Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 22/5
Europatipset

TIPS: Europatipset 22/5

Publicerat 2021-05-20 15:57

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med mycket värde att tälja. Då det dessutom ställs ut en jackpot på 4,5 miljoner kronor kan 13 rätt ge ordentligt med klirr i kassan. Det är givetvis målet när vi kastar loss!

Spelstopp: 14:59

Sätter du full pott på Europatipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Real Madrid – Villarreal  1

Lördagens kalas startar verksamheten på Alfredo Di Stéfano-Stadion där Real ska göra en sista ansträngning för att snuva rivalen från staden, Atlético, på guldet. Seger är ett måste för Marängerna och trots en tämligen utdragen skadelista med Toni Kroos i covid-karantän ska Real ha mycket goda möjligheter att sänka Den gula ubåten från öst. Zidanes herrar har inte torskat hemmavid sedan januari och inbördes med Villarreal finns bara en förlust i huvudstaden noterat i modern tid. Detta vinner Madrid! Etta.


2. Valladolid – Atlético Madrid  1

Nästa gäng från den spanska huvudstaden att ge sig in i elden är Atlético. Simeones manskap har haft ledningen i ligan mer eller mindre hela säsongen men nu finns faktiskt en chans att de rödvita blir snuvade på hela konfekten. Vilken sensationell utveckling på säsongen i så fall. Madrassmakarna från Madrid är nämligen i något tveksam form och möter ett minst sagt desperat Valladolid som MÅSTE vinna för att ens ha chansen att klara sig kvar i finrummet. Senast lagen möttes på José Zorrilla så blev det 0-0 i en rätt jämn historia. En stenhårt spelad tvåa ska absolut inte målas ner ensam. Nerver och guldspöket kan mycket väl smyga sig på. Hela upp och jobba en hemmaknall för smaskigt kupongsrens.


3. Osasuna – Real Sociedad  2

Sista La Liga-stoppet sker på Estadio El Sadar. Osasuna gör en klart godkänd säsong och kommer befinna sig någonstans i mitten då vi summerar 38 omgångar. Budimir är i finfin form och har målat i tre raka matcher, men kroaten och hans kompisar stöter nu på patrull från den högre skolan. Sociedad är i gott slag och har dessutom Alexander Isak som går för att bli bäste svenske målskytt någonsin under en säsong i det spanska finrummet. Isak och Zlatan delar den positionen med sina 16 påsar var just nu. Ett mer motiverat bortagäng ska lösa detta. Tvåa, trots en streckning som möjligen skenar en aning.


4. Werder Bremen – Mönchengladbach  1

Även i Tyskland är det målgång av ligan som gäller denna helg. Bremen – Mönchengladbach känns hyperintressant på förhand då gästerna behöver gå för segern. Union Berlin ligger framför med en pinne tillgodo i kampen om Europaspel. De grönvita värdarna har å sin sida snubblat ner under kvalstrecket mot 2.Bundesliga och dessutom jagar Köln strax bakom. Med andra ord skulle ett nederlag här kunna göra så att Augustinsson och hans lagkompisar trillar raka vägen ur. Snacka om ångest! Med dessa förutsättningar känns krysset ointressant, framförallt för Bremen. Gubben (etta-tvåa) på Weserstadion löser biffen.


5. Stuttgart – Arminia Bielefeld  1

Gubben ska också plockas fram i Stuttgart. Även här vankas det en match med massor på spel då värdklubben har Europaplatser inom räckhåll medan Armina riskerar degradering. Gästerna har haft en knepig säsong på bortabana och inför duellen på Mercedes-Benz Arena har inte Frank Kramers mannar målat utanför sin egen matta på tre raka försök. Nu är det därför läge att kliva fram som hjältar. Fabian Klos tryckte in hela 21 påsar i andradivisionen i fjol men står på fyra strutar i år. Även Andreas Voglsammer hittade nätet tvåsiffrigt antal gånger när laget tog sig upp förra säsongen men i år är det blött krut i bössan. “Time to shine” därmed där en rätt hårt åtgången etta ska få stöd av en fint rensande tvåa.


6. Union Berlin – RB Leipzig  1

Union Berlin fick inte något större stöd inför säsongen och var enligt flera förståsigpåare en given kandidat till att hamna i bottenstriden av ligan. Så har inte blivit fallet. Berlin-klubben har gjort en ruggigt fin säsong där framförallt spelet på vackra Stadion An der Alten Försterei varit sensationellt bra. Senast laget torskade en ligamatch på hemmaarenan var i september. Leipzig tar sig till huvudstaden med vetskapen om att laget slutar tvåa. Formen hos Red Bull-gubbarna är dessutom tveksam och med ett hypermotiverat hemmalag ska absolut värdarna från huvudstaden kunna skaka om gästerna. Ettan är en perfekt skrällspik i jakten på 13 rätt och större stålar.


7. Swansea – Barnsley  X

Andre Ayew borrade fint in 1-0 i bortre efter drygt 40 minuter mot Barnsley i den första av två playoff-möten. Därmed har walesarna ett finfint utgångsläge inför returen. The Tykes hade förvånansvärt stora bekymmer att skapa stora målchanser och Svanarna kunde kontrollera mötet med bra precision. Sett till hur säsongen i stort varit känns lagen ändå jämna och vi ska nog inte räkna bort de rödklädda besökarna än. Spelbolagen sätter oddsen mer eller mindre helt jämnt mellan lagen och då tar vi det säkra före det osäkra och bombar på med alla tecken redan från start.


8. AIK – Mjällby  X

Efter idel matcher utanför Sveriges gränser vänder vi hem och inleder en fyrling fajter från Allsvenskan och Superettan med ett spännande möte på Friends i Solna. AIK manövrerade ut Östersund fullständigt i den första halvleken häromsistens och kunde till slut gå i mål med en 2-1-vinst i Jämtland. Överlag har solnaiterna sett bra ut denna vår med ett par undantag. Insatsen i Göteborg mot Blåvitt var bristfällig och på plasten i Norrköping kom inte Grzelak igenom ett starkt Peking-försvar trots bitvis mycket boll. Mjällby reser norrut och besökarna från Listerlandet ska numera tas på allvar. MAIF är ruggigt starka defensivt vilket inte minst fem insläppta på sju matcher visar. Därutöver finns också en fin höjd i framkant med Jacob Bergström som det största utropstecknet. Detta blir jämnare än vad de flesta verkar tro. 1X2.


9. Östersund – Sirius  2

Efter överraskande poäng i de tre första matcherna verkar nu verkligheten kommit ikapp Östersund. Jämtarna har fyra raka torsk och dalar i tabellen där nu bara målskillnad skiljer hemmalaget från jumboplatsen. Sirius reser norröver och för det blåsvarta Uppsala-gänget var det mestadels glada miner på bussen hem från Göteborg häromsistens. Kouakou blev ratad av Blåvitt inför denna säsong. Släkten ska vara värst tänkte Christian och målade dubbelt upp mot sitt forna gäng. 2-2 slutade mötet och även om Sirius i långa stunder fick försvara sig lågt mot ett bra IFK behöver laget inte be om ursäkt för poängen. I denna dust ska nu besökarna anses som ett nummer större. Tvåan till stabil procent singlas i norr.


10. Jönköpings Södra – Landskrona  2

Det har slagit mindre slint hos oddsmakare och tidiga spelläggare då vi tar oss till Jönköping och en match på Vapenvallen i Huskvarna. Medan Stadsparksvallen rustas upp har de grönvita flyttats till denna något mer anonyma plats och det har sannerligen inte varit någon dans på rosor. Södra är tillsammans med Brage säsongens flopp i Superettan och med en vinst på sex matcher är det tidigt krisläge vid Vätterns södra spets. Precis tvärtom är läget i Landskrona. Skåningarna är tillsammans med Trelleborg enda klubb som hittills inte fått smaka torsk. Nykomlingarna ser extremt stabila ut med Linus Olsson som pålitlig framåt och Murbeck som en klassvärvning defensivt. Ettan till överpris känns fullkomligt ointressant. X2 står sig mycket bra i Småland.


11. Örgryte – GIF Sundsvall  1

Nästa krisgäng hittas på Västkusten där Örgryte, trots seger senast mot Akropolis, spelar fotboll med klumpfötter och stundtals känns riktigt trötta. Lindome-förvärvet Zeljkovic är en ljusglimt på den blåröda himlen men i övrigt finns rätt mycket mer att önska av detta Sällskap. GIF Sundsvall ser ut att ha fått fart på en något trögstartad Pontus Engblom i fören. 29-åringen har tre mål noterat på två matcher nu och med dessa strutar har också dubbla vinster noterats. Insatsen mot Vasalund häromsistens var däremot av väldigt blandad karaktär. Första halvleken, grym! Andra halvleken, usel. Borta har bara Öster besegrats under våren så när tvåan skenar en aning finns ändå spännande värde i en ÖIS-etta att jobba in. Dags för värdarna att komma igång nu. Gaffeln (etta-tvåa) spelas i Göteborg.


12. Sunderland – Lincoln  1

Vi avrundar bongen i Storbritannien där industristaden Sunderland ståtar med en playoff-fajt av stor betydelse. Lincoln löste segern i den första av två matcher och har därmed ena foten i en final där troligen Blackpool väntar. Spelmässigt var det The Black Cats, som värdarna kallas, som förde spelet på LNER Stadium utan att få hål på en duktig Bursik mellan stolparna. Hemmalaget har dock en fortsatt tro på detta då Charlie Wyke och hans lagkompisar har en väldigt hög uppsida och bara torskat två hemmamatcher sedan mitten av januari. 1X ska räcka gott.


13. St. Johnstone – Hibernian  2

Finaldags på Hampden Park! Skotska Cupen är framme vid vägs ände och det är något så spännande som två lag utanför Glasgow som gör upp om titeln. Hibernian traskar ut som rättmätig favorit. Laget från Edinburgh slog ut Dundee United i senaste rundan och har därefter både löst en skalp mot Aberdeen i Premiership-spelet likväl som fått med sig 0-0 borta mot Celtic. Skarpskyttarna Nisbet och Boyle vilades dessutom mot de grönvita från Glasgow senast. St. Johnstone gör inte bort sig men håller på det hela taget inte riktigt samma högstanivå. Tvåan avslutar dagen.


Spiken! – Real Madrid

I kampen om pokalen är det bara seger som räknas för Zidanes gäng och även om motståndet är tufft finns inget som tyder på annat än seger för de vitklädda. Etta i huvudstaden.

Skrällen! – Valladolid

Vi spinner vidare på Madrid-temat men denna gång i negativ bemärkelse. De rödvita från staden kan mycket väl snubbla på mållinjen då ett desperat Valladolid har kapaciteten att rubba ett något formsvagt Atleti. Magisk etta.

Har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


svenska spel


96 rader

1. R.Madrid – Villarreal 1
2. Valladolid – A.Madrid 1x
3. Osasuna – Sociedad 2
4. W.Bremen – M-gladb. 12
5. Stuttgart – Bielefeld 12
6. U.Berlin – Leipzig 1
7. Swansea – Barnsley 1×2
8. AIK – Mjällby x2
9. Östersund – Sirius 2
10. J-Södra – Landskrona 2
11. Örgryte – Sundsvall 12
12. Sunderland – Lincoln 1
13. St. Johnst. – Hibernian 2


864 rader

1. R.Madrid – Villarreal 1
2. Valladolid – A.Madrid 1×2
3. Osasuna – Sociedad 2
4. W.Bremen – M-gladb. 12
5. Stuttgart – Bielefeld 12
6. U.Berlin – Leipzig 1
7. Swansea – Barnsley 1×2
8. AIK – Mjällby 1×2
9. Östersund – Sirius 2
10. J-Södra – Landskrona x2
11. Örgryte – Sundsvall 12
12. Sunderland – Lincoln 1x
13. St. Johnst. – Hibernian 2


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Europatipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB

18+ Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-19 02:12

TIPS: Europatipset 19/5

Vi ska titta till flera häftiga fajter under onsdagen. Bland annat bjuds vi på derbyn i London och Rotterdam samt cupfinaler i Italien och Frankrike. Dessutom ska Liverpool jaga vidare …

Annons

Copyright © Fotboll.com 2024   |