Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 28/11
Europatipset

TIPS: Europatipset 28/11

Publicerat 2021-11-26 19:29

Inte mindre än fyra toppmatcher runt om Europa plus den allsvenska toppstriden mellan Malmö och Djurgården noteras på kupongen den här söndagen. Flera lag därutöver har också varit ute i det europeiska cupspelet i veckan varpå det kan komma en viss rekyl när ligaspelet återupptas. West Ham, Leicester, Real Sociedad och Tottenham är exempel på dessa vilket gör det värt att fundera ett varv till eller två huruvida dem håller för trycket här på en mycket spännande europatipskupong!

Spelstopp: 14.59 söndag 28 november


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Chelsea – Manchester United

Medan Chelsea fortsätter att gå från klarhet till klarhet, och utan svårigheter kunnat göra sammanlagt 7-0 på Juventus och Leicester efter uppehållet, har Manchester United varit densamma. Ole-Gunnar Solskjaer är borta från tränarbänken efter chockförlusten mot Watford men trots det såg det spelmässiga inte mycket bättre ut mot Villareal i veckan trots att det blev seger i slutändan med 2-0. United riskerar således en ny tuff smäll mot en av titelkandidaterna enligt samma mönster som mot Manchester City och Liverpool.

Chelsea är en klubb i total harmoni för tillfället och det är svårt att se dem gå titellösa den här säsongen. Bäst målskillnad, minst insläppta, flest poäng och bäst hemmafacit i Premier League talar sitt tydliga språk; det måste till något alldeles extra för att gå jämnt upp med detta Chelsea och än mer för att besegra dem.


Skrällpotential: Burnley

Att Burnley gör tre mål i två raka matcher hör knappast till vanligheterna men faktum är att på sina två senaste hemma på Turf Moor har målen trillat in. Först mot Brentford och nu senast mot Crystal Palace vilket gjort att The Clarets kunnat lämna Newcastle och Norwich bakom sig i tabellen. Nyförvärvet Maxwell Cornet ger en annan dimension till offensiven även om Burnley fått bra utdelning på sitt traditionella anfallsspel den senaste tiden.

Tottenham riskerar således att få stora problem här med tanke på Antonio Contes uttalanden efter chockförlusten mot NK Mura i torsdags. Spurs är inte ens i närheten av att vara på den nivån som man behöver vara på enligt italienaren och det räcker att blicka tillbaka mot några av prestationerna den här säsongen för att utan förbehåll hålla med.


Omgångens säkra: Leicester

En svajig inledning till trots är det bara rimligt att anta att saker och ting snart kommer börja landa rätt för Leicester. Kanske att segern i veckans Europa League hemma mot Legia som satt dem i en mycket bra position för vidare avancemang kan vara katalysatorn som får det hela att ta fart. Leicester har gott om potential som inte riktigt kommit till sin rätta såhär långt men med så pass hög höjd ska ett hemmamöte med en nykomling vara en klart överkomlig uppgift.

Watford fick oerhört bra betalt när ett uppgivet Manchester United utan övertygelse gästade Vicarage Road förra helgen, en av de matcher som gav maxutdelningen. Motståndets inställning och även utförande under matchens gång var den främsta anledningen till att Watford kunde vinna med ett par måls marginal och lär knappast få en lika enkel resa här då Jamie Vardy är på hugget efter fem raka matcher utan mål.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 192 rader

1. Chelsea – Manchester United1

Med tanke på var klubbarna står för tillfället råder det inga tvivel om att Chelsea bör tar hem detta med god marginal. Kanske inte rent målmässigt men i alla fall prestationsmässigt då hemmalaget har en helt annan nivå i sig än United som inte lär se mycket av bollinnehavet här.

2. Manchester City – West Ham1

West Ham åkte förvisso dit mot Wolves förra helgen med det hindrade dem inte från att säkra gruppsegern i Europa League i veckan. Mot ett hemmastarkt Manchester City som ser ut att ha växlat upp blir det dock betydligt svårare än när lagen möttes i Ligacupen för en månad sedan.

3. Burnley – Tottenham1X

Leeds lyckades inte stå emot när Tottenham väl började gå för reduceringen förra helgen men Burnley är ett mer organiserat och disciplinerat gäng som har verktygen för att stänga ute detta Spurs. Hemmalaget är i en bra fas nu dessutom och gör inte gästerna jobbet ligger ettan nära till hands!

4. Brentford – Everton1

Såväl Everton som Brentford har tappat de senaste veckorna efter sin fina start och en seger skulle sitta fint för dem båda. Nykomlingen Brentford lyckas dock både skapa och göra mål i sina matcher vilket räcker långt i en sån här match, inte minst då Everton har såväl skadeproblem som avstängningar att ta hänsyn till!

5. Leicester – Watford1

Med en tredjedel av säsongen nu spelad är det hög tid för Leicester att börja leverera på den nivå som vi vant oss vid under Brendan Rodgers. Segern i veckan mot Legia bör kunna sporra till en ny bra start här då gästande Watford håller en lite väl ojämn nivå och fick lite väl god hjälp av United senast.

6. Roma – Torino12

Visst, Torino trivs inte särskilt bra på bortaplan men sedan Ivan Juric kom in har prestationerna i alla fall fått sig ett rejält lyft. Här kan det räcka långt med tanke på att Roma fått kasta ihop ett helt nytt mittfält men då det lär bli böljande och målrikt precis som vanligt är det säkrast att gardera upp tidigt.

7. Napoli – LazioX

En av de två sista matcherna på kupongen står Serie A för när serieledande Napoli tar emot bortasvaga Lazio. Hemmalaget har dock sina egna problem då man saknar viktige Osimhen i offensiven vilket kommer bli kännbart framöver. Fjärde raka poängtappet på g för Napoli?

8. Milan – Sassuolo1X

Trots ett par knackiga veckor resultatmässigt går det ändå inte att undgå att bli imponerad av Milan. Motivationen var större mot Atlético i veckan och hade det inte varit för Sassuolos offensiva kvalitéer, som gav segern här ifjol, hade det gått att lita på Milan fullt ut.

9. Real Madrid – Sevilla1X

Kommer historien att upprepa sig ännu en gång? Real Madrid har inte förlorat på 16 raka hemmamöten med Sevilla och dessutom gjort minst två mål i de 14 senaste vilket sett till att en majoritet av gästernas poängtapp kommit just på bortaplan gör att 1X räcker gott och väl.

10. Espanyol – Real Sociedad1X

I veckan mot Monaco sprack Sociedads svit om 17 matcher obesegrade och frågan är om man inte ligger illa till även här. Espanyol trivs bra hemma där man bl a slagit Real Madrid inledningsvis, och nog borde också katalanerna fått med sig något mot Barcelona senast. Raúl de Tomás avgör?

11. Djurgården – Varberg1X

Varberg får en ny chans att påverka guldstriden när man nu gästar Djurgården som av allt att döma kommer behöva vinna här. Med tanke på att Varberg redan plockat poäng av Elfsborg och Malmö den senaste månaden och kontraktet säkrades förra helgen är detta långt ifrån en drömmotståndare för hemmalaget.

12. Kalmar – Malmö2

Den sena kvitteringen mot Häcken kan visa sig nog så viktig här i slutet för Malmö som nu har SM-guldet i egna händer igen. Ett offensivt piggt Kalmar blir dock en utmaning men MFF har ett klart och tydligt inbördes övertag de senaste säsongerna som gör bortasegern högst trolig ändå.

13. RB Leipzig – Bayer Leverkusen1X2

Det ska mycket till för att någon av dessa ska kunna utmana Bayern om titeln då lägstanivån fortfarande är lite väl låg och ojämn. Höjden finns där vilket ger en intressant match både på pappret men också taktiskt sett, och då det brukar bli jämnt lagen emellan är det säkrast med alla tecken!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |