Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 9/6
Europatipset

TIPS: Europatipset 9/6

Publicerat 2022-06-08 22:52

Nations League fortsätter att hålla toppfotbollen levande trots att säsongen tekniskt sett varit över i snart två veckor. Tredje rundan väntar nu för många av lagen däribland Sverige i de olika grupperna och divisionerna. Våra grannländer Danmark och Norge har dock till vår förtret inlett betydligt bättre än oss och frågan är om det blir tredje raka segern för bägge denna afton? Notera att kupongen spelas över två dagar där torsdagen inleder med de åtta första matcherna för att sedan summeras med de avslutande fem under fredagen.

Spelstopp: 20:44 torsdag 9 juni


svenska spel


Match i fokus: Sverige – Serbien

Två offensivt ganska skrala insatser, i alla fall i det sista avgörande momentet, mot Slovenien och Norge har inlett detta Nations League. Ett tröttkört Sverige ställs nu mot VM-klara Serbien, ett Serbien som har avsevärt bättre bredd än vad Janne Andersson har att förfoga över. Sverige får klara sig utan avstängda Emil Krafth och Dejan Kulusevski och har frågetecken över Emil Forsbergs fysiska status.

Nu slipper visserligen en orutinerad svensk backlinje Erling Håland men lär å andra sidan inte gilla Alexandar Mitrovic desto mer. Skyttekungen från Fulham som slog nytt rekord i The Championship den gångna säsongen vad gäller gjorda mål siktar på att cementera en startplats inför vinterns VM i Qatar


Skrällpotential: Georgien

För inte alls särskilt längesedan var Georgien en fotbollsnation som inte många här i Sverige visste särskilt mycket om. Hade någon för ett drygt år sedan berättat om den här matchen mot ett Nordmakedonien som spelade ett historiskt EM är det svårt att tro att särskilt många gett Georgien någon chans här, särskilt inte med tanke på att Nordmakedonien såg till att Italien missade VM.

Faktum är att Sverige om någon vet om exakt vad som kan hända om man tar för lätt på detta Georgien. Så även Bosnien och Bulgarien den senaste tiden som bägge fått se sig besegrade, något ett Nordmakedonien som inte trivs i favoritrollen också kan få erfara.


Omgångens säkra: Norge

Med två segrar signerade Erling Håland har Norge kopplat ett grepp om gruppen, och således också om möjligheten att ta sig upp till A-divisionen. Norge lär dock, med tanke på de senast missade mästerskapen, se Nations League som en potentiell biljett till nästa EM varpå förbundskapten Ståle Solbakken säkerligen kommer ta även den här matchen på fullaste allvar.

Nu ställs också norrmännen mot gruppens svagaste lag, som inte visade särskilt mycket mot Sverige som detta Norge behöver se upp med och som släppte fyra bollar mot Serbien senast. Med hemmafavören också till Norges fördel är det svårt att se förbi att Håland gör mål för åttonde landskampen i rad.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Sverige – Serbien2

Utan att direkt imponera i de två inledande omgångarna ställs Sverige nu mot ett oberäkneligt Serbien som har bra med offensiv ammunition att tillgå. Oroväckande sett till hur den svenska defensiven sett ut hittills och såklart också med de många frågetecknen och på förhand givna bortfallen. Det tar emot men nog är det läge att gå emot blågult här!

2. Norge – Slovenien1

Det verkar inte gå att stoppa Erling Håland som inte bara hade en fin avslutning på klubblagssäsongen med Dortmund. Hans målsnitt i det norska landslaget går inte heller av för hackor och med hans matchavgörande mål mot såväl Sverige och Serbien, där han verkligen visade sin spets, jagar han nu mål för åttonde landskampen i rad. Löser det mot gruppens svagaste länk?

3. Portugal – Tjeckien12

Ronaldo var i farten återigen när hans Portugal säkrade en säker trea mot Schweiz och tar man den fina poängen mot Spanien med i beräkningen har A Seleção fått en bra start på Nations League. Tjeckien, som trivs att slå ur underläge, blir dock intressant att följa här efter sin överraskning mot Spanien senast som mycket väl kunnat sluta med samtliga poäng – inte minst då Portugal inte riktigt trivs som spelförande favorit.

4. Schweiz – Spanien2

Två inledande kryss är visserligen under förväntan men än så länge finns ingen anledning att skriva bort Spanien från VM, eller för den delen Nations League-titeln. Varje match har gett förbundskapten Luis Enrique ytterligare pusselbitar till det han håller på att bygga av denna fina spanska generation, och mot ett Schweiz som inte riktigt gått att känna igen på sistone kan det precis som för Portugal lossna rejält!

5. Nordmakedonien – Georgien1X2

Även om det är Nordmakedonien som tog sig längst i VM-kvalet och även spelade mästerskap senast det begav sig av dessa två är det trots allt dumdristigt att räkna bort Georgien här. Den lilla fotbollsnationen stod upp bra mot både Spanien och som bekant också Sverige i kvalet och tar det här på största allvar. Räkna således med en jämn och tät match som det är säkrast att säkra upp med alla tecken.

6. Grekland – Cypern1

Det finns en stark politisk och historisk koppling att göra här men rent fotbollsmässigt ska inte Cypern ha mycket med segern att göra. Grekland är visserligen inte någon fröjd för ögat men nog har Europamästarna från 2004 hittat någon form av stabilitet mot slutet. 1-0 räcker långt och det löser väl Anastasios Bakasetas, grekernas bäste målskytt i VM-kvalet, för tredje matchen i rad?

7.  Kosovo – Nordirland1

Det finns flera lag på kupongen som inte brukar göra många glada och Nordirland är sannerligen ett utav dem. Luxemburg, Litauen, Estland och Malta är den typ av fotbollsnationer man slår med nöd och näppe och då blir Kosovo borta lite väl tufft. Hemmalaget är kanske inte någon van favorit men mot ett anonymt Nordirland måste man gå för segern. Vedat Muriqis tyngd framåt räcker lång väg?

8. Malta – Estland12 

När det vankas D-divisionen är det inte mycket annat att göra än att plocka fram så många garderingar som möjligt. Den här matchen är inget undantag. Estlands genomkörare mot Argentina senast behöver verkligen inte ligga dem i fatet utan kan snarare vara behjälplig i att lösa en nyttigt trepoängare precis som sist lagen möttes 2017 då Estland vann klart med 3-0.

9. Danmark – Kroatien1X2

Nu fortsätter visserligen Danmark att trollbinda oss alla men det ger samtidigt också väldigt fint spelvärde på gästande Kroatien. VM-trean från 2018 gjorde en stark insats mot Frankrike och har kvalitéer för att få med sig ett resultat även här. För inte kan man räkna bort evigt unge Luka Modric?

10. Österrike – Frankrike12

Det går inte att säga annat än att Ralf Rangnick fått en smakstart på sin sejour i Österrike då hans intensiva taktiska upplägg genast bar frukt mot Kroatien – och sånär också mot Danmark senast. Ett namnkunnigt Frankrike står nu på andra sidan och det lär bara kunna sluta på ett av två sätt; antingen sitter precis allt som mot Kroatien eller så blir hans lag ”synat” av ett effektivt och välorganiserat Frankrike. Krysset uteblir således!

11. Albanien – Israel1X

Nog blir det väldigt svårt att vinna fotbollsmatcher om man hela tiden släpper in både en och två bollar. Israel har trots sin offensiva produktion inte mycket att visa för det och mot ett defensivt prioriterat Albanien, borta dessutom, blir det tufft att lämna med samtliga poäng. Att plocka ettan solo med förhoppningen om att gästernas porösa defensiv håller i sig är absolut gångbart men krysset måste alltjämt med som back-up.

12. Azerbajdzjan – Slovakien2

Avslutningsvis på kupongen är vi återigen nere i de lägre divisionerna och försöker bilda oss en uppfattning om hur saker och ting verkligen står till. Slovakien ska vara en favorit i det här sammanhanget och en att lita på men föll överraskande mot Kazakstan senast, och sedan Marek Hamsik försvann saknas det ändå något i det offensiva spelet. Men ett hörnmål signerat Milan Skriniar fungerar också!

13. Moldavien – Lettland 12

Likt match 8 vore det allra mest lämpliga att plocka fram helgarderingen här då det är helt omöjligt att sia om vem av dessa som vinner en sån här match, just idag och just i den här turneringen. Oddssättningen ger också en fingervisning i att det inte finns någon tydlig favorit och då lagen inte möttes på över 10 år finns det inte heller mycket att hämta därifrån. Matchens första mål avgör?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |