Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 4/7
Europatipset

TIPS: Europatipset 4/7

Publicerat 2021-07-04 01:02

Smattrande söndag väntar när Allsvenskan bistår med hela fyra matcher. Två ytterligare tar plats under måndagen där bland annat El Västico väntar i Göteborg. Damallsvenskan, Ettan Norra och Eliteserien tittas även till på vägen mot 13 gröna bockar. Let’s do this!

Spelstopp: 14:59

Sätter du full pott på Europatipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel, Sveriges bettingsida! Klicka bara nedan för att komma till Svenska Spel.


svenska spel


1. Hammarby – HalmstadX

Söndagen är här och vi får gladeligen hugga tag i en fyrling allsvenska matcher. Hammarby har som bekant strukturerat om en del organisatoriskt. Billborn är borta som tränare och in har istället Milos Milojevic kommit för att leda laget de närmaste åren. Något oklart hur detta påverkar truppen i sin helhet men med höga krav på verksamheten och endast tre segrar på åtta vårmatcher fanns kanske inte mycket annat att göra.

Halmstad har inte gjort bort sig i sin comeback i finrummet. HBK har fått in stabilitet framåt i Marcus Antonsson men även i Amir Al-Ammari som visat sig vara en klockren värvning. Krysset får omedelbart plats tillsammans med den favorittyngda ettan.


2. Häcken – AIKX

Även Häcken har gjort om runt ledarstaben. Andreas Alm drog till Odense för att leda danskarna till framgång. Noterbart är att han kommer få sällskap av sin gamla AIK-bekanting Björn Wesström som ska fungera som sportslig ansvarig för klubben. På Hisingen är det numera Per-Mathias Högmo som ska dra skutan åt rätt håll och till sitt förfogande finns en jättefin trupp som inte fått ut sitt kunnande under våren.

AIK tillsammans med sportchefen Henrik Jurelius har inte kunnat bekräfta huruvida Seb Larsson och Mikael Lustig spelar på söndag. Gnaget utan duon är såklart ett något sämre lag än med dessa två på banan. Krysset känns ändå som ett första tecken att måla ner. På större system plockas ettan med.


3. Sirius – Mjällby2

Det känns som publiken på Studenternas kommer få se en rätt målsnål tillställning. Varken Sirius eller Mjällby har visat på någon sprakande offensiv samtidigt som MAIF är ett av ligans mest ramstarka gäng med endast sju insläppta mål under våren. Uppsala-laget tappade som bekant Vecchia till Rosenborg och har fått in Christian Kouakou offensivt som ersättare.

Helt okej trots allt då Kouakou visat prov på sin målfarlighet även i Allsvenskan. Hoppet om någon form av sommarvärvning har såklart ändå funnits för att spetsa till det ytterligare men den största nyheten som den blåsvarta publiken bjudits på är värvningen av maskoten Spurt! X2 känns på det hela taget vettigt i Uppland.


4. Varberg – Kalmar FF2

Efter två säsonger med negativt kval verkar äntligen Kalmar FF fått lite ordning på det allsvenska torpet. KFF har löst poäng och segrar i sju av de åtta första matcherna och ser på det hela taget stabila ut.

Varberg har inte haft samma flyt i sitt spel denna väldigt tuffa andra säsong i finrummet. Jocke Persson kommer dessutom få lösa denna uppgift utan Luke Le Roux samt Jean Carlos de Brito som straffas med avstängning efter en incident i U21-allsvenskan. Inte optimalt! Tvåan känns både rimlig och trolig i Halland.


5. Odds BK – Rosenborg1

Vi tar oss över gränsen till Norge och Eliteserien för att beskåda ett Rosenborg i djup kris. Trollungarna hade under våren en förhoppning att kunna vara med och utmana i toppen, men en poäng på fyra omgångar har tagit ner RBK på jorden. Svenskkolonin är inget vidare, och än mer oroväckande är att stjärnan Zachariassen inte kunde få hål på anonyma Haugesund.

Odds form är den exakt motsatta, och Oddrane kan ännu skryta med att vara obesegrade på Skagerak Arena. Mushaga Bakenga står för målen, och Trondheimsonen sänker mer än gärna sin gamla klubb. Ettan först i Skien.


6. Sarpsborg – Molde1

Nästan så långt ner man kan komma i Norge ligger Sarpsborg vars tabelläge är utsatt, men inte katastrofalt. S08, med Anton Salétros numera bofast i startelvan, har defensiven som styrka som till stor del gett framgångar mot bra motstånd som Rosenborg och Odd. Därmed kommer Moldes målvirtuos Ohi Omoijuanfo (13 kassar på elva seriekamper) få något att bita i.

Gästerna är lite mer sårbara på bortaplan, och med stora framgångar den senaste tiden lär stunden snart vara kommen för en reaktion. Kanske redan på Sarpsborg Stadion där knallettan bör förstärkas till 100 procent.


7. Strömsgodset – Vålerengen1

Radens sista norska akt går av stapeln på Marienlyst Stadion. Här tar mittenlaget Strömsgodset igen de poängtapp som sker ute i landet genom att vara obarmhärtiga mot sina motståndare; Godset har visat att kamperna kan dödas tidigt med målkavalkader eller att vändningar sent i matchen inte är något problem när Fred Friday med sina kassar visar att han minsann inte är en söndagslirare.

Kan man lita på stora, starka Vålerengen? Resultaten ser bra ut, men många gånger är det bra svettigt för huvudstadsklubben som kommer från två segrar, men inte tagit nio pinnar på tre matcher i följd sedan september 2018. Spikettan är fräck, men belöningen god.


8. Hammarby Talang – Karlstad1

Hammarby dyker upp igen, men nu i form av sitt talanglag i Ettan Norra. De senaste veckorna har jumbon Bajen visat prov på förbättrat spel där fyra poäng på tre omgångar är säsongsbästa för de grönvita. Jaheem Burke ger dessutom värdarna lite mer att säga till om nu när det börjat lossna målmässigt.

Karlstad, utan sin avstängda striker Andreas Bellander, har börjat uppvisa defensiva brister och detta i synnerhet på främmande mattor. Värmlänningarna är dessutom gravt överstreckade, och därmed blir valet lite våghalsiga, men gott rensande 1X på Hammarby IP!


9. Haninge – SandvikenX

Strax söder om Stockholm är platsen där IFK Haninge inhämtar större delen av sina poäng. Kamraterna tar plats bland seriens absolut bästa hemmalag och har försvarare som Filip Milenkovic, Dragan Kabic och Sal Jobarteh att tacka för den ramstarka defensiven. Sandviken är en klar uppflyttningskandidat, men har börjat vackla i borfajterna. Naeem Mohammeds återkommande mål räcker alltså inte, och för att pricka in skrällen målar vi på brett och jämnt omedelbart.


10. Umeå FC – Piteå1

Derbyt i de norra delarna av vårt land väntas bli en ensidig historia. Med sju matcher utan nederlag varav sex segrar har Umeå en form som Piteå bara kan drömma om. Avsaknaden av den avstängde mittfältaren Stefan Lindmark torde därmed vara högst marginell nu när värdarna går som tåget. Pite blandar och ger, men det är tydligt att de skrala bortaresultaten är vad som drar ner gästerna. På Umeå Energi Arena blir det inga poäng för de rödvita som längtar hem. Spika på och ta skotern till nästa kamp.


11. Djurgården – Linköping2

Även damernas Allsvenskan tar plats på raden via en kamp på Vikingavallen. Resultaten har gått DIF:s väg den senaste tiden, men en titt bakåt bekräftar att målprodultionen är Blårändernas stora aber. Bara åtta bollar har hittat in i rätt kasse, och sex av dessa kom innan sommaren. Svårt att få till mer när ingen spelare gjort mer än två mål så här långt.

Linköping är klart mer pålitliga på den fronten i och med att Uchenna Kanu nu fått en lagrival i Cornelia Kapocs. Den sistnämnda är nu bara en balja bakom nigerianskan i den interna skytteligan vilket sporrar bägge. Tvåan svävar runt 60 procent och räds inte att singlas.


12. IFK Göteborg – Elfsborg2

I rikets andra stad ska El Västico spelas, och Elfsborg andas den trygghet som är så viktigt. Fjolårstvåan från Borås har behållit sin tränare och större delen av den framgångsrika truppen. Förvisso har försvararen Joseph Okumu nyligen sålts till Gent, men Guliganerna är så mycket mer än bara en spelare. Spelare in och ut har varit Blåvitts melodi, och nu även tränare.

Roland Nilsson fick gå efter alldeles för många kryss, men frågan är hur mycket bättre Mikael Stahre är. Marek Hamsik har lämnat, men Oscar Wendt och Marcus Berg tillkommer. Dock kommer duon att behöva ett par träningar innan inhopp är aktuella, så frågan är hur bra elvan är. Det skulle inte förvåna om de gulsvarta kontrar bort Änglarna. Dunka dit chanstvåan!


13. Djurgården – Örebro2

Radens största skräll får runda av kalaset. DIF skuggar MFF i toppen, men Blåränderna såg klart mänskligare ut mot slutet av våren när poäng tappades mot motstånd av varierande kvalitet som Blåvitt (0-0) och Degerfors (0-2). ÖSK rosade inte marknaden under våren, men det finns ljusglimtar som lovar gott.

Bortasegern på Hisingen och den tappra insatsen mot MFF gör att Kubanerna och Deniz Hümmet skapat positiva minnen att bygga vidare på. Omstarten betyder att lagen kan vara lite ringrostiga vilket gynnar Örebro. Skrällen till höger ska givetvis med på Tele2 Arena.


svenska spel


Spiken! – Umeå

Toppstrid blandat med en imponerande svit ger Umeå FC alla ingredienser för att flyga vidare i hopp om att nå den så åtråvärda uppflyttningen. Piteå lär ligga kvar i mitten där mål och färdväg saknas. Enkla hemmapoäng för UFC!

Skrällen! – Örebro

Genom att avsluta våren med en rad trista poängtapp har DIF försatt sig i lite av uppförsbacke trots att mycket av säsongen återstår. Oförmågan att knäcka smålagen spökar, och då kan ett hungrigt ÖSK som bör få ut mer av truppen sätta svartvita käppar i hjulen. Knäpp nollåttorna på näsan, Kubaner!

Har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


96 rader

1. Hammarby – Halmstad 1x
2. Häcken – AIK X
3. Sirius – Mjällby x2
4. Varberg – Kalmar 2
5. Odds BK – Rosenborg 1
6. Sarpsborg – Molde 12
7. Strömsg. – Vålerengen 1
8. Ham. Talang – Karlstad 1x
9. Haninge – Sandviken 1×2
10. Umeå – Piteå 1
11. Djurgården – Linköping 2
12. Göteborg – Elfsborg 2
13. Djurgården – Örebro 12

864 rader

1. Hammarby – Halmstad 1x
2. Häcken – AIK 1x
3. Sirius – Mjällby x2
4. Varberg – Kalmar 2
5. Odds BK – Rosenborg 1x
6. Sarpsborg – Molde 1×2
7. Strömsg. – Vålerengen 1
8. Ham. Talang – Karlstad 1x
9. Haninge – Sandviken 1×2
10. Umeå – Piteå 1
11. Djurgården – Linköping 2
12. Göteborg – Elfsborg 2
13. Djurgården – Örebro 1×2


svenska spel


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att lägga din rad på Europatipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB

18+ Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |