Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 19/5
Europatipset

TIPS: Europatipset 19/5

Publicerat 2021-05-19 02:12

Vi ska titta till flera häftiga fajter under onsdagen. Bland annat bjuds vi på derbyn i London och Rotterdam samt cupfinaler i Italien och Frankrike. Dessutom ska Liverpool jaga vidare mot en plats i nästa säsongs Champions League. Förhoppningsvis kan Alisson då stå kvar mellan stolparna. 13 rätt är målet och vägen dit börjar på Turf Moor.

Spelstopp: 18:59

Sätter du full pott på Europatipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Burnley – Liverpool  2

Det krävdes alltså en målvakt och fem minuters stopptid för att Liverpool skulle fixa alla tre poängen mot WBA häromsistens. Alissons 2-1-nick var en fullkomligt lysande touch med pannan på en regntät stadion och nu finns mycket goda möjligheter att The Reds löser en Champions League-plats till hösten. Burnley är ett av två hinder kvar på vägen mot den finaste av europeiska turneringar. Ett hemmalag som inte har mer än äran att spela för och som dessutom kommer från en riktigt trött 0-4-insats mot Leeds. Tvåan är given att plita ner först men med risk för ett bortatecken kring 85-90 procent vill vi såklart testa åtminstone krysset som stödhjul till mysigt värde.


2. Crystal Palace – Arsenal  2

Roy Hodgson kliver av sitt ämbete som coach för Crystal Palace efter den här säsongen. 73-åringens sista framträdande på Selhurst Park blir derbyt mot Arsenal och den karismatiske ledaren får avsluta framför en stor skara återvändande fans. Någon fest i poängmässig bemärkelse är det nog inte att räkna med. The Gunners kommer hit med flera bra prestationer i ryggen och dessutom en Europaplats i siktet. Vi ska dessutom komma ihåg att gästerna bara torskat en ynka fajt här på drygt 41 år! Tvåan kan gott och väl lämnas ensam.


3. Everton – Wolverhampton  1

Två lag som letat efter formen ett bra tag kliver ut på Goodison Park. Wolves fick se Tottenham vinna med 2-0 i London häromsistens och för Evertons del blev det ordentligt med grus i maskineriet då jumbon Sheffield United vann med 1-0 i helgen. Ancelotti och hans blåvita Liverpool-gäng är därmed högst troligt borta från spel i Europa till hösten. De gulsvarta besökarna har haft en del trubbel med både skador och sjukdomar under säsongen. Att Podence, Jiménez samt Neto inte spelar bidrar knappast till att frontlinjen blir bättre. Det brukar ändå bli sevärda matcher när dessa herrskap är i ringen. Sett över de fyra senaste dusterna sinsemellan har vi blivit bjudna på en hel del mål (3,75 i snitt) och med detta sagt känns gubben (etta-tvåa) som en rätt trevlig lösning.


4. Tottenham – Aston Villa  X

Tottenham har varit påkopplade hemmavid under ganska lång tid nu. Ett ifrågasatt Spurs har vunnit åtta av nio matcher på eget gräs sedan början av februari och dessutom finns en hel del mål framåt på värdarnas konto. Trots denna fina trend är det ändå inte rimligt att vi får se en etta i krokarna runt 70-75 procent. Aston Villa må inte har mer än äran att spela för men med Grealish högst troligt från start nu ökar Lejonens chanser. Att dessutom Harry Kane har tröttnat och vill byta klubb till sommaren bidrar knappast till någon positiv stämning hos Spurs. Helgarderingen känns given i huvudstaden.


5. Newcastle – Sheffield United  X

Sheffield United kommer lira i The Championship kommande säsong. Detta har varit klart en längre tid och ett bortagäng som därmed kan spela av säsongen utan press har också visat sig lite småfarliga titt som tätt. Fråga bara Everton och Brighton som gått på pumpen mot gästerna från stålstaden. Newcastle har gjort en klart godkänd vår och de vitsvarta Skatorna hankar sig kvar i Premier League. Båda lagen har, som vanligt ska tilläggas, en hel hög med skador att ta hänsyn till och med bara äran att spela för känns en högt streckad etta inte alls särskilt intressant. Gå för större stålar och sikta mot stjärnorna. X2 därmed!


6. West Bromwich – West Ham  2

“Big Sam” har inte kunnat rädda kvar WBA i finrummet och det är nya tag i andradivisionen som gäller till hösten. Insatsen mot Liverpool i helgen ska ändå berömmas där det mycket väl kunnat bli poäng. West Ham kommer på besök denna onsdag och det är svårt att inte imponeras av London-lagets framfart under säsongen. The Hammers kommer närmast från 1-1 mot Brighton i en fajt där både Antonio och Fornals hade högkvalitativa chanser till ytterligare strutar för gästerna. En Europaplats har ändå Moyes mannar lagt beslag på och sett till helheten är också besökarna ett bättre fotbollslag. Tvåan ska gott kunna klara sig ensam.


7. Atalanta – Juventus  1

Från seriefotboll i England till en finfin Coppa Italia-final. Reggio Emilia står som värd för mötet mellan Atalanta och Juventus. En uppgörelse som känns mer och mer blåsvart desto längre från februari månads semifinalspel vi har kommit. Tio raka tävlingsmatcher har Bergamo-klubben spelat nu utan nederlag och så som det verkar står Gasperini med mer eller mindre fulltalig trupp och väntar på finalen. Juventus har en turbulent säsong i ryggen. Pirlo må vara en av vår tids bästa fotbollsspelare men som coach har han inte alls fått sitt vitsvarta gäng att lyckas på den nivå som krävs. Ligaguldet är sedan länge bortblåst och dessutom verkar Ronaldo vara sugen på att lämna Turin. 1X känns mycket gångbart.


8. Monaco – PSG  2

Det är inte bara i Italien det ska spelas final i en inhemsk cup. Franska Cupen går i mål med en avgörande dust i Paris. Det kommer eka tomt på jättearenan i huvudstaden då endast 1000 åskådare kommer tillåtas. En publik som dock kommer bjudas på en riktigt trevlig tillställning mellan två fina lag. Monaco tog sig plättlätt till finalen efter att ha gjort 5-1 på uppstickaren GFA Rumilly Vallières. PSG hade större bekymmer men kunde efter straffar lägga Montpellier på rygg. Mauricio Pochettino förfogar ändå över en bättre trupp och även utan avstängda pjäser som Neymar och Kimpembe är tvåan tillräckligt bra för att testas ensam.


9. Feyenoord – Sparta Rotterdam  2

Vi tar oss från Frankrike till Nederländerna och en derbyfajt i hamnstaden Rotterdam. Feyenoord målas upp till massiva favoriter inför mötet med Sparta men här finns massor med frågetecken kring detta. Värdklubben har inför denna playoff-semi i kampen om en ECL-biljett vunnit en av de fem senaste matcherna och dessutom har Dick Advocaats mannar synat rött i tre av de nyss nämnda duellerna. Sparta är i mycket god form inför kampen och gästerna har bara en förlust noterad sedan slutet av februari. Även om ettan får plats är det av största vikt att plita ner X2 omgående på De Kuip. Alla tecken därmed.


10. Gent – Standard Liège  1

I Belgien spelas Conference-serien med fyra lag som gör upp om en en plats i kvalet till nya Conference League. Mechelen sitter i förarsätet med två omgångar kvar men Gent har god möjlighet att gå ikapp och även förbi då dessa herrskap slåss i den sista matchen. Först ska nu de blåvita försöka fälla Standard Liège hemma. Ett bortagäng som inte alls fått spelet att stämma på slutet där flera tunga skador varit en av orsakerna till bland annat dubbla förluster mot Mechelen. I hopp om att någon eller några av de nyss skadade eller sjuka spelarna ska vara åter samt vetskapen om att Standard ändå vunnit två raka inbördes känns det självklart att måla med stora penseln Ghelamco Arena där högersidan rensar friskt.


11. FC Köpenhamn – Midtjylland  1

Midtjylland är bara ett par poäng från att åter få titulera sig danska mästare. För andra säsongen i rad i så fall. Lite nervositet har nog ändå smugit in innanför Herning-spelarnas tröjor. En pinne på matcherna mot Randers samt Bröndby har öppnat upp kampen om förstaplatsen något och nu står ytterligare en extremt tuff fajt framför de rödklädda Vargarna. FCK på Parken är ingen lätt uppgift. Ett hemmalag som dessutom fått blodad tand efter 2-1-vinsten mot Bröndby häromsistens. Ettan gillas och kan vi få spela Köpenhamn till strax under 45 procent är det en rätt skaplig spik.


12. Stabaek – Odds BK  1

En något sönderryckt seriestart har det blivit i Eliteserien. Odd har varit delvis i karantän under våren efter flera bekräftade covid-19-fall men nu är truppen samlad och spelbar. Inför bortamatchen mot Stabaek är ändå oddsen emot gästerna. Värdklubben, som också haft en uppsjö coronafall i truppen under våren, har rustat fint över vintern och känns ganska spännande. Janne Jönsson mönstrar sin svenske keeper Marcus Sandberg mellan stolparna och därutöver har bland annat skicklige Shala från Vålerenga hämtats in. En singlad etta är en helt okej lösning på Nadderud.


13. Lincoln – Sunderland  1

Sista matchen på kupongen hämtas återigen från de brittiska öarna. Lincoln och Sunderland gör upp i en playoff-semifinal där slutligen en plats i The Championship finns i potten. Gästerna har en vår som inte alls varit till belåtenhet. En formdipp i helt fel läge därmed och Lincoln är minsann ingen enkel opponent. Värdklubben har en trevlig offensiv bredd med anfallsvapen såsom Scully, Johnson och Grant. En jämn kamp att vänta där värdet till vänster ser ut att bli något bättre. 1X känns som en bra avslutning.


Spiken! – Arsenal

Ett motiverat Arsenal med tre raka vinster i ryggen och en Europaplats i sikte ska lösa Crystal Palace trots bortaplan. Bra tvåa.

Skrällen! – Sparta Rotterdam

Bara välja och vraka på denna skrällvänliga bong. Sparta i derbyt känns ändå som en ruggigt bra skräll och till dessa procent i Rotterdam är det helt nödvändigt att pilla ner tvåan omedelbart.

Har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


svenska spel


96 rader

1. Burnley – Liverpool 2
2. Crystal P – Arsenal 2
3. Everton – Wolves 12
4. Tottenham – Aston Villa 1×2
5. Newcastle – Sheffield U x2
6. West Brom – West Ham 2
7. Atalanta – Juventus 1
8. Monaco – PSG 2
9. Feyenoord – Sparta x2
10. Gent – St.Liège 12
11. Köpenhamn – Midtjyll. 1
12. Stabaek – Odds BK 1
13. Lincoln – Sunderland 1x


864 rader

1. Burnley – Liverpool x2
2. Crystal P – Arsenal 2
3. Everton – Wolves 12
4. Tottenham – Aston Villa 1×2
5. Newcastle – Sheffield U x2
6. West Brom – West Ham 2
7. Atalanta – Juventus 1x
8. Monaco – PSG 2
9. Feyenoord – Sparta 1×2
10. Gent – St.Liège 1×2
11. Köpenhamn – Midtjyll. 1
12. Stabaek – Odds BK 1
13. Lincoln – Sunderland 1x


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Europatipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB

18+ Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |