Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 2/1
Europatipset

TIPS: Europatipset 2/1

Publicerat 2022-01-01 13:20

Med en dags återhämtning efter nyårsfirandet och möjligen också med fortsatt chans på Stryktipsets jackpottmiljoner under söndagen är det med nöje som Europatipsets 13 matcher synas denna eftermiddag. Det är inte ofta man har chansen att bli miljonär dubbelt upp men just denna premiärsöndag för 2022 erbjuder just precis det. 5 miljoner ligger extra i potten på kupongen som ser en salig men likafullt härlig blandning matcher från England, Spanien och Frankrike där det mest anmärkningsvärda är att de franska matcherna hämtas från det inhemska cupspelet. 

Spelstopp: 14.59 söndag 2 januari


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Southampton – Newcastle

Det som först såg ut att vara en tämligen solklar etta med tanke på Newcastles många bortfall, mest noterbart bäste poängplockarduon Allan Saint-Maximin och Callum Wilson, är nu desto mer tveksam. Detta då matchen ställts in på grund av truppläget hos gästerna med skador och sjukdomsfall vilket gör att matchen kommer lottas enligt fördelningen 57-24-19.

Denna lottfördelning ger alltså 57% chans att Southampton ges segern men 43% att de inte vinner. Beroende på systemstorlek kan det således vara värt att våga spika en annan match för att gardera denna, om nu tanken från början var att spika Southampton, eller om man helt enkelt sätter spiken och hoppas på det bästa.


Skrällpotential: Celta Vigo

Efter en tung säsongsinledning har Celta Vigo till slut växlat upp från november och framåt. En stark poäng borta mot hemmastarka Rayo exempelvis har följts av poäng mot både Barcelona och Villareal. Ser man till offensiven finns det flera spelare som på sin dag kan hjälpa Celta i precis den här typen av matcher, främst Iago Aspas såklart som nätat i fyra av sina fem senaste matcher vilket genererat fem mål och en assist.

Mot ett fortsatt starkt Betis står Celta inför en rejäl utmaning men då hemmalaget dragits med en del skadefrånvaro liksom sjukdomsfall, som bl a håller viktige Nabil Fekir ur spel, finns ändå möjligheten för en skräll. Ingen räknar med gästerna här men uppehållet bör ha gjort dem gott samtidigt som hemmalaget möjligen tappat lite momentum, och då Celta dessutom brukar trivas bättre på bortaplan som underdog är dem värda att plocka med.


Omgångens säkra: Montpellier

Tabellfemman och ligans näst bästa hemmalag Montpellier har efter fyra raka segrar hoppat på tåget om Champions League-platserna, och när det nu vankas cupmöte med Strasbourg är hemmafördelen ytterligare en stark faktor att väga in. Gästerna har bara tagit nio av sina 26 poäng på resande fot och bara tagit en poäng på lagens fyra senaste inbördes möten.

Ett av dessa möten spelades i fjolråets upplaga av Coupe de France som såg Montpellier besegra Strasbourg på sin väg mot den snöplig semifinalförlusten mot PSG. Sett till vad Montpellier presterat den här säsongen och övriga konkurrenter, med fortsatta frågetecken över PSG:s projekt, är ett nytt försök på cuptiteln högst trolig liksom en realistisk målsättning.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 288 rader

1. Chelsea – LiverpoolX2

Liverpool bör komma till spel med en betydligt mer ordinarie elva än Chelsea AFCON i åtanke gäller det att få ut det mesta av den här matchen. Chelsea har haft problem mot slutet och dragit på sig flera onödiga poängtapp utan att övertyga nämnvärt spelmässigt, något ett Liverpool på topp kommer kunna utnyttja. Jämnt att vänta dock precis som tidigare möten?

2. Brentford – Aston Villa2

Så länge orken räckte var Aston Villa bra med i matchen mot Chelsea men nykomligen Brentford erbjuder en betydligt mer passande uppgift. Hemmalaget har bara lyckats besegra problemtyngda Watford och Everton de senaste 11 omgångarna och riskerar att väga lätt här återigen.

3. Everton – Brighton2

Med tre inställda matcher i rad för Evertons del är det högst oklart i vilket skick dem är i till den här matchen. Ett energiskt Brighton som möjligen börjar få lite utdelning blir en svår nöt att knäcka således för ett formsvagt Everton som bara vunnit en av sina 11 senaste matcher. Vettig spik för att möjliggöra garderingar på annat håll!

4. Leeds – Burnley1X

Då Burnley lyckades förlora och släppa in tre mål mot ett Man United som inte spelade särskilt bra är det föga troligt att de ska lyckas särskilt mycket bättre på Elland Road. Leeds har dock inte samma individuella kvalitet som United förvisso och krysset, som rensar fint, är alltjämt en möjlighet om Burnley får försvarsspelet att stämma. Kommer såväl Raphinha som Patrick Bamford till spel i hemmalaget hänger det löst dock.

5. Southampton – Newcastle1X

Med halvgarderingen 1X hela 81% säker att sitta är det kanske inte lönt att ta med alla tecken här men då det hänt förr att man åkt dit på en av de lottade matcherna är det kanske bara onödigt att lämna det åt slumpen när det till synes bara är en match man måste ”slösa” helgarderingen på?

6. Mallorca – Barcelona1X2

Sedan Xavi tog över Barcelona har det visserligen tagits steg framåt men den direkta dundersuccén har ändå uteblivit. Här står gästerna inför en smärre kris vad gäller laguttagningen och det ser ut att bli ett rent ungdomslag som kliver ut mot ett Mallorca som bara förlorat en hemmamatch hittills och dessutom besegrade mästarna Atlético Madrid före uppehållet. Bra skrällpotential!

7. Alavés – Real Sociedad2

Efter en tung period före uppehållet har ett litet break varit oerhört nyttigt för Real Sociedad. Det har dessutom gett tid för viktiga mittfältsduon David Silva och Mikel Merino att komma tillbaka vilket ger Sociedad, som alltjämt har häng på toppen, ytterligare en dimension vilket ska fälla avgörandet här. Alavés har i dagarna bytt manager men nog är detta lite för tidigt för att ge effekt?

8. Real Betis – Celta Vigo1X2

Celta Vigo trivs med att slå ur underläge och detta tuffa bortamöte är ett utmärkt exempel på att man inte ska räkna bort dem i första taget, särskilt inte när lagkaptenen Iago Aspas är i den målform han är i. Betis hade en fin period före uppehållet men det återstår att se om de tar vid där de avslutade Bilbao; spelmässigt eller resultatmässigt?

9. Elche – Granada2

Granada har förvisso tagit lika många poäng på sina fem senaste matcher i La Liga som de föregående 13 men på bortaplan lyser segrarna fortfarande mestadels med sin frånvaro. Men om det har lönat sig att visa tålamod med manager Robert Moreno bör väl rimligen också poängen på bortaplan komma vartefter och vad mer passande än ett målsnålt Elche som bara vunnit tre ligamatcher hittills?

10. Bastia – ClermontX2

Nykomlingen Clermont har fått en ganska väntad start i Ligue 1 där man håller till runt nedflyttningsstrecket men det som överraskat mest är hur väl man stått upp mot lagen från högstaligan efter halva serien spelad. Nu vankas det dock cupmatch och ett Bastia, nykomling i Ligue 2, blir en tuff nöt då dem ännu inte förlorat hemma på Korsika. Förlängning att vänta?

11. Montpellier – Strasbourg1

Cupsemi ifjol och tabellfemma nu kliver hemmastarka Montpellier in som solklara favoriter och en av kupongens bästa spikar. Strasbourg trivs bättre hemma än på resande fot och hade vissa svårigheter att lösa segern i förra rundan mot Valenciennes. Lägger sitt fokus på ligaspelet månntro?

12. Nancy – Rennes2

Rennes tappade ett par dyrbara poäng mot toppkonkurrenterna före uppehållet men håller alltjämt en hög nivå och ska inte ha några problem med jumbon från Ligue 2. Nancy har förlorat 11 av 19 omgångar med minst mål men flest insläppta och hade väldiga problem med Troyes i förra rundan, där dem drog på sig tre utvisningar, med avancemanget säkrat först efter straffar.

13. Blackburn – Huddersfield1X

Med nio segrar på sina 11 senaste matcher i The Championship och ligans bästa hemmafacit har Blackburn blandat sig i kampen om uppflyttning på riktigt. Det mesta talar också för att den sviten kommer kunna fortsätta här då Huddersfield, som dock bara är sex poäng bakom, dras med en del tunga skador. En stark defensiv insats likt den senast mot Nottingham kan räcka långt här fär gästerna och med jackpotten i åtanke rensar krysset fint!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |