Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 6/2
Europatipset

TIPS: Europatipset 6/2

Publicerat 2022-02-04 23:27

Det är en riktig smällkaramell till kupong som väntar oss den här söndagen som dessutom kryddas av 4 jackpottmiljoner extra i potten. Barcelona – Atlético Madrid från Spanien, Lille – PSG från Frankrike, Dortmund – Leverkusen från Tyskland och Egypten mot Senegal i finalen av Afrikanska Mästerskapen bjuder på högklassig underhållning på kupongens undre halva medan Serie A och FA-cupen kompletterar med övriga från match 1 till 7.

Spelstopp: 14.59 söndag 6 februari


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Egypten – Senegal

Så är det äntligen finaldags i AFCON och det blev precis det utfall som så många hoppades på inför turneringen; Mohamed Salahs Egypten mot Sadio Manés Senegal som alltså står i sin andra raka final. Senegal har haft en betydligt lättare väg mot finalen sett till motstånd medan Egypten behövt övertid eller straffar för att avancera förbi Elfenbenskusten, Marocko och Kamerun.

Sådan tär såklart på krafterna men har samtidigt byggt upp ett riktigt gott självförtroende och vinnarinstinkt, vilket trots allt får sägas göra Egypten till knappa favoriter. Senegal har dock en riktigt stark trupp till sitt förfogande och blir ingen lätt uppgift varpå det inte går att utesluta både förlängning och straffavgörande på bästa sändningstid.


Skrällpotential: Bayer Leverkusen

Då nio av de tio senaste inbördes matcherna mellan Leverkusen och Dortmund sett över 2,5 mål och ett snitt om fem mål per match kan detta verkligen bli ett av kupongens mest underhållande möte. Dortmund ser dock ut att få klara sig utan bäste målskytten Erling Håland enligt tyska tidningen BILD efter skadekänningen mot Hoffenheim senast vilket såklart är ett rejält avbräck som inte ska underskattas.

Tabelltrean Leverkusen, som kan ställa upp med samma elva som krossade Augsburg i förra omgången, har således ett ypperligt läge att knappa in på tvåan Dortmunds åtta poäng stora försprång. Hemmalaget är förvisso ligans bästa hemmalag hittills men har också visat att defensiven inte alltid håller, med minst två insläppta i 8 av de 14 senaste matcherna sedan november. En nyckelfaktor i sammanhanget?


Omgångens säkra: Torino

Ett av de bäst spelande lagen i Serie A som alltjämt flyger under radarn hittar vi i Turin och närmare bestämt de vinröda delarna. Torino har tagit enorma kliv under Ivan Juric under säsongen där Il Toro med rätta kan blicka upp mot platserna som tar dem ut i Europa snarare än att behöva oroa sig runt nedflyttningsstrecket som var fallet ifjol.

Mot ett Udinese som har fyra tunga insatser bakom sig står gästerna inför en tacksam uppgift, och här finns chansen att göra rätt för sig sett till matchen mot Sassuolo senast – en match Torino borde vunnit med 5-0. Hemmalaget imponerar inte vare sig defensivt eller offensivt och hade ingenting att säga till om senast lagen möttes under hösten.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 256 rader

1. Nottingham Forest – Leicester2

Fjolårets FA-cupvinnare Leicester gjorde inga misstag i förra rundan och då cupspelet är en prioritet för Brendan Rodgers är starkast möjliga elva att vänta återigen. Det ska räcka långt mot ett Nottingham som har fullt upp i The Championship där Blackburn väntar redan på onsdag, och även om dem slog ut Arsenal sist det begav sig är ändå ligan och att nå playoff det stora målet. Gör säkert en bra match men räcker inte i längden!

2. Bournemouth – Boreham Wood1

Kupongens största favorit Bournemouth har blandat och gett en hel del den senaste tiden men under januari har det värvats friskt för att säkerställa att laget inte droppar av i kvalitet och resultat framöver – för att hålla vägen öppen till comebacken i Premier League. Cupspelet är således inte prio ett men mot National League-laget Boreham Wood, som har sin egen möjliga uppflyttning att tänka på, ska kvalitetsskillnaden vara för stor.

3. Juventus – Verona1X

Med tanke på att Juventus fortsatt får sägas vara inne i sin övergångsperiod och det faktum att Verona slog dem tidigare under säsongen finns det fog för att gardera upp detta. Gästerna saknar dock avstängde Giovanni Simeone, deras bäste målskytt, vilket är ett stort avbräck medan Juve jämförelsevis förväntas starta med sitt nyförvärv; skytteligaledaren Dusan Vlahovic. Lyckas kollektivet Verona stå emot hemmalagets individuella briljans månntro?

4. Udinese – Torino2

Vi har ovan talat oss varma om Torino som den här säsongen är något annat än tidigare upplagor. Spelmässigt ser det riktigt bra ut och defensivt har Ivan Juric lyckats få till något stabilt och hållbart vilket är två komponenter som är lätt att luta sig emot när teckenfördelningen ska avgöras. Bra spikbud!

5. Bologna – Empoli1X2

Det återstår att se om det blir toppmötet i Tyskland eller detta som har det högsta målsnittet denna söndag. Såväl Bologna som Empoli skulle må gott av en seger efter lite väl många poängtapp och insläppta mål den senaste tiden. Dagsformen är en faktor som troligen kommer spela en stor roll här och då är det läge för alla tecken tämligen omgående.

6. Venezia – Napoli2

Med tre raka vinster och till synes tillbaka i fullgod form också rent spelmässigt råder det inga tvivel om att Napoli kliver in som solklara favoriter här. Seger är ett måste i dessa matcher om drömmen om Scudetton ska leva vidare och försprånget upp till Inter ska kunna ätas upp. Nykomlingen Venezia har inte vunnit på nio raka matcher och har dessutom haft det jobbigt mot topplagen hittills; sju förluster av åtta med 2-18 i målskillnad mot nuvarande topp-5.

7. Sampdoria – Sassuolo2

Ojämna Sassuolo visade senast mot Torino att när inte mycket annat stämmer kommer man långt på individuell skicklighet. I den offensiva fronttrion finns det gott om just det vilket bör säkra minst en poäng här mot ett formsvagt Sampdoria som förlorat fyra raka matcher, sex av sina nio senaste, vilket föranledde tränarbytet. In har Marco Giampaolo kommit som inte gjorde några större avtryck i vare sig Milan eller Torino senast. Toppchans för gästerna?

8. Barcelona – Atlético MadridX

Då båda lagen haft sina respektive bekymmer under säsongen men ändå hållt sig inom räckhåll av topp-4 är det svårt att plocka ut någon given favorit. Barcelona är på uppgång och adderade till offensiven under januari vilket var välbehövligt, men när Atléti också börjat bli mer lika sig själva är det nog säkrast att utgå från mitten här – ett resultat som båda lagen lär vara nöjda med. Inget av lagen ser i nuläget heller ut att kunna hålla en ledning varpå 1-1 är kanske det mest gångbara resultatet!

9. Betis – Villareal12

Med tanke på den form som Betis är inne i för tillfället är det kanske inte läge att gå emot dem här, särskilt inte då Villareal fått skral utdelning på bortagräs hittills den här säsongen. Dock ska sägas att gästerna haft marginalerna emot sig bra många gånger också, inte minst i matcherna mot övriga toppkonkurrenter. Villareal är fortfarande ett väldigt bra lag som tippades före Betis inför säsongen och när jackpottmiljonerna ska ut måste tvåan med!

10. Real Madrid – Granada1X

Med en tämligen hektisk period för flera spelare i Real Madrid den senaste månaden var det egentligen inte konstigt att Athletic Bilbao fick sin revansch på dem i cupmötet senast. Frågetecknen kvarstår dock för Real som ser ut att få klara sig utan viktige Karim Benzema här. Saknas fransmannen har gästerna, som kryssat flest matcher efter Bilbao, ändå chansen att likt mot Barcelona kriga till sig en pinne. Rensarkryss?

11. Lille – PSG1X

Med tanke på hur väl Lille stod upp senast lagen möttes, vilket borde genererat en poäng, och det faktum att de nätat först i lagens tre senaste möten bådar gott för deras chanser här. PSG föll tungt i cupen senast och har kryssat sina tre senaste bortamatcher i ligan men har alltjämt ett försprång som tillåter ett och annat poängtapp. Ambitiösa Lille i behov av rekyl från bortamötet i Brest har bara förlorat en hemmamatch hittills och har också nollat PSG de senaste två gångerna lagen mötts här. Revanschläge?

12. Dortmund – Leverkusen1X2

Så var det då dags för toppmötet i Bundesliga, det inbördes möte som har det i särklass högsta målsnittet av samtliga lag på kupongen. Dortmunds hemmafördel tonas helt klart ner av sina bortfall varpå det kan vara läge för Leverkusen att ta första bortasegern här sedan 2014. Ska så bli fallet gäller det att bäste målskytten Patrick Schick adderar till sina 18 ligamål för säsongen i ett Leverkusen som för egen del gjort fler mål efter 20 omgångar än någonsin tidigare.

13. Senegal – Egypten1X

Med en extra dags vila och tre förlängningar färre är Senegal knappa favoriter i finalen av Afrikanska Mästerskapen. En bredare trupp och ett par fler stora stjärnor ligger också i Senegals vågskål i deras andra raka final i turneringen även om störst fokus ligger i matchen-i-matchen mellan Liverpool-duon Sadio Mané och Mohamed Salah. Orkar verkligen Egypten en till tuff 90-minutare + eventuell förlängning? Tveksamt!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |