Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 23/1
Europatipset

TIPS: Europatipset 23/1

Publicerat 2022-01-22 14:28

Årets hittills svåraste kupong på förhand är här och det är söndagens fotboll från Europa som står för utbudet. England inleder eftermiddagens underhållning innan Italien och Spanien tar över men även franska Ligue 1 och Afrikanska Mästerskapen ska synas bland de 13 utvalda matcherna som utropar flertalet frågeställningar. Håller exempelvis förhandsfavoriten Nigeria för trycket? Kan Rayos hemmaform fortsätta? Är det målfest att vänta i match 6 och 7? Har Spurs ett motvapen den här gången mot Chelsea och hur står sig egentligen Juventus chanser i Milano? Låt oss ta reda på det!

Spelstopp: 14.59 söndag 23 januari


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Milan – Juventus

Alla ögon riktas mot Milano den här kvällen då detta är en en match som inget av lagen har råd att förlora. Milan tappade dyrbara poäng senast och med Milano-derbyt härnäst finns det en överhängande risk att dem på bara några veckor går släpper iväg Inter i en ointaglig ledning om resultaten går emot. Seger är således nästan ett måste vilket också skulle sätta käppar i hjulen för Juventus ambitioner att slå sig in i topp-4.

Gästande Juve har dock inte lyckats besegra någon av topp-4 klubbarna hittills och även om det börjar se bättre ut under Massimilano Allegri finns det fortfarande en del ojämnheter att putsa bort. Skadan på Federico Chiesa kom olägligt och så även Paulo Dybalas kontraktssituation som mycket väl kan sänka Juventus ytterligare framöver. Jämn match att vänta?


Skrällpotential: Getafe

Efter den svaga starten och ett fortsatt skralt bortafacit går Getafe fortfarande under radarn för många. Segern efter nyåret mot Real Madrid sågs som en sällsynt lyckoträff mer beroende på Real Madrids sega ben men faktum är att Getafe är i ett helt annat mentalt läge nu under Quique Sanchez Flores. Sedan han tog över klubben i oktober har Madrid-klubben tagit femte flest poäng i La Liga och bara sett serieledande Real släppa in färre mål.

Real Sociedad ser således ut att bli alltför stora favoriter här, dels pga hemmafördelen men också då Sociedad efter två fina segrar just hemma brutit en dyster svit i ligan och nu är vidare i Copa del Rey på Atléticos bekostnad. Här är det dock värt att ställa frågan om hemmalaget lyckas ställa om från det upphaussade cupmötet senast, liksom om dem är redo för det tuffa spel som Getafe kommer med.


Omgångens säkra: Nigeria

Nigeria är även den här upplagan av AFCON en av de stora förhandsfavoriterna och efter tre segrar hittills är det inte heller så konstigt att favoritskapet även hänger med till den här matchen. Tunisien förlorade två av tre matcher i gruppspelet och har en långt ifrån lika stjärnklädd trupp som Nigeria till mästerskapet.

The Super Eagles har utöver en av hela turneringens slagkraftigaste startelvor också flertalet alternativ att sätta in vid behov vilket också varit påtagligt i VM-kvalet tidigare under året där Nigeria leder sin kvalgrupp. Spelare som Kelechi Iheanacho, Wilfried Ndidi, Moses Simon och Samuel Chukwueze är exempel på spelare som håller en nivå klart högre än många andra i mästerskapet – och inte minst i Tunisien.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 288 rader

1. Chelsea – Tottenham1

Nog var Chelsea tveklöst det bättre laget i dubbelmötet när dessa två möttes i Ligacupen nyligen och med tre raka inbördes segrar utan insläppt mål ligger en ny nära till hands också här. Spurs var väl generösa mot Leicester senast sett till det defensiva arbetet och efter den senaste tidens många poängtapp hänger en Chelsea-seger i luften.

2. Arsenal – Burnley1

Matchen senast mot Liverpool blev inte såsom Arsenal och Mikel Arteta hade velat, men det fanns ändock mycket positivt att ta från den matchen inför resterande del av säsongen. Mot ett offensivt barskrapat Burnley som knappt spelat under 2022 kommer utdelningen då gästerna inte vunnit sedan slutet av oktober och ännu inte på bortaplan i Premier League.

3. Crystal Palace – LiverpoolX2

Liverpool har onekligen klarat sig bra utan Mohamed Salah, Naby Keita och Sadio Mané sett till resultaten de senaste veckorna, men det går samtidigt inte att förneka att offensiven har det klart kämpigare utan dem. Det är en annorlunda kemi och målen är därför mer svårjobbade för tabelltvåan som ligger i riskzonen här mot ett Crystal Palace som visserligen är ojämna men har en spännande högstanivå med Eze och Olise bl a.

4. Leicester – Brighton1X2

Precis som väntat spelade Brighton oavgjort mot Chelsea efter att ha behövt hämta upp ett underläge, och ligans kryss-specialister fortsätter således att vara oberäkneliga i sin förutsägbarhet. Mot ett Leicester som än en gång hade stora problem i försvarsspelet kan det med andra ord lossna ordentligt för gästerna, som dock behöver se upp med hemmalagets offensiva spets. Målrik tillställning att vänta?

5. Milan – Juventus1X

Toppmöte i Serie A och ett viktigt sådant för båda lagen för respektive ambitioner i ligaspelet. Sist dem möttes slutade en jämn historia 1-1 och ett nytt oavgjort resultat är ett troligt scenario även här, med knapp fördel för Milan som lär vara bra revanschsugna efter den tunga förlusten senast mot Spezia – en match de vinner nio gånger av tio.

6. Empoli – Roma12

Två av ligans ojämnaste lag drabbar samman i vad som kan bli en mycket intressant tillställning. Nykomlingen Empoli har redan visat att dem gillar utmaningen när de bättre lagen står för motståndet varpå Roma sannerligen får se upp här. José Mourinhos mannar har en lika låg lägstanivå som de har hög högstanivå varpå frågan är om det räcker hela vägen, men sett till antal mål hemmalaget släppt in hittills är oddsen på deras sida.

7. Torino – Sassuolo1X2

Sett till både formen de senaste omgångarna, hemmafördelen och lagens förra möte är det utan tvekan Torino som får gälla som favoriter här. Sassuolo är dock ett läskigt lag att möta när dem har sin dag offensivt sett varpå Il Toro som är ligans bästa hemmalag efter Inter helt klart måste se upp. Svängig match att vänta som knappast kommer sluta mållöst vilket kräver sin gardering!

8. Alavés – Barcelona2

Säg den glädje som varar, ja för Alavés del inte särskilt länge under nye managern José Luis Mendilibar som efter två nödvändiga kryss åkte på en rejäl smäll mot Betis senast. Alavés har således gått nio matcher utan seger i ligan och förlusten senast lär inte ha gjort mycket för självförtroendet när ett Barcelona på uppgång väntar. Gästerna har haft marginalerna emot i tre raka matcher och kan mycket väl få sig en urladdning här, särskilt om nyförvärvet Ferrán Torres fortsätter imponera.

9. Rayo Vallecano – Athletic Bilbao1

Då Madrid-klubben Rayo även fortsättningsvis är ligans bästa hemmalag och Athletic Bilbao kryssat åtta av 11 bortamatcher hittills ska 1X räcka långt här om behovet finns att gardera. Gästerna har ett par tuffa cupmatcher i benen och kan inte räkna med något gratis på Vallecas varpå Rayo med Falcao i spetsen ändå får ses med goda chanser att gå segrandes ur detta. 1-0 fullt gångbart?

10. Real Sociedad – GetafeX2

Räkna inte bort Getafe bara baserat på deras bortafacit då gästerna absolut har mer att ge än vad man först kan tro. Sociedad lyckades visserligen hålla 1-0 senast mot Celta men kommer från sex raka poängtapp dessförinnan och lyckades exempelvis bara lösa 1-1 mot Alavés i omgången före. Tajt och målsnålt att vänta med krysset som utgångspunkt är det ändå värt att plocka med en väl understreckad tvåa!

11. Montpellier – MonacoX

Monaco har inte varit särskilt lyckosamma på resande fot den här säsongen och har exempelvis gått mållösa ur fem av sina sex senaste bortamatcher i ligan. Det finns dock mer att hämta ur tabellsexan som går en hård kamp om Europa-platserna bl a med Montpellier, som i sin tur sjabblat bort två matcher i rad tack vare femte och sjätte röda kortet för säsongen. Med en tajt match att vänta mellan två jämlika lag är utgångskrysset ingen dum idé.

12. Burkina Faso – GabonX2

Gabon har trots att man fått klara sig utan Pierre-Emerick Aubameyang varit mästerskapets stora utropstecken, och matcherna mot betydligt mer namnkunniga Ghana och Marocko gör att man kommer med gott hopp om ytterligare avancemang. Burkina Faso har haft marginalerna med sig hittills och har inte imponerat spelmässigt varpå Gabon borde kunna lösa detta redan under ordinarie tid.

13. Nigeria – Tunisien1

Sist ut finner vi storfavoriten Nigeria som efter tre raka segrar också hamnat på ’rätt sida’ av slutspelsträdet vilket gör vägen mot semifinalen öppen för deras del, förutsatt att dem också får ut det mesta av sin kapacitet här. Tunisien har inte direkt rosat marknaden hittills i turneringen men har också sig själva att skylla i mångt och mycket. Står upp väl men får ge sig ändå?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |