Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 9/1
Europatipset

TIPS: Europatipset 9/1

Publicerat 2022-01-08 10:46

Med förhoppning om att inga fler matcher kommer ställas in, och då främst i Serie A som i årspremiären i torsdags gjorde sig själva till åtlöje mer eller mindre, siktar vi högt på kupongens 13 utvalda matcher efter att ha satt både kupongens skräll och spik senast. Med flera toppmöten att dissekera vore det kanske klokt att gå ihop ett kompisgäng för att möjliggöra ett större system denna ’Super Sunday’ ute i fotbolls-Europa eller för den som vill ha många garderingar till låg kostnad är det kanske läge för ett reducerat R-system? Oavsett vilket finns det värde när kupongen är svårlöst, där spikarna då har en extra viktig roll att spela!

Spelstopp: 14.59 söndag 9 januari


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Lyon – PSG

Som en av de tre sista matcherna med start runt 21.00 står Lyon och PSG för det kanske mest sevärda mötet sett till förväntad intensitet och jämnhet lagen emellan. PSG har som bekant kopplat ett rejält grepp om Ligue 1 men har inte övertygat särskilt ofta rent spelmässigt under Mauricio Pochettino, som kommer bedömas främst för lagets insats i Champions League och antal titlar.

Lyon har enligt tabellpositionen såklart underpresterat den här säsongen men med en ny manager för man räkna med att det tar tid att implementera idéer och kanske framförallt taktiska spelmönster. Peter Bosz vill spela framåtlutat och offensivt vilket inte riktigt lyckats klicka hittills. Kanske att det kan ändras här då PSG saknar en hel drös spelare av olika anledningar vilket bör ställa till det och öka segerchanserna rejält i hemmalaget?


Skrällpotential: Sheffield United

Det är knappast det mest munvattnande mötet på kupongen och matchen kan mycket väl avgöras med första målet som hittar nätet, om det nu blir ett avgörande efter full tid, men inte är Sheffield United så pass chanslösa här som förhandstipsen verkar tro. Efter en tung start i Championship efter degraderingen har Sheffield fått lite fart under Paul Heckingbottom.

13 poäng av 15 möjliga och hålld nolla i fyra av de fem senaste är ett tydligt avstamp från det som varit och att man nu blickar framåt. Ett Wolves som inte är särskilt spektakulärt och främst fokuserar på ligaspelet i första hand ligger absolut i farozonen om gästerna väl bjuder till här. Ifjol blev det en knapp förlust i kvarten mot Chelsea varpå det är bäst att räkna med att Sheffield försöker nå dit även den här säsongen!


Omgångens säkra: Sevilla

Trots ett givet underläge sett till hur sällan Sevilla är med och slåss om titeln ger dem det ändå en chans. Real Madrid tappade viktiga poäng mot samma Getafe som Sevilla nu tar emot hemma i Andalusien och här kommer inte Getafe med samma överraskningsmoment. Sevilla är tveklöst ett av de mest svårslagna lagen i La Liga och inte minst på hemmaplan.

Sevilla har dessutom fått bra utdelning när det verkligen gällt de senaste veckorna då Villareal, Bilbao, Barcelona och Atlético inneburit 10 av 12 poäng vilket gör att de rödvita skuggar serieledande Real fem poäng bakom. Getafe lär bjuda upp till en rejäl fajt men trots en förbättring den senaste tiden har dem haft det svårare att få till det i bortaspelet varpå den här uppgiften bör bli dem övermäktig.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 288 rader

1. West Ham – Leeds1

Ett av få rena möten mellan lag från Premier League hämtas från London där West Ham siktar mot tredje raka segern och en möjlig framgång i FA-cupen. Detta på bekostnad av ett Leeds som äntligen lyckades ta en seger senast mot Burnley hemma på Elland Road vilket säkerligen hjälpt till att lyfta självförtroendet. Under rådande omständigheter lär dock gästerna lägga fokus på ligaspelet vilket öppnar för en stabil hemmaseger.

2. Nottingham Forest – Arsenal2

Det finns en stark tradition av att satsa på FA-cupen i Arsenal och även om det också finns en tradition av att ge sina ungdomar chansen i de inhemska cuperna tas inga risker i onödan. Den här titeln är långt ifrån omöjlig att bärga för Mikel Arteta återigen med The Gunners och Nottingham, svårslagna som dem är under Steve Cooper under hösten, ska således inte räcka till här över 90 min.

3. Wolves – Sheffield United1X2

FA-cupen tenderar att bjuda på skrällar såväl högt som lågt och här är det forna Premier League-mötet i fokus. Det kanske inte blir häpnadsväckande eller för den delen särskilt intressant att titta på men avfärda inte Sheffield innan Billy Sharp och Co lämnat Molineaux.

4. Charlton – Norwich12

Norwich fortsätter att trampa vatten i botten av Premier League och får det inte heller att lyfta under Dean Smith. Svältfödda som man är på en seger är det inte omöjligt att man lyckas plocka fram det som krävs här men Charlton ger sig inte i första taget. Hemmafördelen är dessutom påtaglig här då The Addicks nätat i 15 av sina 16 senaste varav 10 slutat med tre poäng och mot ett lag utan mycket till självförtroende är det lika bra att plocka med skrällen tidigt!

5. Roma – Juventus12

Trots gynnsamma förutsättningar lyckades inte Roma hålla ihop det i Milano senast och en jämn matchbild slutade ändock med 1-4. Nu väntar Juventus som inte heller är att lita på och kanske framförallt ser desto trubbigare ut i offensiven. Det öppnar för en svängig match återigen om än med utgångspunkt från höger i och med Romas defensiva bekymmer. Två nya avstängningar bäddar för problem varpå detta nog behöver bli målrikt om Roma ska säkra samtliga poäng.

6. Inter – Lazio1

Det italienska hälsodepartementet ställde till det för flera lag när Serie A återupptogs. Inter blev spelledigt och kunde istället studera Lazios 3-3 mot Empoli vilket ytterligare synliggör Lazios defensiva generositet och att det alltjämt är en bra bit kvar innan Sarri fått snurr på de ljusblå. Inter kommer med en annan pondus och stabilitet här vilket ska fälla avgörandet och med Milan hack i häl saknas det inte motivation i hemmalägret för att visa klassen här.

7. Sevilla – Getafe1

Inget lag har hittills lämnat Ramón Sanchez Pizjuán med tre pinnar den här säsongen och ett Getafe som ännu inte plockat någon trea på bortaplan lär inte bli första lag att göra så. Sevilla gör ett proffsigt intryck, har ligans tajtaste defensiv och har fem raka segrar mot Getafe med 10-0 sammanlagt. Blixten slog ner i förra omgången för Getafe när Real överrumplades men knappast två veckor i rad!

8. Osasuna – CadizX

Det vattnas inte direkt i munnen när Osasuna och Cadiz drabbar samman och sett till formen de senaste 10 omgångarna är en trist 0-0 historia ett mycket möjligt scenario. Endast en seger emellan sig på dessa 10 och minst mål gjorda av alla i ligan under perioden gör att det inte är konstigt att Osasuna fortfarande har kontakt med nedflyttningsstriden och Cadiz alltjämt fastnat under strecket. Det är således mycket viktiga poäng på spel som med tanke på gästernas förmåga att falla tillbaka framför det egna målet luktar oavgjort lång väg.

9. Alavés – Athletic BilbaoX2

Med en meriterande poäng senast mot Real Sociedad för Alavés under nytt ledarskap är det inte omöjligt att de lyckas med något liknande här. Gästerna har kryssat flest matcher av alla i ligan och bara Getafe har gjort färre mål på bortaplan än baskerna men samtidigt finns det mycket att gilla med detta Bilbao under Marcelino. Utgå från höger men om garderingar inte behövs på annat håll ska krysset räcka långt här.

10. Villareal – Atlético Madrid1

Har Villareal äntligen trummat igång saker och ting? Fyra raka segrar har skapat kontakt med tabelltoppen och hemma mot ett Atlético som fortsatt har bekymmer finns alla möjligheter att knappa in ytterligare på lagen framför. Fyra av gästernas fem förluster i ligaspelet har kommit på bortaplan och då 20 av Villareals 28 poäng spelats ihop hemma kommer man långt på 1X vid behov av gardering, vilket också hittat hem i fem av lagens sex senaste inbördes möten på denna arena.

11. Lyon – PSG1X

PSG är visserligen bäst på pappret och i tabellen men dem har också haft marginalerna med sig i mångt och mycket. Med skadeläget som råder ser det desto mörkare ut för dem när de gästar svårslagna Lyon som har både revansch i sikte och hemmafördel. Alla tecken för den som har råd? Håll utkik dessutom huruvida det blir spel eller inte här då flertalet matcher i Frankrike redan ställts in pga Covid.

12. Hertha Berlin – Köln1X2

Då båda lagen dras med skadeproblem och sjukdomar är det en bit från bästa möjliga elva som ställs ut på planen här. Det lär således bli en jämn match mellan två lag som gjorde en bra decembermånad totalt sett. Hemmafördelen, trots avsaknaden av fans på läktarna, är påtaglig men Köln har ett äss i rockärmen i Anthony Modeste som inte ska underskattas. Alla tecken behövs således!

13. Bochum – Wolfsburg12

Det har varit en minst sagt jobbig höst för Wolfsburg som inte riktigt haft kapaciteten att dubblera både i Champions League och Bundesliga, med en rad ojämna prestationer och svaga resultat som följd. Uppehållet kom således lägligt för dem som nu kan ta ny sats i andra halvan av säsongen för höjden finns såklart där, vilket bl a visats mot såväl Leverkusen som Leipzig och ute i Europa. Nykomlingen Bochum blir dock en tuff uppgift och sk


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |