå en placering på den övre halvan och större under har skett än att grabbarna från Pamplona skulle lösa en pinne på Wanda Metropolitano. Med hänsyn till värdet faller valet på 1X.


10. Barcelona – Celta Vigo  1

Barcelona har vikt ner sig när det gällt som mest och det ska väldigt mycket till för att ligatiteln ska hamna i Katalonien. Leo Messi och hans kompanjoner får sikta på att göra jobbet samtidigt som tummar hålls för snedsteg på annat håll, men nås Blaugrana av rapporter om ledning för något av Madrid-lagen lär det synas på Camp Nou. Celta Vigo har visat fin form mot slutet och även om galicierna haft det historiskt tufft på Camp Nou motiveras de fortfarande av att en Europaplats finns inom räckhåll. Då är det seger som gäller och tillåter plånboken är tvåan ett ruskigt fint rensartecken. Gubben liras.


11. Real Sociedad – Valladolid  X

Real Sociedad tog för ett par veckor sedan den första stora titeln på ohyggligt många år när det blev seger i Copa del Rey, en pokal som inneburit försämrade insatser i ligaspelet. Rent spelmässigt imponerar baskerna inte och då Alexander Isak ryktas dras med skadebekymmer är ettan långt ifrån säker denna söndag. Ett taggat Valladolid står på andra sidan och gästerna kommer inte att lägga sig lättvindigt i San Sebastián. Kontraktet står på spel och de lilavita är kunniga nog för att få med sig något härifrån. Den breda penseln åker fram.


12. Villarreal – Sevilla  1

Sevilla gav det ett ärligt försök men till slut räckte inte andalusierna hela vägen i titelstriden, även om världens minsta chans fortfarande finns. En Champions League-plats är dock säkrad och den medför att gästerna inte har särskilt mycket att spela för i Valencia. Det har däremot Villarreal som för tillfället innehar sjundeplatsen som leder till Europa Conference League. Unai Emery och övriga siktar betydligt högre än så och på ren motivation bör de gulklädda kunna lösa åtminstone en pinne på eget gräs. 1X torde räcka hela vägen.


13. RB Leipzig – Wolfsburg  2

Red Bull-koncernen hoppades nå deras första stora titel när RB Leipzig i torsdags spelade final i DFB Pokal mot Dortmund, men tji fick läsk-vurmarna. BVB vann med hela 4-1 och med slitna ben och stukade självförtroenden är det nu dags för Tjurarna att ladda om batterierna, något vi tror de får problem med. Wolfsburg agerar opponent under söndagen och Vargarna säkrar en Champions League-plats vid seger. Väldige Weghorst har öst in mål på topp och han kan mycket väl avgöra denna drabbning. Med tanke på förutsättningarna är värdetvåan en ohyggligt lockande chansspik till fint värde.


Spiken! – Alavés

Alavés har frodats under våren och kontraktet kan definitivt säkras vid seger denna söndag. Granada har gått i ide och andalusierna lär inte vara särskilt sugna på att anstränga sig i Baskien. Mycket fin etta.

Skrällen! – Sheffield United

0-0 mot Aston Villa var inte vad Everton hade hoppats på, men särskilt förvånande var inte resultatet då The Toffees inte trivs som spelförande lag. Sheffield United är en opponent värdarna normalt ska slå, men med 85 procent av strecken är ettan kriminell. I skrivande stund ger de bästa oddsen drygt 1.40 på Everton, så det är en utgång som inte skulle gynna utdelningen. Alla tecken och skrälljobb är ett krav i Liverpool.

Har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


svenska spel


96 rader

1. Tottenham – Wolves 12
2. West Brom – Liverpool 2
3. Everton – Sheffield U 12
4. Hammarby – Djurgården 2
5. Milan – Cagliari 1
6. A.Bilbao – R.Madrid 2
7. Alavés – Granada 1
8. Real Betis – Huesca x2
9. A.Madrid – Osasuna 1
10. Barcelona – Celta Vigo 12
11. Sociedad – Valladolid 1×2
12. Villarreal – Sevilla 1x
13. Leipzig – Wolfsburg 2


864 rader

1. Tottenham – Wolves 12
2. West Brom – Liverpool 2
3. Everton – Sheffield U 1×2
4. Hammarby – Djurgården 2
5. Milan – Cagliari 1x
6. A.Bilbao – R.Madrid 2
7. Alavés – Granada 1
8. Real Betis – Huesca 1×2
9. A.Madrid – Osasuna 1x
10. Barcelona – Celta Vigo 12
11. Sociedad – Valladolid 1×2
12. Villarreal – Sevilla 1x
13. Leipzig – Wolfsburg 2


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Europatipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB

18+ Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |