Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 5/12
Europatipset

TIPS: Europatipset 5/12

Publicerat 2021-12-03 23:39

Premier League och Serie A dominerar kupongen denna söndag ute i fotbolls-Europa då åtta av de 13 utvalda matcherna representeras. Bundesliga, La Liga och franska Ligue 1 kompletterar dock fint i vad som faktiskt är en ganska anonym kupong sett till de senaste veckornas idel stormöten på såväl Stryktipset som Europatipset. För utdelningens skull spelar det dock mindre roll utan gör snarare att det går att hitta guldkorn i utbudet, så låt oss ta en titt!

Spelstopp: 14.59 söndag 5 december


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Aston Villa – Leicester

En väntad förlust mot Manchester City är ingenting som ska ta något från Aston Villas lyft den senaste tiden då det onekligen verkar som att Steven Gerrard har potentialen att göra något vettigt av säsongen. Han har inte haft särskilt mycket tid med laget vilket gör de stora förändringarna svåra men å andra sidan kan man komma långt på att ta ett par steg tillbaka och göra saker lite enklare – vilket gett bra effekt hittills.

Leicester får således se upp här och kan inte ta ut något i förskott. Senast mot Southampton lyckades man rädda en poäng efter dubbla underlägen men släppte återigen in mål lite väl enkelt. Defensiven är fortsatt ett problemområde för Brendan Rodgers att ta tag i och med tanke på att man börjar få utdelning framåt är det kanske läge att jobba lite extra på försvarsspelet då Leicester bara hållt nollan en gång sedan Premier League öppnade upp säsongen i augusti.


Skrällpotential: Crystal Palace

Crystal Palace må ha förlorat två matcher i rad men sett till prestationerna förtjänade man mer i dem båda. Patrick Vieira har lyckats skapa något genuint och stabilt i Palace som gett en klart högre högstanivå, något som kommer kunna speglas i matchbilden här. De tre senaste säsongerna har ett sämre rustat och omställningsbetonad Palace tagit sju av nio poäng på Old Trafford så räkna med en jämnare match både chans- och bollinnehavsmässigt.

Manchester United lyckades till slut besegra Arsenal i en händelserik tillställning vilket också markerade det nya kapitlet som United är på väg att skriva. Ralf Rangnick gör här sin första match som ansvarig för klubben efter att ha följt Michael Carrick leverera tre raka matcher utan förlust, resultat som dock varit bättre än insatserna kanske förtjänat. Sett till streckfördelningen är det alldeles för få som ger Palace den chans de förtjänar!


Omgångens säkra: Verona

Två raka matcher utan att få utdelning ger Verona ett riktigt fint läge att ta säsongens första bortaseger i Serie A som hittills gäckat dem. Nykomlingen Venezia har haft problem när de bättre lagen dragit upp tempot och skapat tryck i offensiven vilket Hellas har kapacitet att göra på sin dag. De har exempelvis redan besegrat Juventus och Roma, tog poäng av Napoli och sånär också av Sassuolo och Milan.

Giovanni Simeone i synnerhet är att se upp med för hemmalaget då argentinaren visat fin kvalitet såhär långt och jagar Ciro Immobile och Dusan Vlahovic i skytteligan med sina nio fullträffar. Med tanke på att Venezia gjort minst mål av alla efter nykomlingskollegan Salernitana kan det räcka långt för Verona så länge målet kommer, något som trots ideliga försök inte lyckades mot Cagliari senast trots 70% bollinnehav. Bättre lycka här?


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 216 rader

1. Manchester United – Crystal Palace1X2

Trots tre raka utan förlust finns det fortfarande mycket som behöver förändras och förbättras i Manchester United. 15 raka hemmamatcher på Old Trafford utan försvarsnolla exempelvis är något som gästande Palace kan dra nytta av, inte minst nu när de hittat sin nya identitet och högre nivå.

2. Aston Villa – LeicesterX2

Hemmalaget dras fortfarande med en del skador vilket ger Steven Gerrard lite väl begränsade alternativ här. Defensiven är förvisso i bättre skick än Leicesters dito men om gästerna nu fått tillbaka sin anfallsgnista bör det generera minst en poäng här i slutändan.

3. Tottenham – Norwich1

Små steg i rätt riktning är mer än vad man kunnat säga om Tottenham de senaste två säsongerna och nog verkar det som att Antonio Conte långsamt väcker liv i den potential som alltjämt finns i Spurs. Hemma mot ett fortsatt blekt Norwich ska kvalitetsskillnaden vara synlig och här är det bara att ”våga” banka på att Tottenham levererar.

4. Leeds – Brentford1

Inte bara blev det seger senast mot Crystal Palace men det gav också en andra försvarsnolla i rad för Leeds som verkligen behöver alla marginaler de kan få tag på i nuläget. Det bör ha gjort gott för självförtroendet och med hemmafansens stöd är det bara att återigen sikta högt mot ett Brentford som förlorat fem av sina sju senaste.

5. Sampdoria – Lazio12

En av säsongens häftigaste matcher för den neutrale var tveklöst Lazios 4-4 mot Udinese förra helgen och precis som Sampdoria är det nästintill omöjligt att veta vad man kommer få innan matchen väl kommit igång. Alla tecken för den som har råd men något lag kommer klappa ihop här, precis som vanligt.

6. Venezia – Hellas Verona2

Venezia är visserligen inte sämst av nykomlingarna men har heller inte lyckats hävda sig lika bra som Empoli hittills. En av de främsta orsakerna är den skrala offensiva utdelningen som räcker föga om Verona når den höjd de alltid har kapaciteten till. Bättre läge att spräcka bortanollan får man inte!

7. Spezia – Sassuolo2

Som den stora underhållare man är i Serie A lyckades Sassuolo nästan överträffa sig själva senast mot Napoli. 0-2 blev 2-2 men sånär också 3-2 på stopptid vilket följer på segrarna över Juventus och Milan. Mot ett Spezia som förlorat flest matcher bakom jumbon Salernitana går det inte att se annat än ett par måls marginal för gästerna.

8. Juventus – Genoa1

Genoa stod för en riktigt slätstruken insats senast där det återigen blev en nolla i målprotokollet offensivt sett. Kan man inte göra det bättre framför hemmafansen och sin nye manager ser det mörkt ut varpå Juventus lär kunna ta hem det här med ett par måls marginal precis som ifjol.

9. Celta Vigo – Valencia1X2

En av de sena matcherna på kupongen hittas på Balaídos där Celta och Valencia gör upp i vad som bör bli en jämn fight. Gästerna har bara vunnit en bortamatch hittills och har ligans värsta disciplinära facit vilket gör dem till en potentiell riskfaktor här. Säkrast med alla tecken!

10. Elche – CadizX

Såväl Elche som Cadiz har fått en jobbig start på säsongen med blott två segrar på 15 omgångar, och hemmalaget blev den senaste i laget att göra förändringar på tränarbänken. Duon tillhör ligans målsnålaste och formsvagaste vilket gör detta till en tidig sexpoängsmatch i tabellens botten.

11. Levante – Osasuna2

La Liga-jumbon Levante som nu gått 23 raka ligamatcher utan seger letar efter en ny manager alltjämt varpå den här matchen leds av tillfälliga lösningen i form av b-lagstränaren Alessio Lisci. Det bådar gott för gästande Osasuna som här ges en gyllene chans till tre viktiga poäng och första segern på sju matcher.

12. Bordeaux – LyonX2

Hade det inte varit för Lyons skrala bortafacit såhär långt i ligaspelet eller det faktum att Bordeaux kryssat flest gånger hittills hade tvåan fått stå ensam. Hemmalaget behöver också en rekyl från onsdagens storförlust borta i Strasbourg och kan kanske kriga sig till en pinne, som rensar fint, om Lyon kommer hit med samma inställning som mot Reims senast.

13. Borussia Mönchengladbach – Freiburg1X2

Trots tre förluster i rad, vilket genererat 50% av säsongens insläppta mål i Bundesliga, ligger Freiburg alltjämt före Mönchengladbach i tabellen. Gästerna har dessutom släppt in minst mål av alla vilket gör hemmalaget till en tydlig favorit i fara trots en kanske högre nivå normalt sett, inte minst offensivt.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |