Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 21/11
Europatipset

TIPS: Europatipset 21/11

Publicerat 2021-11-19 22:47

Europas största fotbollsligor startar upp igen efter landslagsuppehållet och det smäller till omgående i både Italien och Frankrike. Inter tar emot Napoli i Serie A-toppen medan rivalmötet mellan Lyon och Marseille kan bli hela kupongens mest sevärda då det alltid serveras derbystämning. Sen får man inte glömma bort avslutningen av Allsvenskan där det finns mycket på spel i såväl toppen som botten av tabellen. Sista chansen för Degerfors, AIK och Elfsborg månntro?

Spelstopp: 14.59 söndag 21 november


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Inter – Napoli

Inter jagar den fortsatt obesegrade toppduon Napoli och Milan där krysset mot de senare i förra omgången gjorde gott för att i alla fall inte se avståndet till dem öka. Sett till hur Inter börjat forma sig nu en tid in i Simone Inzaghis sejour ser det ändå ganska ljust ut vad gäller att krympa marginalen på nuvarande sju poäng framöver. Tre poäng här skulle vara ett jättekliv såklart och det finns det kapacitet till, men samtidigt släpper inte Napoli till något särskilt lättvindigt.

Gästerna har fått nytt liv under Luciano Spalletti och har på allvar lyckats etablera sig som en genuin titelutmanare den här säsongen. Poängskörden är självfallet en stor del i det men det är kanske än mer jämnheten och kontinuiteten som varit skillnaden från tidigare säsonger när Napoli med sin höjd haft bra perioder. Detta blir således en nyckelmatch som det vore nyttigt för båda att vinna men kanske än viktigare att inte förlora i den täta Serie A-tabellen.


Skrällpotential: Valencia

Än så länge har inte Valencia riktigt hittat rätt i balansen under nye managern José Bordalás men vad som dock har hänt är att entusiasmen är tillbaka. På kort tid har han fått Valencia att spela en rätt trevlig fotboll och på sin dag verkligen kunna hävda sig, om än att det inte riktigt räcker hela vägen. Bara matcherna mot Atlético Madrid och Villareal före uppehållet är fina exempel på vilket höjd som finns i truppen, inte minst offensivt. Ge det lite och dessa insatser kommer komma oftare och ta klubben tillbaka till att utmana om Europa.

Mot ett Sociedad som kommer börja tappa poäng vartefter har Valencia alla chanser att gå emot streckfördelningen och ta en trea här precis som ifjol. Hemmalaget har visserligen inlett säsongen starkt och bl a vunnit matcher som de kanske bara borde kryssat, men faktum är också att de än så länge bara vunnit mot Osasuna av lagen de mött på den övre halvan. Bra skrällpotential med andra ord!


Omgångens säkra: Real Madrid

Granada har förvisso tagit poäng av Sevilla och Barcelona under säsongsupptakten men mot Real Madrid brukar man alltid få problem. Karim Benzema har exempelvis gjort mål i lagens fyra senaste inbördes möten som Madrid vunnit med 12-4 och sett till fransmannens start på säsongen är det ingen hödoddsare att han nog hittar nätet även den här gången. Gör inte han det lär Vinícius Jr göra det med tanke på den utväxling han haft i ett Madrid som vunnit fem av sina sex senaste matcher före uppehållet.

Duon med Benzema och Vinícius har hittills stått för 17 av Madrids 28 ligamål vilket är både bäst individuellt sett men också lagmässigt i La Liga, och med det självförtroendet ska den här matchen inte vara något större hinder på vägen. Real har trots allt bara förlorat en av sina 30 senaste ligamatcher om man även räknar in förra säsongen. Löser väl detta med ett par måls marginal?


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 256 rader

1. Manchester City – Everton1

Två fina och numera klassiska Man City-insatser före uppehållet såg Pep Guardiolas mannar säkra Champions League-avancemanget och segra i derbyt. Ett skakigt Everton, som förlorat åtta raka inbördes möten, lär knappast åsamka några större problem på Etihad den här gången heller.

2. Tottenham – Leeds1X

Leeds har fått en tung säsongsöppning och är alltför beroende av Raphinhas skicklighet för att ta sina segrar. Tottenham har väl inte rosat marknaden heller men lär fortsätta jobba på att tajta till det, göra jobbet och se vad det kan leda till. Ettan är trolig men krysset rensar fint till rådande procent!

3. Halmstad – ElfsborgX2

Inget lag har hittills kryssat lika många matcher i Allsvenskan som Halmstad och då det står tre viktiga poäng för båda lagen här talar allt för en jämn och målsnål tillställning. Elfsborg har klassen men snubblade två gånger om före uppehållet och kan få det kämpigt att lösa segern.

4. Degerfors – Hammarby1

Märkligt nog lyckades inte Degerfors hota Häcken särskilt mycket senast vilket gör att sista chansen vad gäller att hänga kvar närmar sig med stormsteg. Seger här är nästan ett måste men nog har man en klar hemmafördel då Stora Vallas naturgräs ändå genererat sex av åtta segrar hittills.

5. Sirius – IFK Göteborg12

Med fyra respektive fem poängs marginal ner till Degerfors och nio kvar att spela om är det så gott som klart att både Sirius och Göteborg slipper kvala. En seger skulle definitivt säkra kontraktet och sett till Sirius hemmafacit hittills och Göteborg formkurva bör någon av dem kunna leverera här.

6. Varberg – AIK1X

Nu har AIK visserligen halkat efter toppduon tack vare tre förluster på sina fyra senaste matcher men det finns alltjämt mycket kvar att spela om. Borta har dock stockholmarna underpresterat gång efter annan och går inte att lita på, allra minst mot ett så pass hemmastarkt lag som Varberg vilka säkrar nytt kontrakt vid seger.

7. Inter – NapoliX

När två av Italiens bästa klubbar just nu strålar samman i det här skedet går det inte att utgå från något annat än krysset. Inget av lagen har väl råd att förlora då Inter måste ta ikapp och Napoli knappast vill släppa in hemmalaget i titelstriden, något som talar för en jämn match precis som vanligt lagen emellan.

8. Genoa – Roma2

En av de tre sena kvällsmatcherna hittar vi i Genua där ett skadedrabbat hemmalag, som är utan sina två bästa spelare i Criscito och Destro, spelar sin första match under nye managern Andriy Shevchenko. Roma har haft sina problem på sistone men ska kunna lösa detta under rådande omständigheter.

9. Salernitana – Sampdoria12

Om det var något väntat att nykomlingen Salernitana skulle få en tuff start är det desto mer överraskande att även Sampdoria fått en så pass usel start på säsongen. Gästerna kan betydligt bättre men blir det inte seger här lär Roberto D’Aversa få gå vilket sett till resultaten hittills är långt ifrån omöjligt.

10. Granada – Real Madrid2

Det har varit klasskillnad lagen emellan sedan Granada tog klivet upp till La Liga igen och mot ett Real som i princip aldrig förlorar blir det tuff återigen. Gästerna kan räkna med lagkaptenen Karim Benzema som stått för smått otroliga 10+7 hittills att leda trupperna mot en behaglig seger.

11. Elche – Betis12

Ifjol kunde Elche luta sig mot sitt hemmafacit när man säkrade kontraktet sent under våren och det är ingen slump att bara en av sex förluster den här säsongen kommit på hemmaplan. Mot ett Betis som förlorat tre raka och inte alls gått att känna igen finns således chansen att skrälla!

12. Real Sociedad – ValenciaX2

16 raka matcher utan förlust är imponerande men förr eller senare kommer formdippen för Sociedad. Efter ett uppehållet när momentum kanske tappats något kan mycket väl vara ett sådant tillfälle, inte minst med tanke på att en stark majoritet av segrarna hittills kommit mot den undre halvan.

13. Lyon – Marseille1X

Då Marseille efter PSG förlorat minst antal matcher hittills och Lyon fortsatt är obesegrade hemma luktar detta kryss lång väg även om Lyon har ett starkt inbördes facit med 16 raka utan förlust. Derbystämning som det brukar bli, där ett rött delats ut i fyra av de fem senaste inbördes, lär det kunna bli åka av även nu!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |