Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 27/4
Välj liga

TIPS: Europatipset 27/4

Publicerat 2021-04-26 22:08

Det är väldigt mycket brittiskt på tisdagens Europatips. 25 av 26 lag på kupongen plockas från de brittiska öarna. Endast Real Madrid står för undantaget då de tar emot Chelsea i den första semifinalen av två i Champions League. I övrigt är det The Championship, League One och League Two som ska analyseras. Häng med!

Spelstopp: 19:59

Sätter du full pott på Europatipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp direkt!

svenska spel


1. Real Madrid – Chelsea | 2

Real Madrid tvingas alltjämt klara sig utan sin kapten Sergio Ramos och står inför en tuff utmaning när Chelsea gästar Alfredo di Stéfano. Gästerna tog en prestigefylld skalp i helgen genom att besegra London-rivalerna West Ham i ligan, efter att Timo Werner till slut brutit sin långa måltorka. Hemmahörande “Los Blancos” spelade “bara” 0-0 mot Real Betis och tappade därmed mark i kampen om La Liga-titeln, där Barcelona nu ligger bra till efter att båda Madrid-lagen tappat poäng i den senaste omgången. Champions League på tapeten denna gång och känslan är att de blåklädda engelsmannen, som känns hetare för tillfället, får med sig minst ett kryss till returmötet. X2 borde räcka.


2. Brentford – Rotherham | 2

Brentford stod för en bragdartad insats i helgen när laget, trots att Pontus Jansson blev utvisad, lyckades sänka Bournemouth efter ett sent mål. Fransmannen Bryan Mbeumo agerade matchhjälte och “Bina” är klara för kval till Premier League. Tillresta Rotherham kämpar i de nedre regionerna av tabellen och riskerar att få återvända till League One efter säsongen. Med färre matcher på kontot jämfört med Derby som parkerar ovanför finns dock fortfarande chansen att spela sig kvar i den engelska andradivisionen. Ett hemmalag utan avstängde Jansson får se upp och när ettan kläs med på tok för hög streckprocent (cirka 80 i skrivande stund) måste samtliga tecken in. Jobba in bortaskrällen i västra London!


3. Sunderland – Blackpool | 1

Seb Larssons gamla gäng Sunderland kommer att få kvala om en plats i The Championship. Vi som följt lagets resa på Netflix vet att avancemanget skulle betyda mycket för klubben, men det som däremot oroar är att de rödvita sett iskalla ut de senaste veckorna. Ingen seger på fem matcher skvallrar knappast om någon formtopp inför stundande kvalspel, och Wyke och company står inför en klurig uppgift mot toppkonkurrenten Blackpool. Gästerna balanserar på den sista playoff-platsen för tillfället och är i behov av tre poäng för att inte bli omsprungna. I en fight som troligen inte slutar oavgjord ratas krysset helt och endast den lågt betrodda tvåan sällskapar utgångsettan. “Gubbgarderingen” känns fin!


4. Accrington Stanley – Portsmouth | 2

Accrington Stanley har inget annat än ära och heder att spela för inför de avslutande omgångarna i League One. Det har däremot Portsmouth som krigar om en kvalbiljett till den engelska andradivisionen. “Pompey” har blandat och gett under säsongen men finns alltjämt med i toppstriden, där de kan segla förbi både Blackpool och Oxford om det blir seger på Crown Ground. Kapten Tom Naylor och hans kamrater i bortalaget fixade en viktig seger mot Bristol Rovers i den senaste omgången och ligger bra till för att lyckas lägga vantarna på tre nya pinnar. Värdarna har som sagt inget att spela för och med både motivation och högre kapacitet på bortasidan prövas tvåan därför som singel.


5. AFC Wimbledon – Rochdale | 2

Vi beger oss vidare till utkanten av den engelska huvudstaden och tennis-meckat Wimbledon närmare bestämt. En jämn batalj förväntas men hemmalaget ser ändå ut att bli hårt betrodda av tipparna. Bägge kombattanterna fajtas i botten av League One och mest illavarslande ser det ut för gästerna från Greater Manchester som med endast tre matcher kvar att spela har fem pinnar upp till Wigan på säker mark. Mittfältsveteranen Matt Done agerade poängräddare mot Crewe senast med ett mål i den sjunde övertidsminuten och än lever hoppet för The Dale. Streckandet inleds till höger där värdet också finns. Låt målarpenseln vandra så längre stålar finns.


6. Burton – Fleetwood | 2

Fleetwood lämnar Lancashire och beger sig till Staffordshire där Burton väntar på Pirelli Stadium. Vi ska bevittna en match som endast är av akademisk karaktär då båda lagen kommer att placera sig i ingenmansland när säsongen är över. Gästerna äntrar bortagräset som det skickligare sällskapet och kommer direkt från en imponerande 1-0-seger mot Doncaster där skotten Barrie McKay gjorde matchens enda balja. Hemmalaget har gått tre raka fajter utan seger och spås få svårt att hänga med gästerna som besitter ett högre fotbollskunnande. Stabil spiktvåa.


7. Charlton – Crewe | 2

Förra säsongens The Championship-lag Charlton ser ut att missa chansen att få kvalspela för en blixtsnabb comeback i andradivisionen. Efter en blytung förlust mot toppkonkurrenten Peterborough i lördags har de London-bördiga nu två poäng upp till topp 6, som innebär spel i playoff. Hemma på The Valley har The Addicks bara vunnit två av sina 13 senaste matcher och kan således få problem mot mittenlaget Crewe som trots att de inte har något att spela för åtminstone kan mäkta med att förstöra festen för Nigel Adkins hemmahörande mannar. Med allt värde på högerflanken slopas den hårt betrodda ettan helt och hållet. Håll tummar och tår för att tillresta The Railwaymen har en bra dag på jobbet och skräller till fin procent!


8. Peterborough – Doncaster | X

Peterborough tog tidigt ledningen mot Charlton i lördagens viktiga match och lyckades sedan hålla tätt fram till slutsignalen. Detta innebär att The Posh nu i praktiken är klara för spel i The Championship nästa säsong. En poäng mot tillresta Doncaster är det enda som krävs för att direktplatsen ska vara klappad och klar även i teorin. Räkna med att vi får se ett högmotiverat hemmalag. The Vikings, som bortalaget kallas, är dock inget strykgäng och faktum är att de rödvita vann med 3-0 senast London Road besöktes. Richards och company kan mycket väl störa hemmalaget och på så sätt tvinga dem att skjuta upp uppflyttnings-festen en vecka. När ettan streckas ett par varv till månen åker X2 in tidigt.


9. Shrewsbury – Lincoln | 1

Shrewsbury och Lincoln möts i kupongens sista League One-möte och det är ett besviket bortalag som äntrar Greenhouse Meadow. Det såg länge ut att bli en pinne mot serieledarna Hull i lördagens toppmöte, men The Red Imps, som gästerna kallas, orsakade en straff i matchens slutskede och kammade därmed noll hemma i Lincolnshire. Det kommer dock ändå troligen att bli kvalspel för Michael Appletons sällskap som i det stora hela stått för en fin säsong. Men någon given bortaseger denna kväll kan vi knappast förvänta oss då värdarna tagit poäng av topplag som Hull och Sunderland i hemmaborgen under våren. Känslan på förhand är att vi får bevittna en jämn tillställning som kan svänga åt båda håll och när ettan då kläs med blygsamma 10-15 procent åker den in så tidigt det bara går. Den hårt betrodda tvåan får gärna skippas helt och hållet.


10. Bradford – Salford City | X

Vi hoppar ned ett snäpp i det engelska seriesystemet och synar mötet mellan Bradford och Salford City i sömmarna. De tillresta “Lejonen” har vunnit de två senaste mötena mellan lagen, dock hemma på Peninsula Stadium ska sägas. Senast sällskapen fajtades på Valley Parade slutade kampen utan vinnare och med tanke på att det endast skiljer sju poäng mellan lagen, som håller jämn nivå, så är det inte helt otänkbart att poängen delas lika även denna gång. Gästerna ligger bäst till för en seger men med tanke på att viktige irländaren Richard Towell såg rött senast och är avstängd här så tappar de rödvita tyngd på mittfältet. I jakten på hög utdelning är det ingen dum idé att spika det spelvärda krysset!


11. Cheltenham – Carlisle | X

Cheltenham och Carlisle gör upp i Gloucestershire och ett playoff-jagande bortalag från Cumbria ska utan tvekan kunna störa de hemmahörande serieledarna. Historiken skvallrar om att ännu en jämn batalj kan förväntas, även om värdarna gått segrande ur de senaste två fajterna lagen emellan. Tillresta The Blues har tagit poäng i sju av sina åtta senaste matcher och kan absolut inte räknas ut. Med skickliga spelare som Zanzala och Kayode i spetsen kommer backlinjen hos The Robins på andra sidan troligen att få en jobbig afton. Ettan streckas i skrivande stund över 65 procent vilket knappast motsvarar värdarnas segerchanser, som är betydligt lägre än så. X2 blir således den spelvärda melodin på Whaddon Road.


12. Exeter – Grimsby | 1

Kupongens bästa spik hittas i mötet mellan Exeter och Grimsby. Värdarna har gått segrande ur de två senaste fajterna mot kvällens antagonister – den senaste med hela 4-1 efter bländande fint spel av anfallaren Randell Williams som stod för dubbla påsar. Med tre omgångar kvar kan ett högmotiverat hemmalag nå kval till League One och med ligans tokjumbo på andra sidan bärgar The Grecians troligen tre viktiga poäng hemma på Saint James Park. Tidigare nämnde Williams, som fått sparsamt med speltid i de senaste matcherna, ges god möjlighet att hitta målformen igen. Suverän spiketta!


13. Forest Green – Barrow | 1

Vi avrundar 13-jakten på The New Lawn där Forest Green välkomnar Barrow. Det handlar om toppen mot botten då värdarna nu siktar på att befästa sin topp 7-placering, som innebär att de tillåts kvalspela om ett avancemang uppåt i seriesystemet, medan gästerna från Barrow-in-Furness slåss för att hålla näsan ovanför bottenstriden som endast är fem poäng bort. Med en match mindre spelad än Southend som parkerar nedanför strecket ser det onekligen ut som att Rob Kellys manskap kommer klara av att behålla kontraktet i den engelska fjärdedivisionen, även om det inte skulle bli några poäng denna tisdag. Hemmahörande Rovers är bättre på alla positioner och allt talar för att de löser en komfortabel viktoria i hemmaborgen. Spiketta.


Spiken! – Exeter

Exeter jagar playoff till League One och med tre matcher kvar att spela lever hoppet i allra högsta grad. Jumbon Grimsby agerar passande motstånd och mycket talar för att vi får bevittna en pulverisering från hemmalaget. Ettan bankas in med slägga!

Skrällen! – Crewe

Crewe beger sig till sydöstra London med goda möjligheter att skrälla. Ett skakigt Charlton föll mot Peterborough i helgen och kvalbiljetten kan nog glömmas om det blir förlust hemma på The Valley. Fimpa den överstreckade ettan!

Har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel direkt!


svenska spel


96 rader

1. Real Madrid – Chelsea 2
2. Brentford – Rotherham x2
3. Sunderland – Blackpool 12
4. Accrington – Portsmouth 2
5. AFC Wimble. – Rochdale x2
6. Burton – Fleetwood 2
7. Charlton – Crewe x2
8. Peterborough – Doncaster 1×2
9. Shrewsbury – Lincoln 1
10. Bradford – Salford City x
11. Cheltenham – Carlisle x2
12. Exeter – Grimsby 1
13. Forest Green – Barrow 1


864 rader

1. Real Madrid – Chelsea x2
2. Brentford – Rotherham 1×2
3. Sunderland – Blackpool 12
4. Accrington – Portsmouth 2
5. AFC Wimble. – Rochdale 1×2
6. Burton – Fleetwood 2
7. Charlton – Crewe x2
8. Peterborough – Doncaster 1×2
9. Shrewsbury – Lincoln 1x
10. Bradford – Salford City x
11. Cheltenham – Carlisle x2
12. Exeter – Grimsby 1
13. Forest Green – Barrow 1


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Välj liga

Publicerat 2021-04-29 05:11

TIPS: Topptipset 29/4

Det ska spelas semifinaler i Europa League och det är två högintressanta drabbningar vi har framför oss. Får vi se en helengelsk final eller sätter Roma och Villarreal käppar i …

Välj liga

Publicerat 2021-04-26 15:38

Fotbollen på väg att slå igenom som esport

Esport har i många år främst handlat om spel som Counter Strike, Dota 2 och Starcraft. Men, nu börjar klassikern FIFA  konkurrera med de stora giganterna.  Bild: FIFA eWorld Cup 2020 20 …

Copyright © Fotboll.com 2024   |