Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 7/11
Europatipset

TIPS: Europatipset 7/11

Publicerat 2021-11-05 21:37

Nog är det en riktigt trevlig kupong som väntar denna söndag innan VM-kvaluppehållet tar vid. Utöver derbyt i Sevilla och Milano hittar vi det gamla ärkerivalmötet mellan IFK Göteborg och Malmö exempelvis liksom Antonio Contes första Premier League-match som ansvarig för Tottenham. En helspäckad eftermiddag och kväll med andra ord där det bästa sparas till sist i och med de sena matchstarterna i bägge derbyn. Det bästa av allt dock? 6 miljoner extra i jackpott!

Spelstopp: 14.59 söndag 31 oktober


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Milan – Inter

Derby della Madonnina är ett av Italiens mest efterlängtade stormatcher under året och tittar man tillbaka på de senaste säsongerna har den verkligen levererat vad gäller underhållningsvärde. Ett skadeförföljt Milan åkte dit med 3-0 i våras då Romelu Lukaku hade stor show under Inters titelsäsong under Antonio Conte. Just Lukaku har tillsammans med Zlatan Ibrahimovic stått i fokus de senaste inbördes derbymatcherna men när belgaren nu inte leder anfallslinjen i Inter kan man inte undgå att undra om det faktiskt är Zlatan som tar kommandot här.

Milan av idag är bra mycket bättre än det Milan som Inter mötte senast det begav sig, och som säsongen inletts är Milan tillsammans med Napoli laget man måste slå för att blanda sig i titelstriden. Det står således tre mycket viktiga poäng på spel här och för två lag som i princip alltid gör mål kan detta mycket väl avgöras av dem som orkar hålla ut längst – men också vem som förberett sig bäst. Där har såklart Milans Stefano Pioli en fördel som både suttit längre än Inters dito Simone Inzaghi men också kunde kosta på sig att rotera i veckans Champions League.


Skrällpotential: Degerfors

Nykomlingen Degerfors har verkligen vaknat till på slutet och gör upp om kvalplatsen till Superettan tillsammans med en handfull lag ovan dem i tabellen. Konstgräset till trots här har man bra chans mot ett Häcken som är ett av lagen som slåss i botten där en seger skulle vara ovärderlig för gästerna. Sett till att hemmalaget bara vunnit fyra av sina 14 senaste matcher i Allsvenskan kunde formen varit bättre och insatserna de senaste omgångarna efter storsegern mot Norrköping har lämnat en hel del att önska.

Senast lagen möttes kunde ett betydligt mer energiskt Degerfors tämligen obehindrat vinna med klara 3-0 efter att Victor Edvarsen satt ett av sina 13 allsvenska fullträffar från straffpunkten. Anfallaren har fyra mål från sina fem senaste starter och blott tre mål bakom Norrköpings Samuel Adegbenro i skytteligan lär han inte vara färdig ännu med fyra omgångar kvar.


Omgångens säkra: Arsenal

Det är nästan som att det tar emot att säga det eftersom man knappt vågar tro det, men Arsenal verkar onekligen gå från klarhet till klarhet den senaste tiden. Nio raka tävlingsmatcher utan förlust där segern senaste mot Leicester i Premier League tillsammans med de tre senaste hemmamatcherna har livat upp stämningen runt Emirates, inte minst då skadeläget äntligen lättat så pass att Mikel Arteta helt kan gå på form, motivationsnivå och taktisk anpassning när han tar ut sitt lag.

Ett svagt Watford utan större identitet bör således få det tufft i norra London precis som senast det begav sig. För två år sedan var Watford här och hamnade snabbt i ett 0-3 underläge vilket sett till lagens inbördes statistik är fullt möjligt även nu eftersom gästerna är lite av en favoritmotståndare för Arsenal. Går man ett steg längre är även Claudio Ranieri, Watfords nye manager, en favorit hos Arsenal då han bara vunnit en gång av 18 möjliga när han ställts mot The Gunners.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 288 rader

1. West Ham – Liverpool2

Liverpool hade inga problem hemma mot Atlético i veckan och såg återigen sylvassa ut offensivt där en snabb start kopplade greppet om matchen. Räkna med något liknande här då Liverpool, och Mohamed Salah, siktar på femte raka mot West Ham i jakten på Chelsea i tabelltoppen.

2. Everton – Tottenham2

Conference League är kanske inte den bästa av värdemätare men att Antonio Conte fick inleda med en seger kan göra att den initiala positiveten dröjer sig kvar ett tag till. Mot ett begränsat Everton som sett svaga ut på sistone med sina tre raka förluster är det inte läge att gå emot Spurs.

3. Leeds – LeicesterX2

Hur man än vrider och vänder på det går det inte att förlita sig på att Leicester håller en hel match vilket bådar gott inför Leeds som fått en tung start på säsongen och kanske litar lite väl mycket på Raphinha offensivt sett. Varsin målrik seger förra säsongen bäddar väl för en ny målrik historia?

4. Arsenal – Watford1

Det råder en positiv atmosfär i Arsenal på riktigt för första gången på länge och det är ungdomarna som leder vägen med Emile Smith-Rowe och Bukayo Saka i spetsen. Det räcker långt särskilt på hemmaplan mot ett Watford som inte jobbat ihop sig ännu och haft stora problem med Arsenal de senaste åren.

5. Häcken – DegerforsX2

Alla poäng är av största vikt i botten av tabellen och Häcken kan inte känna sig särskilt säkra trots fyra poängs försprång på just Degerfors. Hemmalaget har dock inte visat lika mycket på sistone som ett piggt Degerfors vilket ändå ger gästerna goda chanser till poäng.

6. IFK Göteborg – Malmö1X2

När det väl gäller har både Göteborg och även Malmö samlat manskapet om än inför olika utmaningar. IFK har väl gjort tillräckligt för att klara sig kvar och Malmö har SM-guldet i egna händer, men det ska fortfarande spelas fotboll här och gästernas skadelista oroar. Läge att gardera!

7.  Kalmar – IFK Norrköping1

Två målfarliga lag drabbar samman men nog har Kalmar en högre höjd. Norrköping har ett bättre läge i tabellen och således mer att spela för men har samtidigt haft det jobbigt mot slutet – och fick matchen mot Elfsborg senast lite till skänks. Tuffare nu då sju av Pekings nio förluster kommit på bortaplan!

8. Milan – Inter1

Milan visade återigen mästartakter när Roma bortaslogs i den förra omgången mycket tack vare en glödhet Zlatan. Han liksom flera nyckelspelare vilades i veckan inför derbyt som lär kunna bli målrikt, men där hemmalaget ändå har en stabilitet som ingett större förtroende hittills.

9. Sampdoria – Bologna1X2

Visst är det Bologna som har ett starkt inbördes övertag och även presterat bättre i Serie A hittills. Det går dock inte att lita på att de håller disciplinen samtidigt som man inte får glömma att de inte vunnit på nio raka bortamatcher. Sampdorias ritiro efter förlusten senast kräver således en rekyl här så säkra upp med alla tecken!

10. Valencia – Atlético Madrid2

Matchen mot Liverpool gick inte alls Atléticos väg men nu finns möjligheten att studsa tillbaka omgående för ett lag som har mer i sig än vad resultaten på sistone antyder. Valencia må kunna hota men får gästerna igång sin defensiv från fjolåret ska det väga tillräckligt tungt för att säkra segern.

11. Osasuna – Real Sociedad1X2

Sociedads drömstart på säsongen kan inte hålla i för evigt när matcherna duggar tätt i både La Liga och Europa, och La Real är således en favorit i riskzonen här. Osasuna är ett starkt hemmalag och är lite väl uträknade på förhand sett till att Sociedad också brukar ha svårt för dem!

12. Betis – Sevilla2

Det är två riktigt tunga resultat som präglat Betis den senaste veckan vilket är långt ifrån optimalt inför ett derby man väldigt sällan vinner. Defensivt starka Sevilla som har sin bäste målskytt Youssuf En-Nesyri tillgänglig igen har således ett guldläge att återigen vara bäst i stan.

13. Rennes – Lyon12

Gästande Lyon må ha individuellt bättre spelare och en högre höjd på sin dag, men Rennes har fått en toppenstart på säsongen och brukar vara jobbiga för Lyon att möta. Rennes har dessutom besegrat PSG hemma redan vilket bådar gott med tanke på att Lyon haft problem på resande fot.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |