Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Lördag 21/5
Europatipset

TIPS: Europatipset Lördag 21/5

Publicerat 2022-05-19 22:48

4 miljoner extra i jackpott denna vecka på Europatipset som för ovanlighetens skull bytt plats med Stryktipset vad gäller speldag. Men vad gör väl det när man tittar på det oerhört fina utbudet som utgör kupongen eller vad sägs om inte mindre än fyra finaler och gott om spänning vad gäller toppen- och bottenstriden i Ligue 1? Emil Forsbergs Leipzig som går för tyska cuptiteln och damernas Champions League lockar kanske allra mest för den neutrale men för den som söker mest mål är match 6 ett givet val. Vilken siktar du in dig på?

Spelstopp: 14:59 lördag 21 maj


svenska spel


Match i fokus: Freiburg – RB Leipzig

Det är en mycket spännande säsong som nu ska summeras fullt ut borta i Tyskland. Ligaspelet i all ära men visst har DFB Pokal varit den verkliga publikfavoriten med idel skrällar som sett samtliga i topptrion åka ut tidigt. Kvar står två lag som nu gör upp om en första cuptitel någonsin. RB Leipzig gäller såklart som klara favoriter men då en majoritet av de tyska fansen håller på Freiburg blir detta en tuff final.

Underdogstämpeln är något som Freiburg har fått handskas med hela säsongen och det har ju onekligen gått tämligen bra. Sjätteplaceringen i ligan är helt klart imponerande liksom det faktum att dem tagit poäng av Leipzig två gånger om redan. Än mer iögonfallande är deras styrka på fasta situationer då inget lag gjort fler mål än deras 19, en dryg tredjedel av målskörden, från liggande boll med straffar exkluderat.


Skrällpotential: Strasbourg

Det finns fortfarande oerhört mycket kvar att spela om inför sista omgången av Ligue 1. Strasbourg har en plats i Conference League för tillfället men kommer troligen behöva vinna här för att inte bli omsprungna av Nice. Samtidigt har Strasbourg alltjämt chansen att nå Europa League så länge Rennes tappar poäng i sin match vilket absolut är möjligt.

Marseille i det här skedet är också en på pappret i alla fall överkomlig uppgift bortaplan till trots. Storstjärnan Dimitri Payet ser ut att missa även den här matchen och det är ett rejält avbräck i ett Marseille som gett bort initiativet om direktplatsen till Champions League som andraplatsen ger. Får det jobbigt här?


Omgångens säkra: Bologna

Efter förlusten mot Napoli, en match Genoa aldrig var särskilt nära i trots allt som stod på spel, stod det klart att dem får lämna Serie A för den här gången. Inte så konstigt kanske då inget lag gjort färre mål än dem i ligan eller vunnit färre matcher. Med tanke på hur det såg ut senast när allt fortfarande levde är det svårt att se dem kräma ur något vettigare här.

Gästande Bologna har således en fin möjlighet att avsluta säsongen på en positiv not vilket vore passande med tanke på deras uppryckning som de plockade fram i precis rätt läge för att undvika dramatik och risk för nedflyttning. Ett bra läge så gott som något att ta bryta den fem matcher långa segerlösa svit dem har mot just Genoa!


svenska spel


Utvalt system – 216 rader

1. AIK – Sirius1

Derbykrysset senast håller AIK kvar i toppen av Allsvenskan och det ser onekligen ut som att det är där dem hör hemma. Hemma i Solna, liksom när dem gör första målet, är dem fortfarande ruskigt starka och det är något som gästande Sirius kommer bli varse. Visst slog dem Elfsborg senast men ett för dagen riktigt blekt gäng boråsare. En helt annan uppgift väntar dem här!

2. Helsingborg – Värnamo2

Värnamo har inte bara tre raka inbördes segrar i ryggen inför den här matchen, dem har även en betydligt positivare start på seriespelet såhär långt. Helsingborg får inte ut särskilt mycket av något just nu och ligger på en rättvisande nästjumboplats. Tar max en poäng mot ett hungrigt och spelsuget Värnamo i nykomlingsduellen?

3. Freiburg – RB Leipzig1X2

Finaldags i tyska cupen och det ser ut att kunna bli en riktig dundermatch till tillställning den här eftermiddagen. Freiburg kommer bjuda upp här och kan mycket väl få den här matchen dit dem vill, och deras styrka på fasta situationer har säkerligen satt sig respekt även hos Leipzig – som redan bommat Europa League-titeln i semifinalmötet med Rangers. Öppen match att vänta?

4. Rangers – Hearts1X

På tal om Rangers ja, det blev till slut en sur finalförlust efter straffavgörande i onsdags. En tuff match på alla sätt och ett jobbigt resultat att ta med sig hem igen såklart. Vanligtvis är man bättre än Hearts och vilket varit synligt den här säsongen i ligan, men final som det ändå är och med onsdagens resultat till gästernas fördel är det inte dumt att plocka med en gardering när det är jackpottomgång!

5. Sunderland – Wycombe1X2

Även om Sunderlands målkung Ross Stewart haft det lite tyngre med poängproduktionen under våren var det hans ledningsmål mot Sheffield som i slutändan säkrade den här finalplatsen. Han stod även i fokus när dessa två möttes senast i ligan och kommer såklart vara Sunderlands främsta hot även nu. Wycombe gillar dock att slå ur underläge och har inte gett upp detta på förhand varpå det garderas tidigt. Alla tecken för den som har råd?

6. Atalanta – Empoli1

Det har varit lite väl mycket poängtapp den senaste tiden för Atalantas del vilket reducerat deras chanser att nå Europa avsevärt. Det finns alltjämt en liten möjlighet beroende på Roma och Fiorentina samtidigt som dem själva gör jobbet här. Det finns således inte mycket annat än att ösa på för fullt, särskilt inte som defensivt porösa Empoli inte har något kvar att spela om.

7.  Fiorentina – Juventus1

Så var det dags för Dusan Vlahovic-derbyt igen och som Fiorentina och dess fans behöver en seger den här gången. Uttåget ur Coppa Italia var såklart surt och så även förlusten i ligan, men nog är detta ett passande läge att möta Juventus på. Hemma i Florens dessutom har La Viola varit vassa med ligans tredje bästa hemmafacit. Motivationsseger?

8. Genoa – Bologna2

Sorgliga Genoa fick till slut det väntade respasset ner till Serie B och det kan nog visa sig vara nyttigt för dem i långa loppet. I det korta perspektivet är det såklart tungt på alla sätt och det lär synas här både från spelarhåll men givetvis också från läktarna. Gästande Bologna, som gjort det bra på slutet, måste således sikta på att vinna den här matchen och på så vis stänga en svag säsong sett till bortaspelet.

9. Lens – Monaco2

Som Lens ångat på mot slutet har dem knappast gett upp hoppet om att spela i Europa nästa säsong. Seger är det enda som räknas om det fortfarande ska vara möjligt vilket blir svårt med tanke på att Monaco siktat in sig på andraplatsen och jagar 10:e raka ligasegern. Hemmalaget vet också hur dödliga monegaskerna kan vara då det bara krävdes en halvtimme senast dem möttes i cupen för att hamna i underläge 0-3. Gör jobbet återigen?

10. Lille – Rennes12

De regerande mästarna Lille har inte haft någon vidare rolig säsong med en 9:e plats som bästa möjliga slutplacering. Men sättet de vände 0-1 till seger senast mot Europa-jagande tillika formstarka Nice på bortaplan visar ändå att det finns kvalitet i den här truppen. En liknande uppgift väntar nu mot ett än mer kapabelt Rennes dock, ett Rennes som dem har ett inbördes övertag mot. Överraskar här i sista hemmamatchen för säsongen?

11. Marseille – StrasbourgX2

Det räcker med en poäng för att säkra spel i Champions League nästa säsong för Marseille men för att slippa kvala måste detta allra troligen sluta med seger. Något som blir svårlöst med tanke på att även Strasbourg är i behov av ett resultat för att säkra sin plats i det kontinentala cupspelet. Jämn match att vänta således!

12. Nantes – St EtienneX

Oavsett resultat i den här matchen är säsongen redan en framgångssaga för Nantes efter cuptiteln. Därmed finns inte mycket kvar för dem att spela om vilket gästande St Etienne kommer försöka dra nytta av. En poäng kommer allra troligen räcka för att ta kvalplatsen snarare än direktnedflyttningen eftersom Metz möter PSG. Oavgjort här skulle också hemmalaget kunna tänkas vara nöjda med vilket gör spikkrysset till en intressant möjlighet.

13. Barcelona – Lyon1X2

Sist ut på kupongen har vi den match som folk i allmänhet har allra minst koll på, något som öppnar för garderingar i undertecknads bok. Streckningen kommer bli skev ju närmare matchstart vi kommer för även om Barcelona är stora favoriter är Lyon ändå en klubb som dominerat den här turneringen det senaste decenniet – en erfarenhet exempelvis Chelsea saknade i fjolårets final. Potential till en riktig kupongrensare?!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |