Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 19/12
Europatipset

TIPS: Europatipset 19/12

Publicerat 2021-12-17 20:55

Med problemen som omgärdat Premier League den senaste veckan med inställda matcher på grund av Covid-19 är det osäkra tider vi går till mötes på tipskupongen. Söndagens blandade kupong till Europatipset bör dock kunna spelas i sin helhet där framförallt Istanbul-derbyt i match 13 sticker ut tillsammans med toppmötet Milan – Napoli i Serie A som är en av de sena avsparkstiderna. Den här söndagen lockas vi också med 4,5 miljoner extra i jackpott till utdelningen vilket gör det värt att se över skrällmöjligheterna lite extra!

Spelstopp: 14.59 söndag 19 december


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Milan – Napoli

En vass säsongsinledning har de senaste veckorna alltmer förbytts till en mer realistisk verklighet för Milan. Uttåget ur Champions League var visserligen något väntat men sved säkerligen för de rödsvarta som sedan oktober bara lyckats vinna tre av nio matcher, vilket dels är upp till skador men också då Milan fick väl bra betalt inledningsvis och tog fler poäng än insatserna meriterade.

Napoli å sin sida har också tappat en hel del poäng på sistone men där finns det inte riktigt så mycket att klaga på spelmässigt. Och om det var mycket stolpe in för Milan de första veckorna av säsongen har det varit bra mycket stolpe ut för Napoli mot slutet, särskilt exemplifierat av förlusten hemma mot Empoli senast. Visst påverkar skadeläget fortfarande men då det finns mycket som ändå fungerar väldigt bra i Luciano Spallettis lagbygge är det med knapp fördel man intar San Siro.


Skrällpotential: Wolves

Det kanske inte direkt sprudlar om Wolverhampton den här säsongen och det är bara att titta i målkolumnen för att förstå varför; endast Norwich har gjort färre mål hittills med sina åtta jämfört med Wolves 13 efter 17 omgångar. Det ska dock sägas att Wolves måste ses som ett riktigt fint skrällbud här då Chelseas form vacklat på sistone och hemmalaget dessutom vann lagen bägge inbördes möten ifjol.

Chelsea har även noterbart släppt in mål i sex raka matcher efter att ha sett nästan ointagliga ut dessförinnan och The Blues har tappat poäng i en alarmerande takt mot slutet; fem gånger på de nio senaste tävlingsmatcherna för att vara exakt. Det pågår också ett Covid-utbrott i truppen som läggs till ett redan tungt skadeläge vilket begränsar alternativen för Thomas Tuchel här – och öppnar för Wolves.


Omgångens säkra: Köln

Köln må hålla till i tabellens mitt och rent placeringsmässigt närmare den undre halvan än den övre, men tittar man på antalet förluster liksom lagstatistik som bollinnehav och antal skott på mål i snitt är det snarare ett lag för den övre halvan. En stor del i det har såklart forne hjälten Anthony Modeste som är tillbaka på allvar i klubben då fransmannens tio mål, där hans åtta senaste räddat eller gett poäng, är en pusselbit som tidigare saknats i det Köln som tvingades kvala för att hålla sig kvar i Bundesliga i våras.

Mot ett Stuttgart som fortfarande har stora skadebekymmer ska formkurvan och hemmafördelen väga tyngre när man även adderar offensiv spets. Gästerna har exempelvis bara vunnit en bortamatch hittills och har en tuff match framför sig här mot ett hemmastarkt Köln som tagit flest poäng efter att ha hamnat i underläge den här säsongen. Senast mot Wolfsburg kom Köln tillbaka två gånger om där Modeste satte sitt andra i 3-2 segern i den 89:e minuten.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 144 rader

1. Tottenham – Liverpool2

Tottenham lider fortfarande sviterna av sitt senaste Covid-utbrott som exempelvis innebär att de får klara sig utan viktige Son här. Ett ordentligt bakslag när man ställs mot ett Liverpool som ångar på och trots ett fåtal Covid-bortfall ändå bör kunna ställa upp med så gott som starkast möjliga lag – vilket bl a innebär att Mohamed Salah har chans att bli den förste spelaren att göra poäng i 16 raka matcher i Premier League.

2. Wolves – Chelsea1X2

Tyvärr är det väl mest upp till Chelsea huruvida Wolves ska kunna få med sig en eller tre poäng hemma på Molineaux, men en solid defensiv insats bör i alla fall kunna säkra minst oavgjort här. Gästerna ser fortsatt tunt ut på mitten och har inte riktigt kommit upp i nivå de senaste matcherna vilket gör att tvåan garderas tidigt. Sättet som Chelsea tappat sina poäng gör dock att alla tecken är befogade men beroende på system kan det räcka långt med krysset.

3. Newcastle – Manchester City2

Trots att Newcastle satte första målet på Anfield hade man inte mycket att sätta emot när Liverpool väl kom in i matchen och föll med klara 1-3. Manchester City är just nu i minst lika bra skick som Liverpool och ska utan större problem ta åttonde raka ligasegern här. Läget i truppen är bra och Kevin De Bruyne visade i överkörningen av Leeds att han lämnat sina skadebekymmer bakom sig vilket blir en faktor för mycket för hemmalaget att stå emot.

4. Milan – Napoli2

Med tre poängtapp på sina fem senaste ligamatcher har Milan uppenbarligen tappat både fart och form, något som dock varit väntat efter sin fina utdelning inledningsvis. Sett till lagens tidigare möten mot övriga toppkonkurrenter i Serie A har Napoli imponerat betydligt mer, inte minst i offensivt straffområde, vilket bör fälla avgörandet här.

5. Sampdoria – Venezia12

Färska från den fina derbysegern kliver Sampdoria in som favoriter mot nykomlingen Venezia, men gör så med visst förbehåll. Gästerna tog poäng av Juventus senast och har även besegrat Roma och Fiorentina hittills vilket ett Sampdoria som släpper in lite väl mycket mål för att vara en stabil favorit behöver ha i åtanke. 14 av hemmalagets 15 senaste matcher har gått över 2,5 mål och gaffeln har hittat hem i 13 av de 14 senaste i ligan vilket gör den till ett ypperligt val.

6. Spezia – Empoli2

Nog var det avgörande målet senast mot Napoli av det turligare slaget men det går inte att ta ifrån Empolis hårda arbete under säsongen som tagit dem till 10 poängs marginal till Champions League-platserna. Mot ett Spezia som inte vunnit på fem matcher och förlorat 11 av 17 omgångar hittills måste gästerna ses med ett guldläge till tre poäng, inte minst då hemmalagets stjärna M’Bala Nzola hamnat på kant med ledningen och troligen missar matchen precis som senast mot Roma.

7. Torino – Hellas Verona1X

Två lag som har en offensiv utgångspunkt drabbar samman här då forne Verona-managern Ivan Juric gästas av sin efterträdare Igor Tudor. Det är dock Torino som får ses med bäst chans att plocka hem segern då hemmafavören spelar stor roll. Krysset är dock också gångbart sett till lagens tidigare möten och det faktum att Veronas Giovanni Simeone fortsätter göra mål vilket mycket väl kan jämna ut hemmafördelen något.

8. Athletic Bilbao – Real Betis2

Formsvaga Athletic Bilbao som inte vunnit på åtta raka matcher och gått mållösa ur fem av sina sex senaste i ligan har åkt på ett par tunga bakslag pga Covid-19 inför den här matchen. Förstemålvakten Unai Simón och mittbacken Inigo Martinez missar matchen vilket ett lag som Bilbao alltid får svårt att hantera, vilket ger Betis slagläge att addera ytterligare en seger till sin fina form som sett dem besegra både Barcelona och Real Sociedad nyligen.

9. Real Madrid – Cadiz1

Det pågår visserligen ett Covid-utbrott i Real Madrid men det är än så länge under kontroll sett till att egentligen bara Luka Modric kommer saknas här. I övrigt är det full styrka vilket hemma på Bernabéu mot ett Cadiz i nuvarande skick inte ska behöva bli särskilt svettigt i slutändan vad gäller att ta åttonde raka segern för serieledaren i La Liga – och 11:e sett till alla tävlingar.

10. Getafe – OsasunaX2

Quique Sanchez Flores må ha stabiliserat skeppet för tillfället men Getafe är ändå riktigt illa ute i tabellens bottenskikt. Här ställs man mot ett Osasuna som varit svårslaget överlag men som också fått bra utdelning på bortaplan. Gästerna tog också precis som väntat poäng av Barcelona senast och får tilläggstecknet adderat på sin sida från utgångskrysset som ändå får ses som det absolut mest troliga resultatet.

11. Freiburg – Bayer Leverkusen12

På något sätt har Leverkusen lyckats bränna två raka 2-0 ledningar vilket gör att man verkligen kan ställa sig frågandes till hur det egentligen står till med moralen. Höjden finns där uppenbarligen men om något har Leverkusen bevisat att en gardering här är ett måste. Freiburg har visserligen förlorat fyra av sina sex senaste men insatsen mot Mönchengladbach exempelvis, och resultaten under hösten, meriterar ändå ett tecken då hemmalaget alltjämt släppt in minst mål av alla i Bundesliga.

12. Köln – Stuttgart1

Låt dig inte luras av tabellpositionen då Köln snarare tillhör den övre halvan än den nedre, något som bara förstärkts av Anthony Modeste som hittat målformen igen vilket blev avgörande senast i Wolfsburg. Det bör Köln kunna bygga vidare på och särskilt dra nytta av hemmafansen som varit mer eller mindre en garant för resultat den här säsongen när bortasvaga Stuttgart, som föll med tunga 0-5 mot Bayern i veckan, kommer på besök.

13. Fenerbahce – Besiktas1X2

Poängtappen har duggat tätt för både Fenerbahce och Besiktas på sistone vilket bl a lett till att Besiktas bytt manager och Vítor Pereira lever på lånad tid i hemmalaget. En stark derbyinsats skulle göra Pereira gott och nog borde hemmafördelen kunna spela in till deras favör; Besiktas har bara vunnit en bortamatch hela säsongen och har dessutom bara fått med sig samtliga poäng härifrån två gånger sedan 2007 – dock senast lagen möttes här ifjol. Med det sagt är ’all bets off’ sett till hur bedrövligt Fenerbahces försvarsspel sett ut under säsongen. Alla tecken således!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |