Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset EM 11/6
Fotbolls-EM

TIPS: Europatipset EM 11/6

Publicerat 2021-06-10 14:12

Under fredagen startar ett härligt tips som följer den första omgången av EM-slutspelet, samt en tillställning från den andra omgången, Det är med andra ord en rad som sträcker sig över flera dagar och med 5 miljoner kronor i jackpot är detta något som inte får missas. Janne Andersson får hålla för ögonen när vi kommer till kupongens bästa spik, men ni andra får titta storögt. Mot 13!

Spelstopp: 20:59

Sätter du full pott på Europatipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Turkiet – Italien  2

Det är i Rom det händer! Första matchen mellan Turkiet – Italien ska spelas på klassiska Stadio Olimpico där Italien nu kliver in med hemmaplansfördel. Gli Azzurri har gått in i EM något under radarn. När de andra stora pojkarna slåss om uppmärksamheten (läs Frankrike, Portugal, England bland annat) så har de blåklädda fått förbereda sig något i skymundan. Det bör passa Italien mycket bra. Bygget i stort är stabilt. Här finns offensiv kvalité i toppgubbar som Immobile, Insigne och Chiesa. Därbakom hittas massor med rutin i form av Bonucci samt Chiellini. Turkiet har haft stora bekymmer att hitta ett vägvinnande spel under de träningsmatcher som nu varit. Vinster (2-0 och 2-1) mot Moldavien respektive Azerbajdzjan imponerar föga och 0-0 mot Guinea än mindre. Detta löser Italien. Tvåan kan med lite flyt stanna under 65 procent och då är det bara att banka in spiken.


2. Wales – Schweiz  2

I samma grupp som ovan gäng hittas också Wales – Schweiz. Wales har genrepat med att få 0-3-stryk mot Frankrike och lirat 0-0 mot Albanien. Målskyttet har därmed inte klickat och här finns något att fundera på när allvaret nu tar vid. Schweiz har gått rent i sina matcher under 2021 (fem till antalet) där motståndet ändå inte varit det allra bästa. 7-0 mot Liechtenstein säger egentligen inte så mycket mer än att lilleputtnationen är rätt usla. Med Shaqiri och Seferovic med flera framåt ska ändå alpnationen hållas något högre. X2 bör lösa biffen i Baku.


3. Danmark – Finland  X

På Parken i Köpenhamn ska det spelas en väldigt intressant match mellan Danmark – Finland. Danmarks lag ser otroligt bra ut. Vi hittar världsspelare i det danska laget på mer eller mindre varje plats. En skön outsider helt klart i detta mästerskap. Finland kliver in i turneringen för första gången någonsin. En speciell känsla för Pukki och gänget såklart och laget i stort är inte så pjåkigt. Förutom Norwich-stjärnan kommer vi också få se Toivo, Uronen, rutinerade Tim Sparv, Rangers-gubben Kamara och väggen mellan stolparna Hrádecky. Visst är det bara att köpa danskarnas favoritskap men det är ändå orimligt att släppa iväg en etta ensam upp över 80 procent. Rulla ut heltäckningsmattan och håll tummarna för en dålig dansk dag helt enkelt.


4. Belgien – Ryssland  1

Kevin De Bruyne är nyopererad och går en kamp mot klockan när det kommer till deltagande här. Att City-spelaren har varit saknad i båda träningsmatcherna mot Kroatien (1-0) och Grekland (0-0) råder det inga som helst tvivel om. För en (två) gångers skull har belgarna inte alls fått till det så där magiskt kreativt som vi tidigare blivit så bortskämda med att få se. Ryssland i St. Petersburg blir hursomhelst ingen lätt uppgift. Dzyuba och company lirade ut Bulgarien efter noter i en nyligen avgjord träningsmatch och på hemmaplan med allt vad det nu innebär kan jätten från öst definitivt hota om poäng mot världsettan. 1X spelas på Belgien – Ryssland.


5. England – Kroatien  1

Grupp D nu och här är det England som får bära det stora favoritskapet. Britterna brukar bli upphaussade inför mästerskap men möjligen är det mer befogat nu än någonsin tidigare. Pickford längst bak, Walker, Henderson, Kane, Sterling, Sancho och för den delen även Foden och Saka finns till Southgates förfogande. Kroatien känns på förhand som den tydligaste utmanaren i gruppen. Modric står som general på mitten och samlar sin trupp där Kovacic, Rebic och Perisic bland annat ska stå för grannlåten framåt. Bortagänget kommer lösa ett avancemang i gruppen, det är känslan. Men på Wembley med över 20 000 skrikande engelsmän på läktarna blir det noll pinnar in på kontot. Ettan provas ensam på England – Kroatien.


6. Österrike – Nordmakedonien  1

Det blev en kringelikrokig väg för Nordmakedonien då nationen fixade EM-platsen. Genom Nations League tog sig Pandev och grabbarna till sommarens fest och nu kliver Balkan-gänget in mot Österrike i en viktig kamp direkt. Matchen spelas på rumänsk mark och således neutral plan. Alpnationen har under sommaren hunnit genrepa mot Slovakien och England utan att övertyga märkbart. Med toppar som Sabitzer, Alaba och Arnautovic i truppen finns ändå individer som på egen hand kan vinna matcher åt det rödklädda “hemmalaget”. En etta i krokarna runt 70 prollar är däremot inte tu tal om att singla. På med åtminstone det lilla skrällbältet och måla ner krysset som tidigt stödhjul.


7. Holland – Ukraina  2

Dags att jobba in en smaskig knall på Amsterdam Arena mellan Holland – Ukraina. Holland stod förvisso för ett fint genrep mot Georgien häromsistens (3-0) men nog finns det fog för oro om du vurmar för de orangeklädda lirarna. Prestationerna från De Boers gäng mot Skottland (2-2) och Turkiet (2-4) var inte bra. Att segrar mot Gibraltar, Georgien och Lettland ramlat in därutöver säger egentligen inte så mycket. De Ligt har fått ta en hel del verbalt stryk av fans samt media och gubbar som Blind och De Vrij har med all rätta också fått en släng av en den mer otrevliga sleven. Upp till bevis direkt då Ukraina gästar. Ett stort, starkt bortagäng som med bland annat Yarmolenko, Zinchenko och Yaremchuk i fin form kommer till Amsterdam. Detta blir en betydligt jämnare match än vad både odds och streck visar. Alla tecken gör sig tidigt allra bäst där X2 kommer skicka massor av bongar på tippen.


8. Skottland – Tjeckien  X

Tjeckien slängde in Soucek och Schick från start mot Albanien (3-1) och vips var ångesten efter 0-4-torsken mot Italien som bortblåst. Silhavy har ett rätt trevligt landslag till sitt förfogande och mot Skottland i denna premiär på Hampden Park ska gästerna absolut ha god chans att lösa åtminstone poäng. Skottarna är inte oävna och Tierney och McTominay är bara två av ett tiotal gubbar som till vardags huserar i Premier League. På hemmaplan ska nationen absolut kunna göra bra prestationer även om lagbygget, spelare för spelare, kanske är något sämre jämfört med tjeckernas dito. Krysset känns som ett tecken att först och främst måla ner men därefter lutar det minimalt över till höger. X2 spelas på Skottland – Tjeckien.


9. Polen – Slovakien  X

Så är det då dags för Sveriges grupp. Polen och Slovakien är först ut under måndagen och det är ett Polen som nu ska få spela mästerskapet utan både Piatek och Milik. Snacka om tunga avbräck. Att formen hos polackerna är något tveksam fick vi på nytt bevis då Island, med något av en B-uppställning, löste 2-2 mot Paulo Sousas mannar i en träningsmatch nyligen. Slovakien har också lite bekymmer så här innan premiären. Hamsik dras med en känning och Schranz likaså. På det hela taget går det ändå inte att köpa en polsk streckning som nu troligen kommer ramla in någonstans mellan 60 och 70 procent. Kladda på med alla tecken där X2 betalar finfint.


10. Spanien – Sverige  1

Janne och grabbarna ska nu kliva in i leken och det är Spanien – Sverige som står på tur. Förutsättningarna kunde dock varit bättre. Kulusevski har varit på festligheter i veckan och nu testats positivt för covid. Även Svanberg har fått lämna den svenska samlingen tillfälligt efter ett positivt test. Knappast optimalt. Spanien har också drabbats av viruset och mittfältskreatören Busquets har fått positivt besked. Så även Llorente. På det hela taget måste vi ändå inse att Spanien har en bättre trupp och dessutom en klart mycket bredare sådan. När svenska folket streckar Blågult med hjärtat använder vi andra hjärnan och spikar av La Furia Roja till mycket grann procent. Blågult får helt enkelt ta omtag mot slovaker och polacker framöver.


11. Ungern – Portugal  2

Det är en underdrift att säga att Ungern slår ur underläge i grupp F. Motståndet kunde knappast blivit mycket värre då regerande EM-mästarna står på andra sidan nu och i övrigt finns också världsmästarna Frankrike plus Tyskland i samma grupp. Huvaligen! Svårt kanske att mäta form när det kommer till landslag men statusen hos ungrarna är helt okej. Nationen har de senaste åren tagit stora steg och spelar nu dessutom hemma i Budapest vilket bör kunna ge en extra boost. Portugal kommer med ett fullkomligt briljant lag till mästerskapet. Ronaldo, Félix, Goncalves, Bruno Fernandes, Dias och många många fler ska sparka boll för nationen. Ett gäng som är en solklar guldkandidat. Tvåan är extremt trolig men det verkar övriga befolkningen i landet också tycka. Krysset får därför sällskapa enbart ur värdesynpunkt.


12. Frankrike – Tyskland  X

Matchen med stort M denna första omgång. Allianz Arena i München är spelplatsen som kommer husera Frankrike – Tyskland. Les Bleus är spelbolagens favorit till guldet och det är svårt att säga emot. Griezmann, Mbappé och numera också Benzema är en gudomlig offensiv trea som under träningsmatcherna mot Wales och Bulgarien visat sina styrkor om och om igen. Benzema skadade sig dock häromsistens och är ett litet frågetecken men i hans frånvaro finns en gubbe som Giroud att kasta in. Inte fy skam det heller. Tyskarna blandar och ger. 7-1 mot Lettland häromsistens var ändå ett litet styrkebesked även om motståndet såklart går att ifrågasätta. Viktigt ändå för Löw och hans lag att se bygget fungera. Noterbart från mötet med balterna är att sex olika målskyttar (plus ett självmål) noterades av Die Mannschaft. Jämnt så det förslår nu där känslan någonstans är att båda jättarna är tämligen nöjda med ett oavgjort resultat. Kupongens första och enda spikkryss sätts på Frankrike – Tyskland.


13. Finland – Ryssland  2

Vi kliver i mål med en match från grupp B och det är alltså båda dessa herrskaps andra batalj i mästerskapet. Därmed blir denna duell väldigt svåranalyserad i tidigt skede då mycket kan ha hänt under vägens gång. Sett till trupper och även att matchen spelas på Sankt Petersburg stadion gör ändå att favoritskapet ligger och ska så också göra hos ryssarna. Finland är fjärderankade med råge i denna grupp och med EM odds hos spelbolagen runt 1,20 – 1,40 på att Ugglorna ska hamna sist finns ingen anledning att gå emot en enig expertkår. Framförallt inte då vi redan försökt skrälla in en finsk seger på Parken tidigare! Tvåan kan därför gott lämnas allena.


Spiken! – Spanien

Sorry Sverige, men när Spanien understreckas på hemmaplan är det inte läge att bli för blågul i hjärtat. Janne och gänget får skörda poäng på annat håll. Etta.

Skrällen! – Ukraina

Shevchenkos gulklädda gäng ska inte glömmas bort i grupp C. Holland får på tok för stort förtroende nu och det här är en match som mycket väl kan ramla över till Zinchenko och gänget. Tvåan ser magisk ut rent värdemässigt.

Har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


svenska spel


96 rader

1. Turkiet – Italien 2
2. Wales – Schweiz 2
3. Danmark – Finland 1×2
4. Belgien – Ryssland 1x
5. England – Kroatien 1
6. Österrike – Nordmak. 1x
7. Holland – Ukraina x2
8. Skottland – Tjeckien x2
9. Polen – Slovakien x2
10. Spanien – Sverige 1
11. Ungern – Portugal 2
12. Frankrike – Tyskland x
13. Finland – Ryssland 2

864 rader

1. Turkiet – Italien 2
2. Wales – Schweiz x2
3. Danmark – Finland 1×2
4. Belgien – Ryssland 1x
5. England – Kroatien 1
6. Österrike – Nordmak. 1x
7. Holland – Ukraina 1×2
8. Skottland – Tjeckien x2
9. Polen – Slovakien 1×2
10. Spanien – Sverige 1
11. Ungern – Portugal x2
12. Frankrike – Tyskland x
13. Finland – Ryssland 2


svenska spel


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Europatipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB

18+ Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |