Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 31/10
Europatipset

TIPS: Europatipset 31/10

Publicerat 2021-10-29 15:53

Europatipset lockar med fem extra miljoner i jackpott den här söndagen som med ett fint utbud följer förra veckans Super Sunday. Denna kupong innehåller kanske inte riktigt lika många matcher som får det att vattnas i munnen men nog blir det sevärt i Zlatans Milan som åker till Rom och Alexander Isaks Sociedad som derbyspelar mot Bilbao. Och för den som främst följer Allsvenskan går det inte att se förbi Djurgårdens bortamöte med krislaget Örebro eller ett Norrköping som tar emot titeljagande Elfsborg. Läge att pynta för några extra garderingar?

Spelstopp: 14.59 söndag 31 oktober


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Roma – Milan

Zlatan Ibrahimovic är bara en av flera som kommit tillbaka från skadebekymmer de senaste omgångarna och senast mot Torino var det anfallskollegan Oliver Giroud som avgjorde med matchens enda mål. Tillsammans med Napoli är Milan fortsatt obesegrade och toppar Serie A med 28 av 30 poäng vilket är en historiskt bra start, men som inte heller kan hålla hur länge som helst. I veckan väntar returmöte mot Porto i Champions League som efter tre raka förluster innebär att det nog måste bli seger för att avancemanget fortfarande ska vara inom räckhåll.

Då Milan fått med sig några poäng mer än de förtjänat inledningsvis finns risken att de med lite bristande fokus och om det roteras hamnar i trubbel här. Roma har sett bra ut mot såväl Napoli som Juventus och skapade också en hel del mot Cagliari senast. Med den elva som José Mourinho har att tillgå finns en hög kapacitet som blivit allt bättre och jämnare sedan derbyförlusten mot Lazio. Nicolo Zaniolo, Lorenzo Pellegrini och Tammy Abraham har verkligen klivit fram den senaste tiden och kan mycket väl bli matchavgörande.


Skrällpotential: Venezia

Precis som ifjol har Genoa fått en tung start på säsongen där det blivit blott en seger på de tio inledande omgångarna. Förra hösten var man tredje sämst fram till årsskiftet rent poängmässigt men hade också vid det laget släppt in tredje flest mål. Än så länge den här säsongen har endast Spezia släppt in fler än Genoa vilket ändå får sägas ökar chanserna för att ett målsnålt Venezia ska kunna bättra på sin målskörd. Nykomlingen har kanske inte haft så mycket att säga till om mot de bättre klubbarna man mött från tabelltoppen men mot övriga läggs inga fingrar emellan – och är på inget sätt den underdog som streckfördelningen antyder.

Kan gästerna få igång förra säsongens bäste målskytt Francesco Forte, som stod för 14 ligamål i Serie B, finns alla möjligheter att man plockar både en och tre poäng från matcher som dessa. Genoa är precis som tidigare säsonger inte att lita på och med näst flest insläppta mål från fasta situationer såhär långt är det kanske där luckan finns för Venezia. Men då båda lagen dragit på sig flest gula kort hittills kan det bli en riktig holmgång detta så kanske säkrast att plocka alla tecken?


Omgångens säkra: Djurgården

Djurgården följde visserligen upp en blek derbyinsats med att oförtjänt besegra Kalmar och nu senast åka på ett riktigt bananskal i form av IFK Göteborg på bortaplan. Tack vare det har såväl Malmö som Elfsborg passerat förbi i tabellen vilket såklart gör Allsvenskan lite extra spännande just nu då inget lag har kopplat något grepp om SM-guldet. Stockholmarna hade det i mångt och mycket i egna händer men höll inte för trycket mot AIK och är nu i en sits där man absolut måste besegra Örebro – vilket väl inte ska vara några större problem med tanke på att hemmalaget bommat samtliga chanser att krympa avståndet till platserna över nedflyttningsstrecket.

På pappret är det en enkel seger då Djurgården vunnit fyra av lagens fem senaste inbördes möten, samtliga fyra med slutresultatet 3-0. Örebro är nu till skillnad från då i allra högsta grad tippade att degraderas till Superettan efter att ha kryssat i måste-matchen mot Halmstad senast vilket innebär att det är 11 poäng plus målskillnad upp till säker mark med endast 15 poäng kvar att spela om. Är man sämsta hemmalaget i serien är det dock inte konstigt att man befinner sig här eller att man förlorat sju av sina nio senaste.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 192 rader

1. Aston Villa – West HamX2

West Ham är i strålande form och kommer med ett starkt självförtroende till Villa Park med sikte på samtliga poäng. Så taktiskt ofärdiga som Villa sett ut inledningsvis är gästernas favoritskap berättigat men visst finns det mer att ta av i hemmalaget.

2. Norwich – Leeds2

Skador har tagit hårt på Leeds hittills men bara Kalvin Phillips och Raphinha är tillbaka här ska även denna nykomling kunna besegras. Norwich har alla möjliga problem för tillfället och har exempelvis inte gjort mål på fem raka matcher vilket knappast inger något vidare förtroende.

3. Roma – Milan1

Eftersom detta är en av två matcher som är sist ut på kupongen finns bra spikvärde att hämta här och ett Milan som haft marginalerna med sig på sistone kommer inkassera första ligaförlusten förr eller senare. Roma har sett pigga ut spelmässigt på sistone och får således utgångstipset!

4. Genoa – Venezia12

Svag form hos båda lagen här där defensiven varit hemmalagets största bekymmer hittills medan offensiven varit gästernas akilleshäl. Tufft att vänta mellan två hårdföra lag som är i stort behov av poäng och det går inte att utesluta att någon av dem drar på sig ett rött vilket gör gaffeln befogad.

5. Sassuolo – Empoli12

Trots att De Zerbi är borta fortsätter Sassuolo att underhålla där skalpen senast mot Juventus såklart är en fin fjärde i hatten. Det återstår att se dock huruvida de kan hålla i ett par matcher i rad nu, något som inte är en självklarhet vilket en frejdig nykomling som Empoli kan utnyttja.

6. Norrköping – ElfsborgX

Inget av lagen kryssar visserligen särskilt ofta men Norrköping tar en majoritet av sina poäng hemma medan Elfsborg är seriens vassaste bortalag. Då båda lagen har tabellpositioner att spela om lär det också bli en tajt match precis som lagens tidigare möten det senaste året.

7.  Örebro – Djurgården2

Örebro har ett sista litet halmstrå kvar men frågan är hur väl det håller ihop om Djurgården tar tag i den här matchen och gör första målet. Gästerna måste vinna för att hänga med i toppstriden och har ett par svaga insatser bakom sig vilket kräver sin rekyl. Bra spikbud!

8. Atlético Madrid – Betis1X

Båda lagen har Europa i veckan vilket kan påverka matchbilden men Atléticos bredd ska samtidigt kunna klara av det. Det kommer också krävas en stark elva och en bra insats då Betis som varit en frisk fläkt inledningsvis sällan förlorar – vilket ger fint skrällvärde på krysset.

9. Getafe – Espanyol1X

Getafe har inte gjort många glada den här säsongen men kanske att den allra värsta rötan i alla fall är bakom dem nu. Tre kryss på sina fyra senaste matcher tyder i alla fall på det och mot nykomlingen Espanyol utan de Tomás kanske det är dags att dra nytta av sin La Liga-erfarenhet och ta första segern för säsongen?

10. Real Sociedad – Athletic Bilbao1X2

Spännande förutsättningar råder när det återigen vankas derby i Baskien. Sociedad leder överraskande La Liga och är obesegrade i 13 raka matcher nu vilket ett defensivt tajt Bilbao såklart vill ändra på. Gästerna har bara förlorat en match hittills och ger sig inte i första taget här. Läge för alla tecken!

11. Clermont – MarseilleX2

Nykomlingen Clermont har stått för en klart godkänd inledning och det ska bli spännande att se om de kan följa upp hemmasegern mot Lille med en ny stark insats här. Marseille har ju som bekant ett par tuffa matcher i benen nu och ska ut i Europa härnäst vilket ger fint skrällvärde.

12. Montpellier – NantesX

Sett till formtabellen är det fördel gästande Nantes men frågan är om inte hemmafördelen, där Montpellier tagit 11 av sina 13 inspelade poäng hittills, väger upp det. Inget av lagen har en särskilt sprudlande offensiv och har gjort en betydande del från fasta situationer vilket talar för en låst tillställning här.

13. Augsburg – Stuttgart1

Svag form på båda lagen här och få ljusglimtar i sikte men att Augsburgs enda seger kommit hemma, mot Mönchengladbach dessutom, tillsammans med att Stuttgart fortfarande inte vunnit på bortaplan avgör teckenplaceringen här – vid större system dock är det bara att strössla på!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |