Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 30/1
Europatipset

TIPS: Europatipset 30/1

Publicerat 2022-01-29 12:35

Med tre hemmaspikar som svek systemet förra veckan då vare sig Arsenal, Nigeria eller Rayo ens lyckades hitta nätet blickar vi ut mot en väldigt blandad men likväl spännande söndagskupong. VM-kvalmötet mellan Kanada och USA sticker ut liksom kvartsfinalerna i Afrikanska Mästerskapen vilket visat sig vara en målsnål turnering, och med många möjliga jämna matcher kan det löna sig med en och annan kryssgardering.

Spelstopp: 15.59 söndag 30 januari


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Egypten – Marocko

Med Afrikanska Mästerskapen nu inne i sin kvartsfinalfas och flera förhandsfavoriter redan utslagna i form av Nigeria, Algeriet och Elfenbenskusten är chansen stor att antingen Egypten eller Marocko når hela vägen till final. Just Mohamed Salahs Egypten slog ut Elfenbenskusten efter straffar i åttondelen och nådde finalen 2017, men gamla meriter lever man å andra sidan inte länge på i AFCON.

Marocko har en av turneringens mest slagkraftiga elvor med flera spelare i den absoluta toppen ute i Europa; Sevillas trio Youssef En-Nesyri Munir och Bono, PSG:s Achraf Hakimi och Fiorentinas Sofyan Amrabat för att nämna några. Det är således inte någon överraskning att Marocko varit det lag som presterat jämnast hittills vilket räcker långt här.


Skrällpotential: Ekvatorial Guinea

Efter att ha hållt jämna steg med Elfenbenskusten i gruppspelet och även besegrat förhandsfavoriten Algeriet i densamma, och nu senast slagit ut ett  på pappret bättre Mali med Liverpools Naby Keïta i spetsen, har lilla Ekvatorial Guinea helt klart momentum på sin sida. Senegal är förvisso också ett starkt lag på pappret men lämnade samtidigt en hel del att önska i gruppspelet.

Sadio Mané har gjort två av Senegals tre mål såhär långt men åkte på en huvudskada senast vilket möjligen kommer inverka på hans möjligheter att prestera på sin absoluta toppnivå. Med tanke på hans betydelse för Senegals offensiv och det målsnåla mästerskap vi sett hittills är det långt ifrån omöjligt att Ekvatorial Guinea lyckas lösa en ny förlängning.


Omgångens säkra: Nottingham Forest

Ny seger senast när formsvaga Barnsley enkelt slogs tillbaka hemma på City Ground innebär att Nottingham Forest med sina sex segrar på de åtta senaste matcherna i ligan med stora steg närmat sig playoff-platserna. Steve Cooper ska såklart ha all credd för att ha galvaniserat truppen och få dem att bli en pålitlig enhet i planens bägge riktningar med den offensiva trion Lewis Grabban, Philip Zinckernagel och Brennan Johnson särskilt tungan på vågen.

Hemmalagets Steve Morrison som gjort sin manager-debut på Cardiffs tränarbänk sedan han efterträdde Mick McCarthy i november har endast sett jumbon Barnsley plocka färre poäng sedan han tog över. Ett formsvagt Cardiff som endast lyckats vinna två och ta poäng i ytterligare tre av de 15 senaste omgångarna innebär tveklöst en lämplig uppgift för gästerna.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 256 rader

1. Cardiff – Nottingham Forest2

Inte mycket går Cardiffs väg för tillfället och inte mycket talar heller för att formkurvan ska vända i närtid, allra minst när ett så pass mycket mer stabilt och formstarkt Nottingham Forest kommer på besök. Gästernas offensiva trio löser minst en boll i nät men troligen två här och där har hemmalaget inget gensvar.

2. Lens – Monaco1X

Spännande möte i Coupe de France där mer välbekanta Monaco verkligen får se upp. Lens skuggar dem i ligan och Lens är svårslagna hemma varpå det kommer krävas en rejäl prestation för att säkra avancemanget. Gästerna har ligans bäste målskytt Wissam Ben-Yedder som ett litet ess i rockärmen men frågan är om inte kollektivet Lens, som slog ut Lille hemma i förra rundan, ändå väger tyngre.

3. Kanada – USA1X

Fortsatt obesegrade Kanada kommer nästintill säkra VM-biljetten vid seger här och med Jonathan Davids målform är det svårt att se förbi att hemmalaget löser minst en pinne. USA har haft det lite kämpigare på resande fot i kvalet hittills och med tuffa vädermässiga förutsättningar här, plus att matchen spelas på konstgräs, blir segern svårlöst. Båda lagen nöjda med en poäng?

4. Egypten – Marocko2

Utöver Mohamed Salah, som inte används på samma utslagsgivande sätt i landslaget som i Liverpool, är det tunt i Egypten och Marocko med sin fina offensiv har således en mycket överkomlig uppgift framför sig. Frågan är väl bara om dem löser det under ordinarie tid?

5. Senegal – Ekvatorial Guinea1X

Ett mer namnkunnigt Senegal kliver in som kupongens största favoriter mot lilla Ekvatorial Guinea men då pressen blivit för mycket för flera stora afrikanska nationer tidigare i mästerskapet har också Senegal ögonen på sig här. Gästerna har momentum på sin sida och slår ur underläge vilket dem gjort väldigt bra tidigare. Överraskar återigen?

6. Standard Liége – Mechelen12

Såväl Mechelen som klassiska Standard Liége lever en tämligen anonym tillvaro i belgiska högstaligan då dem har närmare till det negativa kvalet än upp till topp-4. Då Standard är ett av ligans sämsta hemmalag och gästerna ett av de sämsta bortalagen är det en oviss tillställning som väntar där det är säkrast att ta med så många garderingar som plånboken tillåter!

7. KV Kortrijk – Club Brügge1X2

Svårslagna Kortrijk har kryssat fler matcher än något annat lag i ligaspelet såhär långt och med tanke på att tabelltvåan likaså mer namnkunniga Brügge tappat en hel del poäng mot slutet får krysset snabbt gardera upp utgångstvåan.

8. Gent – Royal Antwerpen12

Med ligans bäste målskytt Michael Frey, som gjort tre mål från sina tre starter under 2021 och 18 totalt, har gästande Antwerpen alltid lite närmare till segern. Hemmastarka Gent, som tagit nästan dubbelt så många poäng hemma som borta, blir dock en utmaning även om dem bara lyckats vinna en av sina sex senaste matcher. Tidig gardering!

9. Portimonense – CD Tondela12

Målsnåla Portimonense befinner sig i sin djupaste formsvacka den här säsongen efter fem raka utan seger, men ska det vända någon gång är det väl mot ett Tondela som endast lyckats besegra jumbon Belenenses på bortaplan hittills – och dessutom förlorat fler matcher än någon annan. Gästerna saknar även sin bäste målskytt João Pedro som är avstängd vilket mycket väl kan bli avgörande. Tvåan rensar dock fint?!

10. FC Vizela – Vitória Guimarães2

Med ett mer offensivt skickligt Guimarães på planen här som jagar Europa-fotboll nästa säsong, tillsammans med hemmalagets tämligen generösa defensiv i alla fall mot topplagen, får tvåan gälla som utgångstecken. Detta trots deras rätt skrala bortafacit som endast sett dem vinna två av sina 20 senaste på bortaplan. Vizela är inte mycket för världen och med blott fyra segrar hittills flörtar dem verkligen med nedflyttningsstrecket!

11. Braga – Moreirense1

Självförtroendet är på topp i tabellfyran Braga som lyckades vända underläge till seger borta mot tvåan Sporting senast. Med sex raka segrar, där man dessutom gjort minst två i samtliga, mot bottengänget Moreirense som är ett av ligans sämsta bortalag ska inte ettan vara särskilt hotad här.

12. FC Sion – Grasshoppers1X

Ojämna Sion kommer med en knapp hemmafördel när nykomlingen Grasshoppers, som kryssat flest matcher av alla hittills, kommer på besök i Super League. Duon är en bra bit efter de fyra stora lagen i toppen av tabellen och sett till fjolåret är det inte konstigt; Sion slutade på nästsist medan Grasshoppers tillhörde andradivisionen. Jämnt att vänta mellan två begränsade lag?

13. Mirandés – Málaga1

Mittenlag ifjol och snäppet därunder i nuläget. Såväl Mirandés som Málaga lever en anonym tillvaro i spanska Segunda där inget av lagen imponerat den senaste tiden. Det är således mycket troligt att hemmafördelen blir avgörande här då Mirandés trots allt vunnit tre av sina fem senast hemma medan Málaga bara lyckats ta fler poäng än, och för den skull besegra, jumbon Alcorcon på bortaplan såhär långt.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |