Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset EM 16/6 – 5 miljoner i jackpott
Europatipset

TIPS: Europatipset EM 16/6 – 5 miljoner i jackpott

Publicerat 2021-06-16 00:51

5 miljoner i jackpot och 13 EM-matcher – bättre blir det inte! Det är bara att fortsätta sitta bänkad i TV-soffan och jobba in rätt lag. Här ska vi bland annat försöka sjunga in Danmark, Tjeckien och Skottland i jakten på hög utdelning. Dubbla spikar på Italien märks dessutom som är en av sex nationer som finns med två gånger. Analysen mot full pott finner ni nedan!

Spelstopp: 20:59

Sätter du full pott på EM-tipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Italien – Schweiz  1

En av italiens största tidningar hade en bild på ett firande Italien samt rubriken “Vi vogliamo così” -vi vill ha dig såhär. Just så var känslan efter 3-0-viktorian mot Turkiet där Gli Azzurri, framförallt i den andra halvleken, spelade en fullkomligt lysande fotboll. Ingen blåklädd gubbe föll ur ramen där Spinazzola, Berardi och Insigne stundtals var utomjordiska.

Dags för Schweiz att få testa på Mancinis robusta lagbygge och även om alpnationen känns som en nivå upp just nu jämfört med Turkiet kommer det bli otroligt tufft för de rödklädda att lösa poäng i Rom. Krysset åker endast med med anledning av en allt för hårt streckad etta mellan Italien – Schweiz.


2. Ukraina – Nordmakedonien  1

Nordmakedonien gjorde en bra första halvlek mot Österrike men kunde inte hålla 1-1 hela vägen in i mål. Ett tyngre österrikiskt lag gjorde både 2-1 samt 3-1 innan slutsignalen. Pandev, Elmas och company får ladda om då ett riktigt bra Ukraina väntar. Shevchenko och hans gulklädda herrskap stod för en riktigt bra prestation mot Holland i sin öppningsmatch men fick till slut vika sig efter ett sent 2-3-mål i baken.

Värt att hyllas är ändå moralen samt 1-2-reduceringen av Jarmolenko som var ren och skär klass. Precis som i Rom blir ettan en aning hårt åtgången. Kryssgardera för chans till kupongrens.


3. Danmark – Belgien  X

Ibland är det bra att bli påmind om vad som är viktigast här i livet. Det är inte fotbollen! När Christian Eriksen föll ihop på planen mot Finland stannade en hel värld. En drös hjältar i form av läkare, personal samt ett danskt landslag med kapten Kjaer i spetsen räddade livet på Inter-spelaren. Matchen slutade till slut 1-0 till Finland men det får anses som en bisak.

Ett rödvitt kollektiv ska nu knyta näven och ta sig samman för att rädda en åttondelsplats samt stå upp för sitt folk men mest av allt för att skänka glädje till Eriksen i sjuksängen på Righospitalet. Uppgiften kunde dock varit enklare. Belgien med en 3-0-vinst i bagaget och De Bruyne tillbaka i träning kommer bli ett test utan dess like för de rödvita. Tvåan över 50 procent plockas först med på större system, i matchen mellan Danmark – Belgien.


4. Holland – Österrike  1

Ett något ifrågasatt Holland gav tidigt svar på tal i turneringen. 3-2-vinsten mot Ukraina var en rakt igenom kul match med massor av fina inslag. Oranje ser spännande ut och dessutom gjorde Stekelenburg en välbalanserad akt mellan stolparna och verkar vara etta när Cillessen är out och Krul, som stått samtliga VM-kvalmatcher i år, är förpassad till bänken.

Österrike löste 3-1 mot Nordmakedonien och har ett lag som i sina bästa stunder kan hota. Visst ska De Boers herrskap stå som favoriter i Amsterdam men en streckning runt 70 procent är bara löjlig. På med ett rensande kryss som komplement om du kan avvara det i systemet inför Holland – Österrike.


5. Sverige – Slovakien  X

Sveriges insats mot Spanien berör. På många olika sätt. 0-0 var inget annat än en bragd efter en heroisk insats men samtidigt är det svårt att släppa den blågula statistiken. Sveriges 89 passningar inom laget är den sämsta noteringen någonsin i EM. Slovakien i St. Petersburg kommer såklart bli en helt annan typ av match. Forsberg kommer få mer boll, Isak fler chanser och firma Lindelöf/Danielson något mindre att göra bakåt.

Med detta sagt är det inte helt säkert Jannes grabbar mäktar med en seger i matchen Sverige – Slovakien. Slovakerna var bra mot Polen och skördade också tre väldigt fina poäng. Svenska folket älskar fortsatt sitt landslag och det kommer troligen synas på streckprocenten. Att inte plocka med en spelmässigt fin högersida tidigt vore därför dumt. Helgardera.


6. Kroatien – Tjeckien  2

Hampden Park ska för andra gången husera Tjeckien på kort tid. Denna gång mot Kroatien vilket kanske inte berör lika många Glasgow-bor jämfört med när Soucek och gänget senast lirade här. Silhavys manskap monterade nämligen ner Skottland med 2-0 i en mycket underhållande batalj. Höjdpunkterna i stort var Schicks mål från 45 meter och Tomás Vaclíks magnifika spel mellan stolparna.

Kroaterna hade en ganska slätstruken eftermiddag mot England. Modric och gänget försökte och hade väl så mycket boll som britterna men därutöver fanns inte den där riktiga skärpan. Det finns helt klart fog för att Dalic grabbar får det tufft även denna gång. X2 är ett väldigt kul drag.


7. England – Skottland  1

Världens äldsta internationella fotbollsderby tar plats på Wembley. England kunde genom Sterling trycka in matchens enda mål mot Kroatien och fira en mycket viktig trepoängare. För Skottlands del är det mer eller mindre vinna eller försvinna som gäller efter 0-2-nederlaget mot Tjeckien. Sett till hur spelbilden var i Glasgow och även chanserna borde nog Dykes och company kunnat få med sig ett bättre resultat än vad som blev fallet.

Förutom QPR-anfallaren så hade bland annat McTominay, Forrest och McGinn bra chanser att få hål på tjeckerna utan att lyckas. Känslan är att skottarna mycket väl kan ta Southgates gäng med storm och med devisen “allt att vinna, inget att förlora” finns förutsättningar för en megaknall i London. Gardera i detta rivalmöte mellan England – Skottland!


8. Ungern – Frankrike  2

Ungern skapade inte speciellt mycket framåt men höll ändå Portugal stången inför över 60 000 åskådare i Budapest. En magisk inramning med ett brutalt ungerskt övertag i läktarsång fick ett abrupt slut då Ronaldo och company gick från 0-0 till 3-0 under mindre än tio minuter och matchen var såklart över. Frankrike på tur. Ett väldigt fint och framtungt Les Bleus löste 1-0 mot Tyskland i sin öppningsmatch och att Mbappé, Griezmann och gänget ska tappa poäng är inte troligt. Tvåan får helt enkelt lösa uppgiften ensam.


9. Portugal – Tyskland  X

Det blev till slut en perfekt start på EM för Portugal. 3-0 mot Ungern där försvaret med Pepe och Dias i mittlåset var genomstabila medan Ronaldo tryckte in dubbla strutar framåt. München blir nästa anhalt för de regerande mästarna. Tyskland väntar på Allianz Arena och detta kommer bli en tillställning i hästväg. Tyskarna fick visserligen stryk (0-1) mot Frankrike men i stort var det en godkänd insats från Die Mannschaft. Krysset ligger närmast till hands men ska det garderas är det med höger hand pennan ska fattas.


10. Spanien – Polen  1

Två gäng som får anses som första omgångens förlorare i Sveriges grupp går i klinch. Spanien kunde som bekant inte lirka upp den blågula försvarsmuren medan Polen gjorde en trött insats mot Slovakien. Polackerna torskade inte bara matchen mot Slovakien med 1-2 utan fick också Krychowiak utvisad. Flåbusen, till vardags i Lokomotiv Moskva, missar därför matchen mot La Roja. Kommer spanjorerna upp i närheten av samma prestation som mot Jannes grabbar så vinner Olmo, Koke och company. Ettan får anses stadig på egna ben.


11. Italien – Wales  1

De tre avslutande matcherna hämtas från den tredje gruppspelsomgången och således har ännu inte match 2 för dessa nationer lirats än. Om vi utgår från det som vi såg i första rundan är det såklart inget som helst snack. Italien imponerade stort och får för tredje matchen i rad fördel av att spela hemma i Rom. Wales har haft sin bas i Baku, Azerbajdzjan men får nu flytta på sig. Gästerna från draklandet har fina toppar i Bale och James bland annat men bör inte kunna störa en hungrig värdnation. Ettan är otroligt svår att ifrågasätta.


12. Schweiz – Turkiet  1

Turkiet spelar under onsdagen en livsviktig fajt mot Wales i Baku. Torsk för Günes och hans manskap där och avancemanget till åttondelen känns inte troligt. Schweiz å sin sida slarvade bort segern mot Bale och company efter en i övrigt rätt stor dominans. Schweizarna ställs som bekant mot Italien i matchen innan denna men hur den dusten än slutar är det rimligt att räkna med avancemang från alpnationens sida vid seger här. Ettan känns vettig att spela ensam.


13. Ukraina – Österrike  1

Om vi utgår från att Ukraina tvålade till Nordmakedonien i föregående omgång kommer de gulklädda mest troligt sluta topp 2 vid seger mot Österrike. Monterar vi ner lagen och enbart blickar mot den första matchen som båda nationerna spelade går ändå Ukraina som segrare på poäng. Trots 2-3 i baken. De gulklädda spelade fyndigt och försökte, och lyckades också riva hål i ett annars väldigt bra Holland.

Österrikes match mot Nordmakedonien var väl genomförd även om motståndet kanske inte var på riktigt samma nivå. Ettan är rimlig och kul att avsluta med.


Spiken! – Frankrike

Les Bleus är flera nivåer över Ungern och kommer snigel- och baguetteälskarna upp i normal nivå vinner laget.

Skrällen! – Slovakien

Med tanke på matchbilden i Sevilla och att dessutom Slovakien vann mot Polen är det direkt svårt att köpa Hamsik och hans lagkamraters extremt låga streckning. Tvåan måste, tyvärr, med.

Har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på EM-tipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


svenska spel


96 rader

1. Italien – Schweiz 1
2. Ukraina – Nordmak. 1x
3. Danmark – Belgien 1x
4. Holland – Österrike 1x
5. Sverige – Slovakien 1×2
6. Kroatien – Tjeckien x2
7. England – Skottland 1x
8. Ungern – Frankrike 2
9. Portugal – Tyskland X
10. Spanien – Polen 1
11. Italien – Wales 1
12. Schweiz – Turkiet 1
13. Ukraina – Österrike 1

864 rader

1. Italien – Schweiz 1x
2. Ukraina – Nordmak. 1x
3. Danmark – Belgien 1×2
4. Holland – Österrike 1x
5. Sverige – Slovakien 1×2
6. Kroatien – Tjeckien x2
7. England – Skottland 1×2
8. Ungern – Frankrike 2
9. Portugal – Tyskland x2
10. Spanien – Polen 1
11. Italien – Wales 1
12. Schweiz – Turkiet 1
13. Ukraina – Österrike 1


svenska spel


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Europatipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB

18+ Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |