Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Måndag 21/11 – 5 miljoner extra i VM-premiären
Europatipset

TIPS: Europatipset Måndag 21/11 – 5 miljoner extra i VM-premiären

Publicerat 2022-11-18 22:35

Säga vad man vill om mästerskapet som helhet och var det spelas men nog är det alltid speciellt när det ett VM drar igång. Sakens natur gör såklart att kupongen kommer spelas över flera dagar med start måndag snarare än söndag vilket också bör återspeglas i garderingarna för att hålla drömmen om 13 rätt vid liv så länge som möjligt. Fem miljoner extra i potten lagom till att VM drar igång på allvar är inte fy skam så låt oss jaga rätt på dem!

Spelstopp: 19:59 söndag 20 november


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 USA – Wales 1 X 2
2 Argentina – Saudiarabien 1
3 Danmark – Tunisien 1 X
4 Mexiko – Polen X 2
5 Frankrike – Australien 1 X
6 Marocko – Kroatien 1 X
7 Tyskland – Japan 1
8 Spanien – Costa Rica 1 X
9 Belgien – Kanada 1
10 Schweiz – Kamerun 1 X 2
11 Uruguay – Sydkorea 1
12 Portugal – Ghana 1
13 Brasilien – Serbien 1

svenska spel


Match i fokus: Frankrike – Australien

Som regerande världsmästare får man finna sig i att kliva in i mästerskapet fyra år senare, om man tagit sig dit vill säga, med ett annat fokus än många andra av förhandsfavoriterna. Frankrike är väl lite extra i blickfånget just tack vare ett svalt EM förra sommaren och ett lika blekt Nations League under hösten.

Förbundskapten Didier Deschamps sitter kvar vilket inte alltid är ett lyckat drag trots tidigare framgångar och något som kan bli betydelsefullt ju längre in i turneringen vi kommer. Med en av de på pappret bästa trupperna slog det trots allt inga gnistor om laget 2018 och ett lika ’tillbakahållet’ Les Bleus får därmed se upp – och det med en gång mot ett envist Australien som inte är någon rookie i VM-sammanhang.


Skrällpotential: Marocko

Vem vet egentligen hur långt Marocko hade kunnat gå i VM 2018 om det inte varit för självmålet i 90+5 i den inledande gruppspelsmatchen mot Iran? Ja nog bäddade potentialen för något större än att åka ut redan i gruppspelet trots att såväl Spanien och Portugal stod för motståndet. Spanien som för övrigt fick ett väldigt omdiskuterat kvitteringsmål i den sista gruppspelsmatchen borta i Ryssland.

Nu är många av dem som var med då tillbaka för att ta revansch och rent individuellt är det ett väldigt spännande lag på pappret som Marocko ställer upp med. Ett som känns mer ’up-and-coming’ och piggt än Kroatien vars stomme alltjämt är densamma som VM-bronset för fyra år sedan. En prestation som riskerar att övervärderas när streckprocenten ska delas ut men som samtidigt öppnar för riktigt vasst skrällvärde!


Omgångens säkra: Tyskland

Jogi Löws Tyskland som firade såna triumfer 2014 är numera ett minne blott. Die Mannschaft är fortfarande i den så spännande inledande fasen av ersättaren Hansi Flicks styre över landslaget som tidigt visade fina prov på vilken potential som finns. Flick som närmast kommer från Bayern München där han vann varenda titel på kort tid basar onekligen över en av de stora utmanarna bakom Brasilien och Argentina.

Den fart, rörelse och kvicka passningsfötter som Flick har till sitt förfogande har redan visat vad de är kapabla till när dem spelar som bäst. Och när det nu för första gången egentligen kan ställas lite ordentliga krav på dem, med den bitterljuva erfarenheten av fjolårets EM i ryggen, tror i alla fall undertecknad på att Tyskland tar kommandot på en gång i gruppen – på ett i ärlighetens namn ganska anonymt Japans bekostnad.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. USA – Wales1X2

Jag tror att den som väntar på ett målfyrverkeri nog får vänta ut den här matchen till förmån för någon av de övriga 12 på kupongen de närmsta dagarna. Varken USA eller Wales har sina främsta styrkor i det offensiva spelet och med tre viktiga poäng på spel i kampen om den förmodade andraplatsen är snarare en mållös tillställning det mest troliga. Men för att inte åka dit redan på första försöket säkras samtliga tecken upp för nog kan detta sluta hur som helst!

2. Argentina – Saudiarabien1

Leo Messis sista VM har alla ingredienser för att bli både hans och nationens bästa sedan Maradonas dagar. Copa América-titeln förra året anses av de allra flesta vara den faktorn som gör Argentina till huvudfavoriten till att vinna hela turneringen. Som Messi just tagit tag i säsongen efter sommaren är det verkligen svårt att argumentera emot, än mindre när den förväntade slagpåsen Saudiarabien står för motståndet.

3. Danmark – Tunisien1X

Man vill ju tro efter succén i EM och ett väldigt lyckat Nations League mot tufft motstånd att Danmark kan ta nästa kliv med truppen under förbundskapten Kasper Hjulmand. Speciellt med storstjärnan Christian Eriksen tillbaka i gott slag. Samtidigt erbjuder Tunisien ett ordentligt test som inte är helt säkert att danskarna bara kör över i premiären. Kryss ska dock räcka som säkerhet och hjälper även till att locka fram miljonerna om det hittar hem!

4. Mexiko – PolenX2

För många stora spelare är det här sista chansen att göra något stort för sitt landslag. En av dem är Robert Lewandowski som än så länge fått ut väldigt lite på den stora scenen i landslagströjan trots joker-potentialen flera mästerskap i rad. Bättre lycka denna gång? Ja kanske, men då andraplatsen i gruppen står mellan dem och Mexiko är en tajt match att vänta trots allt. Spikkrysset ingen dum idé?

5. Frankrike – Australien1X

Nu är visserligen inte Australien lika slagkraftigt som exempelvis 2010 där Tim Cahill exempelvis stod för ett av turneringens finaste mål, men i en öppningsmatch där dem inget har att förlora ska dem nog kunna göra saker och ting svårt för storfavoriten. Frankrike har de senaste åren varit på tydlig nedgång och då det är erkänt svårt att komma in som titelhållare är det lika bra att gardera upp med en riktig kupongrensare.

6. Marocko – Kroatien1X

Precis som för Frankrike har det inte varit helt lätt för Kroatien, som också dem stod för en vass turnering i Ryssland för fyra år sedan, att bygga om och växla upp igen. Luka Modric ’still going strong’ förvisso och på pappret är Kroatien som vanligt ett lag som borde gå långt. Här tycks dock det historiska perspektivet spela en alltför stor roll i var tecknen hamnar vilket ett piggt Marocko med sin fina kärna ska kunna utnyttja!

7. Tyskland – Japan1

Även om det fortfarande finns vissa frågetecken över den defensiva koncentrationen och avsaknaden av en tydlig målkung längst fram är det ändå två faktorer som Hansi Flick kan jobba sig runt. Med ett löpstarkt, kvickt och effektivt kollektiv som utnyttjar planens fulla längd och bredd har Tyskland potential att uträtta något stort här i Qatar. Något Japan med sin tämligen ålderstigna backlinje och skrala anfallsuppsättning bör få stora problem med.

8. Spanien – Costa Rica1X

Med så gott som tio spelare bakom bollen men strax framför Keylor Navas, och förhoppningar på en och annan kontring, kommer det inte som någon överraskning vad Costa Rica kommer försöka uträtta mot Spanien här. Sverige gjorde precis samma sak i EM med gott resultat även om det såg skakigt ut. Sett till att det hänt förut och då också att Spanien haft svårt att faktiskt döda matcher kan krysset visa sig vara en mer än nödvändig gardering!

9. Belgien – Kanada1

Är det inte dags nu för Belgien? I snart tio år har fans, experter och tv-tittare varit inne på det spåret. Och nog är det sista chansen för Eden Hazard, Kevin De Bruyne och övriga att göra det i VM-sammanhang efter att återigen ha missat chansen 2018 – som ändå inte blev något fiasko som tidigare upphaussade mästerskap. Jag tror personligen inte på dem i år heller men gruppspelet ska dem bara ta sig ur utan svårigheter.

10. Schweiz – Kamerun1X2

I såväl EM som i Nations League i höstas har Schweiz visat att dem växt in i en annan kostym när fotbollen ska upp på den stora scenen. Skulle dem ta sig vidare från den här gruppen befäster dem det ytterligare och nog har dem chansen. Det har även Kamerun ska sägas som verkligen går in i mästerskapet med en övertygelse om att dem kan uträtta något stort, vilket inte ska underskattas om dem får en bra start också här. Till rådande streckprocent är detta en väldigt spännande gardering att sitta på med fyra matcher kvar!

11. Uruguay – Sydkorea1

Såhär långt in på kupongen och veckan finns det inget utrymme kvar för garderingar och då är det framförallt den här matchen som det måste göras ett lite svårare val i. För även om Uruguay ser bättre ut på pappret och har ett riktigt vasst mittfält återstår frågan; hur mycket kan man egentligen lita på att åldermännen längst fram faktiskt levererar? Nåja, tills man inser att Liverpools Darwin Nunez såklart kommer spela – vilket blir det avgörande esset i rockärmen!

12. Portugal – Ghana1

Likt Leo Messi är detta allra troligen sista gången Cristiano Ronaldo spelar ett stort mästerskap för Portugal. Även om hans roll nog ser lite annorlunda ut nu än för fyra år sedan blir det dock ändå självfallet stort fokus på världshistoriens meste målskytt genom tiderna. Frågan är om det likt i Manchester United och i viss mån också i Juventus dessförinnan hämmar laget lite när han spelar och att det kommer bli än mer synligt nu. Kvalitetsmässigt har dock Portugal lag nog att ta sig ur den här gruppen med marginal såväl med som utan honom. Ghana räcker inte till här?

13. Brasilien – Serbien1

VM-guldet har inte lämnat Europa sedan 2002 när Brasilien säkrade sin femte titel men om det är någon gång dem sedan dess är byggda för att gå hela vägen är det svårt att argumentera för att det inte skulle vara nu. Med bättre balans och erfarenhet som ska fungera stärkande snarare än hämmande denna gång bör Neymar kunna leda sitt samba-gäng långt i turneringen – och samtidigt överta Pelé som landets meste målskytt. Blir övermäktigt ett defensivt tvivelaktigt Serbien?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |