Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 30/6
Europatipset

TIPS: Europatipset 30/6

Publicerat 2021-06-30 14:03

Varken EM eller Copa América när juni ska tas till handlingarna. Istället hämtas samtliga matcher från Sverige och Norge där de hetaste matcherna spelas i vårt grannland. Där synas både spännande värdespikar såväl som knallar. Kupongens bästa skrällchans hittas däremot i Uddevalla där Nordvärmland ska jobbas in. Här finns alla möjligheter till hög avkastning. Lycka till!

Spelstopp: 17:59

Sätter du full pott på Europatipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp nedan eller läs mer om Svenska Spel först.


svenska spel


1. Brann – Lilleström  1

Vi börjar med att hålla hårt i den norska mössan för allt tar sin början med att vi spikar av superjumbon Brann hemmavid. Klubben från Bergen har fått bita i gräset åtta gånger på tio försök i ligaspelet och krisen blev inte mindre efter att värdklubben torskade Vestlandsderbyet mot Haugesund med 0-1 nyligen. Lilleström är däremot ett motstånd som brukar funka för Kåre Ingebrigtsen och hans mannar.

LSK har inte vunnit inbördes på sex raka ligaförsök och när spelbolagen målar upp ettan som tämligen klar favorit medan svenska folket är av helt annan åsikt är det bara smacka in Brann som en tuff, vinglig men samtidigt spännande singel.


2. Molde – Strömsgodset  1

Någon mössa att hålla hårt i lär inte krävas på Aker Stadion då Norges för tillfället bästa fotbollslag i Molde ställs mot ett bortalag av sämre kvalité. Erling Moes herrar tog en fenomenal skalp mot Bodö/Glimt på bortabana och bröt därmed Glimts drygt 25 månader långa poängsvit hemma. Framåt ståtar MFK med ligans bästa offensiv där Omoijuanfo är ostoppbar för tillfället.

Godset var ganska heta i hemmamötet med Sandefjord häromsistens men nu blir det åter en uppgift som är för tuff för Håkon Wibe-Lunds manskap. Besökarna har en vinst på resande fot mot Molde sedan 1998 och det är en trend som kommer hålla i sig även efter denna dust. Att ettan ser rätt trött ut rent värdemässigt kan inte hjälpas. Banka av!


3. Rosenborg – Haugesund  1

Tre raka förluster hör knappast till vanligheterna när det handlar om Rosenborg men så är fallet. Trollungarna från Trondheim hade sin målkung Kristoffer Zachariassen tillbaka i spel efter avstängning mot Lilleström häromsistens men det hjälpte föga då LSK vann med 2-0. Nya möjligheter då Haugesund gästar Lerkendal.

Ett bortagäng som ännu inte vunnit på resande fot och i fjol blev det förlust i motsvarande möte med 1-2. Dags för Hareide och gänget att hoppa in på segerspåret igen. Ettan verkar hamna skapligt värdemässigt och då ger vi fullt förtroende till värdklubben.


4. Sandefjord – Bodö/Glimt  2

Bodö/Glimt svarade upp 0-2-torsken mot Molde med en väldigt stark prestation då Stabaek var chanslösa på Aspmyra Stadion. Trots segern var knappast allting frid och fröjd i det gula lägret. Sondre Sörli fick utgå med en befarad korsbandsskada och Ola Solbakken har problem med en axel. Två gubbar som knappast Glimt har råd att vara utan under längre tid.

Sandefjord vann senaste hemmamatchen klart (3-0 mot Viking) och brukar dessutom spela jämna duster mot just Bodö-laget. Den här tvåan är långt ifrån given. På större system är det läge att smaska på med alla tecken på Release Arena.


5. Tromsö – Kristiansund  1

Nästan så långt ut man kan komma i den bebodda delen av världen ligger Tromsö. Nykomlingen har haft en svettig återkomst till Eliteserien, men tack vare värvningsfullträffen av nigerianen Moses Ebiye har TIL strutar på gång hela tiden; fyra baljor på fyra kamper är strikerns bästa säsongsstart någonsin. Kan bara försvaret prestera som det gör i sina bästa stunder kommer värdarna klättra.

Kristiansund ligger högt uppe i tabellen vilket till stor del är frukten av att starkt hemmaspel. Borta vet man aldrig vad man får av “Ugglorna”, så gå för spikettan vars värde inspirerar!


6. Viking – Stabaek  2

Sista stoppet på Norge-resan sker i Stavanger dit ett ifrågasatt Stabaek kommer. Gästerna, med Janne Jönsson vid rodret, radar upp förluster för tillfället och har det funnits anledningar att gnälla på Brann finns stora anledningar att även klanka ner en del på Stabaek som också bara vunnit en futtig match inledningsvis. Truppen som besökarna ställer ut på banan är ändå tämligen välansad.

Bland annat finns sparkapital i japanen Kinoshita och Oliver Edvardsen som har väldigt mycket fotboll i sig. Viking är upp och ner där dessa lags tre senaste inbördes matcher slutat med delad poäng. En etta i krokarna runt 65-70 procent lockar inte alls. X2 för värde är vägen att gå.


7. Hudiksvalls FF – Piteå  1

Tre poäng skiljer Hudiksvall och Piteå i Ettan Norra, och även om gästerna lider av de långa resorna har norrbottningarna massvis med sparkapital som alltid ger Pite kontakt. Sylvasse Pashang Abdulla har redan hunnit finna nätet sju gånger, och fler lär det bli. Kanske redan mot hemmalagets något porösa försvar.

HuFF är i nuläget ändå tämligen svårslagna och kliver ut på Glysisvallen med fyra raka utan torsk i alla tävlingar. Svenska folket verkar dessutom gilla tvåan lite väl mycket och ska vi lita till bettingsidorna med odds är det här trots allt en fajt som ska gå i hemmalagets favör. Helgarderingen är därmed inte så dum att plocka fram i glada Hudik.


8. Vänersborgs FK – Lidköping  1

Lidköping är något av mästare på att tappa ledningar. Först föll gästerna ihop totalt hemma mot Forward där 3-0 blev till 3-4 och även en 2-0-ledning borta mot Alingsås blev till sand (2-2) innan slutsingnalen. Inte konstigt därmed att LFK fortsatt står utan seger i seriespelet. Vänersborg föll efter dubbla straffmål i baken då Nordvärmland klev av planen med en 2-0-seger häromsistens.

VFK visade däremot i matchen innan att laget inte är någon slagpåse i årets tvåa då Grebbestad fick åka bananbåt ute på Bohuskusten efter en solklar 4-1-skalp till Raimo Käkeläs mannar. Visst ska värdarna stå som favoriter och med 1X är vi hamn.


9. Oddevold – Nordvärmland  X

Inte mindre än två gånger om inom loppet av två minuter fick Nordvärmland testa på lyckan från elva meter. Först Niklas Bengtsson och därefter Emil Portén som båda förvaltade sina straffar på bästa sätt och NFF kunde därefter defilera i mål och tvåla till Vänersborg med en 2-0-seger. Starkt av gästerna som dessförinnan haft stora bekymmer att få ihop defensiven.

Oddevold är ruggigt bra för tillfället men här målas Uddavallas fotbollsstolthet upp till på tok för stora favoriter. Kan hemmalaget kryssa och dessutom gå mållösa från matcherna mot Skövde likväl som Stenungsund ska absolut Ambjörby-laget kunna skrälla till magnifik spelprocent. Hela upp och jobba X2!


10. IK Tord – Dalstorp  X2

Dalstorp har visserligen inte fått den start som klubben velat på säsongen men att det både finns bredd och kvalité i truppen råder det ingen tvekan om. Både Varberg och Höganäs har fått smaka på DIF:s stabila offensiv och kan gästerna dessutom få lite fason på defensiven kommer poäng och segrar i större utsträckning ticka in. Varför inte starta redan denna onsdag? Tord har på sistone skördat poäng eller segrar mot bottenlagen i serien men mot lite bättre motstånd räcker inte Jönköpingslaget riktigt till. X2 lockar massor och blir också valet.


11. Ullared – Västra Frölunda  2

I fjol kvalade Frölunda upp till Division 1 efter en 2-0-skalp hemma mot Åtvidaberg och därefter 1-3-torsk borta vilket gjorde att uppflyttningen löstes i kraft av bortamål. Firandet kom dock snabbt av sig för Göteborgsklubben då det visade sig att VF använt spelare som inte var med i protokollet och Åtvid tilldömdes segern och tog därmed steget upp istället. En olycka kommer sällan ensam och efter debaclet förra säsongen har Västra Frölunda startat säsongen genomuselt och är fortsatt segerlösa efter fem omgångar.

Att gästerna ska husera på jumboplatsen speciellt länge till är knappast troligt och Ullared borta är en bra uppgift när de grönvita ska skörda en seger. Värdklubben från shoppingmeckat var aldrig riktigt nära mot Vinberg i förra omgången trots 3-4-förlusten. UIK föll dessutom i mötet dessa gäng emellan förra sommaren med 1-3. Liknande siffror är inte omöjliga att skåda även denna gång. Mycket spännande tvåa.


12. Gamla Upsala – Österåker  1

I Uppsala ska två gäng som redan stött på varandra i sommar slåss om nya poäng. Gamla Upsala vann bortafajten mot Österåker så sent som för drygt tre veckor sedan med 2-1 men därefter har det varit sämre utdelning poängmässigt för GUSK. Trots bra spelmässiga prestationer har varken Lidingö, Järfälla eller Arlanda kunnat fällas.

Österåker är å sin sida i ganska gott slag med nio inspelade poäng på fyra matcher samtidigt som besökarna allt som oftast är inblandade i rätt målrika bataljer. Dags att plocka fram den gamla klassiska gubbgarderingen och plita ner etta-tvåa på Gamlis IP.


svenska spel


13. Huddinge – Eskilstuna City  1

Förutom en 2-1-seger mot Rynninge har Eskilstuna City kammat noll i samtliga seriematcher. Insatsen mot Syrianska hemmavid i förra omgången kunde däremot fått ett bättre öde än en hedersam 2-3-torsk då City höll spelet uppe väl så bra och hade också 2-2 med drygt tio minuter kvar att spela. Nu får Robin Norlin och hans kamrater i bortalägret en ny tuff utmaning.

Huddinge på bortabana är en rejäl värdemätare vilket inte minst HIF:s två första fajter på Källbrinks IP, 5-1 mot Tyresö och 4-1 mot Arameisk-Syrianska, visar. Ettan är såklart trolig men kommer förmodligen stänga i krokarna runt 70 procent vilket gör att ett inte helt osannolikt kryss tar plats som stödhjul i jakten på större stålar.


Spiken! – Molde

Med fin vind i ryggen och ligans bästa spelare, Ohi Omoijuanfo, i kanonform ska Molde ganska enkelt kunna montera ner ett mediokert Strömsgodset på hemmaplan.

Skrällen! – Nordvärmland

Division 2 Norra Götaland är en ganska jämn serie generellt och även om Oddevold varit väldigt bra på sistone är inte 80 procent försvarbart på gänget från Uddevalla. Nordvärmland återfinns bara fyra pinnar bakom i tabellen och kommer från en stabil 2-0-seger mot Vänersborg. Tvåan ska givetvis med i match 9!

Har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


96 rader

1. Brann – Lilleström 1
2. Molde – Strömsgodset 1
3. Rosenborg – Haugesund 1
4. Sandefjord – Bodö/Glimt 2
5. Tromsö – Kristiansund 1
6. Viking – Stabaek x2
7. Hudiksvall – Piteå 1x
8. Vänersborg – Lidköping 1
9. Oddevold – Nordvärmland 1×2
10. IK Tord – Dalstorp x2
11. Ullared – Västra Frölunda 2
12. Gamla Upsala – Österåker 12
13. Huddinge – Eskilstuna City 1x

 

864 rader

1. Brann – Lilleström 1
2. Molde – Strömsgodset 1
3. Rosenborg – Haugesund 1
4. Sandefjord – Bodö/Glimt 1×2
5. Tromsö – Kristiansund 1
6. Viking – Stabaek x2
7. Hudiksvall – Piteå 1×2
8. Vänersborg – Lidköping 1x
9. Oddevold – Nordvärmland 1×2
10. IK Tord – Dalstorp x2
11. Ullared – Västra Frölunda 2
12. Gamla Upsala – Österåker 12
13. Huddinge – Eskilstuna City 1x


svenska spel


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att lägga din rad på Europatipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB

18+ Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |